אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
החלפתי לוח אם והגעתי עם אותו מעבד 3.8GHZ והמעלות היו בסדר+- 65 בבדיקות מעמץ עכשיו אני מגיעה איתו ל3.5GHz 1.2V ואני עובר את המעלות במותרות 76 היה המקסימום אני חושב ש1.2V זה קצת יותר מידי אבל אני ינסה להוריד קירור: סקייט מוגן 2 רב B COREI5 750 מאוורר שהחלפתי לג'נטל טייפון 1450RPM מאוורר מדהים
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, בפורום אחר שבו שאלתי על היתרונות של ATHLONX4 אל מול ATHLONX3 והאם בכלל כדאי להשקיע 100 ש"ח בשביל הביצועים, נאמר לי לבחון את האפשרות של פתיחת ליבה נוספת. אז קראתי קצת על הנושא, ואני רוצה להבין כמה דברים. 1) האם אני אצטרך להחליף מאוורר למעבד מזה שיתנו לי בחנות? אם כן, כמה זה יעלה? אם לא, האם יהיה לי יותר רעש? 2) איך אני יכול לדעת אם הליבה הנעולה היא ליבה יציבה או לא? ואיך אני יכול לדעת אם יש למעבד אפשרויות נוספות? (הבנתי שחלק מהאטלוניםX3 הם בעצם פנומים עם L3 CACHE). 3) איך אני יודע אילו לוחות אם יכולים לאפשר לי לפתוח ליבה כזו? תוכלו לומר לי מה המחיר הכי נמוך של לוח אם כזה? (אולי המחיר בכלל יותר יקר בסכום X מלוח אחר מקביל, כאשר הכסף שצריך להוסיף למעבד המקורי הוא חצי X…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות אוברקלוק לE6300 שלי עכשיו יש את הMUGEN 2 שממש מומלץ -האם יש אפשרויות נוספות? -אני קונה בKSP ויש להם דגם Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 עכשיו ראיתי שיש סוגים שונים של הMUGEN2 מה ההבדלים -בדגם של KSP יש רשום 1156/s1366 מה זה אומר ? תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם בשטח OC למעבד נותן שיפור במישחקים? 2 עד 3 FPS זה לא ניקרא שיפור בעייני , 10 עד 15 זה שיפור, או שOC זה רק למיבחי נים הסינטטים , זה חשוב לי כי אני לא סתם רוצה לאמץ את המעבד לסרק . תודה
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי AMD 4x 640, אני כרגע על אוברקלוק ל-3.6. רץ על הנתונים הבאים: cpu voltage: 1.45 FSB: 240 m/p-15 HT link-2.4 nb freq-2.4 DRAM freq: 800 @ cl8 מפרט טכני: Gigabyte 770TA AMD 640 4gb g skill HK cl8 רציתי לדעת האם אתם חושבים שכדאי למשוך עוד למעלה. עקרונית אני אצטרך להוריד את המכפלה של הזכרונות, ולהעלות מתח לאיזור 1.5 בשביל לקבל 3800 לפי דעתי. אגב - אשמח לדעת מה הן המהירויות המומלצות באופן כללי ל-HTlink ול-nb frequency תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך את ההמלצות שלכם לגבי קירור למעבד שלי המעבד שלי הוא E6750 הסכום עד 450 ש"ח מה אני צריך לבדוק כשאני קונה קירור למעבד ?? ואיזה קירור את ממליצים למעבד כמו שלי ?? תודה מראש לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
במחשב שיש לי ישנו I3 530 מומהר ל 3.652 GHZ (ע"י מכפיל בלבד - ללא קביעת מתחים ) שיושב על לוח PJ של איטל שעובד מצויין כולל כל בדיקות היציבות, הבעיה החלה כשהחלפתי ל GTX460 1GB מומהר - הכל עובד מעולה וחלק רק שמאז במאמץ מלא לאורך זמן למשל ב B:BC2 החום של ה CPU עולה ומגיע גם מעבר למותר (כתוב 72C) ומגיע גם ל 76-77 ושמתי לב למהירות המאוורר שעולה לאט מדי ו"מפגרת " לגמרי אחרי המאמץ והחום... כשהחום מתקרב ל 70 רק אז נראה שהמאוורר מתחיל לעבוד בסלד גבוהה יותר ולפעמים רק אחרי שהמעבד עובר את ה 75 הטמפ מתחילה להתייצב ואף יורד לאיטה ל 71-72... הקירור הגרוע (שיוחלף בעתיד ..) שיש לי זה ה ALPINE 11 AC .. ניסתי להתקין ולהפעיל תוכנות כמו ה SPEEDFAN שמאפשרות קביעת פרופיל מאווררים לפי פרמטרים של …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי היום הצלחתי לעשות דרך הביוס לפי עזרה מאתר זה: http://www.youtube.com/watch?v=z7ANNzNl7ZU&feature=related למהירות של 3.4 GHZ בלבד, ניסיתי ל3.6 אבל המחשב לא עלה ביכלל. חזרתי ל3.4 והרצתי תוכנות בנצמרקים בהצלחה (3DMARK11) יש לי שיפור בניקוד , אבל לא ממש משמעותי , ידוע לכם למה לא הצלחתי למהירות 3.6?
-
- 32 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. יש לי מעבד E5200 שמגיע בתדר של 2.5 שעשיתי לו אוברקלוק ל - 3.663 .. ראיתי שכל מי שמבין באוברקלוק המליץ פה בפורום להגיע למחלק של 1:1 ואצלי המחלק הוא יותר גבוה .. אז השאלה שלי בעצם מה יותר מהר ? להיות על 3.663 עם מחלק גבוה יותר או עם מחלק של 1:1 (שזה אומר להוריד את הזכרונות מ - 800 ל - 667) או שזה לא משנה ?..
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם יש סיכון בכך , או שהרכבים של היום מוגנים מOC?עשיתי OC למעבד+כרטיס מסך.
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה החלטתי עקב זה שיש לי קירור יותר ממספיק על כרטיס המסך (Accelero S2 עם 2X120) שהגיע הזמן לאוברקלוק כדי לתת לכרטיס קצת תנופה בתקופת המשחקים הכבדים. אני כרגע עובד עם ATItool 0.27 beta 4 וEVGA PRECISION אתמול התחלתי להעלות את הcore ואת השיידר במצב "linked) והגעתי ל675,כמובן שלאחר כול העלאה של התדרים הרצתי את הfind artifacts במשך חצי שעה לפחות כדי לבדוק חום ואם הכרטיס תקין. היום חזרתי מהעבודה והחלטתי להמשיך לעלות עם הכרטיס. אבל פתאום הatitool נותן לי הודעת שגיאה "Delta of 22 in 1 Pixel" עקב הורדתי את השעונים ב20 וניסיתי שוב,אך הארור שוב הופיע,החלטתי להחזיר את הכרטיס למצב סטוק אבל למרבה הצער עדיין הוא נותן לי את השגיאה. מה שאני מנסה לברר זה האם הכרטיס "גמור?" או שפ…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כמות גדולה (100-500 גרם) של משחה תרמית. איפה קונים את זה? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז התקנתי את המוגן 2 שלי סוף סוף על לוח אם חדש יש תוצאות יפות לפני אוברקלוק בקרוב נעשה איזה 4GHz לפני כל השינויים היה 3.8GHz שיפור של טפרטורות כמעט 40 מעלות!!(אם החלפת מארז...) [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , ברשותי כרטיס gts 450 של חברת gigabyte. הכרטיס הוא כרטיס בגרסת oc אך כשקניתי אותו לא שמתי לב שיש את גרסת הoc2 שהיא מהירה בכמה עשרות מגהרצים במהירות הcore והmemory. oc :833/1802 oc2:930/200 ניסיתי לעשות oc "בצורה המסורתית" אך לא הצלחתי להגיע למהירות של הoc2 ללא העלאת מתח הכרטיס היה קורס, הבעיה הייתה שהמתח היה נעול מהביוס ולא היתה לי אפשרות להעלות אותו עם שום תוכנה !! חקרתי קצת בנושא וראיתי שאפשר לערוך ביוס ולשדרג במדת הצורך. הכרטיס הוא כרטיס פרמי וההתעסקות עם המהירויות הייתה טיפלה טריקית בניגוד לכרטיסים שהם לא פרמי (התוכנה היא nibitor). מה שעשיתי, לקחתי את הביוס של הoc2 והעתקתי ממנו את כל הערכים של המהירויות והמתחים אל ביוס של כרטיס כמו שלי רק עם מתחים פתוחים.…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי יש לי כמה שאלות על OC שאשמח אם תוכלו לעזור לי בהם , המפרט שלי בצד - למי שצריך פרטים , 1. אני כרגע עובד עם המעבד E2180 2Ghz@3.4Ghz , כיוונתי את כל המתחים שיהיו יציבים ועובד עם מהירות הזיכרונות ביחד של 1:1 , שנותן לי מהירות של 670MHZ , אם אעלה את המהירות שלהם , זה ישפיע על יציבות המערכת ? 2. שאלה קצת יותר מורכבת , גם מתחומים אחרים , אבל הנושא הוא OC בגדול - אני רוצה לשדרג את המעבד והזיכרונות , חשבתי על מעבד מסדרת Q9XXX (כרגע יותר - Q9400 או Q9550) וזיכרונות לנפח גדול יותר - במקום 2X1GB ל 2X2GB או 4X2GB . השאלה שלי כאן - האם כמות הזיכרונות משפיעה משמעותית על ה OC ? אם נגיד אקח 4X2GB (אני עורך בפוטושופ = זולל ראמ , שוקל גם לשדרג לוינדוס 7) , זה ישפיע משמעותית על ה OC…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני נכנס לביוס משנה תדרי FSB מוריד מכפלה לזכרונות אבל משום מה המחשב נכבה ונדלק מחדש ללא אוברקלוק. הלוח הוא : G31M-ES2L מעבד פנטיום D 915 2.8 כשאני עושה אוברקלוק עם ESEY TUNE אני כן מצליח המפרט הוא: לוח ומעבד כמו שציינתי כרטיס מסך 220GT 1GB ספק אנרמקס טומהוק 405W הכרטיס ללא אוברקלוק
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. חדש כאן. רציתי לשאול האם OC דורש לוח אם מתאים (מכיוון שההמהרה דורשת יותר מהלוח גם כן), או שאין קשר בין הפעולות, ו OC מצטמצם למעבד בלבד? שאלה שנייה (ברשותכם): האם גם הזכרון נדרש לעמוד ב"לחצים" אחרים בעקבות ההמהרה? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך ATI 4850 gigabyte והמאוורר עושה רעש כזה ,לא משהו שניקוי או שימון יכול לעזור פשוט זה מרעיש ככה. אני מחפש קירור בין 100-200 שפשוט יהיה שקט בעיקר, אני לא עושה OC יש לי מחשב דיי פשוט מה אתם אומרים על Accelero TWIN TURBO PRO Arctic Cooling עולה 160 שקל הוא שקט ? או משהו של זלמן שהוא יותר זול כמו Ruby Orb Silent שעולה 135 שקל דרך אגב אפשר פשוט להוריד את המהירות של המאוורר ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. לאחרונה מאווררי הפליטה בNZXT Tempest שלי התחילו לזייף ועושים רעש סוני מעצבן שאני לא יכול לסבול. המדוברים הם השניים העליונים (פליטה) וזה שבחלון (גם פליטה), לכן אני צריך שלושה. שניים למעלה - 140 מ"מ וזה שבחלון 120 מ"מ. צריך את המלצתכם למאווררים השקטים ביותר. לצורך כך הקצבתי 150 ש"ח אבל אם דברים טובים באים ביוקר אשקול גם זאת. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את הקירור הבא, thermaltake blue orb silent 140mm cpu for 775. היום הוא התחיל לעשות רעש פתחתי את המארז ראיתי שאכן מדובר במאוורר של המעבד ניראה שהמאוורר יושב על מעיין מגנט כזה ומעט רופף ולכן הרעש כאשר הוא פוגע בגוף קירור ניסיתי לסדר את זה לבד בלי הצלחה, לשאלה שלי יש לי אחריות על המחשב אני יכולל ללכת רק עים הגוף קירור או שחייב לקחת את כל המחשב ועוד דבר יכול להיות שיראו שפתחתי את המארז יכול להיות שלא ירצו להחליף לי אותו? כרגע המחשב עובד בלי גוף קירור, המחשב נקנה בksp האים הם יעשו בעיות? בדף של האחריות ליד המאוורר של המעבד לא רשום כלום זאת אומרת שזה לכל החיים או שאין עליו בכלל אחריות?
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש אפשרות לOC עם הGIGABYTE Quick Boost ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, לאלה שיש להם את סוג הנטבוק המצויין בכותרת, כתבתי לכם מדריך איך להעלות את תדר המעבד. לקריאת המדריך, הורידו את קובץ המדריך מפה: http://uploading.com/files/9mbcmfd6/%25D7%259E%25D7%2593%25D7%25A8%25D7%2599%25D7%259AOverClocking%2B%25D7%259C%25D7%25A0%25D7%2598%25D7%2591%25D7%2595%25D7%25A7%2B%25D7%259E%25D7%25A1%25D7%2595%25D7%2592%2BCompaq%2Bmini%2B311c.docx/ (מי שיודע איך להשים את ההיפר קישור בתוך מילים שישלח לי ה"פ).
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי בקרוב אני מחליף את המחשב הזה למחשב אחר שעליו אני מתכנן לעשות OC, אז רציתי להתנסות עם זה כבר במחשב הנוכחי יש לי מעבד אינטל E7500 2.93Hz על לוח אם asus P5Q pro וכרטיס מסך GT220 נכנסתי לביוס, ואת רוב האפשרויות שיש במדריך (http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/2) לא מצאתי מצאתי רק את הSpread Spectrum וזהו בכל אופן, התחלתי לעלות את הבאס ובסוף שמרתי ועשיתי בדיקת מאמץ בOCCT למשך 10 דקות הגרפים מצורפים: (צד שמאל של הגרף זה מעלות) אפשר לראות את הטמפרטורה במנוחה בדקה הראשונה של הבדיקה הגעתי ל3.6GHz, שיפור של 22 אחוז האם הטמפרטורות בסדר? (אני עם קירור סטוק) תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הנה תמונה של המארז שלי מרחוק. http://img207.imageshack.us/img207/1212/p1010064lj.jpg אל תתייחסו לכבלים הלא מסודרים , אני צריך לסדר אותם. כפי שאתם רואים בצד שמאל יש מקום מיוחד בשביל מאוורר קטן , ויש לי מאוורר 90 ס"מ , אני ירכיב אותו שם, כמו כן יש לי עוד מאוורר 120 ס"מ ועוד מאוורר 80 ס"מ ואין יותר מקומות מיוחדים למאוורר , אז אני מתכוון להשתמש בדבק מגע, איפה לדעתכם אפשר להשים אותם?בעיקרון אני רוצה תוספת קירור ללוח אם והמעבד .
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן מאוורר של SCYTHE 120 מ"מ 1600 RPM, המוכר אמר לי שהוא יהיה רועש אבל לא תיארתי לעצמי שזה יהפוך לטרקטור של ממש... 2 האופציות שיש לי כרגע הן: 1. להבריג את המאוורר למארז עם תושבות גומי. 2. לחבר בקר ולהעלות\להוריד את הסל"ד על פי הצורך. אני חושב שהכי טוב זה השילוב של שניהם.. אשמח אם תעזרו לי בנושא. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-