אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני רוצה לשדרג את מערכת הקירור של המחשב שלי, מאוורר אחד של המארז נדפק ועכשיו הוא עושה לי המון רעש אז חשבתי שאולי כדאי לשדרג כי גם הקירור של כל המערכת היא לא משהו כי המעבד שלי הקודם הגיע ל60 מעלות ובכל אופן שדרגתי את המעבד שלי לAMD Athlon II X2 250. מה אתם אומרים שכדאי לשדרג במערכת קירור? אני חשבתי אולי את המאווררים של המארז למאווררים שקטים יותר וגם עם שליטה של הfan control שבביוס. אני אשמח להצעות. תודה. המפרט מחשב שלי: AMD Athlon II X2 250 GIGABYTE - Motherboard - Socket AM2+ - GA-MA78GM-S2H (rev. 1.0) ST3500418AS Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 500GB Hard Drive | Seagate Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1 TB G.SKILL PK 4-4-4-12 2GB (1GBx2) (DDR2-800) ANTEC…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, בבעלותי: מעבד Core i5 750 קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 זכרונות G.Skill 1600MHz CL7 ECO מארז CM 690 ספק כוח Seasonic 520W Modular ניסיתי בעבר לעשות אוברקלוק למעבד אבל הקירור ממש גרוע(למרות שהוא נחשב טוב משום מה) - כל אוברקלוק קטן מקפיץ את הטמפרטורות גבוה בבדיקות מאמץ. עם הקירור הנוכחי זה בלתי אפשרי לעשות אוברקלוק בלי להגיע לטמפרטורות מסוכנות. עכשיו, חשבתי על לקנות Scythe Mugen 2 שלפי מה שהבנתי הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף, אלא אם כן השתנה משהו(?), ולעשות למעבד אוברקלוק אבל אני לא יודע אם לוח האם שלי טוב לאוברקלוק ואני לא רוצה סתם לזרוק כסף. אז מה אתם אומרים?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Scythe Ninja 3 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10681 Scythe Mugen II Rev.b http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=9371 Scythe Yasya http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=9968 מה כדאי לשקט מקסימלי ומינימום טמפרטורות ? מארז LAN C00L K60B לוח ASUS P7P55-M (עוד לא סגור על הלוח...) מעבד Core i5 760
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי את המעבד הזה שהוא הגיע אליי עם אוברקלוק ל 3.6 אבל איכשהו איפסתי את זה(תאמיני לי לא יודע מה לחצתי כנראה משהו בהתחלה שהמחשב עולה) החנות כבר לא תחזיר את האוברקלוק או ששווה לנסות ? אז בבקשה מדריכים תוכנות וטיפים יתקבלו בברכה ועוד משהו שאני בודק בתוכנה של ה cpu מופיע לי פעם 2000nhz ופעם 3000mhz למה זה ככה?
-
- 2 תגובות
- 891 צפיות
-
-
היי יש לי כרטיס מסך GTX 570 של גיגהבייט , והתחלתי קצת לעשות לו OC ולהריץ בדיקות ולראות מה המקסימום שאני מגיע איתו ללא העלאת מתח. הצלחתי לייצב את הכרטיס לאחר כמה בדיקות שעברו בהצלחה ב 3Dmark 11 . הנה הנתונים : Core Clock - 785 Shader Clock - 1570 Memory Clock - 2026 המתח נשאר סטוק 0.988 . בקשר לטמפרטורות במאמץ הוא הגיע ל 75 ובמנוחה בסביבות ה 35 . את המאוורר הגדרתי שיפעל לכל מעלה אחוז כלומר אם הטמפרטורה מגיעה ל 50 מעלות אז המאוורר יעבוד על 50 אחוז. (אני משתמש בתוכנה MSI AfterBurner ) עכשיו יש לי מעבד I7 920 שעובד בתדר של 2.6 וספק כוח 550W של chieftek . ולשאלה שלי האם אני יכול להעלות מתח לכרטיס ולהמשיך ולראות מהו המקסימום של הכרטיס שלי באוברקלוק או שעליי לדאוג מאוד בקשר לתצ…
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הי חברס. אני מזמין היום קירור מים מהאתר FROZENCPU. ורציתי לדעת אם יש מצב למכס? ואם יש מצב שיקחו 30% כפריט אלקטרוני? אני מזמין כ PRIORITY והקיט הוא XSPC RASA 750 RS360.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם שאלה קטנה שלא ממש הצלחתי למצוא לה מענה - האם קירור שמתאים לסוקט 1156 מתאים גם 1155? או שיש שוני בלוחות שמונעים להתקין גוף קירור - כגון BACK PLATE שונה, חורים במיקום שונה סביב הסוקט? לדוגמא הMUGEN 2 REV.B - שמגיע עם מתאם לסוקט 1156, יהיה בעייתי להתקין אותו על סוקט 1155? תודה מראש על הINFO נ.ב. לדעתי מומלץ לעדכן את הסטיקי בנושא זה
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחיפוש מידע על לוחות ה P67 שמתאימים ל OC ובמחירים שפויים (ללא צורך ב SLI..) ישנו מידע לא מספק לגבי יכולות ה OC של ה GA P67A-UD3 שכרגע גם הכי זול בלוחות ה P67 (מה שראיתי עד עכשיו ברוב החנויות. למעט אולי ה ASROCK שראיתי ב P-SEE) בקיצור האם מישהו יודע להגיד איך הלוח הזה ב OC ? האם 4.6-4.7 GHZ לפחות (עם קירור כמו המוגן) יהיו מתאימים לו וניתנים להשגה בקלות ? ( 24/7) תודה לעוזרים !
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
היי, אני קונה מחשב חדש (המפרט בינתיים הוא בתראד הזה בפוסט האחרון:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=487572.msg4176257;topicseen#new). TMS מציעה לעשות OC למעבד ללא תשלום. האם כדי לי (המעבד עם קירור סטוק) לעשות או לוותר על זה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
-
תדר בסיס: מקורי:133 אחרי:180 שיפור של 35.3% מכפה: מקורי:20 אחרי:21 תדר: מקורי:2.66GHz אחרי:3.79GHz שיפור של 41.8% מתח:1.2V טמפרטורה מקסימלית:63 (בליבה 4) כל השאר ב57-61 יציב במבחן OCCT במשך 20 דקות זה בינתיים מספרים בלבד עוד מחר אני יעלה ניקוד 3DMARK Vantage
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מעבד E6300 ולוח VM900M של גיגהביט לאחר חיפוסים אינטנסיביים ברשת ובביוס הבנתי שאין ללוח זה אפשרויות OC בביוס (90% שזה נכון, אשמח לגלות אחרת) השאלה היא האם אני יצליח לעשות OC דרך תוכנה או שלא? (ז"א האם התוכנה צריכה שהאופציה תהיה גם בביוס או שהיא עוקפת את זה איכשהו)
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Clock ratio:x19.5 FSB:200 NB FREQ:1600 HT FREQ:1400 memory:1333mhz cl9@cl7 cpu vol: 1.425 NB vol: 1.280 HT Vol:1.260 dram vol:1.515 cpu nb vid:1.375 NB/PCIe/PLL vol:1.860 מפרט: AMD Phenom II x4 955 Scyte Mugen II GIGABYTE GA-790XT-usb3 KINGSTONE DDR3 1333mhz Cl9 מה אתם אומרים על הOC? **מעלות במאמץ מלא:54
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
^ מאווררים רועשים במארז ARCTIC COOLING SILENTIUM T2- פתרון הכתוב לעיל- תודה! שבת שלום
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
חבר'ה , אני צריך את עזרתכם איך לעשות נכון אוברקלוק למעבד שלי בעזרת הלוח אם שלי בביוס , פשוט בביוס של הלוח אם שלי יש כל כך הרבה אפשרויות שאין לי מושג מה הן ולפי המדריכים שקראתי לגבי אוברקלוק את רוב האופציות האלו לא מצאתי שם אני משער שזה בגלל שיש כל כך הרבה לוחות אם שונים עם הגדרות ביוס שונות שפשוט אי אפשר לרשום את כולם במדריך אז בגלל זה אני מצרף פה שני לינקים לתמונות של הביוס שלי כדי שאולי תצליחו לעזור לי לעשות אוברקלוק נכון , יש לי את האפשרות לעשות אוברקלוק בעזרת התוכנה Turbo V של Asus שבאה עם הלוח אם שלי אבל זהו יותר אוברקלוק אוטומטי שכזה וגם עדיין בבדיקת ביצועים של 3DMark 11 כשהיא מגיע לקטע של בדיקת המעבד אז המחשב קורס , אז אני לא כל כל מאמין בתוכנה הזאת אלא יותר בלעשות…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני עומד לרכוש חלקים חדשים למחשב , בהתחלה חשבתי ללכת על הCM Aquadmax עד שהבנתי שזה סתם ביזבוז כסף . המערכת שהולכת להיות היא ככה מעבד -Intel i7 2600k לוח אם asus p8p67 deluxe זכרונות G.Skill Ripjaws-X 2x4GB (8GB) DDR3 1333MHz CL7 כרטיס מסך - hd4870 x2 ספק crosair 620HX מארז CM 690 advanced עכשיו אני מחפש קירור אוויר שיענה על הדרישות הבאות: 1.מתוכנן OC בהמשך 2. חשיבות גדולה לגודל של הקירור בגלל המארז והזכרונות 3.שקט . עוד פעם המארז בינוני ולא גדול מידי והזכרונות בעלי "קוצים" אז צריך לקחת את זה בחשבון. איזה קירור יתאים למעבד- איכותי לOC, לא גדול מידי ושקט.בשביל זה פניתי אליכם. תודה לכול העוזרים. בברכה יוני.
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אז ככה , השאלה שלי האם אני צריך לעשות אוברקלוק לכרטיס המסך שיש לי שהוא Sapphire Radeon HD 6970 ביחס למעבד שיש לי שהוא AMD Phenom IIx4 965 3.4MHz , עשיתי לו אוברקלוק קליל ל-3.6MHz פשוט אני רוצה לדעת האם אני יכול בעזרת אוברקלוק לכ. המסך שיש לי להשיג ביצועים הרבה יותר גבוהים והמעבד לא יהיה לצוור הבקבוק או שאין צורך לעשות אוברקלוק ?
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
נתונים של הOC: Clock Ratio: x15 Nb Freq:x8 FSB:255 HT Freq:2040MHz Mem Clock: 1333@1359 CPU Vol:1.425 CPU NB VID:1.3750 NB/PCIe/PLL Vol:1.860v SB/HT Vol:1.240v NB Vol:1.260 Dram Vol:1.515v מפרט מערכת: AMD Phenom II x4 955 3.2@3.8 GIGABYTE GA-790XT-USB3 Kingstone DDR3 1333MHz CL9 אז ככה,אתם אומרים אפשר עוד למשוך ל4 ככה? ומה אתם אומרים על הOC הזה בכללי 8)
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הצלחתי לייצב את המעבד הנ"ל עם סטוק קולר :] ה-PI ירד מ-42 שניות למה שרשום בתמונה המצורפת :] Uploaded with ImageShack.us עוד מעט נקנה קולר יותר עוצמתי ונגביר קצת את ה-OC. מה אתם אומרים? (הלוח נקנה מ-FREE_ME_0)
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לפני רכישת מחשב, כשהדבר האחרון שנשאר לי להחליט עליו זה על הקירור למעבד. קראתי שהקירורי BOX שבאים עם המעבדים טובים מאשר הקירורים בדור הקודם, ואף ניתן להגיע איתם לOC של 4.3GHZ, כך שחשבתי להסתפק בקירור הBOX, אך בדיון שפתחתי כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=487850 נאמר לי שקירורי הBOX גרועים כמו בדור הקודם, ויש צורך בקירור ייעודי. בעקבות דיון כאן בפורום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=470584.0 חשבתי ללכת על katana 3, אך בדיון שפתחתי דווקא המליצו על FREEZER 7 PRO REV2 או TX3. מכיוון שאני רוצה מחשב שקט ואף מתכנן OC בעתיד, מה דעתכם? ללכת על הקירור BOX או על קירור ייעודי-ואם כן איזה?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מנסה לעשות OC פעם ראשונה. בהתחלה פשוט העלתי את ה- FSB ל- 400 והמכפלה ל- 9 (מחלק זיכרון ל-2, הזיכרונות 800MHZ). השארתי את שאר ההגדרות על אוטו' - מה שלא היה רעיון טוב וגרם לעלייה שלא לצורך במתח ובטמפרטורה. קראתי קצת בנושא ואני רוצה לנסות להשאיר את VCORE על 1.225 (מתח מקורי), ולהעלות את מתח ה- FSB ב- 0.1V. שאר ההגדרות, כולל זיכרון אני מתכנן להשאיר על נורמאל (הזיכרון נשאר על 800MHZ ואני לא נוגע בהגדרות התיזמונים). אשמח לחוות דעת לפני שאני מנסה או להגדרות טובות יותר, תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מה הפליטת החום של E6300? וכמה אתם מעריכים שהוא פולט ב OC כבד, מעל 3200?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מעבד I7 950 ולוח X58A-UD3R וקירור NH-D14.. כרגע המעבד על תדר 3.5 לא יציב-אם אני עושה לו בדיקת מאמץ ממושכת הוא עושה מסך כחול וריסט.. אין לי נסיון בOC לכן אני מניח שהגעתי לשלב שצריך להעלות מתחים,אפשר מדריך את מה להעלות,כמה ואיך? תודה לעונים
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אז ביצעתי את הOC הראשון שלי די בהצלחה הייתי אומר, אבל לא הבנתי את כל הדברים עד הסוף ואני רוצה לבדוק שהכל תקין כמו שאני רואה את זה. הלכתי לפי המדריך שבסטיקי פה, מקווה שהוא מעודכן. ביטלתי את כל האפשרויות כמו שהמדריך הורה (EIST, Spread Spectrum) והעלתי את הFSB מ266 ל320 (קפיצה גדולה מידי על הפעם הראשונה?), את המכפלה השארתי על 11 ובמדריך היה כתוב לשנות את המחלק ל1:1, אבל לא הייתה לי את האפשרות הזו (רק 1:1.20, 1:1.50, 1:1.60 ועוד כמה) אז בחרתי 1:1.60 והתדר של הזכרון (DDR3-1066) ירד ל1024Mhz. לא רציתי להתעסק עם הזכרונות אז השארתי את התדר קרוב למקורי. הנה כמה נתונים שהיו כתובים בביוס לגבי הזכרונות (שאין לי מושג מה כל אחד אומר, אני רק יודע שהם תזמונים): SDRAM Cycletime: 1CLK…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
Mugen 2 Rev. B יש אחד מאוורר ,אני רוצה עוד מאוורר אחד או החלפה 2 מאווררים יותר מתקדם וקירור יותר ? http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/kama-flow-2-120.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/scythe-s-flex-12cm-case-fan.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-120-pwm.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/kama-flex-pwm-120.html מה עדיף? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-