עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by amit123,

שלום! יש לי את ה3800+ dc של amd יחד עם לוח אם am2v890-vsta של asrock רציתי לדעת אם איזו תוכנה אני יכול לעשות oc למעבד(כמו למשל ati tool לכרטיסי מסך)? ועד כמה בערך אני אוכל לעשות oc עם הקירור סטוק?וגם איך לדעת מתי להפסיק את ה-oc(מה הטמפרטורה שזה מתחיל להיות מסוכן)? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 604 צפיות
  2. מעוניין בקירור לסוקט 775, תקציב 80 ש"ח. לאחר חיפוש קצר ב skypc (עדיפות לחנות זו, כי אני מבקר בא השבוע בכל מקרה) מצאתי את הקירור הבא: GlacialTech Igloo 5600 PWM: http://www.skypc.co.il/pl_product~Igloo5600~18~0.htm 76 ש"ח. 1. איך הוא? 2. הוא בא עם משחה טרמית? 3. יש הצעות לקירור בתקציב (80 ש"ח) יותר משתלם/מומלץ/טוב? תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 826 צפיות
  3. Started by ETB,

חשבתי לקנות את ה DRAGON ORB 3 כפיטרון קירור זול למעבד שלי, כי ראיתי ביקורת ישנה עליו (מלפני שלוש שנים), שהוא מקרר טוב מאוד את המעבדים הישנים וימים יותר מהדורות הקודמים, אפשר לראות בביקורת שהמאורר הזה מצליח להביא מעבד מסוג Tbird 1000@1330 (73 W) לטמפרטורה של 32 מעלות כשטמפרטורת החדר על 20-22 מעולת. למונחים של היום זה קירור מעולה (וגם של פעם) להתחשב בזה שהמעבדים מהדורות הקודמים בעלי ליבה של 0.18. אני זוכר את הביקורות המשבחות שהיו עליו מלפני שלוש שנים ויותר גם בימי PCPRO ו PCTIP העליזים. החיסרון היחיד שלו, שהוא שוקל 700 גרם. ואי אפשר להשיג יותר את הגירסה שלו עם המאורר 7000 RPM. השאלה האם הוא בכלל יתאים ללוח שלי (NF7-SL)? והאם הסוקט של המעבד בלוח תוכל להתמודד עם משקל עצום כזה…

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  4. Started by shai11,

שלום לכולם אני רוצה לשפר את הביצועים של הכרטיס מסך שלי nvidia g-f 7300 le pci-e שאר המפרט הוא: pd-c 940 3.40 ghz 1024 ddr2 asus p5ld2 se 450w עכשיו שאלה זה בכלל אפשרי?

5. Started by Animor,

שלום, ראשית, מפרט המחשב שלי: לוח אם intel DP965LT Q6600 quad core 2400 MHz 2GB DDR2 NVIDIA GeForce 8600 GTS 512 MB 1) בדקתי את טמפרטורת המעבד בעזרת התוכנה EVEREST, והוא נראה לי חם מדי. במנוחה: 65C מייד לאחר משחק מחשב: 76C אני משתמש במאוורר המקורי שהגיע עם המעבד. א. האם זה תקין? ב. האם זה קשור למיקום המארז (בתוך נישה בשולחן)? אולי לא מרחתי טוב את המשחה כשהתקנתי את המעבד? ג. האם מאוורר + היט סינק אחרים יורידו משמעותית את הטמפרטורה? 2) האם ניתן לבצע OC עם לוח האם שלי? הבנתי שאינטל מקשים על כך. תודה מראש לעונים!

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Mighty,

היי אנשים אני בונה לעצמי מערכת קירור מים למחשב.. בעיקרון זה ליופי אבל אם כבר עושים אז עד הסוף.. מישהו יודע מאיפה אני משיג / קונה /מישהו רוצה למסור / להחליף עם קצת קוסברה בלוק של פנטיום 3 (מאלה שעומדים כמו קיר ) *זה התיאור שעלה לי לראש. זה יהיה נחמד לדעת לפני שאני מתחיל להעביר בהיצינג מלא צינורות קטנים ולא מועילים :]

• 1 תגובה
    • 593 צפיות
  7. Started by Access Denied,

היי, אני צריך חוות דעת על גוף הקירור SilverStone NT01 v2.0 (תואם pro due 2) https://www.netstop.cc/clients/MultyMedia4U/products.asp?cat=738603064&pid=-546018409

8. Started by wrecker,

לפני כמה חודשים עשיתי עדכון ביוס וראיתי שנפתחו לי אפשרויות חדשות בתפריט M.I.T של הביוס. כרגע המחשב שלי על OC של 3.0GHZ (מקורי 2.33 מפרט בצד) וכמובן שאיתו עלו התזומנים של הזכרונות רציתי לדעת אם יש סיכון בזה שאני הוריד את התזמונים למקור ?? (CL 5 5 5 18 אם זכור לי נכון) תודה!

• 7 תגובות
    • 635 צפיות
  9. Started by saarxee,

שלום, ארצה המלצה בבקשה אודות קירור שקט למעבד, סוקט 1155, מעבד I3 2100.. כרגע יש לי את קירור הסטוק הרגיל של אינטל, הוא לא רועש במיוחד אך אשמח לאחד שקט יותר, אשמח להמלצות מ-TMS, KSP. תקציב בסיסי, עד כ-100 שקלים.. תודה.

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by Dwhore,

שלום. יש לי ראדון 9700 nonpro .. וכשאני מריץ 3dmark 2003 יש לי ארטיפקטים כאלה מוזרים ... הכרטיס הוא של Power color ... עכשיו, כשאני משחק משחק לדוגמה כמו counter strike אני רואה כזה כמו צבע לא קשור בשמים אז על הקירות כל מיני דברים צבעוניים לא קשורים..הבנתי שזה נובע מזכרון חם, אני משתמש ב arctic cooler לקרר את הכרטיס אין לי מושג מה הבעיה פה... וגם השתמשתי בRed-linker להוריד את הזכרון אם הוא חם מידי, גיליתי שה memmory : 297 Core : 324 אני חושב שזה אמור להיות אחרת, לא בטוח.. מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  11. הבחור הזה פה הכין מדריך אפשר להגיד מושלם ל OC וכ'ו איפה נקודות החולשה של כל לוח והיכן אפשר לשפר על מנת להשיג ביצועים וטמפ' נמוכות ממה שיש לכם כרגע... חסר לכם מתח לעשות OC ? יש פה דרך שתוסיף לכם עוד 0.1v למתח ... לאמיצים שביננו מומלץ לעשות עם אבא שמבין באלקטרוניקה... הידעתם שלמשל המשחה הטרמית מתחת לצ'פסט בלוח של אביט לא מרוחה על כל הצ'פסט ? דבר שמוריד מאיכות הקרור של הצ'פסט דבר שניתן לתקנו עם עוד מילימיליטר של משחה טרמית פשוטה ... יש פה עוד פול דברים שהוא סוקר ונותן נקודות לשיפור ... שווה קריאה : http://www.motherboardfaqs.com/news.php OC נעים ... תהנו ...

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  12. המפרט של המחשב שמיועד ל OC : AMD ATHLON 1700 ( FSB 133 1470MHZ 2 סטיקים של 256 266MHZ כרטיס מסך 9600PRO 256MB GIGABYTE לוח אם GIGABYTE 7VM400AM-RZ המעבד יושב במנוחה על 38 מעלות, 40-42 במאמץ . לכרטיס מסך אין מד טמפרטורה . אני רוצה ללכת על בטוח שלא ישרף לי פתאום משהו . עכשיו אלוח אם תומך ב FSB400 אז אין בעיה מבחינת הלוח אני מניח, המטרה היא להעלות את ה CLOCK של המעבד מ 133 לכמה שניתן . הזכרונות עובדים על 133 ( 266MHZ במעשי ) ואני לא רוצה לגרום להם להיסרף בתהליך ולא מתאים לי להוציא 100 ש"ח על קירור לשני הזכרונות . אז ככה, יש אופציה במהירות של הזכרון שהיא עכשיו חלה והיא מגדירה את המהירות של הזכרונות לפי ה SPD ( למי שלא יודע מה זה SPD שילחץ כאן : http://webopedia.com/TERM/S/S…

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  13. Started by giloman,

אני חדש פה ובמיוחד באוברקלוקינג אני ראיתי שמישהו העלה את מהירות המעבד שלו ב800 מגה הרץ ואני רווצה לדעת איך לעשות את אותו דבר עם המחשב שלי אז בבקשה תפנו אותי למדריכים בנושא זה אגב המפרט שלי הוא זה: 3ג'יגה הרץ פרסכוט 1מגה , MB512 DDR PC3200 400 MHZ ,לוח אאם ASUS P4 P800S SE תודה רבה לכם.......

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  14. Started by heziel,

שלום לכל מי שיכול לעזור לי יש לי בעיה !!!!!!!יש לי פנטיום 3 והמחשב כל הזמן קופא אין זמן מוגדר שהבעיה קוראת זה יכול לקרות אחרי 5 דקות ויכול לפעמים לקרות אחרי חצי שעה מה לעשות עיזרו לי

• 5 תגובות
    • 524 צפיות
  15. אני רוצה לעשות אוברקלוק אבלאני לא יכול כי יש לי נעילה איך אני מוריד את החסימה של האוברקלוק תודהההה

• 14 תגובות
    • 671 צפיות
  16. Started by dor700,

יש ליINTEL875PBZ והאפשרות שלי ל OC הם מקס 4% או AGP/PCI MOD שזה מקס 73.60*36.80 . (אם משהוא יכל להבהיר את העניין של ה)PCI AG הטמ'פ במחשב במעמץ הוא 40 למערכת ו 38 למעבד . פנטיום 4 HT 2.8 @2.9 צריך עזרה ...

• 1 תגובה
    • 596 צפיות
  17. שלום לכולם, הרצתי את הכרטיס כבר כחודש על OC מ 475/680 ל 550/800 והיום, כשרציתי להחזיר את הכרטיס לסטוק . הופתעתי לראות שהוא חוזר להגדרות של 523/715 אין לי מושג מאיפה הוא הביא בכלל את המספרים האלה . ניסיתי לעשות ריסטרט עם בחירה של "ללא הגברת יתר של המהירות" ועדיין הוא חוזר לאותן הגדרות.. חשבתי אולי משהו נדפק לי בדרייברים אז עשיתי הסרה והתקנה שוב - אותו דבר, הדרייברים בוחרים בהגדרות של 523/715 כברירת מחדל. גם POWERSTRIP מודיעה לי שעליי לאפס את הגדרות הכרטיס לפני שאני ממשיך - אבל שוב, אני לא יכול כי זה תקוע על ההגדרות הנ"ל.. תמונה: [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 540 צפיות
  18. Started by carock,

איך המאוורר הזה..? הוא שקט..? הוא מקרר בצורה טובה הוא שהוא לא משהו מקרר.?

• 10 תגובות
    • 683 צפיות
  19. Started by tulicooli,

האם קירור הארז משפיע על המהירות של המחשב ואופן הביצועים שלו??? אם כן איפה כדי לקרר יותר ועל מה הקירורו משפיע!!!

20. Started by aviram20,

יש לי מעבד 2.8 של אינטל אני קורע את המחשב והוא נשאר על 32 מעלות 33 גגגגגגג חוץ מסרקולציה ואורור טוב לא עשיתי כלום זה הגיוני ביכלל הטמפרטורה הזאת ?

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום אני מעוניינת לרכוש מעבד של venice 3000 64bit :amd מאחר שאני מעוניינת במחשב שקט, רציתי לקבל את חוות דעתכם המקצועית ובעלת הניסיון: האם יש צורך לבקש מראש להתקין מאוורר אחר, או שניתן להסתפק במאוורר המקורי שמגיע עם המעבד. בסה"כ אני מבינה שהמעבד לא מתחמם כמו אינטל אז אולי המאורר שלו הוא שקט יחסית? אם ללכת על מאוורר שקט אחר, אז איזה מאוורר מומלץ לקנות אודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 715 צפיות
  22. Started by Phanatic,

IQPC התחילו למכור אותו, ואני בקרוב קונה מע' i5 וכמובן, רוצה לבצע OC רציני לפי ביקורות שראיתי הנוקטואה מאוד פופולארי ובעל ביצועים מדהימים (ה Special Edition הראשון לסוקט 1366) אז אני מניח שהספשל אדישן 2 ל i5 יהיה גם מעולה לא? סרטון Unboxing שלו: ביקורות עליו על ה i5 (או בכלל) לא מצאתי כי הוא יצא רק לא מזמן.. מישהו ראה משהו? שורה תחתונה, כדאי להשקיע עליו 250 ש"ח או לחכות למוגן 2 Rev B?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. מפרט: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i7 9700K / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 2014 קירור למעבדים: Noctua NH-D15 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 395 לוחות אם: ASUS PRIME Z390-A כמות: 1 - מחיר: ₪ 861 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2D3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 1432 ספקי כוח: Corsair RM650x 650W PSU 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 531 כונני SSD: Samsung SSD 1.0TB 970 EVO NVMe M.2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 1265 כוננים קשיחים: Seagate HDD 4.0TB 256MB SATA3 BarraCuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 517 כרטיסי מס…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Vladgi,

אני קונה מארז ריידמקס scorpion 868 עם 3 מאווררים,ועוד 4 אופציונליים בקדמת המארז לדחוף או להציא אוויר,אני רוצה להציב שם במקום עוד 2 שידחפו אוויר לקראת השנים האחוריים שמוציאים,מה אתם אומרים על הרעיון הזה?או שיש לכם הצעות אחרות בשביל 2 המאווררים הללו?? ואני צריך שהם יהיו חלשים יותר או חזקים יותר מאלו שמוציאים?כי לפי דעתי אם הם חזרים יותר המאווררים שמוציאים לא יספיקו להוציא את האוויר והוא יצטבר שם ורק יגרום לחימום המארז,או שלא? כי במיוחד המאוורר שבדלת דוחף אוויר זאת אומרת שאני צריך אותם חלשים יותר כדי להספיק עם האוויר כדי שלא יצטבר תקנו אותי אם אני לא מדבר שטויות. נקודה נוספת היא אולי הוספת מאווררים רק תגריע כי אני ידחוף אוויר חם מהדיסק הקשיח שיעבור דרך המעבד ויגרום לחימום המ…

• 0 תגובות
    • 411 צפיות
  25. Started by eegg,

מישהו מכיר את אלו השמע המעולה לoc http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_9200_flexxlc_edition

• 0 תגובות
    • 584 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.