עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני מחפש מאוורר בגודל 120 מ"מ, שיהיה כמה שיותר חזק, לא משנה לי הרעש, היקר שיהיה בצורה סטנדרטית ועם אפשרות לשליטה דיגיטלית (ע"י תוכנה יעודית כמובן, אגב על איזה תוכנה אתם ממליצים שעובדת בלינוקס?) ושיכלול לדים כחולים או ירוקים\רגיש לUV בצבעים הנ"ל. דבר אחרון, שהמאוורר יימכר בחנויות:Pandas, NoaComp, עם עדיפות לנועה. תודה מראש, דני.

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  2. בוקר בוקר, אחרי שנתיים וחצי של פעולה דיי רצופה (כמעט בלי לכבות את המחשב), המאורר של המעבד התחיל לטרטר (מה שאומר שהוא מתקרב לסוף חייו הטבעיים והגיע הזמן לשמן או להחליף אותו) אבל לדעתי חבל להתחיל להתעסק עם משהו לא יקר אם אפשר להחליף אותו בקלות. הסתכלתי בהמלצות שיש בפוסט העוגן, אבל מכוון שההיטסינק שלי דיי ישן, לא הצלחתי להבין מה כדאי לי לעשות. האופציות שלי הן כאלה: 1. לקנות SF2 חדש ולשים במקום הישן (יש חיישן מתחת למעבד ולא צריך לפרק את הסיפור הזה כדי להוציא אותו). 2. לקנות איזה מאורר חדש. 3. להתרגל לטירטור (לא, לא באמת ). עוד קצת נתונים : מבחינת טמפרטורה, הטמפרטורה של המעבד היא בסביבות ה40 במנוחה (גם אם יש לי חשד שהתוכנה של הלוח אם קצת מרמה) ובמאמץ אני לא כל כך זוכר כ…

• 0 תגובות
    • 496 צפיות
  3. Started by ront,

כדי לקחת E4400 לאיזור ה 3Ghz - 3.2 אפשר להסתפק ב Igloo 5700 או Freezer או שצריך אחד מהגדולים כמו ה Tuniq, Infinitty, Typhoon ?

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  4. Started by pc student,

חברה לבן דוד שלי יש pentium 3 לוח אם iwill וכרטיס מסך של palit האם אני אצליח לעשות oc עם קירור אורגינלי לכל חלק?

• 1 תגובה
    • 496 צפיות
  5. Started by Armageddon1,

אם אני מחליף למעבד שלי את גוף הקירור אז אפשר אחרי זה לקחת את אותו גוף קירור למחשב אחר..מעבד אחר... או שזה לא מומלץ..?

• 0 תגובות
    • 496 צפיות
  6. AMD Athlon 64 (3500+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL - וניס 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50I) original C2.5 - שתי יחידות Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 (nForce3 Ultra chipset קירור - Thermaltake BigWater 12cm Liquid Cooling System עד כמה אחוזי שיפור אפשר להשיג? עד 3.0Ghz? +? בטמפרטורה סבירה? תודה מראש(וכן, עשיתי חיפוש בפורום)

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  7. Started by wertuoz,

חבר'ה אני רוצה לעשות אוברקלוק ואני רוצה לדעת אם הלוח שלי עמיד בבאס גבוה הלוח ga-7dxe עם ציפסט AMD761 מעבד AMD AXP1900+ 1608 MHZ

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  8. Started by Bengo5,

חסרה אצלי בביוס הגדרה של mch באוברקלוק.. יכול להיות שזה הספק? אמרו לי שהספק שלי ג'נרי.. כדאי להחליף? ואם כן לאיזה? תקציב 250-300 ש"ח

• 4 תגובות
    • 496 צפיות
  9. יש לי ספק ישן שנשרף אבל המאוורר שלו תקין אני רוצה לחבר אותו בתוך המארז כך שהוא יהייה מכוון ל כ.מסך שיקרר לי בעיקר את הזכרונות. אין לי מושג איך לשות את זה מחכה לעזרה מכם. תודה.

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  10. Started by spiderman1,

יש לי מעבד 2.8 C ולוח GIGABYTE IP1000PRO2 ורציתי לעשות OC למעבד, ויש לי כמה שאלות: א.איך?(איפה אני מוצא את זה בלוח) ב.עד כמה אני יוכל בלי קירור נוסף(גוף קירור אחר) * יש לי זכרונות Geil Golden Dragon Value הטמפ' שלי במנוחה היא בסביבות 32-36 מעלות תודה

• 1 תגובה
    • 496 צפיות
  11. Started by eladbu,

שלום לכולם! אני מעוניין להחליף את הקירור המקורי של ה ר9800פרו של 3DCLUB רציתי לדעת מה הם האפשרויות! וכמה זה יעלה לי ?

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  12. Started by blanco,

שלום לכולם רציתי לדעת איך אני יכול לעשות OS למחשב שלי ,באיזו תוכנה הכי טוב למדוד טמ"פ של המחשב והמעבד? יש לי לוח לך inter dragon teil dp35dp ומעבד intel q6600 תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 496 צפיות
  13. Started by klips,

יש לי CM690 אני חייב המלצה על מאווררים שיקררו לי את המארז בצורה טובה והכי חשוב שיהיו שקטים מאוורר של 140MM ו3 של 120MM ו2 של 12MM למפרט חזק... הודה על כל עזרה שתתקבל

• 0 תגובות
    • 496 צפיות
  14. Started by trekbuff,

ברשותי כרטיס המסך הנ"ל. מחובר ללוח אם M57SLI-S4 של ג'יגה בייט עם מעבד amd 6000+ ומארז גנרי (). את בעיית התחממות המעבד פתרתי (בעזרתכם) באמצעות arctic freezer 64 pro (היה עם קירור סטוק ב 55-65 מעלות במצב idle ועכשיו 41-44 !!) במצב מאמץ (משחק), כרטיס המסך מגיע ל 77-79 מעלות ובשלב זה יש קירטועים במשחק/במחשב. באם נתעלם לרגע מסוגיית סירקולציית האוויר (כרגע, המארז פתוח כל הזמן) - אלו אמצעי קירור מומלצים לכרטיס המסך - עומדים לרשותי ?? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 496 צפיות
  15. Started by mtnm,

היי, אני רוצה לעשות OC למעבד שלי (מפרט בפרופיל). קראתי קצת באינטרנט על איך לעשות OC למעבד אז את העיקרון נראה לי שהבנתי . יש לי מספר שאלות לפני שאני מתחיל: אחרי שאני אעשה את הOC באיזה תוכנה להשתמש בשביל לבדוק יציבות של המעבד? האם אני צריך להשתמש במחלקים או שהזכרונות שלי (corsair value select) יכולים להסתדר אם המהירות הנוספת? ללוח שלי אין מד טמפרטורה אז האם הOC יכול לגרום לו להתמם ואם כן איך אני אדע שהוא לא מתחממם יותר מדי? לאיזה מהירות סופית נראה לכם שאני אגיע? תודה רבה על העזרה אם יש לכם איזה שהם עצות או טיפים בבקשה תגידו, אשמח לכל עזרה.

• 5 תגובות
    • 496 צפיות
  16. אני לא ממש מנוסה בOC. הפעלתי את הCIA2 ושמתי אותו על FULL THRUST. אבל בCPUZ זה עדיין מראה FSB 201MHZ למרות שהCORE SPEED מגיע גם עד 2.15GHZ. קראתי שגם בלי להחליף קירור למעבד הזה אפשר להגיע איתו בקלות ל3GHZ. מה הן ההגדרות שצריך לשנות ולאילו ערכים בBIOS כדי להשיג את התדרים 2.4GHZ ו3GHZ? המפרט הוא: E2160 Gigabyte 965P-S3 rev3.3 Starex 2X1024MB DDR2 667MHZ CL5 מה זה SYSTEM MULTIPLIER? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  17. Started by zglazer,

שלום לכולם סליחה על הבורות אך רכשתי מחשב שנעשה בו OC מרכיב E2160 שהמהירות הנתונה שלו היא 1.8G למהירות של 2.7G באיזה כלי ניתן לוודא זאת הורדתי תוכנת אוורסט CPU Properties: CPU Type Unknown, 1800 MHz (7 x 257) Instruction Set x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3 Original Clock 1800 MHz L1 Code Cache 32 KB L1 Data Cache 32 KB L2 Cache 1 MB (On-Die, ATC, Full-Speed) Multi CPU: Motherboard ID OEM00000 PROD00000000 CPU #0 IntelGenuine Intel® CPU 2160 @ 1.80GHz, 1804 MHz CPU #1 IntelGenuine Intel® CPU 2160 @ 1.80GHz, 1804 MHz CPU Utilization: CPU #1 / Core #1 / HTT Unit #1 0 % CPU #1 / Core #1 / HTT Unit #2 3 % נא עזרתכם תודה

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  18. אני רוצה מ1.8 לעלות אותו ל2.4 בלי שום קירור נוסף כי אין ביכולתי להוסיף מכיוון שאני מעלה אותו עד רק ל2.4 לא צריך קירור נוסף אני מקווה נכון ?? בטח מעל 3ghz אני יצטרך אבל אני רוצה לעלות רק ל2.4 אוקיי אז ככה הבעיה אני לא יכול לשנות את המכפלה אז אני צריך לשנות את הFSB והבעיה בכך שאני לא יודע איך עושים את זה מצאתי בלוח האם את האפשרות הזאת שרשום לי למעלה 9 ומתחת לזה 200 ואני יודע שה200 זה הFSB כי 9x200=1800 אז ככה איך אני מעלה את ה200 הזה על מה אני צריך ללחוץ כי כשאני לוחץ ENTER זה לא עוזר ולא משנה כלום ?! תדעו שאני חדש בOC ..

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  19. Started by nimrod99,

שלום לכולם.. במקרה הגעתי לאתר הזה , אז אמרתי למה לא, נבדוק את הטמפ' של המעבד הורדתי EVEREST הטמפ' הראתה 81 מעלות..זה היה בערב אחרי שהמחשב היה דלוק כל היום. למחרת קמתי בבוקר ,פתחתי את המחשב לנקות אבק,ובאמת היה אבק אז ניקיתי טוב טוב,הוצאתי את המאוורר גם וניקיתי מתחתיו עם השואב ואת המאוורר עצמו ניקיתי גם עם מטלית לחה עד שלא נשארה טיפת אבק. בקיצור הבאתי ניקוי טוב למחשב. חיברתי את המחשב ובעת שאני רושם הודעה זו הEVEREST מראה לי 77 מעלות ובכלל הוא כל הזמן קופץ, מ73 ל75 ל78...לא נראה לי אמין הטמפ' משתנה מהר מדי. אבל באופן כללי הטמפ' גבוהה...מה אתם ממליצים? סה"כ המחשב פועל טוב,לא נכבה, לא עובד לאט (טפו טפו טפו...) אבל אני רוצה למנוע שחיקה של המעבד. צירפתי לכם תמונה למטה, מה אתם ממ…

• 4 תגובות
    • 495 צפיות
  20. Started by dranzer,

אז כמו שאמרו לי בנושא הישן שפתחתי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346813.new#new אני מצאתי את מכפלת הHTT והיא הייתה לי על 3 והעלתי אותה ל4 ועכשיו יכולתי לעלות את הבאס ל270 במקום 260! עכשיו אמרו לי להוריד מכפלה ולעלות את הבאס וככה אני יגיע לאוברקלוק יותר מוצלח.. עכשיו אני רוצה כמה דברים לדעת בבקשה. 1.מה זה עוזר לי שהעלתי את מכפלת הHTT מ3 ל4? זה מביא לי יותר fps? 2.בשביל לסחוט יותר fps מה אני צריך לעשות?דוגמא:לעלות באס,לעלות מכפלה..? תודה לכל מי שיעזור

• 2 תגובות
    • 495 צפיות
  21. יש לי gf4 ti 4600 ואני רוצה לקרר אותו עוד קצת כדי שיהיה יציב בOC. יש לי היטסינק של זלמן ואת ה"ידית" שמחזיקה את המאוורר מעליו. על הידית יש עוד מקום לתלות מאוורר, בדיוק מעל כרטיס המסך. חשבתי לתלות שם מאוורר ג'נרי 80ממ כדי שיקרר קצת. הבעיה היא שהמאוורר של הכרטיס פולט אוויר לכיוון שבו המאוור אמור לדחוף את האוויר. האם יש מצב שזה יפגום במאוורר של הכרטיס? או שאין לי מה לדאוג הנה תמונה (יש קישור למקרה שהתמונה לא תעבוד..) http://ag-or.i8.com/cgi-bin/i/Oren/IMAG0050.JPG

• 0 תגובות
    • 495 צפיות
  22. יש לי מעבד 6420 עם גוף קירור סטנדרטי של אינטל. אני רוצה להחליף אותו למשהו שקט יותר. משמש כמחשב משרדי, OC וכו' לא רלבנטי. אני מתלבט בין שתי אופציות כרגע - ThermalTake Max Orb עליו קיבלתי המלצה בהקשר אחר Zalman 7000bALCU עליו המליץ בהמוכר בחנות איתה אני עובד שניהם עולים 250 ש"ח. איזה מהם טוב, ובעיקר שקט יותר? מוכן לשקול עוד אופציות בתקציב.

• 1 תגובה
    • 495 צפיות
  23. כמה דברים שארצה לציין: -אין תקציב כי אם יש קירור טוב ב 100 שקלים(פריזר פרו) אבל ב180 יש פי 3 יותר טוב אז אשקיע את ה180 האלה. -הצלחתי לעלות את התדר של המעבד ל2904 FSB אבל רק במתח של לא פחות מ1.5 וולט אז השאלה שלי היא עד כמה יעזור לי קירור חיצוני כי הבנתי שיש גבול לכמה מתח המעבד מסוגל לסבול לא משנה מה הטמפ'? והאם המתח הגבוה נובע בגלל הקירור סטוק?(לא הגיוני נכון?) -אני רוצה להגיע לתדר של בערך 3.7-3.8 +- ,הבעיה היא החשש שלי מהמתח הגבוה, מה אתם חושבים? תודה.

24. Started by Yosi199,

אני שוקל לקנות לי את האולטרה אקסטרים ובאםםםם פתאום עוד דגם ועם חידוש קירור גם למתחת למעבד. חייב לראות השוואות על זה אבל בנתיים אני עוד לא מוצא.

• 1 תגובה
    • 495 צפיות
  25. Started by thebenjamin,

אפשר להגיע עם Q9400 ל3GHZ עם קירור סטוק בלי בעיות?

• 1 תגובה
    • 495 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.