אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
מחפש גוף קירור חדש שיתאים לו כי הבנתי שאין הרבה שמתאימים ורציתי לדעת איפה אפשר לקנות אחד... Ati Sapphire HD 5770
-
- 26 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
לקחתי מאוורר של TT 90 ועשיתי לא טפסים מפח כדי שיתחבר בחורים של התאים של ה3.5 במארז מתחת להרדיסק שלי והוא מכוון ככה שהוא זורק אוויר אל מתחת להרדיסק עכשיו האם המגנט שיש בתוך המנוע של המאוורר מזיק להרדיסק? משבש תעבודה שלו?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לוח של MSI NEO2 P45 מלא בפיצרים ויש לו ביוס מסובך לעומת הג'יגבייט שהיה לי קודם אני עושה אוברקלוק אבל אני קצת מוגבל איתו בגלל שאני לא מבין חלק מההגדרות בביוס ואני לא יודע אם אני צריך לשנות אותם. לפי מה שהבנתי זה אמור להיות לוח טוב לאוברקלוק . אם יש פה מישהו שמכיר את הביוס הזה אני אשמח לקבל עזרה . דרך אגב המפרט הוא: מעבד E2160 PALIT DDR2 800 ENERMAX TOMAHOK 405W SPARKLE 9800GT 512
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
http://img62.imageshack.us/img62/4582/img7453q.jpg היות ובאוריינטצייה הנוכחית חסומים לי 2 סלוטים של זכרונות, ומחירי הזכרונות מפתים למלא אותם, ברצוני לסובב את הקירור ב-90 מעלות. אני לא ממש רואה דרך לעשות זאת - למישהו יש רעיון? תודה.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. קניתי לפני מספר ימים מחשב חדש שיושב בתוך המארז CM690. יש שלושה מאווררים מותקנים כרגע, קדימה שמכניס אוויר, צד שמכניס ואחורה שמוציא אוויר. מסתבר שיש בעיה ידועה ב CM690 של מאוורר הצד שיושב קרוב מדי ל"גריל" של המארז וגורם לזמזום. קראתי על הבעיה והיו הצעות בין לנתק את המאוורר, להפוך אותו כך שיוציא אוויר, או להחליף אותו. יש למישהו הצעה איזה מאוורר אני יכול לשים שם במקום? עדיפות למאוורר עם פילטר או שאפשר להוסיף לו פילטר. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך קירור כמה שיותר נמוך (אם אפשר בגובה של הקירור סטוק שזה 65 מילימטר להערכתי), שקט ואפקטיבי התקציב שלי הוא עד 150 עם חריגה אפשרית עם חריגה אפשרית ל200 אם שווה מבחינת עלות\תועלת. כרגע(בחורף) המעבד עומד על 60C במאמץ ככה שאני מסתפק אבל בקיץ זה סיפור אחר ככה שאני רוצה למנוע את הבעיה. תודה, סמיון. עריכה: לא הולך להתבצע OC
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי שמורחים את המשחה צריך לחכות לפני שמניחים את גוף הקירור על המעבד? אחרי שמניחים את גוף הקירור, צריך לחכות לפני שאפשר להדליק את המחשב?
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני להאיץ את המעבד הE2200 (2.2GHZ). ראיתי באינטרנט הרבה אנשים שהצליחו להגיע עד 3.0GHZ אבל ברצוני לנסות עד 2.8-2.9GHZ בנתיים. אני לגמרי חדש בזה ואחרי שראיתי כל כך הרבה תוכנות ומדריכים לאוברקלוקינג הבנתי שאני צריך להתחיל הכל מ-0....אפשר איזשהו מדריך למתחילים על אוברקלוקינג למעבדים? (בבקשה לא להציע לי פתרונות כמו "זרוק את המעבד הזה לפח ותקנה משהו חדש, כי כמובן המטרה היא להאיץ את הביצועים אבל המטרה העיקרית היא להבין את תהליך ההאצת מעבדים, ונראה לי עדיף להבין את זה על מעבד די מיושן מאשר לקנות מעבד חדש ולשרוף אותו ) מפרט מחשב: מעבד intel dual core e2200 2.2ghz עם קירור (שאותו אני אקנה מחר) Arctic Freezer 7 Pro Rev.2. לוח …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
פירקתי כרטיס מסך sapphire x1900 gt מלא אבק לניקוי יש בו את הפלטה של הצלעות קירור שמחוברת אם חומר קירור מרוח רגיל ל GPU, ואל הזכרונות של הכרטיס מסך יש כמו מלבנים כאלה מחומר קירור דומה לכמו פלסטלינה (גמיש כזה ונשאר כמו שהוא אם מעקמים אותו), שיש להם עובי כל האיזור מתחת לקירור מלא אבק, וגם המלבנים ל הקירו אל הזכרונות דיי מלאים אבק שנדבק אליהם איך אפשר לנקות אותם ? להחליף אותם (מאיפה להשיג) ? הם חובה או שניתן לנתק את הזכרונות מהקירור והם לא יתחממו ? אני מתכון להריץ את הכרטיס ללא אוברקלוק
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה, לאחר קריאות מרובות פה בפורום וגם בסקירה שיצא לא מזמן לגבי הקירורים יצאתי קצת מבולבל. אני מבקש המלצה לקירור של האטלון שלי שבימים אלה עובר המהרה (כרגע אני על 3.6Mhz וטמפרטורת עבודה 55 מעלות בPrime95) אני מבקש המלצה לקירור עד 150 ש"ח כאשר העדיפות היא לפחות מזה כאשר הדרישות שלי הם: *שקט מוחלט במצב idle או בעומס נמוך כאשר מתבצעים שימושים רגילים במחשב כגון גלישה, תוכנות וכו'. *ביצועים טובים בעומס: בזמן משחקים וטסטים למיניהם. כאשר פה הדרישה לשקט יורדת, כיון שברגע שאני משחק רעש בכלל לא מפריע לי. אך רצוי כמובן שיהיה שקט יותר מהקירור המקורי. *התקנה של המאוור מהצד כמו בתמונה הנ"ל - http://img684.imageshack.us/img684/2507/2megwzyzymgj.jpg כיון שיש לי מאוורר נוסף על המאר…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי, יש לי את המפרט שבצד. רוצה להוסיף מאורר מקדימה ומתלבט. ראיתי את זה http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=CF-1412B ונראה מעניין. המון אוויר נכנס אבל כנראה לא שקט במיוחד. איך הוא יחסית למאורר שמגיע עם המארז? ניתן לשים 12\14 ס"מ. יש הצעות? היה מאוורר מבצע על 12 של CM ב IQPC אבל זה נגמר... מה זה PWM? איך עדיף ךחבר מאוורר? מה ההבדל בין החיבורים? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כאשר אני מנסה לעשות ל6870 שלי בדיקת מאמץ בATITOOL, אחוז הניצול של הכרטיס עומד על 63% מאמץ ולא כ100% כפי שהבנתי שזה צריך להיות. השאלה שלי היא האם זה יהוה בעיה בבדיקת היציבות של הכרטיס או שזה לא קריטי? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. תשתדלו להיות איתי ההודעה קצת ארוכה ואני מתנצל מראש על שגיאות כתיב אחרי יותר משנתיים עם אותו מערך קירור החלטתי שנמאס לי שהמאוורים שלי עושים כול כך הרבה רעש ולא מצליחים לקרר את המערכת שלי בצורה מספקת. הנה המפרט שלי: מעבד: Intel core 2 quad 2.83 q9550 לוח אם: Asus p5q-e זיכרון: DDR2 ocz platinum 4gb 1066Mhz dual channel כרטיס מסך: Sapphire ATi Radeon 4870 1GB הארד דיסק: samsung 750gb 32m ספק: Antec NeoPower Blue 650W . מארז: COOLER MASTER CM690 כמו שאתם רואים יש לי שתי רכיבים בעייתים שידועים כיצרני חום לא קטנים, המעבד והכרטיס מסך שלי. ברגע זה המעבד עומד על40 מעלות והכרטיס מסך על 77 מעלות, תזכרו שמדובר בסוג של חורף והחדר שלי לא מחומם. כרגע מותקנים לי…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אף פעם עשיתי OC ,חיפשתי אתר אוברקלוקינג , לא הצלחתי להבין מדריך קניתי מחשב חדש מפרט מעבד intel Core i7 2600K 3.4Gh זכרון G.Skill 2x4GB RipJaw X Edition Dual Channel 1600MHZ 7-8-7-24-2N לוח אם ASUS P8P67 Delux כרטיס גרפיקה Sapphire HD 6970 2GB דיסק קשיח Micron RealSSD C300 SATA III SSD 128GB קירור Scythe Mugen II Rev.b החלפה 2 מאווררים GentleTyphoon" 120 mm 1850rpm מארז CoolerMaster HAF X/942 ספק SeaSonic 750W Gold X-Series תעזרו לי איך עושים מעבד OC תודה
-
- 10 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
יש לי כיום מאווררים טובים אבל לחלקם הלך המיסב ויש רעש המחשב בסלון לכן חשוב שקט מאוד ומעיף אויר חם 120 מ"מ קולר Thermalright ULTRA 120
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום רב, במארז שלי המאווררים כבר עושים יותר מדי רעש.....יותר סטטי ושימון לא עוזר. אני אשמח להחליפם - אם אפשר הצעה למאווררים של 120 ו140 MM ההכי שקטים שאפשר לרכוש ? (וכמובן שיועילו גם)
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין שתי קירורים שונים למעבד AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 הראשון : Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler השני : ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan איזה מהם לקחת? שיהיה גם די שקט שלא יהיה רעש שלא יהיה נעים ....
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אז ככה עשיתי לו צביעה של צבא שחור כל המארז לא כולל פנים, איזה עוד מודינג אני יכול לעות לו מבחינת סירקולציה, בהתחלה חשבתי שאני יכול לשים בו קירור יחסית גבוהה אבל טעיתי וכרגע הקירור של המעבד הוא ARTIC COOLING PRO 7 אבל יש בעיה בגלל שהמאוור של המעבד לוקח אווייר גם המאוור של הספק (12 ס"מ) לוקח אווירר בו זמנית ויוצר לי בעיה של התחממות מעבד.. מה אפשר לעשות עם זה?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום בערב אזמין מפרט שכולל: hd5870,i5 2500 ואת המארז p182. חשבתי להחליף לו את המאווררים כי הבנתי שמאווררי ה-tricool שבאים איתו לא מספיק שקטים. עכשיו השאלה היא כזו מה עדיף לקנות 3 מאווררי SCYTHE S-FLEX במהירות 800 או 1200? חשוב לי השקט אבל אני לא מוכן להסתכן שישרף לי המחשב. אה ועוד דבר, לגבי הכרטיס מסך sapphire hd5870 כדאי לקנות אליו קירור בנפרד? או שאין צורך והוא מספיק שקט גם ככה? ב-rsm(שזו החנות בה אני קונה) יש רק את הקירור artic cooling accelero s1 rev 2 ב-111 שווה?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! יש לי כרטיס 9800gtx+ עכשיו ליפני זה ליבה 738 זיכרון 2200 אחרי זיכרון 2282 ליבה 780 עכשיו ב OCCT הוא מגיעה ל 80 מעלות ומידי פעם אני מבחין בריבוע שחור שקופץ ליפעמים אבל בסוף הבדיקה הוא אומר לי without error ! למה זה? הרי אני כן שמתי לב לארטיפקטים קלים, ארטיפקס מסוג זה אומר על זיכרון או ליבה? במה אני צריך להוריד?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה... לא ידעתי איזו כותרת לבחור אבל זהו המצב יש לי כרגע את הכרטיס gigabyte gtx 460 1gb והמתח אצלו עכשיו על 1.087 והמהירויות ליבה 850 זיכרונות 1000 (שהסטוק זה ליבה 715 וזכרונות 900 ) עכשיו הזמנתי כרטיס חדש gigabyte gtx 460 super overclock edition מגיע עוד כמה ימים והמהירויות שלו הן בסטוק זיכרונות 1000 וליבה 815 ואני בטוח שאיתו אני אוכל להגיע לאוברקלוק רחוק מאוד... השאלה שלי היא בעצם בsli לפי איזה מהירויות שני הכרטיסים ייפעלו ביחד הנמוך? הגבוהה? או כל אחד והמהירויות שלו? ועוד שאלה קטנה על הדרך המפרט שלי בצד הספק יחזיק את כל העסק הזה? תודה רבה לעוזריםם
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי עומד להיות מארז CoolerMaster 690 ii. המארז מגיע עם מאוורר 140mm מקדימה, 120mm מאחור ועוד 140mm מלמעלה. הייתי מעוניין להוסיף מאוורר נוסף שיכניס אויר לטובת קירור כרטיס המסך והמעבד, והפיכת הלחץ במארז לחיובי. האפשרויות הן האם להוסיף מאוורר 120mm ברצפת המארז ליד הספק, או להוסיף 140mm בדלת המארז. למאוורר 120mm יש מסנן אבק שמגיע בתחתית המארז. כמו כן האויר הקר ביותר בחדר נמצא למטה. בנוסף גם המיקום שלו הוא מיקום שקט יותר בתחתית המארז מאשר קרוב לדלת, וצורת המיקום שלו היא כך שהוא יזרוק אויר קר ישירות לקירור כרטיס המסך שיונק אויר. החיסרון שאולי יש הוא שאולי בתחתית המארז אין יותר מידי "מקום" ליניקת אויר, אבל זה לא נראה לי משמעותי. מצד שני מאוורר ה-140mm יכול לדחוף י…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו כאן יכול בבקשה להסביר לי איך לעשות אוברקלוקינג לכרטיס מסך החדש שלי ... אין לי שום ציוד מיוחד - אם אפשרי לעשות זאת ללא ציוד נוסף (קירור ועוצמה)? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התחתי OC לכרטיס מסך בMSI AFTERBURNER בקיצור,הורדתי את החסימה של הCCC אבל עם אניט עושה OC דרך הMSI אפילו קפיצה קטנה,הכול יציב וזה.. אבל לדוגמא אני רואה סרטון ביטיוב,יש מסך שחור כמה שניות,כתוב אחרי זה שהדרייברים של הכרטיס מסך הפסיקו לפעול ויש מסך ירוק איפה שהסירטון אמור להיות זה ממש מוזר.. תודה מראש לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי,יש לי E8400 עם הקירור והלוח במפרט.נכנסתי לביוס והתחלתי להעלות,כשהתחלתי הוא עמד על 333.העלתי ל370(עם מיכפלה של 8)וכשחזרתי לביוס הוא אמר לי שהייתה שגיאה בעקבות הOC והוא חזר להגדרות הקודמות.למישהו יש רעיון?אם תמונה תעזור אז אני אעלה מחר.
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
-