עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ראיתי ב"מדריך אוברקלוקינג - חלק ב" של קובי חסון שאוברקלוקינג באמצעות צריבת ביוס הרבה יותר יעיל מאשר שימוש בתוכנה ורציתי לדעת מה זה איך אני יכול לעשות זאת ובמיוחד לכרטיס המסך שיש לי,אם זה מעין FIRMWARE UPDATE אז תשלחו לינקים אם יש לכם לתוכנות כלשהם לשינוי הזה. אני מודה מראש על העזרה שלכם

• 1 תגובה
    • 556 צפיות
  2. Started by davis5,

המעבד כרגע בתדר 360X9=3240MHZ הטמפ בהרצת ORTHOS בCORE TEMP היא 74C במנוחה 46C האם הטמפ הזו תקינה? שאלה נוספת האם עדיף לשים על מכפלה של 400X9=3200? [br]פורסם בתאריך: 1.04.2007 בשעה 21:14:31 מה יותר מדויק core temp או התוכנה שבא עם הלוח אם כי היא מרא לי הרבה פחות-54 מעלות?

• 3 תגובות
    • 452 צפיות
  3. זה הOC הראשון שעשיתי בחיים שלי לרכיב כלשהו ואני צריך חוות דעת עליו. אחרי 40 דקות משחק BF3 על ULTRA הטמפרטורה מגיעה ל64C בתוכנה HWMonitor ול66C אחרי שעה וחצי משחק. והכל תקין לגמרי, לא נתקלתי בשום ירידות FPS או בתקיעות ותקלות אחרות כלשהם. ולמען האמת, הOC ממש עוזר בBT3. האם כל זה אומר שהOC שעשיתי הוא טוב מאוד ומצוין לשימוש? אני אשמח לתגובות. תודה. אגב, זה דגם הכרטיס שיש לי http://www.tms.co.il/product/11016 [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 991 צפיות
  4. http://img127.imageshack.us/img127/8638/jpgmyocic8.jpg מבחינת טמפ' אני יכול עוד הרבה אבל לדעתי אני מוגבל ע"י הספק הג'נרי שלי... חברים יקרים קבלו עידכון : http://img186.imageshack.us/my.php?image=nomorepa1.jpg תמונה אחת שווה אלף מילים שאין לי ! טמפ' בפנים -->> See 4 Yourself

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אהלן, אם זה לא מתאים לפורום הזה, אני אשמח אם ההודעה תועבר למקום המתאים. אתמול עשיתי קצת OC למחשב הישן שלי (בערך 10 אחוז - מ-1800 ל-2000 ועדיין יש לי לאן להתקדם). מה שכן, הבחנתי בתופעה מוזרה - אחרי ה-OC פתאום יש סטייה של השעון (זמן) של המחשב. על כל 12 שעות, הוא מתקדם 12 וחצי שעות (כיוונתי אותו ב9 בערב לשעה 9 בערב, והבוקר ברבע ל9 בבוקר הוא הראה 9 ורבע). לפני זה הוא היה מתחרפן פעם בכמה ימים (בערך 5 דקות לחודש). מישהו יודע מה הולך פה?

• 2 תגובות
    • 841 צפיות
  6. Started by waizman,

שאלה ראשונה: קניתי SK7 ולאחר ההתקנה הטמפ' שלי השתנו מ ~38 ל ~45... הקירור הקודם שלי היה CAK II 38 של GLOBALWIN, ועם מאוורר 60 מ"מ של גרין פאואר... על ה SK7 שלי מותקן מאוורר זיגזג עם 4 לדים. על המעבד נמרחה משחת ננוטרם בלו פעמיים כדי לוודא שזה לא המשחה. בהיטסינק הקודם היה חומר טרמ רגיל. מה פשר העליה בטמפ'? שאלה שנייה: היה מודבק לי על הלמטה של ההיטסינק מדבקה כזאת שנועדה להגן עליו משריטות. לאחר ההורדה נשאר הרבה דבק על ההיטסינק. הורדתי את זה עם אלכוהול - זה בסדר? שאלה שלישית: בא לי עם ה SK7 מן 2 מדבקות כאלה שנראות כמו ספוגים. אחת מהם שחורה וארוכה, והשנייה מרובעת ולבנה... מה אלה? תודה

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום. יש לי מחשב עם מעבד i3 בסוקט 1156. בהתחלה המחשב הגיע עם המאורר של אינטל שהיה מרעיש. החלפתי מאורר ל: Arctic Cooling Apline 11 Pro http://www.skypc.co.il/pl_product~21462~18~0.htm ואכן המאורר הזה שקט, הבעיה איתו היא שהוא מייצר רעד. הרעד הזה גורם למארז לייצר מין רעש עמום כזה. אז עכשיו אני מאד מעוניין לפתור את הבעיה הזו. האם אפשר לגרום למאורר להפסיק לרעוד? או שאולי אני צריך להחליף עוד פעם מאורר.... חחחח.. אני מתלבט בין: Arctic Cooling - Alpine 11 rev. 2 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10103 לבין: Zalman - CNPS7000C-Al http://www.skypc.co.il/pl_product~CNPS7000C-AlOEM~18~0.htm מי מבין השניים מומלץ? האם נכון בכלל לשקול לקחת שוב פעם A…

• 21 תגובות
    • 4.5k צפיות
  8. Started by moshe55501,

מעבד פרסקוט 3 גיגה הרץ - 24 מעלות עם קירור מים כרטיס מסך - גיגה בייט 6800gs טמפ במנוחה 51 ומאמץ 65 וזכרון כרטיס 35 -40 דיסק קשיח sata 2 wd - טמפ' -60 האם הטמפ' טובות והאם צריך קירור לכרטיס מסך או/ו לדיסק קשיח

• 16 תגובות
    • 909 צפיות
  9. אז ככה מפרט מלא בחתימה ניסתי כל אפשרות משחה,סידור כבלים, החלפתי קירור,אפילו קירור לציפסט החלפתי.וכלום לא עזר עכשיו יש לציין שגם בלי האוברקלוק זה נשאר על אותו דבר המעלות שלי הם משו כמו 50 במנוחה ויכול לעבור ת60 במאמץ אני לא יודע כבר מה לעשות אני משתגע. וזה לא בעיה של חיישן כי באמת שנוגעים ברכיבים הם רותחים. אני חייב את עזרתכם בבקשה תודה ענקית לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 447 צפיות
  10. אני מאוד חדש בכל העיניין הזה של אוברקלוקינג >>> רוצה להתנסות רכשתי לאחרונה מערכת מחשב חדשה >> לא יועדה במיוחד לאוברקלוקינג >> אבל כאמור אני רוצה לנסות התדר הבסיסי הוא 200 >>> והמכפיל הוא 12 אני מנסה לעלות בהדרגה = מגיע ל 226 >>> והמחשב קורס!!! ( אני נאלץ להוריד בביוס בחזרה ל200 בסיסי = כדי להעלות את המחשב מחדש) הטמפרטורה נישארת בגבולות הנורמה >>> לא עובר את 45 מעלות 1. האם זה סביר כל מה שאני מתאר כאן? 2. האם ישנה דרך להאיץ יותר ? >>> נגיד עד 3000 ויותר? THX

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by singera,

בספטמבר רכשתי רדאון 8500 תוצרת ATI מקורי בדצמבר רכשתי DIGIDOC ושמתי חיישן טמפ בסינק של המאוורר לפני כשעה הDIGIDOC ציפצף כמו מטורף כי טמפ הסינק עלתה מ 30 ל 60!!!! בעבר ארעו מקרים לא נעימים של שריפות מעבדי כ. מסך עקב תקלת מאוורר (GF2 MX BY POWER COLOR) מחר אקפוץ לפבל שיסדר לי את המאוורר או יחליף את הכטיס כי אני לא הצלחתי לנקות (אזהרה מוקדמת) בקיצור DIGIDOC שווה את ה350 ש"ח שמנטר 8 מוקדים ומפעיל מאווררים בהתאם

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  12. XBIT בדקו את גוף הקירור הזה על שני כרטיסים: 7600GT מומהר ו - X1950XT 512MB. בשני הבדיקות גוף הקירור של CM ניצח את ה - VF900-CU של זלמן ואף בהפרשים די גדולים וגם היה שקט יותר ממנו. לינק - http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/coolermaster-coolviva-pro_5.html מה שטוב עוד יותר הוא שהוא עולה אף פחות מהזלמן בחו'ל ומתאים לרובם המוחלט של כרטיסי המסך היום בשוק. מבחינת ביצועים אני מניח שהוא משתווה ל - ACCELERO X1/2 של AC ול - TURBO 2 של EVERCOOL ואולי אף עולה עליהם. אני מניח שאפשר יהיה להזמין אותו מפה למרות שהוא לא מופיע באתר - http://coolermaster.co.il/

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  13. Started by springkatz,

שלום, התחדשתי בלוח asus p5q-e ומעד Q6600 (יד שניה) העברתי את הקירור מה AMD 3800 X2 למעבד הנוכחי, הקירור הוא scythe mugen . בלוח הקודם(תושבת AM2) הקירור ישב ממש חזק ובחיבור הנוכחי אני מקגיש שהוא קצת רופף, זאת אומרת הוא ניצב כרגיל ב 90 מעלות ללוח, אין נטייה כלפי מטה. אבל כשאני מפעיל קצת לחץ זה מרגיש כאילו הוא קצת משוחרר יותר ממה שהכרתי. בנוסף לזה התחלתי עם OC והגעתי ל3.4, במחבני מאמץ מהר מאוד המעבד התחמם ממש תוך כמה חצי דקה כבר הייתי על 60 מעלות, וגם בעבודה רגילה המעלות טיפסו נורא מהר. עכשיו החזרתי את הכל להגדרות יצרן, במצב הזה אני מקבל 24- 28 מעלות במנוחה, במבחן prime 95 ללא שום שינוי בהגדות אני מגיע ל 65 מעלות תוך 2 -3 דקות. הייה גם איזה קטע מוזר שבאחת הפעמים בקר הטמפרטור…

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  14. תעזרו לי לסדר את פעולות המאווררים לפי הציור הבא: אחורה א - דוחף או שואב ? אחורה ב - דוחף או שואב ? למעלה - דוחף או שואב ? קדימה - דוחף או שואב ? במעבד - דוחף או שואב ?

• 6 תגובות
    • 556 צפיות
  15. Started by shady121,

אני עושה OC למעבד! איך אני יודע עם אני יכול להישאר איתו ל-5 שנים (סתם דוגמה)? ובלילות להשאיר דלוק! ושום דבר לא יהרס למשך עבודה רציפה!

• 10 תגובות
    • 794 צפיות
  16. Started by HFDO5,

אוקיי השאלה שלי היא אם אפשר לחבר 2 לדים לחיבור הזה? יש לי לד אחד שמחובר לשם אבל אם אני אחבר 2 זה לא יידרוש יותר מתח או זרם או מה שזה יהיה? אם אפשרי אז באיזה צורה לחבר אותם שזה יעבוד הכי טוב? אם לא אפשרי.. רק תגידו

• 37 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by shimon23,

עד היום הייתי מן הממתינים ל-K10, אבל בוא נגיד שהביקורת של גיא על OC לE4300 פתחה לי מאוד את התיאבון בקשר למעבד הנ"ל. אני יודע שהשאלה הבאה מאוד היפוטטית, אבל תנסו לענות עליה ברצינות ולא פשוט לרשום אי אפשר לדעת וכו'. בהנחה ואני קונה מחשב המבוסס על המפרט שלמטה, מה הסיכוי שלי להגיע לOC של 3 GHZ? האם מרבית האנשים עם מפרט דומה יכולים להגיע לכך, 90% מהם, או אחד מתוך 5? INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ENERMAX LIBERTY 400 WATT 2GB TWINMOS TWISTER 667 MHZ קירור SUNBEAM TUNIQ הערה: אין לי כמעט נסיון ב-OC, למעט OC של כמה כרטיסי מסך, אבל קראתי די הרבה בנושא.

• 5 תגובות
    • 509 צפיות
  18. מה זה ? Hyper BCLK Engine An additional external base clock generator which provides a wider range of frequencies and more precise clock waveforms. This helps overclockers to have more control over their systems. http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20Extreme6+/

• 6 תגובות
    • 4.8k צפיות
  19. Started by BloodFist,

זהו הדגם הנ"ל http://www.skypc.co.il/pl_product~AF12025~18~0.htm הבעיה שלי היא כזאת, קניתי את המאוור והתברר לי שאין לי עוד מקום פנוי לחיבור של מאוור (מכיוון שהמאוור מקדימה תופס אותו) עכשיו מה האופציות שלי בשביל לסדר שהוא יעבוד? חוץ מלהחזיר אותו...

• 2 תגובות
    • 501 צפיות
  20. שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב חדש קירור למעבד הוא קירור סטוק , וקירור המארז הוא שני המאוררים שהגיעו אותי (ANTEC ONE) כאשר אני נוגע בחלק העליון של המארז הוא מרגיש לי ממש חם - מה שגרם לי לתהות האם המערכת מאווררת מספיק. אני מצרף תמונה של הטמפ' במנוחה בחדר ממוזג - תגידו לי בבקשה מה אתם חושבים. כמו כן , אם תוכלו לכתוב לי מה הטמפ' התקינות עבור כל רכיב ואם תוכלו להסביר לי מה כל טמפ' בלוח אם אומרת אני אודה לכם מאד. לגבי הוספה/שינוי מאווררים - אני כנראה לא ארוץ להחליף קירור למעבד, אבל אין לי בעייה להוסיף שני מאווררים למארז אם נראה לכם שצריך

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by WitheNoise,

היי, האם קיים Water Block ל HD4850 X2 ? אם כן , אפשר להפנות איפה (גם שזמנות מחו"ל זה בסדר)

• 5 תגובות
    • 825 צפיות
  22. Started by orrm,

שלום כולם, במחשב החדש שאני מקבל הייתי מעוניין שהקירור יהיה יעיל כמה שאפשר.... בזמן הגלישה כאן הבנתי שכמה דברים הם הכרחיים כדי שהקירור יהיה יעיל: מאוורים שלא רק מכניסים אוויר, אלא גם שניים שמוציאים (כמה שיותר מאווררים עדיף), היטסינק עם מאורר טוב עליו, כבלים עגולים (מומלץ)... המארז שיהיה במחשב החדש שלי הוא מתוצרת קולרמאסטר http://www.coolermaster.com/case/p200.htm מדגם ATC-200MX1. במארז הנ"ל יש ארבעה מאווררים, שניים מקדימה (מתחת להארד דיסקים) של 80 מ"מ אשר מכניסים אויר. אחד על תקרת המארז מוציא אוויר 80 מ"מ. ואחד בגב המארז גם הוא מוציא אוויר וגם הוא 80 מ"מ. מכיוון שאני מעוניין בשקט אני מחליף את כל המאווררים המקוריים שמגיעים עם המארז למאוררים מתוצרת VANTEC בדגם Steal…

• 8 תגובות
    • 727 צפיות
  23. מאורר של מעבד

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  24. Started by fireburner,

התיאור והכותרת אומרות הכל בקיצור עד 150 ש''ח נגיד בלי לעבור רוצה להוריד שני פאנלים ולשים שם רגיל ומאוורר 120MM עם קטודת UV צבעונית או ניאון משו פצצתי במארז שלי יש מאוור למעלה, למטה ומאחורה, ככה שאם אני שם מקדימה אחד הזרימת אויר תהיה מעולה, וגם יפה אוקיי.. אאממ.. יש לי נורה כחולה בפרונט של המארז למטה ככה שיצא יפה.. תודה לכל העוזרים! אגב אני די חדש ומכיר את תמיר (SpiritKnight) ומקווה להשתלב טוב

• 0 תגובות
    • 452 צפיות
  25. שלום לכולם אני מחפש היטסינק / מאוורר חדש, מאחר וכנף אחת נשברה לי מהמאורר והוא עושה רעש נוראי. אני לא מחפש לאוברקלוקינג, אני רק רוצה מאוורר שקט ככל האפשר, שיעזור לי לישון עם מחשב דולק עוד דבר שמגביל אותי זה המחיר, אני מעדיף שיהיה זול, ותזכרו שכל מה שאני רוצה זה ביצועים סבירים, ושקטים. מחיפושיי במאמרים צד את עיני ההיטסינק של Aerocool, הDP-101. האם שווה לקנות היסטינק גדול כ"כ בשביל מה שאני רוצה? הדבר היחיד שהפחיד אותי זה המחיר שלו, קרוב ל200 שקל. האם ככה עולים כל ההיטסינקים הסבירים? תודה מראש לעונים! נ.ב אם כבר פתחו אשכול בדיוק על אותו נושא, אני אשמח אם תפנו אותי אליו, מאחר וחיפושיי לא הניבו תוצאות ושאלה קטנטונת - מה זה מאוורר דלתא? וכמה עולה כזה, ובמה הוא מוע…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.