אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ברשותי מחשב חדש ( יחסית ) עם פנטיום 4 2.26 לוח אם של Gigabyte 8IEXP ו 756MB DDR333 של Kingston כרטיס מסך מסוג GeForce 4 Ti4400 של MSI מומהר ל 320*680 והעיניין הוא כזה: המעבד רץ ב 2.9Ghz והוולט שלו כרגע לאחר שעשיתי מוד לרגליי המעבד הוא 1.850V במקום ה 1.500V המקורי. הזיכרון רץ במהירות של 342Mhz עם וולט של 2.8V ובס של CAS 2.3.3.6 @ 171Mhz ( עובד גם ב CAS 2.2.2.5) משום מה אני לא מצליך לעבור את ה 3Ghz למרות שלפי הבנתי הזכרון הנ"ל אמור לעבוד במקסימום מהירות של 210-214MHz! (ואין לי בעיות של קירור או חום במערכת, הכל פיקס). גם בתיזמונים שונים איטיים או מהירים אני לא מצליך לייצב את המהירות על יותר מ 2.95Ghz @ BUS*175Mhz . איופה לעזאזל אני טועה ? תודה מראש !
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני קצת חדש בקטע של OC, יש לי סינק מנחושת - העלתי ת FSB ל 145 (גבול היכולת), ואני על 1810 MHZ, שזה 2200+ - והמערכת יציבה... יש גם קטע של המתח ולהעלות וכאלה ועוד דברים נכון ? מה שמוזר הוא שהטמפרטורות ירדו במקום לעלות... הייתי ב 2000 עם 41 מעלות עכשיו אני ב 2200 עם 37 מעלות בסנדרה - וגם הביוס מראה אותו דבר... בקיצור - איך אני מביא את המחשב לקצה היכולת עד שמשהו מגביל אותי? להלן הנתונים : Processor(s) Model : AMD Athlon XP 2200+ Co-Processor (FPU) : Built-in Speed : 1.81GHz Model Number : 2200 (estimated) Performance Rating : PR2627 (estimated) Type : Standard Packaging : Socket A PGA Multiplier : 12.5x Generation : 7th (7x86) Model Information : Duron M6…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! היום הגיע לי הקיט האוניברסלי של הקירורים של Scythe והרכבתי על המחשב שלי את הנינגה פלוס הנה תמונות מההרכבה: מצטער על האיכות התמונות צולמו בפלאפון! עכשיו השאלה שלי היא לגבי הטמפ' לפי הצילום הזה מהביוס לא נראה לי הגיוני שהמעבד יותר קר מהאויר שבמארז! האם יכול להיות שהמעבד על 23 מעלות כשהאויר סביבו על 34? המעבד בלי OC!(מה אתם אומרים שווה להתחיל OC??) המארז היה פתוח בשעת הבדיקה ושנגעתי בקירור הוא היה ממש קר ויש עליו מאוורר 120mm המקורי של הנינג'ה! קיבלתי עם הקיט ספייסר שיושב בין במעבד ובסיס של הקירור רציתי לדעת אם זה מוריד מהביצועים בצורה רצינית כי הייתי חייב לשים אותו בגלל שהברזל שתופס את הנינג'ה לחץ על המייצבים של המתח שנמצאים מהביב לתושבת והקיר…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר בבקשה שלב אחרי שלב איך מעדכנים את הביוס של gigabyte 965 s3??
-
- 19 תגובות
- 912 צפיות
-
-
ברמז לבעיה שהייתה באייבי. מעניין מה אינטל עשו בסיבוב הזה... יש כבר פרטים, מידע, משהו?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת עם טמפ' של הE8400 בסדר 60 לחץ 40 ברגיל זה בסדר למעבד שלי יש לי קירור סטוק לאחר OC ל3.4 זה טמפ מסוכנת ואיזה קירור טוב אתם ממליצים לי שיהיה קל להתקנה E8400 igabyte GA-EP43-DS3L Intel® P43 Express Chipset LGA 775 Corsair VX Series 550W PSU
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כ/מ חדש של אסוס 580GTX הוא דיי חם, אני יודע שזה תקין והמחשב שלי דיי שקט ואני שומע את המאוורר שלו. רוצה להדגיש שהכל תקין אבל בכל זאת יש קירור יעיל יותר ושקט יותר חוץ מקירור מים? תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם יש כאן מישהו שמתעסק עם phase change cooling או שאף אחד לא מבין על מה אני מדבר !
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, התחדשתי לי במערכת חדשה ואני רוצה קצת לראות מה הגבולות שלה. בגלל שאני חדש בתחום האינטל ולא מכיר גם את הביוס של הלוח הזה, אני מסתבך איתו אשמת לקצת עזרה ועצות כדי לסחוט את המיץ מהמערכת. כחלק משיפור הקירור אני הולך להתאים את הבלוק שלי (MAZE4) לתושבת LGA775 מסוקט A הישן שלי. המערכת הישנה שלי היא: Atlon XP 1700+ Abit NF7 v.2 TwinMOS ddr400 והחדשה: CPU: E6300 MB: Asus P5B deluxe MEM: G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 1GB Dual Channel (F2-6400CL4D-1GBPK ) PSU: OCZ ModStream 520W עשיתי OC קטן דרך התוכנה AI SUITE , העליתי את ה באס ל 300 ומכפלה 7, לא נגעתי במתחים. הכל יציב. דרך איפה עדיף להעלות את הבאס והמתחים, התוכנה או הביוס? ואיפה בביוס יש את האפשרות הזו?
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב! יש לי מחשב חדש קניתי מלפני חודש מעבד: PENTIUM D820 2.8 SMITHFIELD . מאוור מקורי של אינטל בא עם המחשב תושבת 775 (העגול הזה). הבעיה היא שאתמול הסתכלתי על הטמפ' של המעבד וראיתי שהם בסביבות 52 מעלות. מה שמוזר היה שהי רשום שהמאוורר מסתובב על מהירות נמוכה 650 סל'ד בערך. ובדרך כלל הטמפ' לא עולות על 45-50 גגגגגג.... ניראה לי שהמאוורר זז במהירות איטית מדי.. מה אתם אומרים?
-
- 19 תגובות
- 956 צפיות
-
-
אוקיי. אז לפני כמה ימים שאלתי על המהרה. לצערי לא מצאתי המון מידע לגבי ה 2600K. היום החלטתי להיות אמיץ, והרשתי לעצמי להיכנס לביוס. שיניתי רק את המכפלה ל 46. כך שמהירות המעבד עמדה על 4.6GHZ. מעבר לכך - אין לי מושג עוד מה ואיך עושים. אז לא נגעתי בשום דבר אחר. שמרתי לביוס. כאשר ווינדוס עלה, הפעלתי את CPU-Z, את Prime95 - וננתי ל Prime95 לרוץ במשך 5 דקות. הנה תמונת מצב לאחר 5 דקות. בשלב זה החלטתי לעצור את המבחן - כי לא היה ברור לי אם מותר או אסור להגיע לטמפרטורות שכאלה: אוקיי - אז לשאלות: 1. האם עלי לעשות שינויים נוספים בביוס? משהו לגבי הזכרון? זכרו - אני חדש לגמרי בתחום. 2. האם עלי להשתמש בקירור טוב יותר (כרגע אני עם Corsair A50 - חד מאווררי)? 3. מתי המערכת נ…
-
- 19 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מערכת חדשה מTMS מפרט מחשב בצד קראתי את כל המדריכים אבל אני רוצה את עזרתם של חברי הפורום איך להתחיל עם איזה תוכנות איזה תמונות להעלות וכו? תשתדלו לכתוב הכל מסודר
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הנתונים בביוס הם: Ai Overclock Tuner : Manual CPU Ratio Setting : 10 FSB Frequency : 290 PCIE Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge : Auto DRAM Frequency: Auto DRAM Timing Control: Auto DRAM Static Read Control: Auto Dram Read Training : Auto MEM OC Charger : Auto Ai Clock Twister : Auto Ai Transaction Booster : Auto CPU Voltage : 1.325 CPU GTL Reference: Auto CPU PLL Voltage : 1.50 FSB Termination Voltage: 1.20 DRAM Voltage : Auto NB Voltage : Auto PCIE Sata Voltage: Auto Load Line Calabration : Enabled CPU Sread Spectrum : Disabled PCIE Spread Spectrum : Disabled CPU Clock Skew: Auto MB Clock Skew: Auto המפרט בצד. ניסיתי כל מיני וריאציות של מכפלה וFSB בשביל ל הגיע ל3…
-
- 19 תגובות
- 4k צפיות
-
-
יש לי לוח asus P5GDC DELUX, עם מעבד פנטיום 3.0 LGA775. הוא מתחיל ליצור רעש חזק כבר... כתוב שהמהירות היא 3729 ... בתוכנה שקיבלתי,לא הצלחתי להוריד את מהירות המאוורר, והאופציות שך POWER FAN, וגם CHASIS FAN אפורות ,כלומר לא ניתן לשנות אותם. המאוורר של המעבד מחובר ללוח, ויש לי עוד מאוור 120 מ"מ, עם חיישן שגם מחובר ללוח (3 פינים) מה אני יכול לעשות ע"מ להוריד את סיבובי המאורר? מהם חיבורי ה POWER, וה CHASIS האלה, ואיפה הם על הלוח והאם אני מחבר אליהם מאווררים רגילים ושולט עליהם? זה הכוונה ? תודה.
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם התמונה הבאה היא של הכבלים כבל 33ATA או 66/100ATA אני פשוט רוצה לעגל אותם ואני לא יוגעת אם זה אלה:
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הזמנתי מ- jab-tech את הוולקנו 11+ בגלל שלארץ הוא יגיע רק באמצע ינואר ואני לא יכול לחכות... בפרטים על המוצר רשום שהוא מגיע עם Thermal grease (dow corning T340) סתכלו כאן ליותר פרטים : http://jab-tech.com/customer/product.php?productid=1621&cat=47&page=1 עכשיו השאלה שלי אם כדאי לי לקנות גם את המשחה הזאת : arctic silver 3.5g ב-5$ או שהמשחה שאני מקבל עם הוולקנו מספיק טובה ?! כי אומרים לי שמשחה טובה יכולה להוריד לי הטמפ' של המעבד באיזה 6 מעלות שזה מלא !! אז מה לעשות להישאר עם המשחה שהוולקנו מגיעה איתה או לקנות גם את השנייה ?!
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בסיבוב שדרוגים שעשיתי בבית התקנתי במחשב ה HTPC שלי מעבד Q6600, במקום E6600 שהיה שם 3.5 שנים. הקירור הנוחכי לא מתאים למעבד זה ולכם אני צריך להחליפו בהקדם. יש כמה אילוצים : גובה עד 12 ס"מ - מגבלת המארז מעדיף לא לפרק לוח אם (עצלנות) שיהיה אפקטיבי והכי חשוב - שקט כרגע האופציה שראיתי היא : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7397&CatCode=553 אבל הקירור הזה גבולי למעבד שלי, 95W כשאני צריך 105W. המפרט המלא : Intel Core 2 Quad Q6600 CPU Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler Gigabyte GA-G33M-DS2R Motherboard OCZ Reaper HPC Edition DDR2-1066 2x2GB Memory ATI Radeon HD 2400 Pro 256MB PCI-E Video Card Creative X-Fi Xtreme Music Sound Blaster WD Ca…
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
למישהו יש מושג איך אני עורך קובץ ביוס כדי לפתוח ל8 צינורות עיבוד בכרטיס 6200??
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קראתי דיונים על ה-SF2 ואיזה מאוורר עדיף ל-SLK800, אבל עדיין לא הגעתי להחלטה... : אני מתלבט איזה מאוורר לקנות ל-SLK800 (מארז 6A19 עם 2*120 מ"מ). הכי חשוב לי לא לעבור את 30 dB ! חשבתי לקנות SF (בלי 2), שנותן 46CFM ב-2900rpm , ברמת רעש של 27dB (מהירות איטית). לעומתו כמובן יש את ה-SF2 שבמהירות הנמוכה נותן ביצועים עלובים 20.5CFM ב-1300rp, ברמת רעש מיזערית של 17dB. אני לא רוצה להגיע למהירות גבוהה באף אחד מהם (בגלל הרעש), בטח שלא עם ה-SF2 שמגיע ל-48dB !! (אם כי 76CFM - יפה מאד). ולשאלתי: האם ניתן לשנות את מהירות המאוורר SF2 ממהירויות ברירת המחדל? ז"א שאני אחליט כמה RMP הוא יעשה? (כדי שלא יגיע למקסימום וירעיש כמו טרקטור). אני רוצה להעלות אותו למהירות מסויימת (סביבות ה-…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את המעבד 2.4C ללא OC ולוח של ASUS P4P800 וראיתי שמתח המעבד הוא בערך 1.59V זה לא גבוה מידי?? ובביוס הוא מתח מעבד מוגדר לי אוטומטית ולא ידנית בבקשה זה חשוב לי!!
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ואם אפשר קישור אני ישמח......והסבר קטן איך להפעיל ולדעת שהמחשב יציב תודה
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאר המפרט שלי בצד. כמה נראה לכם שכדאי לי להעלות את התזמונים ? עכשיו הם על CAS-2.5 7-3-3 במצב 'optimal' נ.ב אחרי שאני מעלה את התזמונים עם איזה תוכנה אני בודק יציבות?
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השאלה בכותרת.... קראתי דיי הרבה מיבחנים על ה9500 הוא ממש טוב... השאלה אם זה בהפרש כזה שמצדיק שיפור מ XP90... ומה לגבי ה 9700 של זלמן ? מה איתו ? דיברו עליו ליפני כחודשיים שלוש הוא יצא /בוטל/ נידחה מה ?
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פעמיים עשיתי OC, בפעם הרשונה רק עד 205, וזה גרם לוינדוס לקרוס עם מסכים כחוילים, ולא לעלות שוב (אחרי שבדיקה בS&M שהראתה שהכל בסדר) פירמטתי והתקנתי וינדוס מחדש, ושוב עשיתי OC, הפעם הגעתי ל 235, והוא שוב קרס, ולמרות שהוינדוס עולה, הוא עובד בצורה נוראית (הרצתי כל פעם את S&M והכל היה בסדר) אין בעיות חומרה, בדקו בחנות אחרי הפעם הראשונה איך יכול להיות שה OC הורס לי את וינדוס? :s05: (למנהלים: מתנצל על הפוסטינג הכפול מקודם)
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-