עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי את המארז CM 690 אתמול, סופ"ש אני אעביר את כל החלקים מהמארז HEC הישן שלי. עכשיו אני חשבתי על כך.. באים עם המארז 3 מאווררים טובים, אחד מקדימה אחד מאחורה ואחד על הדלת. במארז הישן שלי...יש לי שם גם 3 מאווררים. 2 של 12 ( 1 די מעפן והשני די טוב בא עם המארז) ואחד של 8. חשבתי אולי לשלב חלק מהם במארז החדש במיקום מספר 8,6,5 יש את המאווררים שבאים עם המארז . חשבתי לשים 1 של 12 במיקום מספר 1 שיכניס אוויר. חשבתי גם לשים עוד אחד של 12 בגג שיוציא אוויר חם. מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 532 צפיות
  2. Started by kinggil,

יש לי הרדיסק MAXTOR 80 SATA2 , והמעלות שלו באופן קבוע 35 מעלות, גם בעבודה ובמנוחה. עכשיו זה נראה לי מוזר, יש מצב שזה בסדר? תודה

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  3. Started by DimRah,

היי, יש לי מעבד Intel Core 2 Duo E6400 2M והטמפ' שלו היא בין 53-55 צלס' במצב Idle. הייתי רוצה שהטמפ' שלו תרד מתחת ל50 צלס'. על איזה קירור אתה ממליצים? אקטיבי או פסיבי? אם אקטיבי תמליצו לי מאווררים במחיר סביר בבקשה... תודה לממליצים!

• 5 תגובות
    • 532 צפיות
  4. Started by MGABAY,

ספק 500 וואט סטנדרט מעבד: amd athlon 3200+ (2000mhz זיכרון: ddr 400 hynix 512 לוח אם: dfi nf4 ultra כ.מסך: ati radeon x800 gto 256 השאלה שלי האם כדאי לעשות למחשב או לחלקים מסויימים oc ואם כן עם איזה תוכנות?

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  5. אוקיי אז לצערי התקשרתי לפנדה להזמין מהם את שני המוצרים הבאים: Fatality FC-ZV9 Thermaltake EXTREME SPIRIT II והמחירים שלהם היו: הפטליטי עלה 207 ש"ח והטרמלטק עלה 103 ש"ח. עכשיו כשאני מתקשר ובא להזמין הם אומרים לי שאין להם את הזלמן במלאי ויכול לקחת חודשיים עד שיגיע קיצור סתם שיקרו נראה לי.. ואז כבר אמרתי שאין לי מה לקחת מהם רק את הטרמלטק.. אז ירדתי מהם.. עכשיו מצאתי את המחירים האלו: זלמן 279 ש"ח. טרמלטק 99 ש"ח. עכשיו בעיקר זה הזלמן שמחירו כעת הוא ב 72 שקל יותר! שזה ממש לא צחוק! וזה הכי זול שמצאתי.. =\ מישהו מכיר אולי חנות אחרת עם מחירים יותר טובים למוצרים האלה? אבל שתהיה חנות שאפשר גם להזמין ממנה ולא אחת כמו פנדה שסתם שרפו לי מלא זמן על כלום!! אלו המוצרים בגולדט…

• 7 תגובות
    • 532 צפיות
  6. אני רוצה להוציא את המאוורר שעל המעבד [פרסקוט 2.8GHZ] יש לו 2 ידיות כאלה שאני יכול להזיז למעלה ולמטה אז שיחררתי אותם, אבל המאוורר נשאר תקוע כאילו משהו נוסף מחזיק אותו אני מפחד להשתמש בכוח כמובן כי אני לא רוצה לשבור כלום מה עושים? S:

• 0 תגובות
    • 531 צפיות
  7. Started by BioTech,

אהלן חברים, הכרטיס מסך שלי מתחמם מאוד ועושה רעשים חזקים בזמן שאני משחק משחקי מחשב. הכרטיס הוא palit ati radon 4850, קניתי מאוורר נוסף למארז שיושב מקדימה ליד ההארד דיסק. רציתי לדעת האם יש אפשרות לשלוט על המהירות של המאווררים במארז, שני מאווררים גדולים של 12 סנטימטר מקדימה ומאחורה, מאוורר שיושב על המעבד ובנוסף האם יש אפשרות לשלוט על המהירות של המאוורר שיושב על הכרטיס מסך? תודה מראש ויום טוב

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  8. אני עומד לפני רכישת מחשב חדש. קראתי בעיון את המאמרים באתר ואף התיעצתי פה ושם. 1. בחנות מסוימת נאמר לי כי למעבדי אינטל core 2 due אין תופעת התחממות ולכן האוורור במארז לא כל כך חשוב. האם יש בכך אמת? 2. לענין ספק - האם יש צורך לדעתכם ברכישת ספק מתוצרת יקרה שמבטיח הספק אמין, או שניתן להסתפק בספק שמגיע עם המארז כאשר מדובר בשימושים "נורמטיביים" (אינטרנט, אופיס, ותוכנות גרפיות לעריכת תמונות). תודה לכל העונים והיועצים

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  9. תוכנה שמגיעה ל100% מאמץ של המעבד...כדי לבדוק את הטמפרטורה במאמץ....נראה לי שהגעתי ל45...עם פנטיום 4 1.7 עם אוברקלוקינג ל 1.95...

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  10. חוץ מלהחביא אותו

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  11. Started by --Adidas,

היום קניתי 2 מאווררים 120mm (עד עכשיו לא עבדו לי המאווררים ) שמתי אותם כך שהמאוורר מאחורה מכניס אוויר ומקדימה מוציא אוויר האם זה טוב ? והאם זה ישפר לי את הטמפרטורה? עדיף להשאיר את המארז פתוח או סגור? ואיך אני יכול לבדוק את טמפרטורת המעבד יש תוכנה משהו ?

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  12. Started by sagi5,

תגידו מאיפה אני יכול להשיג 2 מאווררים שכל אחד מהם 120 מ"מ? למארז ולא למעבד וכמה זה אמור לעלות?

• 5 תגובות
    • 531 צפיות
  13. Started by gryffin,

OK, כפי שאתם יודעים לפני כמה זמן קניתי את ה Vantec AeroFlow AMD. לקחתי את המחשב שלי לפנדה כדי שירכיבו אותו שם, ורציתי שהם יראו את הטמפרטורה של המעבד, הטמפ' הייתה על 27 מעלות. כהגעתי הביתה מיד אחרי זה בדקתי והטמפ הייתה בסדר, 30 מעלות. מאז בדקתי כל כמה זמן את הטמפרטורה וראיתי שכל כמה ימים היא עולה ב 2-3 מעלות, וזה מאוד מוזר. היום הטמפרטורה על 45 מעלות, מה שממש לא מוצא חן בעייני ואני הולך לדבר עם פנדה בקשר לזה. אני חושב שהבעיה היא שהם לא שמו מספיק גריז טרמי... מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  14. Started by asaf556,

1)כדי להגיע ליחס 1:1 לזכרונות נאלצתי להוריד את התדר שלהם ל533 הבאס הוא על 333 וכרגע אני נמצא על 2.65 איך אני ממשיך מפה? 2|)למרות לביטלתי את שני האפשרוית בביוס שאחריות על הורדת המהירות המהירות עדיין יורדת למה?[br]פורסם בתאריך: 2.03.2008 בשעה 14:43:46 אם אני יעלה ל340 עדיין זה ישאר ביחס 1:1 או שכבר זה יעשה לי oc לזכרונות כי לפני שהורדתי את תדר הזכרונות ל533 הוא עבד על 413 כלומר היה בoc לכן הורדתי אותו אם שכחתי לציין הזכרונות הם 800 -5-5-5-15ונתתי להם מתח 1.9 זה מספיק או שצריך להעלות כי כתוב עליהם שהם עובדים על 1.8-2.0 אז אני לא בטוח כמה לתת[br]פורסם בתאריך: 2.03.2008 בשעה 18:08:23 בבקשה אני צריך עזרה[br]פורסם בתאריך: 3.03.2008 בשעה 14:40:40אני מחכה כבר 3 ימים מה קורה?

• 0 תגובות
    • 531 צפיות
  15. Started by redersh,

אהלן יש לי DS4 וGSKILL HZ בביוס אני לא מצליח להבין איך אני משנה תזמונים.. לא מוצא את האופציה בדרך כלל זה נמצא בADVANCE CHIPSET ואין לי שורה כזאת... תודה יש דרך אחרת אם האופציה אינה קיימת בביוס

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  16. Started by ohadbx,

יש לי 2 סטיקים של 256 מ"ב DDR, שרצים במהירות 266 (מהירות מקורית 133). רציתי לעשות להם OC, כדי לבחון את זה קצת. עד היום עשיתי OC רק ללמעבד שלי, שהעליתי אותו בהצלחה יותר מ100 הרץ בכל מקרה נכנסתי לביוס (לוח אם GA-8ST800 של גיגהבייט) ושם הייתה לי רשימה של מהירויות שעון אפשריות לזכרונות. הבחירה הנוכחית הייתה על 280 (אני מנחש שזה אמור להיות הכי קרוב ל 266) והבא ברשימה היה 350. קפיצה די גדולה חשבתי, אבל אמרתי שיהיה, בחרתי, שמרתי ויצאתי החוצה. הבעיה: במקום שהווינדוס יעלה עלתה לי הודעה שהקובץ קרנל של ווינדוס פגום או חסר, וצריך להתקין אותו מחדש. לחיצת מקש הפעילה את המחשב מחדש עם אותה תוצאה. בפעם אחרי זה נכנסתי לביוס והחזרתי את הזכרון למהירות הרגילה, מה שאיפשר לווינדוס לעלות ש…

• 7 תגובות
    • 531 צפיות
  17. Started by kingpin,

אלהן חברים יש לי מעבד E6750 מעבר של אינטל לוח אםP35 DS3L זיכרון 2 גיגה 55516 לא לאובר קלוק .אז ככה בהתחלה התחלתי בקטנות שמתי 400 עפול 7 שיעבוד על 2.8 עבד בלי בעיות לא העלתי שם מתח כלום המשכתי ל 390 כפול 8 שזה עובד על 3120 בערך המתח 1.35 הכול יציב כשאר אני מנסה 8 כפול 400 יש לי בעיות (ניתקע וניכשל בבדיקות ).אני קצת מבולבל 1.הרבה באינטרנט מצליחים 3.2 במתח 1.25 שזה ניחשב הבסיס (בביוס כתוב 1.35 ) -מישהו יודע מה המתח עבודה של E6750 ? 2. 400 FSB עובדים יציב ב 2.8 -מתי צריך להעלות מתח ב גשר הצפוני או FSB 3 למרות שאני מגיד בביוס מתח 1.35 בכול התוכונות וגם בביוס הוא מראה שהוא עובד על 1.31 בערך -למה?

• 0 תגובות
    • 531 צפיות
  18. Started by yotam_10,

עד לאיזה רמה של אוברקלוקינג אני יכול להגיע עם הכרטיס מסך x600pro ועם איזה מאוורר.

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  19. שלום רציתי לדעת איך יכולות האוברקלוק של הלוח אם והמעבד שלי מעבד:AMD athlon64 3800Mhz Winsdor D.C steeping-2 model-1 fameliy-f לוח אם- MSI MS7260 K9N NEO Nforce 550 שאלה נוספת שיש לי היא עד איזה מהירות שעון אני יוכל להגיע עם המעבד שלי עם קירור סטוק?

20. http://www.thermaltake.com/coolers/venus/rs/a1838.htm

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  21. Started by yuyudodo,

טוב אז רכשתי לא מכבר אטלון 1700 טי-בריד גיגה בייט 7vax זירכרונות 333 ספינקס משהו.. עכשיו אפילו שאני מעלה תאפאסבי ל145 והטמפ 42 הווינדוס עושה בעיות קטונות כמו לא למצאו כל מיני קבצים וכאלו.. ד"א לא פרימטתי אחרי השידרוג למישהו יש פתירון?

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  22. יש לי מחשב קצת מיושן אבל די חזק (לזמנו). לוח אם IWILL MPX2 עם שני מעבדי XP 1700. הלוח הזה הוא במקור לשרתים ולכן אפשרויות האוברקלוקינג שלו לא מדהימות. אין לו שום דבר ON BOARD ולכן אני משתמש בכרטיסים (כרטיס קול, כרטיס RAID וכ"ו). אני לא מצפה להגיע איתו מאד רחוק מבחינת האוברקלוק אבל להגיע ל 2000MHZ יהיה נחמד. אתמול ניסיתי לעשות לו אוברקלוק קטן ולאכזבתי גיליתי שאין לו נעילה ל PCI ואני לא מצליח להעלות את הבאס מעל 140 (!!!). דיווחים באתרים בחו"ל אומרים שהוא מגיע לאיזור ה 170-180. לאחר מחקר קצר התברר לי שכרטיס ה RAID הוא האשם. יש לי כרטיס ADAPTEC 1210SA ומסתבר שהוא בכלל לא עמיד במהירויות גבוהות. האם מישהו פה מכיר כרטיס אחר שידוע כעמיד יותר ? יש לי אפשרות, כמובן, להישאר עם באס של…

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  23. אז בעקבות החום העז בימים האחרונים ראיתי שהמעבד שלי (AXP 2500) הגיע כבר ל60 מעלות וראיתי שהמאורר כבר צולע והגוף מטונף לגמרי. אז אחרי כמעט 4 שנים, אני אפנק קצת את המעבד שלי (בתקווה שלא מאוחר מידי). ההתלבטות שלי היא בין שני אלה: (לוח האם הוא Asus A7N8X אם זה משנה) ARCTIC COOLING Copper Silent 2 TC http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3076 ARCTIC COOLING Copper LITE http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4408 שניהם אותו מחיר, כך שאין חשיבות למחיר, מה שכן חשוב לי שיהיה שקט מפני שהמחשב דלוק 24\7 ואני ישן איתו בחדר. וכמובן שאצטרך לקנות גם משחה טרמית. (אני לא מתכוון לעשות OC) גם כאן יש לי התלבטות בין 2: ARCTIC COOLING MX-1 Thermal Compound http://www…

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  24. בעוד היצרנים מייצרים מארזים היכולים להחזיק יותר ויותר מאווררים או רדיאטורים ענקים, מצאתי מאמר (מ-2004) מענין שעוסק בתכלס - פינוי אוויר חם מהמארז ביעילות. הקישור : http://www.overclockers.com/tips1187/index02.asp הרעיון הוא לתחום את האזורים החמים בעזרת קרטון/ספוג/מחיצת פלסטיק כך שלאוויר החם יהיה מפלט אחד ויחיד - אל מחוץ למארז. מאחר וכרטיסים גרפיים יוצרים חום לא פחות מהמעבד והם מותקנים מתחת לו, החום עולה למעלה ופוגע בביצועי הקירור של מקררי ה-CPU. ככל ששטח הפנים של מקרר ה-CPU גדול יותר כלפי המעבד, כך הביצועים נפגעים יותר. אם למישהו יש נסיון אם השיטה הזו, בבקשה שיפרט על המערכת והטמפ'. תודה.

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  25. Started by nizzan7,

האם בין 30 ל40 זאת טמפרטורה נורמלית לHD? אם כן אז מה אמור להיות בכללי הנקודת מקסימום? אם לא א בכמה אני גבוהה מעל?

• 3 תגובות
    • 531 צפיות

דיונים חדשים בפורומים