עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by eyal00,

שלום, יש לי את המעבד הנ"ל ואני מעוניין לבצע OC. כרגע אני עם קירור סטוק ואני מעוניין להחליף. חשבתי על FREEZER 7 של AC אני לא מעוניין לסחוט את המעבד עד הסוף,משהו כמו 2.4 אולי קצת יותר. הפריזר יעמוד בזה? הספק הוא HEC 400W

• 1 תגובה
    • 556 צפיות
  2. מי שיכול להדריך אותי אני מאוד הודה לו

• 3 תגובות
    • 556 צפיות
  3. שוב מתנצל על השאלה הטיפשית... אם אני מסדר קירור מצוין למעבד עצמו, האם יש עדיין צורך במאווררים החיצוניים של המארז? ואם כן, איזה מאווררים מומלצים? (כמה שיותר שקטים...) תודה מראש, אוקיי אז המפרט הוא: שני מאווררים 12cm ואחד של 9cm (שלושתם הגיעו עם המארז Tsunami) לגבי תקציב אני דיי גמיש... כל עוד יהיה לי שקט המחיר לא ממש מפריע... שוב תודה

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  4. Started by dorman2,

ראיתי באתר של החברה את שיטת ההשמה והם ממליצים לשים במרכז הרכיב נקודה בגודל גרגיר אורז ואז להרכיב את מפזר החום אגב סיבוב קל ימינה ושמאלה על-מנת לפזר את המשחה. הם טוענים שאין צורך בכיסוי מלא של משטח פיזור החום של המעבד שכן הפיסה שאותה הוא מקרר היא בשטח קטן במרכז הרכיב. רא קישור: http://www.arcticsilver.com/pdf/appinstruct/as5/ins_as5_singlecore_wcap.pdf לעומת זאת ראיתי במדריך באתר שיש לפזר את המשחה עם כרטיס פלסטי על כל שטח הרכיב וכן גם להוסיף משחה בצד של מפזר החום עצמו. מה ממליצים חכמי הפורום המנוסים?

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  5. Started by cheat-it,

קניתי OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 (שניים של 1GB) ואני רוצה לעשות להם OC, עד איזו מהירות כדאי לי לעשות אותם ואיך אני עושה את זה???

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  6. Started by shloosh,

יש לי מעבד של amd בארטון 2600. לוח אם של epox 8rda+ rev 2.1 כרטיס מסך גיגהבייט רדאון 9700 פרו. וזיכרונות 512 מגה של 2700 אני לא מצליח לעשות אוברקלוק בשום צורה. ניסיתי להעלות את ה- fsb מ-166 ל- 183 כמובן שגם הזיכרון עלה ובגלל שאין זיכרון טובים,כיוונתי שיעבדו רק על 83% מהמעבד מה שאומר שבכלל הם יהיו יותר איטיים ויעבדו על 154 משהו כזה... המחשב עולה רשום שיש לי כמובן מעבד 3000 הווינדוס חושב לשנייה ומפסיק- מסך שחור!! המחשב לא עולה ,עשיתי ריסט לביוס. והתחלתי שוב. הפעם ניסיתי לכוון את ה-fsb על 175 והשארתי את הזיכרונות שיעבדו גם הם על 175. והמחשב עולה אבל לא הווינדוס. שוב ושוב עשיתי ניסיונות אבל כל פעם המחשב לא עולה/הווינדוס לא עולה. ניסיתי כצעד נואש אחרון במקום להעלות fsb לשנות …

• 3 תגובות
    • 556 צפיות
  7. 1) אני עושה 3 חורים במארז ויש לי רק שני כוסות שעשויות מיהלום, אחת 75 והשנייה 85. אמרו לי שזאת שבגודל 75 מתאימה למאוורר 80 מ"מ וזאת שבגודל 85 מתאימה למאורר 92 מ"מ. אז רציתי לדעת באיזה גודל מאווררים לבחור, 92 או 80מ"מ? יש בכוח שאיבת האוויר ביניהם? אם לא אז אני מעדיף לעשות חורים למאווררים 80 מ"מ (מאוורר 80 מ"מ יותר זול ב-10 ש"ח ממאוורר 92 מ"מ ואני קונה 3 מאווררים אז אני אוכל לחסוך 30 ש"ח). 2) אני מצאתי כמה תמונות באתר הזה, שהם בעצם "גרילים" למאוורר 80 מ"מ. דוגמה: אני מתכנן להדביק תמונה אחת על דל המארז, והתמונה תשמש כתחליף לחור שאני אעשה. כמובן שאני אחתוך את החלקים הדרושים בתמונה כך שיהיו פתחים במארז בצורת התמונה. עכשיו, בתמונה הזאת אני לא רואה את המיקום של החורים לברגים…

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  8. Started by Boomerang,

הי, יש לי X700Pro של gigabyte עם FV700AlCu של זלמן (הרכיבו לי אותו עוד בחנות) יש לי מארז Antec 3700BQE עם מאוורר אחד מאחור (פולט אויר) מעבד AMD64 3500 (winchester) עם קירור stock, וכולם רצים בלי OC, ובדקתי וראיתי שכל המאווררים פועלים. נראה לי שהכרטיס מסך מתחמם יותר מדי, כי ב- Far Cry אחרי כמה זמן הוא פתאום מתחיל לגמגם בוידאו בצורה נוראית ומדי פעם המסך הופך לשחור. כשפתחתי את המארז - נראה לי שהצלחתי למנוע את התופעה. חלק מהבעיה הוא שאין לי מושג איך למדוד טמפרטורה (הכרטיס בא עם תוכנת V-Tuner אבל משום מה היא לא מראה טמפרטורה של כרטיס המסך) יש למישהו עצות בשבילי?

• 9 תגובות
    • 556 צפיות
  9. היי עוד פעם (הכול בתוכנה Easy Tune 4) החלתטי לבצע אוברקלוק למחשב אבל הוא משום מה נתקע במהלך ההעלעת הבאס כלומר אחרי הלחיצה בכפתור GO הצלחתי להעלות את הבאס ל2110 במקום 2000 מה דעתכם אני בטוח אפשר להוצי יותר איך אני ממש חדש בתחום

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  10. Started by Esparco,

מה קורה אנשיםםם טוב אז ככה יש לי לוח של INTEL BAD AXE REV304 ביחד עם מעבד PENTIUM 920D עכשיו הטמפ' של המעבד במנוחה היא 53 מעלות מה שלא ניראה לי הגיוני הכל על הגדרות סטוק עם קירור סטוק (הקירור יושב טוב ומרחתי משחה כמו שצריך) מישהו נתקל בבעיה הזאת???? למישהו יש את המעבד הזה ויכול לעדכן אותי בטמפ שלו?? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 556 צפיות
  11. Started by ns,

יש לי מעבד AMD 3000 barton ורציתי לדעת מה אמורה להיות הטמפ' שלו לאחר משחק ובזמן מנוחה . אם הוא חם מדי אז אם תוכלו להמליץ לי על מאווררים וגופי קירור טובים אז תודה

• 1 תגובה
    • 556 צפיות
  12. Started by Esparco,

עשיתי OC ל 920 מ 2.8 ל 3.2 שלי עכשיו הטמפרטורה במנוחה היא 15 מעלות ובמאמץ 32 לפני ה OC הטמפרטורה במנוחה היתה יורדת ל 11 מעלות שזה ממש מצחיק ובמאמץ היא לא היתה עוברת את ה 26 לא נראה לי כל הקטע הזה של הטמפרטורה במנוחה אבל משום מה במאמץ היא ניראת לי הגיוני עדיין זה 65 נאנו מיטר אבל לא צריך להגזים אם למישהו יש את המעבד הזה או סתם מבין בזה אני ישמח לשמוע

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  13. Started by skullfacer,

נתנו לי מאורר 80MM איפה כדאי לשים אותו למעלה בגג מוציא או בצד מכניס אוויר ?

• 3 תגובות
    • 556 צפיות
  14. צריך המלצה למארז וקירור שיחזיקו לי מעבד כפול ליבה. משהו שיהיה יפה וטוב ושיכלול גם ספק עד 1000 שקל אפשרות חריגה אם שווה את זה

• 5 תגובות
    • 556 צפיות
  15. Started by mynis,

המעבד במחשב החדש [הבא] שלי הוא E6300 לוח אם ג'יגה בייט GA 965 S3 כ. מסך 8800GTS ראוי לציין כי אני לא מבינה בקירור בכלל בכלל ולכן אני שואלת כאן. האם המפרט [החלקי] הזה דורש קירור למעבד? המחשב משמש למשחקים כבדים, הורדות למיניהן, וגלישה באינטרנט [כולל תוכנות צ'ט]. תודה לעונים

• 7 תגובות
    • 556 צפיות
  16. Started by inVenTo,

בדקתי בכמה תוכנות את הטמפ' של המעבד והליבות ובשתי תוכנות יצא לי טמפ' של 63-65 בליבות שזה כבר ממש חם ו-45 מעלות למעבד ובשתי התוכנות האחרות יצא לי 50 מעלות מקסימום לליבות. שכחתי להוסיף נתון חשוב,הטמפ' הנ"ל במאמץ http://www.zix.co.il/viewer.php?id=756531852.jpg איזה מהתוכנות מזייפות? ולמה יש הפרש של ~10 מעלות? המחשב בחדר מאוורר בלי מזגן, המערכת שלי היא: CORE 2 DOU E4300 1.8GHZ OC 2.4GHZ עם AC7PRO תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 556 צפיות
  17. Started by iganon,

יש לי קירור חדש ומעבד AMD 1800 הצלחתי לעשות לו קלוק ל1900 והטמפ לא הישתנה הרבה שאני רוצה לעלות 2000 המחשב ניתקע בהתחלה של וינדוס אני רוצה לדת אם אתם יכולים להסביר לי מה אפשר לעשות אני בישביל קלוק אני צריך רק לשנות את המיספר(133-355) אצלי זה על 140 או שגם צריך לשחק אם הcpu volt...??? אם מישהו יכול לעזור לי לעשות קלוק טוב אם תוכנה או משהו אחר תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  18. Started by KYSG,

1.זה מסוכן? 2.אך עושים את זה?,דרך תוכנה או דרך הBIOS? 3.אם זה דרך הBIOS איפה זה אצלכם? 4.כמה שהתזמונים נמוכים ככה הOC יותר טוב זה נכון?

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  19. Started by shlomibandit,

יש לי מעבד 3200 של איי אמ די, ניסיתי לפני כמה ימים לעשות אובר למעבד ל2300.. לא הלך המחשב ניכבה באמצע ועשה לי בעיות.. החלטתי שאני יעשה אז אובר אפילו יותר קטן.. שמתי את המעבד על 2200 הרץ , מספיק לי אני לא רוצה יותר.. והוא לא עשה בעיות עשיתי בדיקה ב S&M של ה long והוא הראה לי שבסי פי יו טסט הבדיקה בסדר והיא הסיימה , אך בממורי טסט היה לי כזה ריבוע אדום והוא כתוב declected error משהו כזה. אבל המחשב המשיך לעבוד.. זה בסדר?? או להחזיר כבר את האובר לסטוק??2009??? או שזה לא משנה?????????? עוד שאלה.. יש לי קירור ביג טייפון , הוא עובד כרגע על 888 rpm +- לפי האברסט... אפשר לשנות אותו ליותר? אם כן איך? ובכלל כדאי לשנות אותו ליותר???יש צורך???

• 5 תגובות
    • 556 צפיות
  20. Started by Jules Winnfield,

המארז הזה מאורר טוב? כשיש לו שתי מאווררים כמובן

• 4 תגובות
    • 556 צפיות
  21. שלום קיבלתי Arctic Cooling Frezzer 64 ואני צריך עזרה בהתקנה שלו איך מורחים את המשחה הטרמית וכו...

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  22. זה אפשרי בכלל נגיד להוסיף חיישן ללוח שאני יכול לראות את הטמפ' בתוכנות אחרות כמו סנדרה או בביוס? ואם זה אפשרי אז מה צריך לקנות ואיפה? עוד שאלה תראו שאני עם הסנדרה אז יש לי 3 חיישנים אחד של הלוח שני של המעבד שלישי של הספק ובmbm5 אני לא יכול לבחור את של הספק יש לי שם רק של המעבד והלוח מה עושים? תודה מראש ניר

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  23. Started by Kodi,

היי, מצאתי מאורר+היטסינק של מעבוד פנטיום ישן, ועוד 2 סינקים שהיו בספק. תמונות: עכשיו יש לי כרטיס מסך geforce2 ישן שנפל לו ההיטסינק ואי אפשר לשחק איתו במשחקים כבדים כי ישר המחשב עושה ריסט כשהוא מגיע לטמפ' גבוהה, הכרטיס: עכשיו רציתי לחבר את החלקים החדשים לכרטיס בצורה כזאת: כשהמאורר על הליבה של הכרטיס איפה שהיה הסינק שנפל ועוד סינק אחד בחלק הזה של הכרטיס: השאלה אם זה בסדר ככה? זה אמור להיות בצורה כזאת? אם כן איך אני עושה את זה? הבנתי שעושים עם משחה טרמית אבל לא כל כך הבנתי איך. בכל מקרה אני צריך לדעת איך הרעיון, תגובות בבקשה.

• 4 תגובות
    • 556 צפיות
  24. Started by Gliding,

היי, החלפתי את הכרטיס ל 9550 של SAPPHIRE. הוא בא עם קירור אוויר ו256 מ"ב. קראתי לאחר חיפוש באתר שיש אפשרות לעשות סופט מודינג ל-9600, או שקיימת אפשרות אחרת של אוברקלוקינג למהירויות של 9600: 1. יש אפשרות לעשות איזשהו וולט מודינג לכרטיס? 2. איך אני בודק טמפרטורה בכרטיס? 3. איזה תוכנות, חוץ מ RIVA מאפשרות אוברקלוק (אומגה...משהו...?) ואיפה אני מוצא אותן? 4. איך אני צורב ביוס של 9600? או שבכלל עדיף רק לעשות אוברקלוק למהירויות של 9600? המון תודה מראש

• 10 תגובות
    • 556 צפיות
  25. Started by Yamabushi,

הבאס לפני OC -1066 אחרי OC -1333 פשוט העלתי אותו בדור 1 למעלה. הטמרפטורה במנוחה נעה בין 37 ל41 מעלות. במאמץ אין לי מושג. האם זה בסדר? אפשר להמשיך לעבוד? איך אוכל להוסיף קירור?

• 5 תגובות
    • 556 צפיות

דיונים חדשים בפורומים