אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי לוח אם של gigabyte שהגיע עם התוכנה easytune שאמורה לעשות אוברקלוק דרך ווינדוס, ניסיתי להעלות איתה את המהירות של המעבד שלי (p 4 2.4c) בהתחלה העלתי את המהירות ל 2600 אבל אחרי שהנתתי לתוכנה אישור לבצע את השינוי המחשב ניתקע, הפעלתי מחדש וניסיתי להעלות את המהירות למהירות יותר נמוכה ושוב המחשב נתקע. אני לא מבין בזה ממש אבל נראה לי שאולי צריך לשנות גם משהו בביוס? או שאני לא מגדיר משהו נכון בתוכנה? מה יכולה להיות הבעיה? אני יודע שזאת לא בעיה של התחממות כי הטמפ' של המעבד היא 26 מעלות בממוצע לפעמים אפילו פחות וזה אחרי שהמחשב דלוק יומיים ברציפות. אז בגדול אני שואל איך אני מבצע אוברקלוק עם התוכנה הזאת? תודה רבה לכל העוזרים ולמי שקרא בכלל
-
- 4 תגובות
- 520 צפיות
-
-
טוב, תשמעו, אני עושה עכשיו OC למעבד ומשום מה אני לא מצליח להעלות את המהירות של הזיכרון מעל 400Mhz, אבל זה לא נשאר 400Mhz בגלל הOC, זה על 560 בערך. יש סיכוי שאני יכול להעלות עוד את הFSB, אבל אמרו לי שהמחלק צריך להיות לטובת הזיכרון. וגם 1:1 של 400 לא עבד לי. על זה אני עובד עכשיו וזה יציב מה אני צריך לעשות בשביל להעלות את המהירות של הזיכרון? ד"א המעבד לא ממש חם, 50 מעלות במנוחה ובערך 57 במאמץ
-
- 7 תגובות
- 520 צפיות
-
-
טוב, כל הנתונים בחתימה והתוצאה 4070. ;D יש טעם להמשיך לעשות OC קצת יותר נורמלי למעבד, אחד שיכלול גם תוספת מתח כדי להסתער על ה5000, או שזה לא ריאלי להגיע עד לשם?
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
למה שאני עושה find max mem אז הוא אחרי כמה דקות עושה מסך שחור וחייב לעשות ריסט??
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
המכפלה במקסימום של 7.5 ואני לא יודע איך להעלות אותה... בביוס כתוב מינימום 6 ומקסימום 7... יש איזושהיא דרך להעלות את המכפלה? תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 519 צפיות
-
-
טוב כעקרון המחשב כבר המחשב היה על 3200 ופעל והכל היה טוב ויפה.. אחרי כמה זמן המאורר של הציפסט נהרס ושווק חיים אז החלטתי לבטל את הOC אתמול ווטוס לוקוס אמר שזה לא משנה אז העליתי את המהירות ל3200 הכל היה נראה טוב ויפה נכנסתי לשחק ולפתע המחשב קפא ניסיתי להעלות את המתח ל 1.7 ועדיין לא עזר החזרתי ל2500 ועכשיו המחשק זז כמו שצריך A BIT NF7 SL AMD BARTON 2500 מעלות : זה מעלות של המאורר ב LOW...: 50 מנוחה 53 מאמץ הציפסט מסתובב סביב 35
-
- 0 תגובות
- 519 צפיות
-
-
הגעתי לבאס 215 אבל כרגע אני תקוע על מכפלה של 9.5 ברגע שאני מעלה אותה ל10 המחשב לא עולה בכלל או שעולה רק אחרי משהו כמו 20 שנית ועם מהירויות דיפולט (הגדרות הביוס נשארות אותו דבר). ניסיתי להעלות מתח למעבד ל1.85 - לא עזר. העליתי מתח לצ'יפסט ל1.8 (1.6 בדיפולט) - לא עזר. אני מקווה שהבעיה לא בזיכרון כי החלפתי אותו ממש לא מזמן. מה עושים?
-
- 0 תגובות
- 519 צפיות
-
-
מה השימוש העיקרי במחשב למסילה זו? וכיצד ניתן למדוד את המתח הזה עם מד מתח? *מיקומים מסויימים בלוח או בחיבורי הספק כוח?
-
- 2 תגובות
- 519 צפיות
-
-
אהלן חברים, הכרטיס מסך שלי מתחמם מאוד ועושה רעשים חזקים בזמן שאני משחק משחקי מחשב. הכרטיס הוא palit ati radon 4850, קניתי מאוורר נוסף למארז שיושב מקדימה ליד ההארד דיסק. רציתי לדעת האם יש אפשרות לשלוט על המהירות של המאווררים במארז, שני מאווררים גדולים של 12 סנטימטר מקדימה ומאחורה, מאוורר שיושב על המעבד ובנוסף האם יש אפשרות לשלוט על המהירות של המאוורר שיושב על הכרטיס מסך? תודה מראש ויום טוב
-
- 1 תגובה
- 519 צפיות
-
-
היי רציתי לדעת למי שיש את הלוח הנ"ל והמעבד הנ"ל מהו התדר המקסימלי של המעבד שהצלחתם להגיע ועד כמה הוא יציב? אצלי הוא 100% יציב על 2.4GHZ אבל ראיתי אנשים שהגיעו ליותר מזה.
-
- 2 תגובות
- 519 צפיות
-
-
אני עומד לפני רכישת מחשב חדש. קראתי בעיון את המאמרים באתר ואף התיעצתי פה ושם. 1. בחנות מסוימת נאמר לי כי למעבדי אינטל core 2 due אין תופעת התחממות ולכן האוורור במארז לא כל כך חשוב. האם יש בכך אמת? 2. לענין ספק - האם יש צורך לדעתכם ברכישת ספק מתוצרת יקרה שמבטיח הספק אמין, או שניתן להסתפק בספק שמגיע עם המארז כאשר מדובר בשימושים "נורמטיביים" (אינטרנט, אופיס, ותוכנות גרפיות לעריכת תמונות). תודה לכל העונים והיועצים
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
אני עשיתי אובר מעל למצופה בלוח שלי(ראה מפרט..) אבל אמרו שעם אני אעלה את המתח של ה-ht משהו בביוס אז אני אוכל להמשיך את האובר ?זה נכון?? והאם יגרם נזקללוח עם אני אעשה את זה?? עוד שאלה אבל לא קשורה: איך אני בודק מהטמפרטורה של הציפסט שלי??
-
- 2 תגובות
- 519 צפיות
-
-
תוכנה שמגיעה ל100% מאמץ של המעבד...כדי לבדוק את הטמפרטורה במאמץ....נראה לי שהגעתי ל45...עם פנטיום 4 1.7 עם אוברקלוקינג ל 1.95...
-
- 2 תגובות
- 519 צפיות
-
-
היום קניתי 2 מאווררים 120mm (עד עכשיו לא עבדו לי המאווררים ) שמתי אותם כך שהמאוורר מאחורה מכניס אוויר ומקדימה מוציא אוויר האם זה טוב ? והאם זה ישפר לי את הטמפרטורה? עדיף להשאיר את המארז פתוח או סגור? ואיך אני יכול לבדוק את טמפרטורת המעבד יש תוכנה משהו ?
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
חשוב שיהיה שקט, אני לא עושה OC. התקציב הוא 150-200 ש"ח, אם צריך יותר מזה אני אוסיף. אשמח לכמה אופציות אפשריות. תודה לעוזרים מראש
-
- 7 תגובות
- 519 צפיות
-
-
הי, נתחיל בזה שאני לא מבין ב O.C. אני צריך עזרה בכיוון בביוס זכרון בתדר 1150 MHZ הלוח האם הוא ASUS P5Q, מעבד Q9450 זכרונות OCZ DDR2 Titanium 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1150MHZ CL אין לי מושג בהגדרות הביוס, ממה שראיתי שם - אין תדר כזה בברירת מחדל, יש 800, 1066, 1111 ו 1200 איך אני גורם ל1150 לעבוד נכון? האם אפשר לגרום לו לעבוד יציב ב 1200? איך? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שלום כולם אני עושה פרוייקט גמר שהוא קירור מים למחשב ורוב הפרוייקט כולו זה חישובים תיאורתים בלבד ולכן אני צריך דיוק בפרוייקט עצמו בשביל החישובים לכן אני נתקל בשאלה היא כמה וואט חום פולט המעבד יש לי AMD XP 2800 atlon לוח אם abit AN7 כרטיס מסך radeon 9700 PRO הבעיה היא שאני יכול להשיג כמה וואט צורך כל אחד מהמעבדים הנ"ל (גשר צפוני והכרטיס מסך) אבל אני צריך לדעת דווקא כמה וואט חום החלקים פולטים לצורך חישוב ראשונים אם יש לכם מידע מדוייק אשמח לעזרה על מנת שאוכל לחשב מה הספיקה הדרושה כדי לדעת איזה משאבה המתאימה לספיקה זאת תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 519 צפיות
-
-
הטכנאי שלי חיבר לי את הפאן של ה120 MM ל-מתח הספק ישירות ולא דרך ה FAN ONLY + לוח אם . יש הבדל ???
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
כדאי לי לעשות OC למעבד המעפן שלי AMD 2500+ 1800 MHZ יש לי ספק כוח של 300W נראה לי
-
- 7 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי המחשב הבא: P4 2.4 256 ddr @ 266 hz geforce 4 mx 440 128 ddr ספק + מארז ג'נריים (2 מקומות למאוורר 90 מאחורה ואחד מקדימה) לא מזמן התגייסתי לצבא, ולפני שידעתי מה יהיה התפקיד שלי וכמה אני אהיה בבית חשבתי שאני אקנה בקרוב מחשב חדש. לאחרונה נודע לי שהיציאות שלי יהיו 10-4 (שבוע + 3 ימים בצבא, ואז רביעי עד שבת בבית), מה שאומר שכנראה לא שווה לי להשקיע כסף במחשב חדש. אני בכל זאת רוצה מחשב סביר שיריץ משחקים ושיהיה ניתן לעבוד עליו בצורה סבירה. חשבתי לנסות לעשות קצת אוברקלוק, ואולי לקנות כרטיס מסך חדש ועוד 256 ראם. כרטיס חדש - חשבתי לכיוון R9550, כרטיס טוב יחסית למחיר שלו. השאלה בקשר לקנייה היא איפה אפשר לקנות ראם כזה ישן ובאיזה מחיר, והאם ישתלם לי להוציא כ - 550 שח …
-
- 5 תגובות
- 519 צפיות
-
-
הי אני מעוניין להשקיט את המאוורר שנמצא על ההיטסינק שלי בעזרת נקסוס. עכשיו הבעיה שמתעוררת היא שאני צריך את האפשרות של ניטור המהירות בלוח האם כדי לוודא שהעבד לא בסכנת השרפות. פה אני צריך את עזרתכם האם יש דרך פשוטה לקבל ניטור מהירות וגם לחבר את המאוורר לנקסוס? חשוב לציין שאני לא מבין גדול בחיתוך חוטים וכו
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
בעוד היצרנים מייצרים מארזים היכולים להחזיק יותר ויותר מאווררים או רדיאטורים ענקים, מצאתי מאמר (מ-2004) מענין שעוסק בתכלס - פינוי אוויר חם מהמארז ביעילות. הקישור : http://www.overclockers.com/tips1187/index02.asp הרעיון הוא לתחום את האזורים החמים בעזרת קרטון/ספוג/מחיצת פלסטיק כך שלאוויר החם יהיה מפלט אחד ויחיד - אל מחוץ למארז. מאחר וכרטיסים גרפיים יוצרים חום לא פחות מהמעבד והם מותקנים מתחת לו, החום עולה למעלה ופוגע בביצועי הקירור של מקררי ה-CPU. ככל ששטח הפנים של מקרר ה-CPU גדול יותר כלפי המעבד, כך הביצועים נפגעים יותר. אם למישהו יש נסיון אם השיטה הזו, בבקשה שיפרט על המערכת והטמפ'. תודה.
-
- 1 תגובה
- 519 צפיות
-
-
קודם כל, במידה ואני לא עושה שום OC, האם המאורר שמגיע עם המעבד מספיק? או שעדיף להתקין קירור נוסף? מדובר על E6600 שהולך לשמש למשחקים כבדים ולעבוד שעות רצופות... כמו כן, נגיד ואני קונה קירור למעבד לדוגמא ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU אז זה מחליף את הקירור שמגיע עם המעבד או שזה מותקן בנוסף? תשובות מאנשים שיודעים ב100% את התשובות! תודה
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
ראיתי פה: http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=759 שעם קירור סטוק אפשר לעשות הרבה... איך עושים את זה? ומה זה ה IDLE וה- FULL LOAD ? תודה
-
- 8 תגובות
- 519 צפיות
-
-