עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by EcSm,

כותרת - מה יקרר מעבד בצורה הטובה ביותר? Sunbeam Tuniq Tower 120mm http://tms.co.il/product/4561 Thermaltake V1 http://tms.co.il/product/3892 Zalman 8700 Cu Cooper http://tms.co.il/product/4538 כולם בערך באותו רמת מחיר וכולם למטרות OC למעבד. בנוסף רציתי לשאול אם יש קירור מים ששווה להשקיע בו ברמת מחיר קרובה (כלומר 100 200 שקלים יותר) והם הוא עושה את העבודה בצורה טובה יותר, יתרונות וחסרונות. תודה

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  2. יש לי את הזכרונות הנ"ל (2X256) והייתי רוצה לדעת לכמה אנשים ברשת הגיעו איתם בOC. הייתי רוצה גם לדעת עד איזה מתח אני יכול לתת להם (הלוח שלי יכול לתת עד 3.2) אני הגעתי איתם ל241 על תזמונים 2.5-4-4-8. תודה למגיבים

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  3. קניתי אתמול מעבד intel 5200, הוא בא עם קירור glacialtech Igloo 5058 אני חשבתי שיביאו לי קירור מקורי של אינטל ולא את החרטא הזה, שהוא עם רק 3 חוטים ומסתובב על 2700 RPM ועושה רעש (אמנם רעש יחסית חלש, אבל יש למה לשאוף..) אבל אני שם לב שיש לקירור הזה יתרון, והוא שהמאוורר שלו מתחבר עם 4 ברגים רגילים ובעצם אפשר להחליף אותו (תראו פה: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2299&page=2) השאלה היא אם כל מאוורר 8 סנטימטר יתאים? אני לא מבין גדול בקירורים. ואין ולא יהיה OC כמובן (הייתי קונה משהו יותר גדול אם הייתי מעוניין). האם אפשר להחליף למאוורר pwm של AC, אחד מאלה למשל: http://www.arctic-cooling.com/catalog/main.php?cPath=3_46 בלי לדאוג? יש פרמטרים שצריך לברר במאוור…

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  4. Started by avive2004,

אני חדש בעניין ריבוי הליבות עד עכשיו כל המחשבים שלי היו בעלי ליבה אחת לפני כמה חודשים קניתי מעבד 4 ליבות (Q6600) עם V1 (שניהם משומשים דרך אגב) אני שם לב למשהו שנראה לי מוזר, הטמפרטורות בליבות לא אחידת (חשבתי שאולי זה בגלל שהמעבד משתמש בד"כ בליבות לפי הסדר או משהו כזה אבל ב"קרבה" במנהל המשימות לכל המשימות יש גישה לכל הליבות..) וגם יש "טמפרטורת מעבד", שגם במאמץ בקושי עוברת את ה50 (וזה דיי מפליא אותי) ויש טמפרטורות של ליבות ספציפיות, לאיזה טמפרטורה אני אמור להתיחס ? פשוט המאוורר שלי מוגדר על עוצמת סיבובים נמוכה כדי למנוע רעש מיותר (למרות שזה עדיין לא נראה לי הגיוני שהמעבד מגיע ל50 מעלות במאמץ במיוחד בקיץ ובמיוחד ב1400 סיבובים לדקה) שאלה נוספת היא בנוגע למתחים, שמתי לב שיש…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Ghtm,

יש לי כרטיס מסך Geforce 5500 FX, ואני בקרוב עושה לו OC ופתיחת צינורות. יש לי מעבד פנטיום 4 3.0 ו512 DDR 400. לאיזה כרטיס מסך של Nvidia בערך הוא ישתווה?

• 3 תגובות
    • 523 צפיות
  6. Started by wow,

בכמה יהיה ה-SP97 יותר טוב? 2 מעלות ? או משמעותי יותר כי ההבדל במחיר בין השניים הוא כפול בערך.

• 6 תגובות
    • 530 צפיות
  7. Started by pcmaster,

שלום לכם. אני חדש בעסק של האוברקלוקינג. קניתי לאחרונה מחשב חדש לאחר שקראתי לא מעט כתבות על הנושא ואני רוצה עכשיו להתחיל בעסק. בשלב הראשון אני רוצה כמובן להתחיל להאיץ קצת את המעבד. הבנתי שיש את הערך של המגה הרץ והמכפלה שאני צריך לשנות אבל הייתי רוצה לפי חוות דעת שלכם לדעת כלהמ אני יכול לשנות בהתאם לחומרה שלי. המעבד של הוא AMD Athlon 2500+ ויושב עליו Volcano 10 הנתונים של המעבד: Internal Clock: 1829 system Bus: 332 System Clock: 166 Multiplyer: 11 מה אתם הייתם מציעים להעלות קודם ועד כמה?

• 4 תגובות
    • 500 צפיות
  8. Started by hck,

היי! לפני כמה ימים שאלתי לגבי קרור יותר טוב למעבד. קיבלתי תשובה דיי ברורה: הSpark 7 של ThermalTake הוא טוב - אבל קצת רועש. הSp-94 של ThermalRight שקט (גם בתוספת מאוורר) ויותר איכותי - אבל יותר יקר! אם אני לא מסתכל לרגע על העלויות ,וכן - אני כבר פוזל לכיוון הSP-94 , האם כבר כדאי ללכת על קירור מים? יש לי 3 פריטים שהייתי מעוניין לקבל תגובות עליהם: 1. Thermaltake AquariusII Liquid Cooling 2. Thermaltake AquariusIII Liquid Cooling ועוד משהו קצת שונה: 3. Active Cool AC4G Pentium 4 TEC Cooler מהפיתוח הישראלי. תזכורת, המחשב שלי: P4 2.8 800Hz HT Abit AI7 Samsung 400Hz 512Mb NVIDIA GeForce FX 5200 וכן, אני רוצה לבצע OC במחשב שלי. נ.ב. הבנתי שיש גם אפשרות לחבר לקרור המים גם את…

• 3 תגובות
    • 503 צפיות
  9. קניתי מעבד חדש ולוח של Gigabyte ga-p35c -ds3r בנוסף יש לי גם זכרונות של קורסייר DDR2 XMS2 800MHZ 4CL 2 GB אני רוצה להגיע ל 3 GHZ עם הקירור סטוק שלו. מעולם לא ניסתי לבצע אוברקלוק אז אשמח אם יש מישהו שיוכל להנחות אותי מה לבצע בביוס.

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  10. Started by iakovl,

היום אחרי מסע קצר ונחמד לתל אביב (שיא אישי חדש שעה וחצי נסיעה מטבריה לתל אביב במונית) חזרתי הבייתה עם: TT SonicTower Silencer Nv6 TT 120 smartfan שמצטרפים לקירור NB של זלמן שיש לי בצד אני אתקין הכל במהלך השבוע ואפרסם ביקורת קצרה על כולם

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by QQQ,

רציתי לעשות OC למעבד שלי לסביבות ה3GHZ אבל הבנתי שהמעבדים של AMD לא ממש טובים לOC אבל אני בכל זאת שואל אז כמה שאלות: האם זה אפשרי מבחינת: מעבד, זכרונות, לוח אם, ספק כוח והאם המערכת תהיה יציבה לאחר הOC? (במידה ואני עושה אותו נכון) ואיזה קירור מומלץ? (חשבתי על TT BIGTYPHOON 120 VX) אם אני מתחרט לאחר הOC ואני רוצה להחזיר אותו לתדרים המקוריים שלו זה אפשרי? תודה

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  12. Started by DJPOWER,

אני עשיתי אוברקלוק לליבה: 430 לזיכרון 518 ל520 הוא לא מגיע... למה זה? יכול להיות שצריך וולט מוד כל כך מוקדם??

• 17 תגובות
    • 865 צפיות
  13. Started by ashkenazone,

הי, אני חדש לחלוטין לאוברקלוקינג, לא מבין בזה כלום... מישו יכול להסביר לי מה זה (טכנית, לא בגדול), ואיך עושים את זה, מדריכים, לינקים, אני יודע מה... אני רוצה ללמוד והרבה... תודה לכל העונים

• 5 תגובות
    • 526 צפיות
  14. יש לי מעבד של אינטל פנטיום 4 במהירות 2.8 ג'יגה-הרץ, מה אמורה להיות הטמפ' שלו? לפי התוכנה Everest הטמפ' של המעבד שלי נע בין 44-48 מעלות צלזיוס, זה טוב או לא? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by eldad82,

חיפשתי הרבה בפורום ולא מצאתי אז אם תוכלו לענות לי 1. מדוע צריך 800 MHZ מה זה תורם ל OC ? איך בדיוק זה משתלב 2. ואם אני כן עושה OC אולם עם זכרון 667 זה חסר תועלת ? 3. אם אני לא מתכנן לעשות OC רציני רק להמהיר את המהירות של המעבד מה כדאי לקנות 667 או 800 נ.ב תגידו מזל טוב קיבלתי את המעבד היום q6600 g0

• 1 תגובה
    • 475 צפיות
  16. Started by איש מטורף,

AMD athlon 3000 64bit Stepping E6 Abit AN8 Ultra Twinmos 512 DDR400 x 2 eVGA 7800GT TT Big typhoon OCZ Modstream 450W

17. ממ אני רוצה לעשות למעבד שלי OC חזק וכרגע אין לי את הכסף (170 ש"ח) להשקיע במאוורר חזק כמו הוולקנו 12+/3 ב 1 וכדומה... עכשיו על המעבד שלי כיום יש מאוורר של אינטל שבא עם המעבד אני יודע שזה לא מספיק ולכן אני רוצה לשאול אם אני "מלביש" על המאוורר של המעבד עוד מאוורר (80/120) זה יקרר את המעבד בצורה טובה יותר ואני יוכל לעשות אוברקלוגינג ממוצע ++ ? תודה

• 7 תגובות
    • 596 צפיות
  18. Started by shirNoshe,

טוב,במשחקים אני מגיע ל-72 מעלות.אני רוצה להוריד את הטמפ' כי אני מרגיש האטה. מה הקירור הטוב ביותר לכרטיס כולל קירור לזיכרונות שלו. שמעתי על חברת אזטק לקירור מעבדים.למישהו יש לינק.לא מצאתי. תודה

• 8 תגובות
    • 665 צפיות
  19. Started by The UnKnown,

ידוע שצריך לנעול את הPCI/AGP לפני שמתחילים להאיץ , וראיתי בתפריט של הPCI/AGP שיש מלא תדרים לבחור ולמטה יש FIXED , משמעותו נעילה של AGP/PCI?? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 500 צפיות
  20. Started by giloman,

אחרי שאני עושה אוברקלוק למעבד אז הזיכרונות מתחממים???? ביגלל שאני מעלה את הבאס .???? ואם כן אז איך אני יכול לקרר אותם.....

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. בחיי שמגיע קצת כבוד ל-TT על הישיבה עם האצבע על הדופק.. החברה שם לא מפסיקים.. :yelclap: TT החליטה להרחיב את משפחת הסיינט קאט שלה (מי שלא יודע, מאווררים שקטים ביותר בעלי ביצועים מעולים יחסית לכמות הרעש.. משתמשים ב"טכנולוגיה" של כונסי אוויר מהצדדים של המאוורר ולא רק מצידו העליון..) עד היום הגדלים של המאווררים במשפחה כללו מאוררים בגדלים של 80 ו-92 ממ, והחידוש הוא מאוורר נוסף במשפחה בגודל 120 ממ אידאלי לכל מי שמעוניין בקירור אוויר שקט ויעיל מאוד (כמעט כל אוברקלוקר...) לדוגמה, מתאים במיוחד לשימוש בשני מאוורים בסוניק טאוור נתוני המאוורר: Product Name Silent CAT Fan Dimension 120 x 120 x 25 mm Fan Speed 1600 +-10% RPM Max. Air Flow 62.2 CFM Noise …

• 7 תגובות
    • 907 צפיות
  22. Started by p-o-i,

כן שלום יש לי את המעבד של AMD 3800X2 ולוח GA-M55S-S3 ניסיתי כרגע לבצע אוברקלוק קטנטן מ2010MHZ ל2200MHZ והמחשב עלה עד לווינדוס וקרס וככה עשה לי 3 פעמים העלתי את המתח מ1.3 ל1.35 והוא אכן הגיע טיפה רחוק יותר בהרצה של הווינדוס...אז מה ניראה לכם לעלות עוד את המתח יש מצב שלא העלתי מספיק...וכן אני כרגע עובד עם קירור סטנדרתי אבל קר פה והמעבד עומד לי על 20-23 מעלות אז אין מצב שהאוברקלוק הקפיץ אותו למעלות משוגעות שגרמו לו לקרוס...

• 4 תגובות
    • 730 צפיות
  23. קודם כל איזה עדיף מבין אלו: 1. http://www.skypc.co.il/pl_product~AC-FREEZER-7-PRO~18~0.htm 2. http://www.skypc.co.il/pl_product~LXM-8200~18~0.htm אממ כמובן שחשוב לי שיקרר כמה שיותר טוב...אבל גם חשוב לי שקט, אני לא רוצה שקט טוטאלי אבל שיהיה שקט מספיק כדי שלא יציק תוך כדי שימוש במחשב. לא יודע אם זה חשוב אבל המעבד שלי זה PENTIUM D 930 ולוח אם INTEL D945PSN - לא אמורה להיות בעיה בחיבור עם החומרה הזו, הכל מתאים, נכון? עריכה: מה לגבי הקירור הזה: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=752 ??? אני מוכן לחרוג אם זה ממש שווה את החריגה.[br]פורסם בתאריך: 9.09.2008 בשעה 17:30:13 מישהו??אני חייב תשובה מהר כי אני רוצה ללכת לקנות עכשיו ואני לא יודע מה לקנות.................

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Pc_Master,

על הצ'יפסט של הלוח יש מאורר אני רוצה להחליף את המאורר ל מאורר BLUE ORB הוא מתאים ללוח שלי?

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  25. היי, יש לי לוח IS7-E ויש עליו 5 מקומות לחבור מאווררים. מאוורר הCPU ומאוורר הNB הסטנדרטיים ועוד 3 חיבורים בשם: SYSFAN1 AUXFAN1 AUXFAN2 הבעיה היא שאני לא מוצא דרך לראות את הסלד של שני האחרונים. לא בביוס, לא בתוכנה שאביט סיפקה עם הלוח וגם לא בSPEEDFAN4.13 (ששם מופיעים 5 מאווררים אבל על 2 האחרונים כתוב 0 RPM.....) למישהו הפיתרון?

• 0 תגובות
    • 444 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.