אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
האם קיים קירור אחר יותר טוב מזה שמגיע עם הכרטיס ? לאחרונה יש רעש מוגבר מהכרטיס.. הוא עובד על 35% מהירות במצב עבושה רגיל (לא במשחקים )
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תהיתי עם איזו תוכנה עדיף יותר לעבוד ? איזו מהן יותר מומלצת ?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. הבוקר הרגשתי שהמחשב חם מדי (המארז). פתחתי אותו וראיתי שהמאוורר הראשי לא עובד. המאוורר של המעבד ושל הספק תקינים. החיבור ללוח האם תקין (לוח אם של MSI) ואני יודע שיש חיישן למאוורר. האמת אף פעם לא בדקתי (די דבילי) אם המאוורר אמור לפעול באופן קבוע או רק כשהחיישן מורה לו לעבוד. כיצד אני יכול לבדוק אם המאוורר תקין בכל זאת. וכיצד אני יכול לגרום לו לפעול באופן קבוע? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה לקירור עבור Intel I7 5820K על לוח Mini ITX. כלומר השטח שתופס הקירור חייב להיות קטן כדי שהלוח עדיין יהיה נגיש, שקט ויעיל (גם לנעבדים של 140 TDP). אני לא מתכנן Overclocking, אולי משהו של 5%-10% (אפשרי בכלל עם מעבדים אלו?). ככה שבעיקר חשוב השקט והקומפקטיות. האם יש משהו משתלם מבחינת תמורה למחיר? תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי כרגע מאוורר שקיבלתי עם ה amd לא משהו כנראה כיון שטמפרטורת המעבד שלי מגיע כשעובד ל70 מעלות ובמצב מנוחה 61 מעלות. אני חשבתי בהתחלה להחליף מאוורר של המעבד ואז להוסיף מאוורר למארז. חשבתי על http://www.pch.co.il/docs/pd1351939424.htm האם כדאי? זה מומלץ ? משהו אחר מומלץ ל amd? אנא עזרו לי לפני שהמעבד שלי ישרף שוב וגם איזה מאוורר 80מ"מ מומלץ לקנות? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מניח שחלקחם ראו את המארז הנ"ל במפגש זה מה שאני מתכנן לעשות כרגע אולי יעלו לי רעיונות אחרים בהמשך או שינויים אז זה לא סגור (אני מדבר על הצביעה והחיתוך) שלב א' כרגע אני מתכנן להוסיף לו 3 מאווררים 12 ס"מ אחד למעלה אחד למטה ואחד בין הספק לקופסא של החיבור כונני CD. שלב ב' חיתוך שני אוטיות UT (ואם אפשר להפוך אותן לחלון) והדבקת (או ציור ) unrel tournement מתחת לחיתוך של האוטיות (או אם יש למישהו רעיון יותר טוב איך לעשות משהו עם האוטיות UT??). שלב ג' ריפוד המארז ראיתי בכמה מודינגים שיש בגלרייה ששמו ספוג כדי להשקיט את הרעש . שלב ד' צביעת כל שאר המארז בצבע שונה (לא הוחלט עדיין צבע\שילוב צבעים). שלב ה' החלפת הLEDים של הON\off והשני (של ההארדיסק?). החיתוך רא…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום כל הפרטים שלי במפרט (כולל המאורר למעבד) האם כדאי לי להתקין תעלת איורור למעבד (או יותר נכון למאורר של המעבד), אני מפחד שהגודל שלה יהרוס לי את הקירור של שאר המחשב (לוח וכודמה) ואם בכל זאת כדאי האם שווה לקנות את זה (בפנדה או בPCCOOL) או להכין את זה (ואיך?)? תודה
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
גיליתי עכשיו שהמאוורר שעל הצ'יפסט והמאוורר שעל הכרטיס מסך שלי פשוט לא עובדים! שניהם מחוברים כמו שצריך, אבל פשוט לא עובדים.. זה המאווררי סטוק של הרכיבים. למישהו יש רעיון? אולי איזה שימון? למרות שממה שהרגשתי עם המברג הם מסתובבים בסדר..
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום. יש לי כרטיס מסך 8800GTS 640MB של XFX עם O.C מהחברה. טמפרטורת העבודה במצב רגיל היא 85 בתוכנת ATITOOL או 81 בתוכנת EVEREST, בטמפ' סביבתית של 29 מעלות. כשאני מפעיל משחקים כבדים כמו arma 2 הטמפ' עולה וכשהיא מגיעה ל 110 (ATITOOL) המשחק זז לאט. רציתי לדעת אם זה נורמאלי, בגלל שהכרטיס מסך לא הכי טוב שיש או שאני צריך להוסיף מאוור. תודה.
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי במעבד מסוג חדש של חברת AMD: Phenom II X4 955 Black Edition יש לי מספר שאלות שאני ישמח לקבל עלהם תשובה: 1: הבנתי שיש מספר גירסאות (C2/C3) שההבדל העיקרי הוא צריכת החשמל האם זה נכון? האם אלו הגירסאות היחידות והאם יש עוד הבדלים? לי יש C3. 2: אני נכון לעכשיו עם קירור מקורי ללא OC (בינתיים) אני מקבל תוצאות קירור של בין 33 ל 39 (לכל היותר!) במנוחה. אני השתמשתי בגריז של Arctic Silver שהיה אצלי כמה שנים אבל אני לא חושב שיש קשר. השאלה האם זו הטמפרטורה שאמורה להיות לי במצב מנוחה ללא OC? 3: שאלת השאלות! היה לי גוף קירור דיי בהמה! ה-Mugen II (שהוא למכירה דרך אגב..) הוא גוף קירור מעולה אבל לא בשבילי, גדול מאוד, המארז שקוף וקשה לי לראות אותו תק…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ישן Q6600 B3 P5N-E SLI קירור ענק של סקיטת' 4x1gb ddr2 800mhz hk gskill ספק סיסוניק ריתייל הלוח שברשותי בעל 3 מייצבי מתח ובקושי מחזיק את המעבד במאמץ וOC ביכלל לא בה בחשבון, כעת יש לי צורך לשדרג זיכרון ל8GB האם שווה להחליף ל4X2GB DDR2 הגוסס או לקחת 2X4GB DDR3 עם לוח G41 של גיגבייט באותו מחיר? ללוח גיגבייט 4 מייצבי מתח ותומך במעבדים בעלי TDP של 130W האם ללוח אמורה ליהיות בעיה להפעיל בFSB של 333MHZ? (כלומר 3GHZ?) והאם ארגיש תוספת ביצועים במעבר ללוח זה עם DDR3? תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחר כשנתיים וחצי פיתח הכרטיס שלי מסוג HD 4870 1gb PowerColor קרקושים חזקים ומעצבנים מכיוון שנמאס לי, הגעתי לשני פתרונות לאחרונה. אם אתם מנסים את זה כמובן שזה באחריותכם! פתרון חלקי א. נתקלתי בתוכנת Ati Tray Tools (מאחר ש-ה Catalyst אצלי הפסיק לעבוד) http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733#download בתפריט: Hardware > Overclocking Setting שאני מוריד את מהירות המאוורר בפרופילים מתחת לרף מסויים, הרעש פוחת בברירת מחדל הוא על 70% קבוע, מכיוון שבמנוחה ללא הרצת משחקים אני לא רוצה לשמוע תקרקושים ביצעתי בעזרת אותו כלי Under Clock לכרטיס, והורדתי את מהירות המאוורר. שהורדתי את המהירויות כרטיס יותר מדי - המסך הפך לבן - צריך לקחת את זה בחשבון. אנדרקלוקינג: …
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני ארכוש מחשב, ככל הנראה עם המעבד שבכותרת. אני לא מתכנן לבצע המהרה נוספת. אני רוכש אותו כיוון שההבדל בינו לבין 6700 הוא 200 ש"ח, וזה לדעתי שווה את זה (מהירות שעון 3.4 מול 4, תקנו אותי אם אני טועה) בכל מקרה, חשוב לי שיהיה לו קירור מספק. אני לא מחפש משהו יוקרתי. פשוט שישמור על המעבד ויהיה יחסית שקט. האם הקירור - Scythe Big Shuriken 2 Rev.B, יהיה פתרון טוב? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ויום טוב לכולם, נכון יש את "הטריק" הזה שמחברים שני פינים מהמעבד וכך עולה המתח. אצלי חיברתי את vid 1 עם vid 2 וזה הוסיף לי 0.20 וואט. (לפני 1.50 עכשיו 1.70) יש לכם מושג איזה פינים שונים אני צריך לחבר וזה יעלה לי את המתח ל1.80-1.90. ניסיתי לחבר את vid 3 עם vss (שאמור לעלות ל2.0 משהוא) אבל המחשב לא עלה, אז יכול להיות בגלל שהורדתי את החוט של vid 1 עם vid 2 אשמח לקבל תשובות במהרה נ.ב הוולקנו 2 מזיגזג בא מאוורר + צלעות קירור נכון,והאם זה מתאים לסוקט 370??? בתודה מראש יאיר ג'ובאני.
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש 3 מאווררים שתיים 120ממ ואחד 80ממ והכי חשוב שהיו שקטים נ.ב עד 250ש"ח תודה מראש
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה יש לי בעיה במן האחרון הכרטיס מסך שלי עושה לי בעיות הוא מתחמם ממש וא שאני באמצע משחק המסך נכבה והמחשב נתקע אין לי מושג מה גורם לזה כי עד עכשיו הוא עבד מעולה כנראה בגלל שאלה משחקים חדשים שקצת כבדים עליו אז מה שאני צריך זה ככה הצעה לפתרון קירור לא יקר מידי והצעה לכרטיס מסך שגם יתאים לחחומרה שלי וגם יהיה טוב למשחקים חדשים שיצאו זה המחשב שלי http://up203.siz.co.il/up1/lzezhjmtziy0.png תודה
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אנשים. בשביל לעבור בדיקה של 3 שעות ב-OCCT (שימוש של 100% במעבד) נאלצתי לתת למעבד מתח של 1.4375V (בפועל 1.43V, אני לא מאמין שה-RIIE עושה לי VDROP). התדר אליו הגעתי בסופו של דבר הוא 21x195, תדר סופי של 4,095MHZ, יציב כמו סלע. בחוץ הטמפ' המקסימלית היא לחלק מהליבות 60 מעלות צלסיוס ולחלק מהן 59 מעלות צלסיוס, אני משער שבתוך המארז, במקרה הגרוע, הטמפ' המקסימלית לא תעבור את ה-75 מעלות צלסיוס. אני משתמש ב-V8 של CM. אז כפי שצוין, נתתי למעבד 1.4375V, נתתי לזכרונות 1.645V, נתתי לגשר הצפוני 1.3V, נתתי לכל מה שלא בליבה 1.3V ונתתי לאיזה משהו ששכחתי איך קוראים לו (אני לא מאמין שזה קרה לי) 1.865V. (לפי הלוח זה טיפה יותר מהמינימלי המומלץ) רציתי לשאול האם המתחים שנתתי הם בסדר לעבודה …
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם היו לי בבית המון מחשבים ישניים והיו שם כל מיני גופי קירו רשל צ'יפסטים ומעבדים וחשבתי על זה ואני רוצה לחתוך אותם ולשים אותם על זיכרונות אז אם מה אנ יידביק אותם לזיכרון ? חשבתי על פאד טרמי אבל אנ ילא יודע מאיפה אני יכול להשיג כאלה אם למישהו יש רעיו או איזה עזרה כלשהי ושירשוםן פה. תודה רבה ושבת שלום שקד
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תודה אח דלי דרך אגב עשיתי את העובר קלוק וזה עכשיו על 3.47 אבל יש בעיה אחת שאני מפעיל את תוכנת בדיקת היציבות זה עובר את ה 6 שעות אבל זה מגיעה לחום של 53 54 ועשיתי חור בגג ועוד מאורר אני קונה מחר ויתקין אותו זה כניראה יוריד מעלה שתים אני צודק רק תגיד לי עים 54 זה מסוכן
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד מ3.4 ל3.8 והוא כרגע על 45-46 מעלות בidle.. האם זה תקין?oO
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז סוף סוף המהרתי את המעבד שלי amd 2500+ barton ל- amd 3200+ ... עד סוף היום אני יעלה אותו עוד יותר כדי לראות לאן באמת הוא יוכל להגיע .. כולל העלת מתח ושינוים של הגדרות :-\ אני רק חייב לציין שאני ממש ממש מרוצה מהמעבד הוא עובד כ-3200+ בלי להזיע ולא היה שינוי קיצוני בין הטמפ' שהיו לי ב-2500+ לבין עכשיו ערכתי גם בדיקה מקיפה בנוגע לאיוורור של המעבד + המארז בשתי מצבים שונים.. כשהמחשב שקט לגמרי וכשכל המאווררים מוגברים עד הסוף (SF'S & V12)... הנה התוצאות : idle 3200+ volcano 12 at 3300~ rpm 2 smart fan 2 at 2500~ rpm cpu : 37 MB : 19 volcano 12 at full speed (5500-5700 rpm) 2 smart fan 2 at full speed (4500-4700 rpm) cpu : 34 MB : 16 BAD NOISE !!! :c…
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל, איך אני בודק את הניגודיות של נגד מסוים עם מולטימטר? דבר שני, אם אני מחבר 4 לדים של 3 וולט ביחד למתח של 12 וולט, אני צריך לזה נגד או שזה ישרוף לי את הלדים? מצטער על חוסר הידע, אני גרוע בחשמל.
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי! כבר פרסמתי עזרה דומה לפני כמה חודשים, אך בסוף לא ביצעתי את הקנייה. עכשיו ההורים שלי מוכנים לעשות איתי חצי חצי לראש השנה, אך חשבתי לקנות את הדבר הבא: COMPUCASE CI-6920 ATX (Black & Blue) - NO PSU 353.13 ש"ח .Thermaltake - Silent Purepower 480W (W0026) - Active PFC 464.88 ש"ח Thermaltake silentTower CL-P0025 - heatpine Cooling - 4in1 183.27 ש"ח סך הכל לתשלום: 1,001.28 ש"ח סך הכל לתשלום במזומן שטרות: 971.24 ש"ח (זה מזיג-זג דרך אגב...). בכל מקרה, רציתי לשאול כמה דברים: 1. האם זוהי קנייה טובה? 2. קניתי את הHSF הזה כי גם הוא שקט, הוא מאפשר OC מעול הלמעבד וגם כי הוא מתאים להמון סוקטים (אני מתכנן לקנות בינואר שילוש חדש מבוסס, נכון לעכשיו, על…
-
- 38 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הרכבתי היום מחשב חדש הכל היה ניראה טוב ויפה עד שגיליתי שיש תקלה מטרידה. קניתי ב IVORY מעבד Q8200 התקנתי אותו והמחשב מצפצף לי בהתחלה ורושם שהטמפרטורה של המעבד גבוהה! ניכנסתי ל BIOS וראיתי שהיא 68-56 שזה מטורף!! אין לי מושג מה לעשות ולמה זה קורה... הורדתי את התוכנה Speed fan כדי לראות טמפרטורות והיא מראה לפעמים מינוס 1לפעמים 58 ושיא של 113 מעלות! שאין לי מושג איך זה הגיוני!. המאוור של INTEL משמיע רעשים נוראיים וניראה כאילו הוא עובד, אבל כל 5 שניות מפסיק ותוך שניה ממשיך לפעול. האם קרה למישהו בעבר? או שהוא יודע איך לפתור את זה? אין לי מושג בכלל אם יש לי אחריות על ה CPU שקניתי היום. תודה רבה לעוזרים! :-[
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-