אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
לפני חודש בערך קניתי מחשב חדש אחרי 5 שנים עם פנטיום 4.. בגלל שאז הטמפרטורה הגבוהה לא הדאיגה אותי בשל המעבד החם ההוא עכשיו אני מעוניין לדעת מה קורה אצלי עכשיו והאם הכל תקין ומבחינת OC עד כמה אפשר אולי לעשות במקרה ואני ארצה.. כרגע המעבד במנוחה כאשר הוא רץ על 2.0 גיגה הרץ בטמפרטורה של 40 מעלות לליבה הראשונה והשניה ונע בין 43-44 בליבה השלישית והרביעית. הלוח שברשותי הוא P5Q. האם הטמפרטורה היא טובה ועד כמה אני יכול לפי הערכתכם לעשות OC אם ואני ארצה..
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים, אני חדש לפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי, וזו עומדת להיות גם מערכת קירור המים הראשונה שלי הלוח שאשתמש בו הוא asus p6t deluxe v2 עם מעבד core i7 920 יש לי מספר שאלות: 1. צריך המלצות על waterblock טוב ל-cpu 2. האם שווה להשקיע בקירור מים גם ל-northbridge chipset? האם זה ייתן לי שיפורים משמעותיים ב-overclocking של המעבד ו/או ביצועים טובים יותר על הכרטיס מסך שלי (4850x2 2gb אגב...)? אם כן, אשמח לקבל המלצות גם ל-waterblock מתאים בשביל ה-northbridge, אחד שמתאים אל הלוח 3. האם יש אפשרות לקנות את הרכיבים הנ"ל בארץ או שאין סיכוי ועדיף/חובה להזמין מחו"ל? אציין גם שהנסיון שלי ב-overclocking גם הוא מועט, ותמיד היה על קירור אוויר, אבל אני להוט ללמוד תודה , עידן
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה.. יש לי בעצם 2 שאלות. קודם כל, המפרט של המחשב שלי: מעבד - Intel E6400 כרטיס מסך - Saphire Radeon X1900GT זיכרון - Twinmos 2x512MB 667Mhz לוח אם - Asrock ConRoeXFire - eSATA2 מארז - Thermaltake Soprano VB1000 1) אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד שלי.. כרגע יש לי את הקירור stock שלו, ולפי התוכנה Everest (Ultimate Edition) כתוב לי שהוא עובד על 51 (בממוצע, בדר"כ ליבה אחת על 51, והשנייה על 53). עכשיו אני לא ממש מבין בתחום הקירור ואני זקוק לעזרה בבחירה של קירור טוב. התקציב שלי מגיע עד ל-200 שקל. שמעתי המלצות טובות על הקירור ARCTIC COOLING Freezer 7. אבל בכל זאת אני רוצה לשמוע חוות דעת, אם יש את הקירור הזה למישהו זה יהיה מצויין. 2) בנוסף לקירור למעבד אני רוצה לקנות גם קירור …
-
- 30 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך REDAON 9200 ו2 זכרונות MICRON של 256=512 PC3200 יש דרך האיץ רכיבים אלו?
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
גיליתי עכשיו שהמאוורר שעל הצ'יפסט והמאוורר שעל הכרטיס מסך שלי פשוט לא עובדים! שניהם מחוברים כמו שצריך, אבל פשוט לא עובדים.. זה המאווררי סטוק של הרכיבים. למישהו יש רעיון? אולי איזה שימון? למרות שממה שהרגשתי עם המברג הם מסתובבים בסדר..
-
- 27 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שוב אני עושה שטויות הכרטיס יציב כסלע על 700/1170... יש אפשרות \ סיבה להעלות ליותר מ 700? פשוט CCC לא נותן לי ד"א, יש עליו AC TWIN TURBO, הוא מגיע ל 58 מעלות במאמץ מלא... ככה שטמפ' זו לא בעייה. מתח +0.1 לזכרונות.
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה יש לי בעיה במן האחרון הכרטיס מסך שלי עושה לי בעיות הוא מתחמם ממש וא שאני באמצע משחק המסך נכבה והמחשב נתקע אין לי מושג מה גורם לזה כי עד עכשיו הוא עבד מעולה כנראה בגלל שאלה משחקים חדשים שקצת כבדים עליו אז מה שאני צריך זה ככה הצעה לפתרון קירור לא יקר מידי והצעה לכרטיס מסך שגם יתאים לחחומרה שלי וגם יהיה טוב למשחקים חדשים שיצאו זה המחשב שלי http://up203.siz.co.il/up1/lzezhjmtziy0.png תודה
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המשחה הנ"ל מציגה תוצעות טובות ביותר לא מוליכה חשמל - אבל קשה לניקוי : האם יש בארץ ?
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם היו לי בבית המון מחשבים ישניים והיו שם כל מיני גופי קירו רשל צ'יפסטים ומעבדים וחשבתי על זה ואני רוצה לחתוך אותם ולשים אותם על זיכרונות אז אם מה אנ יידביק אותם לזיכרון ? חשבתי על פאד טרמי אבל אנ ילא יודע מאיפה אני יכול להשיג כאלה אם למישהו יש רעיו או איזה עזרה כלשהי ושירשוםן פה. תודה רבה ושבת שלום שקד
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני אשמח להמלצה לגוף קירור חדש למעבד. מדובר במעבד Pentium D 3.4, כלומר סוקט 775. הדרישות שלי הן: 1. שקט. זו הסיבה העיקרית שאני קונה גוף קירור חדש. 2. קל להרכבה. 3. מבוסס על מאוורר, ולא על צלעות קירור או מים או משהו דומה. 4. שלא יהיה משהו שעלול לשבור את הלוח... יש המלצה? ראיתי בסטיקי שלא המלצתם על הזלמנים (7700 ו-9500) למה? הם לא טובים? תודה..
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לנסות לעשות OC מתישהו ולא הבנתי מה זה מכפלת המעבד ומהירות באס שאותם אמורים להעלות ב-OC. אשמח אם תתנו הסברים קצרים. והאם FSB קשור לנושא? אם תוכלו לכתוב משהו גם עליו.. 8)
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ויום טוב לכולם, נכון יש את "הטריק" הזה שמחברים שני פינים מהמעבד וכך עולה המתח. אצלי חיברתי את vid 1 עם vid 2 וזה הוסיף לי 0.20 וואט. (לפני 1.50 עכשיו 1.70) יש לכם מושג איזה פינים שונים אני צריך לחבר וזה יעלה לי את המתח ל1.80-1.90. ניסיתי לחבר את vid 3 עם vss (שאמור לעלות ל2.0 משהוא) אבל המחשב לא עלה, אז יכול להיות בגלל שהורדתי את החוט של vid 1 עם vid 2 אשמח לקבל תשובות במהרה נ.ב הוולקנו 2 מזיגזג בא מאוורר + צלעות קירור נכון,והאם זה מתאים לסוקט 370??? בתודה מראש יאיר ג'ובאני.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
http://www.metacafe.com/item26293/GMAME לכל אלה שמתכוונים לקנות מעבד AMD ונכנסו לטראומה בעקבות הסרטון , לפי מה שהבנתי הבעיה היא לא בכל מעבדי AMD והיא תוקנה במעבדים החדשים.
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קצת מסובך להבנה... החיצים מסמנים את כיוון הזרימה , ויש לכל קומה אות , ובצד למעלה סרטוט של הקומות לפי הסדר אם יש שאלות אז תרגישו חופשי
-
- 27 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בע''ה, לאור הפתיל הקודם שפתחתי בנושא התחממות המארז וכ.המסך ובעקבות ייעוץ של חברי הפורום החלטתי להצטייד במאווררים נוספים למארז ולכרטיס המסך(Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler). אני צריך ייעוץ לגבי איך למקם את המאווררים ואיזה דגמי מאווררים אתם ממליצים לשם כך המארז מכיל כרגע שלושה מאווררים(סטוק של המארז) בגודל 120MM: בחזית המארז יש מאוורר מכניס אויר, בדופן השמאלית יש עוד אחד שמכניס אויר וכמו כן אופציה למאוורר נוסף: (עד 140 מ''מ) המאוורר הנוסף שפולט אויר נמצא מאחורה: ובתצורה הזאת כאמור, החום לא מתפזר כראוי והמחשב חם יש לציין שקיימת אפשרות למקם עוד שני מאווררים של 120/140 מ''מ בדופן העליונה של המארז: אני חשבתי על תצורה שבה אוסיף שני מאווררים פולטי אויר לדופן…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני ארכוש מחשב, ככל הנראה עם המעבד שבכותרת. אני לא מתכנן לבצע המהרה נוספת. אני רוכש אותו כיוון שההבדל בינו לבין 6700 הוא 200 ש"ח, וזה לדעתי שווה את זה (מהירות שעון 3.4 מול 4, תקנו אותי אם אני טועה) בכל מקרה, חשוב לי שיהיה לו קירור מספק. אני לא מחפש משהו יוקרתי. פשוט שישמור על המעבד ויהיה יחסית שקט. האם הקירור - Scythe Big Shuriken 2 Rev.B, יהיה פתרון טוב? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
רציתי לשאול אם אפשר להישתמש בנוזל לקירור מכוניות במקום מים מזוקקים. ומה עדיף להישתמש. ואיזה מים מזוקקים צריך אם אסור בנוזל לקירור מכוניות?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחר כשנתיים וחצי פיתח הכרטיס שלי מסוג HD 4870 1gb PowerColor קרקושים חזקים ומעצבנים מכיוון שנמאס לי, הגעתי לשני פתרונות לאחרונה. אם אתם מנסים את זה כמובן שזה באחריותכם! פתרון חלקי א. נתקלתי בתוכנת Ati Tray Tools (מאחר ש-ה Catalyst אצלי הפסיק לעבוד) http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733#download בתפריט: Hardware > Overclocking Setting שאני מוריד את מהירות המאוורר בפרופילים מתחת לרף מסויים, הרעש פוחת בברירת מחדל הוא על 70% קבוע, מכיוון שבמנוחה ללא הרצת משחקים אני לא רוצה לשמוע תקרקושים ביצעתי בעזרת אותו כלי Under Clock לכרטיס, והורדתי את מהירות המאוורר. שהורדתי את המהירויות כרטיס יותר מדי - המסך הפך לבן - צריך לקחת את זה בחשבון. אנדרקלוקינג: …
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
למישהו יש ניסיון עם המנורות האלו? האם מספיקה את בשביל להאיר חזק את כל המארז?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי את הX99 SLI PLUS את הI7-5820K והנוקטואה האחרון NH-D15. משום מה הביוס המותאם של MSI מראה לי שהמעבד ב40-43 מעלות וזה לפני שעשיתי אובר קלוק. המאווררים של הקירור עובדים וכך גם במארז ואני מרגיש שהאוויר זורם. ניסיתי להוסיף משחה תרמית (זו שהגיעה עם הקירור) וזה לא עזר, ניסיתי להדק בכוח את המאווררים וזה משום מה הקפיץ לי את החשמל בבית אז שחררתי קצת. יכול להיות שהמשחה התרמית דפוקה וכדאי לי להביא משהו טוב יותר? אולי הביוס מטעה? באיזה תוכנות אתם משתמשים כדי למדוד את הטמפרטורה?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום עשיתי OC קטן לE6750 שלי ל3.2GHZ משום מה משהו מוזר ששמתי לב אליו בCPU Z כאשרר המעבד במנוחה הלוח מוריד את המכפלה ל6 במקום 8 :-\ כאשר זה חוזר למאמץ זה חוזר ל8 האם זה טוב ? איך מכבים את זה ? והאם הOC שביצעתי לא מסכן את המעבד? הטמפרטורה בORTHOS ב100% 58מעלות בול. ללא מאמץ דרך אגב זה על 35
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
צהריים טובים, לאחרונה רכשתי מעבד X2 4200+ עם קירור Freezer 64 Pro (ביחד עם עוד כל מיני חלקים) ששמעתי עליו רק טוב מביקורות ומנסיון של חברי הפורום. הרכבתי את הקירור עם המשחה שבאה עליו, בדקתי שהוא נלחץ טוב על המעבד ושהוא יציב אך הטמפרטורות עדיין גבוהות מאוד, הטמפ' במנוחה הן: CPU: 48C Core 1: 47C Core 2: 45C מאמץ: CPU: 55C Core1: 52C Core 2: 50C הטמפרטורות האלה נראות לי גבוהות מאוד, כפי שאמרתי הקירור יושב טוב על המעבד ואיוורור במארז מצויין (120מ"מ מקדימה + 80מ"מ על הדלת שמכניסים, 120מ"מ מאחור + 120מ"מ על הספק שמוציאים) , גוף הקירור יושב ככה שהמאורר דוחף אוויר מהחלק הקדמי של המארז אל החלק האחורי. איפה פה הבעיה? האם המשחה המקורית שבאה על הקירור גרועה מאוד? יכול להיות שלא הרכב…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המסך היה כבוי ונשמעו רעשים מן המארז.. פתחתי וראיתי שהמאוורר וחלק מגוף הקירור פשוט נתלשו לא יודע אם לצחוק או לבכות.. אפשר לומר שלום ל Bioshock 2. הכרטיס בן 3 שנים.. מישהו יודע אם יש מצב שיש לי אחריות? או האם הוא בר תיקון?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מארז raidmax 868 שחור כזה קירור SK7 +SF2 למעבד 5 מאווררים של 80 והקירור של הכרטיס מסך שנדפק ועושה רעש...r9700 pro אאאבבבבקקק אני חייב שמישהו יעזור לי מה לקנות ולעשות לפי סדר כדי להשקיט את המחשב כי אני עוד שניה מתחרפן מהרעש... אי אפשר להשאיר בלילה פתוח וגם זה עושה לי כאבי ראש!!! קירור לכרטיס מסך יעלה לי איזה 200 שקל!!! חוצפה... ואין אפשר למצוא קירור סתם רגיל בשום מקום רק את ה-Arctic cooling הזה ...שאני ממש לא צריך. בבקשה עזרה נ.ב אני לא מחפש oc אלא רק שקט אולי יש איזה קירור מים זול?? לא אכפת לי מהטמפ'... כדאי שיהיה כבר למעבד ולכרטיס מסך... אולי זאת? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=fntcc זה בכלל מתאים לבארטון 2006+ ?
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-