עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני מתכנן אוברקלוק על המפרט הבא: Q6600 GO ASUS COMMANDO PC POWER & COOLING SILENCER QUAD 750W הכרטיס מסך הוא כנראה משהו כמו 8800 GT או משהו כזה... הזכרון אני מתלבט בין 2 דגמים: 2x1GB Corsair Dominator TwinX CL5 או TEAM DDR2 1066MHZ CL4 + THERMALRIGHT HEATSINK http://www.trg.co.il/sg_product~TEAMDDR21066CL4~7~0.htm אומנם הנפוץ יותר כטוב זה הקורסיר אבל למי שלא מכיר את TEAM השיא של הקלוק הגבוה בעולם 8.1GHZ נשבר עם חברה זו ושימו לב שהוא CL4 ומכיל גוף קירור מעולה. בתודה עידו

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  2. Started by Chura,

שלום הזמנתי את הזיכרונות, ואני חושב על קירור בשבילהם, לא יזיק :-) חשבתי על 2 מאוורים של AC 80 מ"מ, אבל לא מסתדר לי קיבוע נורמלי בשבילהם... האם יש קירור טוב לזיכרונות ? חשוב שהוא יהיה שקט... בעיה נוספת היא שיש לי נינגה, והוא טיפה עולה על הזיכרונות אני חושב, יש מצב ?

• 37 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. כרגע קיבלתי את המשחה הזאת מחבר, כדאי להשים אותה במקום מה שמקבלים עם הקירור Zalman 9500 led ? עד כמה היא תוריד את הטמפ של המעבד?

• 5 תגובות
    • 665 צפיות
  4. Started by BaLiLi,

אני מתלבט הין 2 לוחות למעבד E6300 1. זה CONROEXFIRE ESATA 2 שעולה 550 ש"ח והשני זה GYGABYTE 965P S3 שהבנתי שהוא אוברקלוקר הרבה יותר טוב אבל עולה 250 ש"ח יותר האמת לא בא לי להתעסק יותר מידי בלקנות מאווררים ולהעלות מתחים למעבד השאלה שלי אם אני רוצה להגיע לOC של 300 עד 400 באס 1.האם אני יכול להישאר בקירור סטוק? 2.האם אני יכול לעשות את זה בלי להעלות מתח? 3.האם אני חייב זכרונות של 800 MHZ כדי להגיע לבאס כזה? 4.בוא נצא מנק' הנחה שעם הCONROEXFIRE ESATA 2 אני אגיע ל300 באס(זה מה שהגיעו איתו בביקורות)=2.1 גיגה או להוסיף את ה250 ש"ח הפרש ולקחת את ה965P S3 שייתן לי באס של 400 (בהנחה שזה הבאס המקסימלי באמת שאוכל להגיע אליו מבלי להעלות מתחים ולהישאר עם קירור סטוק)=2.8 גיגה האם ההפרש ב…

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by bilbo,

הי. מה דעתכם על הקיט החדש הזה? http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0103/cl-w0103.asp אך נחשבת המשאבה הזאת? בהנחה שאיני מעוניין ב EXTRIM COOLING אלה בהחלפת מערכת האויר שלי בקרור מיים. ובהנחה שיש לי כבר את מערכת BW שלמה .. ובהנחה שהC2D הוא מעבד קריר

• 5 תגובות
    • 627 צפיות
  6. Started by milgy,

שלום יש לי מאת הקירור מוגן 2 ואני רוצה להתקין אותו על 6700k פניתי לסקייצ׳י במייל והם אמרו שאין בעיה ויש תושבות מתאימות שעולות כ 40 שח כולל משלוח לארץ, שמעתי שמעבדי סקיילייק נשברים מהלחץ של קירור מאסיבי רציתי לדעת האם למישהו יש נסיון עם זה ואם זה בעייתי איזה קירור מומלץ שיהיה לי שקט בחדר השינה ושקט לגבי הטמפרטורה בעבודה במהירות סטוק בהתחלה ובהמשך המהרה אם יהיה צורך תודה מראש.

7. שלום! יש לי התחבטות בין כמ הקירורים למעבד, אך כמעט כל אח דמהם יות רבעיית תאימות אחרת עם הלוח (עפ"H מה שהבנתי)...: ביג טייפון - צריך איזה מתאם מאחורה שלא מסופק עם החבילה 7700 - יחסום DIMM ראשון ו/או PCIE ראשון? XP120 - כנ"ל... מישהו יכול לאושש או להפריך חלק מהטענות? מישהו יכול להמליץ על קירור שיתאים ללוח ולא יעשה בעיות? הקירור צריך להתאים לOC של הX2 4200 לכ2.6-2.7GHZ על מתח סטוק.

• 2 תגובות
    • 506 צפיות
  8. Started by PJ,

אהלן. לפני כמה ימים הרכבתי עם חבר שלי את המחשב החדש שלי. הוא מבוסס על AMD 64 3000+. התקנתי היום את הדמו של FEAR והתחלתי לשחק , אחרי איזה חצי שעת משחק , המחשב נכבה , נכנסתי לביוס וראיתי שהטמפרטורה שלו היא 65 מעלות. בסטיקי כתוב שעדיף לשמור על המעבד בפחות מ50 מעלות אבל איכשהו המעבד שלי הגיע ל65. האמת היא שהייתי באוברקלוק ממש לא רציני שבו העלתי את הבאס מ200 ל210. מייד הורדתי את האוברקלוק למהירות הרגילה והתחלתי לשחק שוב , אולי לא נתתי מספיק זמן למעבד להתקרר ושוב הוא קרס. מה בדיוק הבעיה? למה הוא כל כך חם? אני רק אוסיף שאני משתמש בהיטסטיק המקורי שבא איתו ועם 2 מאווררי 120 , אחד מכניס אוויר מקדימה ואחד מוציא אוויר מאחורה ככה שנראה לי שיש לי סירקילציה מינימלית אך נורמלית. על כל פ…

• 11 תגובות
    • 999 צפיות
  9. בדקתי היום דרך התוכנה Easy Tune את הטמפרטורה של המעבד שלי ונדהמתי לגלות שהיא עומדת על 60c בלי מאמץ כלל ולאחר מאמץ קצר היא עולה ל 77c וכל זה עוד בלי שום oc ! הבעיה היא כניראה בHeatsink שהוא ג'נרי והמאוורר מסתובב ב 4678 RPM כמה זה שווה ? זה טוב או רע ? אני מתכנן לשדרג את המחשב רק בעוד כחודש ככה שעד אז אני לא יוכל להחליף את ה Heatsink כמה זה קטלני הטמפרטורות האלה ? מדובר על P IV 2000 mhz מה אתם ממליצם לעשות עד השדרוג ? לכמה מעלות אני יכול להגיע עם Heatsink עד 200 ש"ח ? ולכמה oc ? ד"א אני מתכנן לקנות כניראה R9800pro ולהוסיף עוד זיכרון 256 או 512 כמה תוספת בביצועים זה יתן לי ? על איזה שדרוג אתם ממליצים עד 2500 ש"ח ? תדוה מראש

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by uguru1969,

האם אפשר להתקינו על לוח אם P5B-DLX עם המאוורר מבלי שתווצר בעית גישה לזכרונות? תודה

• 1 תגובה
    • 420 צפיות
  11. Asus rampage formula 4gb ddr2 1066 corsair 9800 gx2 Intel Q9450 הרכבתי את המחשב עשיתי בהתחלה בדיקה בביוס של הטמפרטורה והוא נע בין 68-72 (אני משתמש בקירור סטוק שהגיע עם המעבד) ניסיתי להחליף את המשחה הטרמית ועדיין, שום דבר לא עזר. הטמ' במנוחה בBIOS מגיעות אפילו ל80C. אני מנסה להתקין את הWIN והמחשב קורס (מהחום ככל הנראה) יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה (פרט לזה שקירור הסטוק לא כ"כ אפקטיבי), ואיזה פיתרון אפשרי ? תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. http://forums.amdmb.com/showthread.php?s=44b63a570aa7bba79a147a3ca3c52d8d&threadid=297449&perpage=15&pagenumber=1 והמחיר ב-NEWEGG בסביבות ה-100$.

13. אהלן, יש לי את הכרטיס המסך הזה בגירסאת הקירור הרגילה שלו, זאת אומרת לא Dual-X, הכרטיס מתחמם לדעתי מהר והמאורר מרעיש כשאני מפעיל משחקים. אני רוצה קירור שאחריו יהיה לי ראש שקט, שוואלה - הכל טוב, וכמובן חווית משחק שקטה בלי רעשים מיותרים מהמאורר של הכרטיס .. תראו בתכלס .. אני גם עושה OC, אבל לא מטורף עד הסוף, אני יעשה בינוני בלי העלאת מתחים בנתיים כי המחשב והכרטיס חדשים ואין צורך סתם מעכשיו.. הם נותנים ביצועים טובים מאוד. אז, המלצות? אני חושב לקחת את הARTIC EXTREME, הבעיה היחידה זה שהוא עולה איזה 350 שקל.. וזה דיי הרבה בתכלס ..

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. דגם Noctua NH-U9S רשום שמתאים לתושבת 1151 אבל דגם NH- U12S לא כל האתרים מציינים שזה 1151 כמו KSP ומצד שני אתר היצרן כן מציין, אז היצרן זה מה שקובע בוודאות? לגבי הדגם NH-C12P SE14 אין אותו כבר בשום מקום. לא מייצרים אותו והוא לא נמכר כבר? (ידוע לי שיש דגם שדומה לו Noctua NH- C14S , ואני לא מעוניינת בו) ובמידה והוא מיוצר עדיין או שלא , התושבת שלו היתה 1151?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by LielZ,

אומייייייייייייגד אני חייב עזרה דחוף.שמתי מאמר שמתי תלפטופ לידי ועשיתי הכול כמו שרשום מ333 mhz העלתי ל400 כמו שהיה רשום ויצא לי 3.6ghz ואמרו לי לשים תזכרונות על 2.4psb עשיתי הכול עשיתי f10 לשמור ולעשות ריסט עשיתי ריסט המחשב עלה היה לי אפשרות לעשות תיקון על ידי הווינדווס לא עשיתי את זה עשיתי המשך המחשב עלה עשה ריסט שוב ככה עכשיו הוא מגיע לי למסך שחור ועושה ריסט לעצמו מה אני עושה?!? דפקתי משהו יש דרך לסדר את זה?הוא מגיע למסך שחור אחרי יש נקודות לבנות כאלה והוא עושה ריסט כוסאמאק.

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by Saggitarius,

ערב טוב לכולם! בעזרת השם עוד מעט אני קונה מחשב חדש. המיפרט שלו הוא פחות או יותר כזה: 1 Intel Pentium 4 2.8Ghz C 800Mhz 512K Box 1,088 ש"ח 1 Asus P4P800 Deluxe 818 ש"ח 2 Kingston 256MB 400Mhz PC 3200 C2.5 721 ש"ח 1 Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD - קירור לכונן קשיח : SPIRE HD05040B FlowCooler 681 ש"ח + 70 ש"ח 1 ATI Radeon 9800 Pro 128MB DVI/TV/2H AGP Video Card Retail 1,864 ש"ח 1 Audiotrak Maya 7.1 Sound Card 511 ש"ח 1 Aopen DVD 16x48 Retail + Software 197 ש"ח 1 ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server 619 ש"ח 1 Thermaltake TT420APD 2-fan APFC 375 ש"ח 1 Sam…

• 9 תגובות
    • 779 צפיות
  17. אךךךךךך יוו אני מת אזה מחשב סוס לא האמנתי שיהיה ככה....הוא מקודד לי סרטים ל-DVD תוך 40 דקות לעומת מחשבתי 2.8 3.0 אחרים שמקודדים תוך שעה ו-40 ככה שזה משהו טוב... הקירור ביג טייפון משהו עצבני חשבתי שזה משהו קטן...זה פאקינג מפלצתי (: הנה תמונה מ-CPUz אמממ ה-Volt כל הזמן משתנה...אין לי מושג למה \: ואממ....אם יש לכם תוכנה שתראה לי את המעלות של הכרטיס מסך כי אני מת לדעת האם באמת הסליינסר עובד טוב (: אז על איזה אוברקלוק אתם ממליצים? זאת תהיה הפעם הראשונה שלי (: ואני מת לעשות משהו שיהיה טוב...וקל כי אני מתחיל...תודה...

18. Started by p0p,

אהלן, זוכרים ששאלתי לפני כמה ימים על אוברקלוקינג לכרטיס מסך גיפורס 2? אז בהתאם להמלצתכם, רציתי לקנות בהתחלה מאוורר שיתאים לגיפורס שלי (אמרתם מאוורר של מחשב ישן 486 יספיק), מצאתי את המאוורר הקטן והפלסטיק הפשוט הזה בחנות ועמדתי לקנות אותו עד שהמוכר בא והציע לי משהו יותר טוב, מאוורר מיוחד לכרטיסי מסך, אני מצרף לכם תמונה דומה מאוד של מה שקניתי. לציין שהמאוורר מגיע עם משהו שנראה כמו גוף קירור מובנה (בצבע כתום) והחיבור לכרטיס נעשה באמצעות מדבקה (מדביקים את המאוורר למעבד של הכרטיס עם מדבקה דו כיוונית). השאלה שלי היא: האם להסיר את גוף הקירור המקורי של הכרטיס מסך שלי (שאגב נראה לי שהוא מחובר עם מדבקה) ולשים את המאוורר או שאני אעשה כהמלצת המוכר ואשים את המאוורר מעל גוף קירור…

• 7 תגובות
    • 544 צפיות
  19. אורח
    Started by אורח,

המפרט שלי הוא: E8400 GSKILL 4GIGA 4-4-4-12 GIGABYTE GA-EP43 עכשיו בביוס מוגדר OC על 3.6 עם מתח למעבד של 1.35 ולזיכרונות 2.0 זה עבד שלי סבבה עד שכיביתי את המחשב ואז הדלקתי אותו שוב והוא לא עלה לי ונכנסתי לביוס והיה BIOS FAIL. עכשיו כשהוצאתי את הכבל של הספק וחיכיתי כמה דקות והחזרתי אותו זה שוב עלה עם ה3.6 ועבד רגיל עד ששוב כיביתי את המחשב ושוב אותו סיפור. מה הבעיה פה? הטמפרטורות נורמאליות. 35-40 מנוחה/ 55-60 מאמץ.

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by CASSPY,

שלום ! קצת עזרה למחשב ישן טמפ' סרק 54 מעלות מפרט: m/b ecs l7vmm3 cpu-amd 1900 +fan pro 3100a בחיפוש ברשת הפתרונות מתיחסים ל-socket a-462 מבדיקה של פתרונות הקירור התפס של גוף הקירור לא מתאים גוף הקירור מחובר ללוח אם בעזרת שני ברגים (צילום מצורף ) תודה עבור העזרה ;D כספי [attachment deleted by admin]

21. סדרתי את החוטים כמו שאמרתם, ניקיתי אבק כמו שאמרתם, ניקיתי ושימנתי את המאוורר של הלוח.. ועדיין הטמפ' גבוהה!! 40 - 42 מעלות... עצות חדשות יתקבלו בברכה...

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by M@or,

שלום, מערכת הקירור שלי דלפה, הוחלפה, אך המשאבה בחדשה לא עובדת (תודה סי.די.לוג על השירות ה"איכותי"). לאחר קומדיית הטעויות הנ"ל, קניתי היום ביג-טייפון ב-250 ש"ח, והשתמשתי בשני הברגים של הביג-ווטר, וזה נראה שהכל יושב טוב, המעבד באיזור ה-32 מעלות כרגע. האם עדיף להשתמש ב-4 הברגים שניתנו לי עם הביג טייפון או שכל עוד זה יושב שם אז הכל טוב? הידקתי כהוגן את ההיטסינק למעבד, כדאי להיזהר ולא להדק מדי (מדי זה עד שאי אפשר לסובב עוד...)?

• 7 תגובות
    • 811 צפיות
  23. יש לי לוח של אינטל P965LT וה ICH שלו מתחמם בין 77 ל 80 מעלות (תלוי בטמפרטורת החדר). במאמץ זה קופץ ב10 מעלות. קראתי ברשת ומצאתי ש80 מעלות זה סביר בגלל שזה נמדד מחיישן מובנה על ICH עצמו ולא חיצוני ולכן זו טמפ' סבירה. ה ICH שלי יכול להגיע על ל 105 מעלות. יש לי גוף קרור קטן מאוד עליו ושמתי MX-1 עליו והוא מוליך חום מעולה. הבעיה שהוא רותח. 80 מעלות זה חם! רציתי להחליף אותו לגוף קרור שיפזר את החום בצורה יעילה יותר. האם יש המלצות לגוף קרור? תודה לעונים. עריכה: ראו תמונה: [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 915 צפיות
  24. היי! אם מישהו אולי יכול לעזור, אני מחפש חנות שיש לה מאוורר לסוקט A, אין מלאי לאף חנות...וזה ממש בעיה. יש לי מחשב מושבת בגלל זה... תודה..

• 3 תגובות
    • 689 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.