עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by norni,

יש לי מעבד Q6600 G0 עשיתי לו OC ל3.2 בלי לגעת במתחים והשארתי אותם על AUTO ברשותי לוח GIGABYTE DS4 וזיכרונות CORSAIR 4G 2X2G 800MHZ הזכרונות עובדים ב-356MHZ וטמפרטורת המעבד במנוחה היא 38-42/43 מעלות כמו כן פונקציית החסיכה באנרגיה והורדת המכפלה ל-6 עובדת כך שבמנוחה תדר המעבד הוא 2136MHZ המתח המקסימלי של המעבד על פי CPU-Z הוא 1.392 איך הטמפרטורת והמתח? האם אני צריך לקבע את המתח או להשאיר אותו על AUTO ? תמונה מצורפת. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  2. Started by shloosh,

ייתן לי ביצועים טובים ב- OC ??? או שגם המאוורר של CONNECT 3D מספיק???

3. האם אני יכול להגיע למקס שהיגיעו אם הזכרנות האלו כמו פה באתר אם הלוח שלי[asus a8ne] בדקתי יש הגבלה של עד 3v לזכרונות http://hwzone.co.il/reviews/kingmax_and_ocz/ האם זה משנה שאני הגעתי למקס של המעבד שלי שזה 2.6ghz האם אני יכול להגיע רחוק יותר? אם הkingmax ? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 562 צפיות
  4. Started by RonM,

ראשית, אציין שביצעתי חיפוש בפורומים, אך לא מצאתי פוסטים עדכניים (רוב המהומה היא מסביבות 2004, שנת כניסת (ויציאת ) הפרסקוט ורכישת המחשב), וחשבתי שאולי מישהו יוכל לחדש ולעזור לי. ברשותי מחשב עם מעבד P4 Prescott 3Ghz, לוח אם Neo-II של MSI, ו 1GBזכרון וכרטיס מסך Geforce5200 (אני לא משחק במשחקים, אז אין לי צורך בכרטיס חזק) במארז מצ'וקמק (ה default שנותנים בחנויות גדולות, כן כן, עכשיו אני יודע שזאת טעות לא להשקיע במארז ואוורור). מבחינת טמפרטורה, המצב לא רע בהתחשב בכך שמדובר בפרסקוט: נתונים נומינליים הם בסביבות ה 50מעלות עבור טמפרטורת CPU, ובין 30 ל 40 מעלות עבור טמפרטורת הלוח (אני לא זוכר בדיוק, כרגע ב Sandra זה מראה על 40 מעלות, אבל זכור לי שבד"כ כשאני מסתכל בביוס אז זה פ…

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  5. Started by amisha,

האם אתה ממליצים על מוצריה של חברת DD והאם הייתם קונים לעצמכם ע' קירור מתוצרתה ועד איזה מחיר הייתם משקיעים במע' ?

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  6. Started by robertok,

חברה, ניסיתי לשנות מכפלה לXP 64 +2800 (לוח Abit KV8 Pro). גם ה CPU RightMark וגם ישירות בביוס אני לא יכול להציב מכפלה גדולה מ - 9 . לדעתכם המגבלה היא בביוס או במעבד?

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  7. שמעו, ATITOOL לויסטה הוא פשוט דפוק! אני לא מצליח לעשות דרכו OC לכ.מ, שאני פותח את התוכנה התדרים נמצאים במצב 2D, אני לוחץ על DEFAULT להגיע איתם ל 3D ברירת מחדל - המסך מתכבה, אחרי כמה שניות נדלק והתדר חוזר ל 2D. ניסיתי להרים אותם מ 2D ל 3D לאט לאט, הגעתי למסקנה שלזיכרון אין בעיה להגיע לתדר ה 3D שלו אבל הליבה נתקעת ב 600 (הרגיל זה 625 ! ) ואחרי שהמסך מתכבה ונדלק כל ההגדרות של התוכנה מתאפסות לי, וצריך להגדיר את כל ההגדרות של המאוורר וזה מחדש... בקיצור קקי. איך אני עושה אובר לכרטיס מהביוס ? לא מצאתי תדרים נפרדים לליבה ולזיכרון, אני לא אמור להרים את התדר של ה PCI-E נכון ? חשוב להזכיר שב XP לא הייתה בעיה ואם אתם שואלים איך יש לי ATITOOL לויסטה 64 אז יש אתר שנקרא START 64 שיש בו …

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  8. Started by asdfasd,

זה המפרט שלי(למטה) וחשבתי לשים קירור ac freezer pro 7 או ac freezer xtreme אני רוצה שהמעבד יהיה די קריר גם בזמן מאמץ, האם כדאי לי לשים קירור והאם יש הבדל רציני בין הקירורים למעלה? (אני לא עושה oc) מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1475 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤479 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB ¤386 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1210 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤275 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 OC Edition 1024MB DDR5 …

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  9. ראיתי את המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/overclocking_part1/2/ וכמו שאתם רואים הבאתי לכם לינק ישר לדף השני מכיוון ששם נתקעתי השאלה שלי היא: יש שם תמונה שאומרת אם המכפלה נעולה או לא. איפה אני בודק את מה שיש בתמונה? תודה אורן

• 8 תגובות
    • 562 צפיות
  10. Started by icebreak,

הצלחתי להגיע מ 133 ל 146, וגם אז זה לא הכי יציב. אני יודע, מחשב ישן, מעבד חרא וכו' אבל עניין אותי לכמה אפשר להגיע (כמה VCPU אני יכול לתת לו בלי לגרום לנזק) ? ל 146 הגעתי אחרי ששמתי 1.8V למעבד ויחס 1:1 לזכרונות. וגם יש לי ATI 9600PRO עם 256MB, לכמה אחוזי שיפור אפשר להגיע איתו ב OC (ל CORE ו MEM) ? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  11. ועל המאווררים שהוספתי (מאווררים של ספקי כוח ישנים) ?! אם כן אז איך עושים את זה ומה ההשלכות של הגברת מהירות המאווררים...? תודה.

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  12. שלום קניתי 4 מאווררים של CM אלה שמגיעים עם המארז[רק ב 65 ש"ח] על מנת לקבל סירקולציה מלאה שמתי אחד למטה שמכניס אוויר אחד בצד [בנתיים שמוציא ברגע שאוכל להשים למעלה מאווררים ההפוך אותו להכניס אוויר ונשארו לי עוד שניים שאותם אני רוצה להשים למעלה איך הברגים שקיבלתי קצרים מידי ואני בבעיה לא מצליח לחבר מה לעשות ??? אשמח לתגובות

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  13. כרגע אני על BUS 400*8, אני יודע שמבחינת המעבד אני יכול ללכת עוד, מה שמגביל אותי זה הזכורונות יש לי כרגע 4 גיגה של OCZ platinum rev2 שבמקור מגיעים 800MHZ עם תזמונים של 4-4-4-15 כרגע המתח בלוח הוא במצב אוטומטי, הצלחתי לסחוב עם התזמונים האלה עד 900MHZ מעבר לזה אני משנה את קביעת התזמונים לAUTO ואז אני מגיע ל960MHZ, הבעיה היא שאני מקבל תזמונים משוחררים מאוד 5-7-7-18, גרוע. *יחס העבודה שלי הוא DRAM:FSB - 12:10 לפי OCZ יש אחריות גם אם עולים למתח של 2.2 השאלה שלי איך אני בודק מה מתח העבודה של הרכיבים במחשב? בדקתי בCPU-Z וצירפתי תמונות, אם אני מבין נכון כרגע הזכרונות על 1.8 והמעבד על 1.408 (קצת גבוה בשביל המעבד, לא?) האם אני צריך להוסיף עוד מתח על מנת להדק את התזמונים? אם כן, האם …

• 6 תגובות
    • 562 צפיות
  14. אני צריך תוכנת מדידת טמפ' טובה בישביל פנטיום III ותוכנת מדידה טובה בישביל e6300 (אני יודע שיש הבדלים ענקיים אבל אחד שלי ואחד של אח שלי...) אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על תוכנה טובה... תודה...

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  15. מה דעתכם??? Thermaltake SlientTower CL-P0025 - heatpine Cooling - 4in1 הנה הסבר לחצו כאן בתודה מראש אלדד כהן.

• 4 תגובות
    • 562 צפיות
  16. שלום חברה , אני חדש פה ויש לי שאלה לגבי קירור. אני קונה בקרוב מחשב עם מעבד AMD 64 כפול ליבה (ללא קירור , הכוונה שיש קירור שבא עם המעבד) ואמרו לי שהמעלות של המעבד יהיו בערך מינימום יכול לנוע סביבות ה32-30 מעלות במנוחה ובמאמץ מקסימום 50 מעלות.. כששמעתי את זה נבהלתי מאוד. זה נכון? זה טוב? זה לא כיול לפגוע במשהו? אולי צריך קירור יותר טוב ואני כבר אקנה קירור אחר? תמליצו לי ותעזרו לי בבקשה , תודה!

• 5 תגובות
    • 562 צפיות
  17. Started by pwntigo,

אני לא בטוח, אבל ניראה לי שהמעבד נדפק או משהו, יש לי כרגע אוברקלוק אבל גם כשכל ההגדרות במצב ברירת מחדל יש לי את אותה הבעיה. כשהביוס עולה הוא מראה לי, שיש לי מכפלה 7 כמו שצריך להיות למעבד הזה וכמו שתמיד היה, אבל כשחלונות עולה ואני פותח את CPU+Z הוא כותב לי שיש לי רק 6 ??? איך זה יכול להיות? וגם בכל תוכנות הבדיקה האחרות הוא מראה לי מכפלה 6...

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  18. Started by benor,

לא שאני רוצה לעשות את זה, אבל תראו מה ראיתי: http://citydeal.co.il/new_citydeal/groupsale.php?productid=1007&ref=zap אפשר להשאיר דלת מארז פתוחה...

• 4 תגובות
    • 562 צפיות
  19. Amd Athlon 3500 Venice Core לוח אם שאני לא זוכר =\ (המחשב עוד לא אצלי) 1 giga ram 7600GT אני רוצה לקנות קירור כלשהו למעבד ולכרטיס מסך על מנת להגיע לאוברקלוק הכי גבוה שאני יכול להגיע עם שניהם... התקציב - בסביבות ה800 - 1000 שקל... (אם חובה, אפשר לחרוג ופשוט אחכה יותר להרוויח ת'כסף). מה הקירור הכי טוב שאני יכול להשיג להם?

• 7 תגובות
    • 562 צפיות
  20. Started by eranza,

אז החלטתי לקנות מערכת קירור מים ואחרי בדיקה קצת מעמיקה של איזה חודש הזמנתי כמה חלקים נחמדים מאוד אז ככה לקחתי רדיאטור של thermochill pa120.3 והזמנתי איתו 6 מאוורים Scythe של sony משאבה של swiftech mcp655 קירור למעבד של D-TEK FuZion Extreme צנרת 3/8 של Tygon קירור לציפסט של swiftech mcp30 וכל מיני אביזרים מסביב כמו ברגים למיהנם ו anti-click לצנרת ועוד כמה שטויות מה דעתכם על המערכת ?

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  21. פרסמתי בפורום לוחות-מעבדים-זכרונות בקשה להמלצה על לוח אם שיאפשר לי OC סולידי אבל אפקטיבי ל-E6400 ולא יהיה יקר מדי (כי אז כבר יהיה שווה לי פשוט לשדרג את המעבד). העניינים קצת הסתבכו כשהתחלנו לדון במכפלות ו-FSB. פתאום הבנתי שגם הזיכרון יכול להגביל את ה-OC של המעבד. הנה הציטוט של ההודעה האחרונה (הסבר מצויין שיכול לסייע לרבים כאן בפורום): ציטוט של: smalul ב אתמול בשעה 18:28:35 הזיכרון הבסיסי שמתאים למעבדי הקונרו הוא זיכרון שעובד ביחס 1:1 מול ה BUS. ה BUS במעבדי הקונרו הוא 266MHz, ולכן זיכרון כזה יהיה DDR2 בתדר של 533MHz (התדר האמיתי של הזיכרון הוא 266MHz, והתדר האפקטיבי הוא 533MHz כי מדובר בזיכרון DDR) הזיכרון המקסימלי שיכול לעבוד בלוחות האלו הוא זיכרון שעובד ביחס 1:2 מול ה BU…

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  22. יש לי לוח של ABIT במודל SG-80. עכשיו השאלה אם אני יכול להעלות מתחים איתו?? או של הזיכרונות או של המעבד או של הכרטיס מסך....? ?

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  23. Started by ratzabi,

לחבר שלי יש מחשב ישן עם הכרטיס הזה, רצינו לדעת אם נוכל לעשות לו OC? אם כן אז עם איזה תוכנה?

• 6 תגובות
    • 561 צפיות
  24. Started by OldMan,

שלום רב, יש לי כרטיס של Leadtek, מסוג Winfast 6600GT Extreme (מבוסס Geforce4 6600GT). הכרטיס במחשב חודשיים ולכן עדיין נקי מאוד. לפני חודש פעם ראשונה ראיתי תופעות מוזרות עד כדי נעילת המחשב לזמן קצר. לאחר מכן התצוגה כבתה וחזרה שוב. המחשב ננעל שוב תוך מספר שניות. הצלחתי להפעיל את תוכנת Everest ועליתי על כך שכרטיס המסך מתבשל. לאחר בדיקת החומרה (אני בונה מחשבים לבד) גיליתי שהמאוורר פשוט לא מסתובב. ברגע שנתתי לו "Push" הוא התחיל להסתובב והטמפרטורה של הכרטיס ירדה פלאים. תופעות נעלמו. קיוויתי שמדובר בתופעה חד פעמית, אך זה קרה שוב לפני יומיים. בחנות "נועה מחשבים" טוענים שאין אחריות על המאוורר ומציעים לי לקנות מאוורר חלופי של Artic Cooling. א. האם באמת אין אחריות על מוצר פגום כמו מ…

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  25. הזמנתי לפני שבוע מpch מחשב שכולל את הזכרונות של גייל 3700 1gb ultra low latency ועשיתי היום חיפוש פה באתר וראיתי שחלק אומרים שהם לא טובים או לא טובים כל כך למרות שלא פירטו אליהם אז מה אתם אומרים להשאיר תהזמנה או להתקשר אליהם לשנות כי זה חשוב לי ואני רוצה אוברקלוק חזק ואני רוצה שיהיה ג'יגה זיכרון בערך ב1700 שקל אבל אם זה ממש משמעותי וצריך להוסיף קצת אז אוסיף אגב הזמנתי גם לוח של אביט ic7 אם זה משנה תודה

• 8 תגובות
    • 561 צפיות

דיונים חדשים בפורומים