אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, כבר הורדתי ת OC, מרוב חום, ניקיתי אותו היום ושמתי לו משחה תרמית חדשה, הצמדתי תגוף קירור הכי טוב, והוא ב IDLE 52 מעלות, זה לא יאומן!!! הוא אף פעם לא היה ככה, הוא מתחיל מ 44, ועולה לאט לאט ל 52!!! אין לי שמץ מה קורה, חשבתי שזה המשחה התרמית, אני רואה שלא, יש לי EVERCOOL נחושת, לפינ חצי שנה החום ב IDLE היה 38 מעלות, וב FULL LOAD 46, המארז נוקה ע"י אוויר דחוס ושואב, עדיין, החום לא יורד, יש למישהו פיתרון? כי זה ממש מתחיל להעיק....
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
יש לי עכשיו אינטל פנטיום 4 2.4 ואני רוצה לעלות בעוד 300 מגה הרץ למעבד אם איזו תוכנה אפשר לעשות??? ???
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
שלוםץ אני חדש בפורום ורציתי לדעת אם המהרה של מעבד וזיכרון מתבצעת רק ע"י הביוס או שצריך לעבוד עם תכנה מסוימת ? אם שיניתי את המכפלה ואת המחלקים שלי זה אמור להספיק ?
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
אני בודק את החום של החלקים בSPEED FAN ואני רואה שם AUX -119 תראו
-
- 3 תגובות
- 540 צפיות
-
-
יש לי שאלה השגתי מאוורר למארז 1 . אני שם לידו את היד זה מאוורר בכלל ? הוא זז מהר אבל אין שם בכלל עוצמה של אויר. השאלה אם אני אשים את זה במארז זה יתן משהו ? 2 . לשים את המאוורר שהמדבקה שלו כלפי חוץ או פנים ? ...
-
- 5 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי כרטיס של Leadtek, מסוג Winfast 6600GT Extreme (מבוסס Geforce4 6600GT). הכרטיס במחשב חודשיים ולכן עדיין נקי מאוד. לפני חודש פעם ראשונה ראיתי תופעות מוזרות עד כדי נעילת המחשב לזמן קצר. לאחר מכן התצוגה כבתה וחזרה שוב. המחשב ננעל שוב תוך מספר שניות. הצלחתי להפעיל את תוכנת Everest ועליתי על כך שכרטיס המסך מתבשל. לאחר בדיקת החומרה (אני בונה מחשבים לבד) גיליתי שהמאוורר פשוט לא מסתובב. ברגע שנתתי לו "Push" הוא התחיל להסתובב והטמפרטורה של הכרטיס ירדה פלאים. תופעות נעלמו. קיוויתי שמדובר בתופעה חד פעמית, אך זה קרה שוב לפני יומיים. בחנות "נועה מחשבים" טוענים שאין אחריות על המאוורר ומציעים לי לקנות מאוורר חלופי של Artic Cooling. א. האם באמת אין אחריות על מוצר פגום כמו מ…
-
- 2 תגובות
- 539 צפיות
-
-
על הזכרונות של טוינמוס כמעט שאין לי מידע, למשל אני יודע שבוינבונד עדיף את ה-CH5.
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום עשיתי לכרטיס שלי 7600gs אוברקלוק של 38% לפני יותר משנה, את האוברקלוק עשיתי על הדייברים המקוריים דרך coolbit, לאחרונה נסתי לעדכן את הדרייברים ולהתקין coolbit אבל התוכנה הזאת לא עובדת בדרייבר החדש. אני יכול לעשות אוברקלוק דרך הntune אבל כל אתחול ההגדרות מתאפסות, מה אפשר לעשות בכדי שההגדרות ישמרו?
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש קירור ל-Q9550 שיעשה טוב את העבודה, תקציב כ-200 ש"ח. ניתן לחרוג מעט. מתוכנן OC קל - עד 3.5GHZ פחות או יותר (כ-25%). יש כמה מועמדים, לא יודע מה הכי כדאי: Thermaltake Big Typhoon with Silent 120m"m Fan Sunbeam Tuniq Tower Arctic Cooling Freezer 7 זה מה שאני מכיר. אם יש משהו אחר \ טוב יותר, אשמח לשמוע. נ.ב. אם זה חשוב, המארז שלי זה ANTEC 900. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 539 צפיות
-
-
עשיתי לא מזמן OC למעבד E2140 יצאו לי תוצאות ממש טובות התדר המקורי של המעבד הוא 1.60GHZ 8X200 והגעתי ל2.13GHZ 266X8 כל זה עם שינוי מתחים של +0.1 וולט הנה תוצאות מOCCT http://up33.siz.co.il/up1/j5tmymwnutzz.jpg http://www.upf.co.il/index.php?page=view&id=59202141 בבדיקה של ה -1M ליפני 38 שניות אחרי 29 שניות !! ובקריסיס על מדיום 1024X768 היה ליפני ה- 0C 15 פריים בערך וכעשיו 20 פריים !!
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
למטה למטה בפריקוונסי כתוב 166 MHZ אז זאת המירות שלו ? (אני מתכוון ל 166*2) אם כן אז למה כשאני עושה אוברקלוק המעבד והזיכרון ביחס 1:1 והבאס 157MHZ, הזיכרון נותן המון שגיאות ב-MEMTEST. מה לעשות שזה לא יעשה שגיאות (ושאני אשאר באוברקלוק) :s05:
-
- 2 תגובות
- 539 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש והזמנתי מארז מסויים אשר בא עם חלון אחרי יום יומים הם מתקשרו ואמרו שאין אותו והשם שמים לי את אותו מאז בלי חלון, בקיצור הסכמתי והגיע אלי ארז מידי עם מאוור גנרי אחד ,שנמצא באחורי המארז למעלה בערך בגובה המעבד (אני לא בטוח שיש לי שם עוד מקום לאחד) איך הייתם מציעים לי לקרר אותו וגם את המעבד כמה שיותר בלי לעשות שום חורים בראש המארז... תודה מראש ואגב אני לא בטוח אם הוא דחוף את האוויר לבפנים או לבחוץ אם כבר אני שואל איך אני מזהה את זה (לאיזה כייון נדחף האוויר?) ושוב תודה
-
- 5 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום לכולם הדיסק הקשיח שלי ממש בוער 56C אני מעוניין לקנות את זה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11455 מישהו יודע איך המערכת הזאת עובדת? האם זה יהיה יעיל עבור הדיסק הקשיח? המון תודה יניב
-
- 3 תגובות
- 539 צפיות
-
-
טוב קודם כל המפרט שלי: ASUS P5KC P35 OCZ 800MHZ@900 Platinum Revision CL4 [שב2.2 מגיעים בכיף גם ל950] Intel Core 2 Duo E8400 3GHZ @ 4.05 HIS IceQ4 HD 4850 [הרגיל.. לא TurboX] Segate 500GB 32MB buffer Zerotherm Nirvana NV120 NZXT Tempest יש לי קצת נסיון בOC, אז שיחקתי בביוס והגעתי למצב אידיאלי שהמעבד עובד על 4.05 גי'גה ב-1.45 וולט זה מעלה POST, בוט.. ווינדוס.. קרייסיס - הכל רץ חלק! והטמפ' לא עלו בהרבה- מקסימום 55 מעלות בנקודות פיק קיצוניות לחלוטין [הנירוונה עושה את העבודה ;D] אבל כשאני מריץ בדיקות מאמץ [כגון EVEREST, Prime95] אחרי חצי-דקה~דקה ישר עולה שגיאה [Hardware Faliure] עכשיו באוורסט אפשר לבחור מה לאמץ.. אז בחרתי לאמץ רק את ה-CPU ורץ שעה בלי שום שגיאה.. ב…
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
ניסית לעשות אוברקלוק ל-radeon 9550 (עם תוכנת ATI TOOL) וקיבלתי הודעה שהכרטיס סגור לאובר קלוק. מישהו בבקשה מכיר תוכנה שפותחת את זה ,ואיזהשהיא תוכנה לצריבת ביוס. תודה מראש נ.ב: אם מישהו עשה כבר O.C לכרטיס הזה אז אני אשמח לשמוע תגובות הערות ועצות הכרטיס הוא: http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-R955128D.htm#
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
מממ אני מדבר על משהו זול לא כמו חנויות מחשבים שמוכרות כל בלוק במחיר מפוצץ אני צריך את הכי זול ועדיף שיהיה מרוכז בחנות אחת (משמע לא ללכת לקנות משאבה בחנות חיות, רדיאטור במוסך לאופנועים וכו' - גם יקר וגם סיפור) תודה
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-
-
יש לי מחשב בבית (בחדר של אחותי) P3 800mhz. המעבד נמצא ב 23 מעלות במנוחה (במאמץ זה לא משנה, כי בקושי יש שימוש במחשב וגם אם כן זה בצייר) למעבד יש מאוורר 40mm שעובד במהירות 5000RPM ועושה המון רעש. אז אני שוקל לנתקן אותו ולהשאיר אותו פאסיבי, השאלה היא מה הטמפ' המותרת למעבד הזה ? בלי המאוורר זה בטח לא יעלה ביותר מאשר 20 מעלות, השאלה היא אם למעבד הזה 40-50 מעלות זאת טמפ' בסדר ? ד.א בארז אין שום מאוורר (היה אחד, עשה המון רעש אז הוצאתי אותו).
-
- 3 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני כ4 חודשים קניתי מחשב חדש ומאז הייתה לי בעיה של זיוף הטמפרטורה של המעבד. למשל, אני סתם גולש, הוא נמצא על 49 מעלות, למרות שהוא ממש קר(בדקתי עם האצבעות, זה נקרא?), האוורור בו ממש טוב(מאוורר 120 מ"מ מקדימה שמכניס אוויר, 2 מאווררים מאחורה שמוציאים אוויר,מאוורר מהצד שמכניס אוויר). אבל מה קורה כאר אני יפעיל סתם תוכנה או משחק אפילו ממש קטן? תוך פחות מחצי דקה יעלו המעלות ב-15 מעלות בערך. בוא נגיד שיגיעו ל-62 מעלות בערך (אני על סטוק) ניסיתי לשים משחה טרמית חדשה. לא עזר. אני כמעט בטוח שלא יכול להיות שהמעלות אמיתיות. זה ממש מגוחך. השאלה היא: האם יש סיכוי שהחיישן לא מזייף? מה אני יכול לעשות בנידון כי אני רוצה לעשות אוברקלוק? מפרט: AMD A64 3000+ לוח אם:VIA K8T800pro AM…
-
- 7 תגובות
- 539 צפיות
-
-
יש לי תוכנה שקוראים לה EVEREST home edition ויש שם אפשרות של בנצ'מרק וראיתי שכמה שכולם משתמשים בזה אז מה זה ויש שם כתיבה וקריאה... יש לי פנטיום 4 2.8 לוח אם ASUS p4s800d כרטיס מסך ATIradeon9200SE האם כדאי לי לעשות אוברקלוקינג והטמפרטורה המממוצעת של המעבד- 42C
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אני בטוח שיש משהו בסגנון, אולי רק של אינטל. אני לא זוכר איך קוראים לה. יש לי מעבד AMD עם זכרונות DDR2 על המחשב tx1320 של HP (להתרחק להתרחק להתרחק!)
-
- 3 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות OC קטן לP4 1.5GHZ שלי אבל עם הלוח הזה אני לא מצליח! עשיתי עידכון לביוס ועדיין אין לי אפשרות.. וחבל שלא לנצל טמפ' טובות של המחשב לי.. (35 מנוחה, 42 מאמץ.. כנל לוח אם) תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום לכל החברה! יש לי ממש טמפרטורות נמוכות ואפילו אני נדהם מזה. הקירור של המעבד והכרטיס מסך הם סטוק. כל המאווררים פועלים על 100 אחוז כולל מאוררי מארז כרטיס מסך ומעבד. המארז שלי הוא AEROCOOL EXTREMENGINE 3T ולא עבר שינויים או תוספות של מאוררים. טמפרטורת חדר היא: 21 מעלות ואני גר במרכז. השוואתי את הטמפרטורות מהאוורסט ל-CORETEMP והם אותו דבר בידיוק וגם לתוכנות נוספות כמו SPEED FAN ,ביוס ועוד.... אז ככה הנה התמונות: Idle Temp CPU & GPU Load Temp CPU Only Load Temp GPU Only תגובות ושאלות אם יש. שמחתי לשתף.
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אז כך, יש לי מעבד E4500 (עם לוח אם P35 DS3L וכרטיס מסך 9600GT)...אז כאשר אני מעלה בביוס את התדר ומגיע איתו לתדר הרצוי, אני שומר את ההגדרות (Save and Exit - כלומר, לשמור הגדרות ולצאת המביוס). הוא יוצא לי הכל טוב ויפה, אבל כשאני נכנס למחשב - פתאום הוא לא שומר לי את התדר. מה יכולה להיות הבעיה? חשוב לציין שאני הורדתי את כל האופציות של חיסכונות החשמל... תודה לעוזרים. בברכה, דן.
-
- 2 תגובות
- 539 צפיות
-
-
הייתי אמור להזמין כבר מחשב אבל זה נדחה קצת .. בכל מקרה - התכנון היה על ה8800GT (512MB) של לידטק, השאלה היא - אם במילא אני מתכנן OC (לא רציני, משהו קטנטן כזה) - זה במילא מוריד את האחריות, לא ? אז עדיף לי לקחת כרטיס זול יותר עם אחריות קצרה יותר ולחסוך בכך כסף (PALIT למשל?) ?
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
שלום, כפי שאפשר לראות במפרט (למטה) הלוח אם הוא מדגם : Gigabyte GA-7Npro2 rev2.0 עכשיו הבעיה שלי היא שאני לא מצליח למצוא קירור יותר טוב מזה שיש לי כרגע : Cooler Master Jet הבעיה היא שכמעט כל קירור טוב שאני מוצא כגון הזלמן או ההיטסינקים השונים שיש היום בשוק לא מתאימים ללוח וכנראה שבגלל שאין לו חורים בתושבת אנא חברים עזרו לי למצוא קירור אוויר טוב שאוכל לעשות אובר סביר כרגע הטמפ' שלי ללא מאמץ עומד על 54 מעלות כך שהרצון שלי הוא להגיע ל40 מעלות או מתחת תודה מראש ניר
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-