אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
^^^ מדובר על קירור במחיר שפוי, שזה אומר שאני מעדיף בסה"כ לא לעבור את ה-200 ש"ח. ואני רוצה להדגיש עוד הפעם, החשיבות היא לשקט, קירור הוא משני. OC, אם יהיה בשלב מסויים, אני לא מאמין שיהיה רצחני. תודה.
-
- 14 תגובות
- 955 צפיות
-
-
מכיוון שאני לא ממש מבין בכל אלה, אז רציתי לשאול אותם איזה קירור לקחת ? ?Thermaltake BIG Typhoon או ?Zalman 9500 Cu LED? המעבד Intel Pentium D processor 930 או יש משו יותר טוב שאתם יכולים להמליץ? שהקירור אהיה טוב ככל שאפשר , רצויי שקט.(מאווררים) תודה.
-
- 2 תגובות
- 432 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות קירור למעבד שלי ואני לא יודע מה יותר טוב איזה קירור מיבין אלו טוב יותר Thermaltake BigTyphoon http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=CL-P0114&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=169&aff=Zap SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 THERMALTAKE TOWER 112 + 2 X SILENT CAT 90mm BUNDLE http://www.duly.co.il/product.asp?pID=717&c=74446
-
- 2 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום חברה מה קורה.. אז ככה אני הולך לקנות מחשב חדש עם המעבד הזה: Q6600 עכשיו יש שני סוגי קירור אחד TUNIQ TOWER או Big Typhoon 120VX מה יותר מומלץ?מה נותן את הטמפרטורות הכי טובות? בתודה אור חג שמח ושנה טובה וגמר חתימה טובה
-
- 3 תגובות
- 541 צפיות
-
-
יש לי מעבר P4 סטנדרטי במהירות 3Ghz,קירור הסטוק מאס עלי מזמן,ובגלל בעיות שנוצרו בזמן האחרון(עליית החום ל88+ בidle) החלטתי סוף סוף להחליף אותו. מבין כל האפשרויות שבדקתי,מצאתי שBig Typhoon VX של Thermaltake נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף. רציתי לשאול אם יש לכם הצעות טובות יותר לקירור בטווח המחירים שלו. בתודה מראש עריכה: כמו-כן רציתי לדעת אם מישהו שמע על בעיות שנוצרו עקב משקלו הגדול יחסית.
-
- 30 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני יודע ששניהם טובים.. תמליצו לי על איזה ללכת.. ה bigtyphoon http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm או ה XP-120 http://www.thermalright.com/a_page/main_product_xp120.htm תודה..
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש קירור שיחליף את הסטוק המעפן הזה. הקירור החדש כמובן צריך לקרר יותר טוב מהסטוק אבל בעיקר להיות שקט מאוד מאחר וזה מחשב לעריכת אודיו. כמו כן חשוב שהקירור יתאים ללוח אם - Gigabyte 945GCMX - S2 בתוך מארז ממוצע. מה אתם מציעים?
-
- 6 תגובות
- 517 צפיות
-
-
אז טוב חשבתי על 2 מאווררים למארז 1 של vantec 80mm ושני Generic 60mm(להוציא אויר) ו עוד 2 יש לי עכשיו רגילים מכניסים אויר מהצד. Vantec Iceberq ל זיכרונות לכרטיס מסך Zalman ZM80C-HP ו מעבד CoolerMaster KI4-7H52A אם יש חלקים עדיפים וזולים יותר אשמח לשמוע כי ניראה לי שעברתי את התקציב אבל חפיף
-
- 11 תגובות
- 774 צפיות
-
-
החלטתי לשפר את המערכת קירור מים שלי (טאי צ'י של טרמלטק) יש לי כבר משאבה חדשה של 1200 ליטר בשעה חיצונית לא טבולה יש גם מיכל מים מוגדל. אני יכול להשתמש בבלוק וברדיאטור שיש לי אבל הרדיאטור מגיע עם צינורות נורא דקים שלמיטב הבנתי יאטו את קצב הזרימה ויותר יחממו את המים מאשר יקררו אז צריך רדיאטור חדש עם צנרת יותר עבה חיפשתי בפורום ובגוגל אבל לא מצאתי משהו מתאים אם יש לכם קישורים או המלצות זה יעזור מאוד בקשר לבלוק הוא מותאם לזרימה איטית כמו של המשאבה הקודמת (94 ליטר לשעה) עכשיו יכול להיות שזה יעבוד אבל יש מצב שהלחץ יפוצץ את הבלוק ויכול להיות שהמשאבה החדשה פשוט לא תועיל בגלל הבלוק הנחות אז איזה בלוק מומלץ? אולי בכלל עדיף ללכת על בלוק עם פלטייה מראש? קישורים ומחירים מאוד יעזרו תו…
-
- 7 תגובות
- 555 צפיות
-
-
אני צריך הצעה לשני מאווררים שקטים ויעילים של 120MM למארז. אחד מקדימה ואחד מאחורה. פתח היניקה של המאווררה קידמי יהיה פתוח ללא מסננים. אני לא רוצה לשמוע מאווררים ממרחק של מטר.ו
-
- 11 תגובות
- 736 צפיות
-
-
אני רוצה לבצע אוברקלוק למעבד (AMD Sempron 2400) אבל משום מה האפשרות חסומה בביוס מה עושים? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 593 צפיות
-
-
אני לא רואה את המסכים האלה מה צריך לעשות? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 677 צפיות
-
-
אהלן חברים, ברצוני לבצע OC למעבד E6750. לוח האם מדגם GA-G41M-ES2L, יש לציין כי זו פעם ראשונה שאני מבצע OC. קראתי את המדריך והבנתי בגדול את מהלך הפעולות שיש לבצע. עדכנתי בהתאם את הביוס אך הצלחתי להעלות FSB רק עד 336, ניסיתי להתעסק עם המתחים השונים ללא הצלחה. העליתי בהדרגה את מתח המעבד אך בכל מצב קרס הביוס ועלה הביוס החלופי. חשוב לציין שהערכים בביוס הזה שונים ולא מוכרים לי כפי שמתוארים מהמדריכים. צילומים של הביוס: בעיקר קשה לי להבין אילו מתחים של CPU עלי להרים ובאיזה סדר וקצב. מה ההבדל בין ה terminarion ל referecne? המטרה שלי היא להגיע לכל היותר ל 3.4, אבל אני בספק אם אגיע ל 3 בקצב הזה.. בבקשה תעזרו לי תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים ברשותי SAPPHIRE 7850 חדש, ורציתי לעשות לו אוברקלוק קל, הסתכלתי ברשת ואנשים עם הדגמים של MSI וpowercolor הגיעו ל1260/6000 עם הקירור מהסטוק כך שהכרטיס נמצא בטמפ' סבירה, עם מתח קרוב לסטוק וזה בעזרת ASUS GPU TOOL בכל מקרה הכרטיסים האלה עולים 300 שקל יותר מהגרסאות של gigabyte הגרסה שלי ועוד כמה חברות קצת יותר זולות שיש להן קירור קצת פחות חזק, לכן מראש לא תכננתי לעשות OC קיצוני שכזה(OC כזה נותן ביצועים גבוהים מ7950 בסטוק) השתמשתי בcatalyst control center כדי להגיע לאוברקלוק המקסימלי שמוגדר לפי החברת יצרן בלי לפתוח אפשרויות מיותרות כמו בASUS שכביכול פותח את האופציות עד 1720/9600. העלתי את הערכים בקפיצות של 50MHZ וכל פעם ביצעתי בנצ'מרק של heaven v3.0 basic עם המנוע של…
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
הפאן-באס אמור להיות חד-כפתורי (ON-ON) ל-4 מאוורים עם 2 נגדים משתנים.
-
- 11 תגובות
- 910 צפיות
-
-
עכשיו חזרתי מהחנות .... קניתי 5 מפסקים תלת מצביים ON OF ON חוט חשמל קניתי 5 מטר 15 לדים ירוקים (כל אחד שקל ... ונתנו לי 2 לדים כחולים חינם) ונגדים (מתאימים כמובן) חוטי מולקס יש לי מספק ישן .... עכשיו קראתי את שתי המדריכים שבאתר לבנית ה - FanBus לא הבנתי כל -כך .... הראשון מפורט מאוד (אבל מסובך) והשני לא מפורט ... אם יש כאן מישהו שכבר בנה ... ויכול ורוצה לעזור לי ... שבבקשה יצור איתי קשר באי סי קיו 155324463 או במסנג'ר ilhacker@hotmail.co.il תודה אחים שלי
-
- 14 תגובות
- 896 צפיות
-
-
יש לי מאורר 120 של זלמן במארז מקדימה שמכניס אוויר והבעיה שאני שם את היד לפניו אני לא מרגיש זרימת אוויר ויש לי אותו מאוורר מאחורה שמוציא אוויר ואותו אני מרגיש מצויין בדקתי בעין והוא מסתובב והוא לא מוצי אוויר מהמארז(גם את זה בדקתי שלא שמו אותו הפוך בטעות) בדקתי בספיד פאן והוא על 100 אחוז ואני לא יודע כבר מה לעשות...... יש למישהו פתרון או עצה?
-
- 0 תגובות
- 407 צפיות
-
-
היי המערכת שיש לי כרגע היא - מעבד amd athlon 64 3000+ (קירור סטוק) זכרונות 1giga (512x2) kingston , cl3 400Mhz לוח אם gigabyte k8nf-9 ספק כוח של 500W , חברה לא ידועה . נכון לעכשיו הצלחתי לעשות אוברקלוק יציב (עבר 17 שעות על blend של prime , טמפרטורה במאמץ כ 46 מעלות) ב FSB 240 , מתח למעבד - 1.4v . כשהעלתי ל FSB 245 , ניסיתי לבצע בדיקת מאמץ של blend ואחרי דקה ה prime עצר והראה לי את השגיאה הזו - ניסיתי גם FSB 243 ולאחר שלוש דקות קיבלתי הודעה דומה - הבעיה הזו נפתרה , העלתי מתח לזכרונות והמעבד יציב על FSB 245 , נא לקרוא הודעה אחרונה בקשר לבעיה אשמח לשמוע את דעותיכם ועזרתכם , תודה על תשומת הלב וסוף שבוע נעים , נדב .
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום שלום.... אז ככה המפרט שלי מופיע בחתימה (לא להתייחס לנתוני OC שמופיעים במפרט ובחתימה...) בדקתי OC בשתי שיטות: 1) הצורה הנפוצה- פשוט להעלות באס לכל המערכת עם מכפלת סטוק (10) .... המערכת מגיעה לבאס 250 יציב (מעבר לזה לא לקחתי סיכונים) , המעבד עובד על 2500 מה"צ (לעומת 2000)- הצ'יפסט על 250FSB, הזכרון על 500 מה"צ (3,4,4,8)על 1T. הHT=X4 המעבד בסופר PI של 32 M מגיע לחום של 49-50 מעלות.... (אחרי ניקוי מאסיבי של גוף הקרור) .... אבל מה הצי'פסט והזכרון לא מנצולים עד הסוף (הזכרון בעצם פועל על סטוק) והצ'יפסט מסוגל ליותר (EPOX ידועים כOCER טובים).... לעומת המעבד שממש זועק "תזהר איתי אל תעלה עוד..." ... אז חשבתי ללכת על הורדת מכפלה: 2) הורדתי מכפלה ל9, את הFSB העליתי ל270 , מתח…
-
- 22 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי לוח של ג'יגה-בייט GA-7N400Pro2 ואני רוצה לעשות אוברקלוקינג.... באחד המדריכים כתוב שכדאי מאוד שאני אדע באילו מהירויות באס הלוח תומך ואני לא ממש מוצא את זה. האתר של ג'יגה בייט הוא http://www.gigabyte.com.tw חיפשתי שם תחת לוח האם שלי אבל לא מצאתי. אם אתם יכולים לעזור לי למצוא, או יכולים לעזור לי בכל דרך אחרת, זה יהיה מצויין. תודה.
-
- 2 תגובות
- 404 צפיות
-
-
שלום לכולם הזמנתי E6300 עם לוח GIGABYE DS3 וזכרונות TwinMos 667 1GB הזולים (600 ש"ח). אני מתכנן OC בעתיד אבל לא צריך להגיע הכי רחוק- רק שיהיה בסביבות באס 400~ אפשר גם קצת פחות או יותר בכל מקרה- ראיתי שהמלצתם פה למישהו לקחת במקומם את ה CORSAIR VALUE 667. אני לא יודע מה ה CL של ה TWINMOS או ה CORSAIR ואניח לא יודע מה הדגם המסויים שלהם אבל הם עולים 100 ש"ח יותר מה TWINMOS. אפשר להגיע לבאס שציינתי עם הזכרונות שלי? לעלות ל CORSAIR? או לעלות ל 800MHZ (קפיצה גדולה במחיר אלא אם הולכים על הפשוטים ביותר ואז זה אותו הדבר אבל צריך להזמין מחנות אחרת ולשלם משלוח וכו'). המחשב מגיע מחר זקוק לתגובות במהירות תודה
-
- 6 תגובות
- 483 צפיות
-
-
אז כן, הכרטיס שברשותי לא נמצא בחזית הטכנולוגית ובכל זאת.. ברירת המחדל של מהירות המאוורר היא 40% ניסיתי להשתמש בתוכנות כמו evga ו RIVA TUNER אבל זה לא מצליח.. חוזר חזרה ל-40%.. מה בכל זאת אפשר לעשות?
-
- 10 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני צריך מישהו שיוכל להסביר לי מה אומר כל דבר בביוס שלי ואיך אני יכול לשחק עם זה כדי להמהיר את המחשב שלי כמה שיותר זאת אומרת איך משפיע הratio על עבודת המעבד או על מהירותו ודברים כאלו . לדעת מה אומר שם כל דבר וכשאני מזיז אותו למעלה או למטה מה זה נותן ולמה למשל כשאני מגזים במשהו אז הwindows לא עולה דרך אגב ה bios שלי הוא pheonix awardbios הלוח שלי הוא chaintech zenith 7njs nforce 2 והזכרון שלי הוא סטיק אחד של 256Mb corsair 400Mhz 3200 cl2 אז אם מישהו מוכן לצאת למשימה ההירואית הזאת תודה רבה!!!
-
- 5 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אני מעלה את המכפלה (אם היא פתוחה ) בביוס? העלעת מכפלה גורמת למעבד לפלוט יותר חום? עד איפה מומלץ להעלות מכפלה? אם יש לי מעבד פתוח שהו מובייל עם לוח אם שלא מיועד למובייל אז תיהיה לי עדיין אפשרות בביוס להעלת מכפלה? אם המעבד שלי תומך בסוקט מסויים אבל ב266 FSB אז אני אוכל להרכיב אותו על לוח אם של אותה חברה שמיועד לאותו סוג של מעבדים באותו סוקט רק שהלוח תומך ב400 FSB ? אם המכפלה שלי לא פתוחה אז לא תיהיה אפשרות בביוס להעלעת מכפלה או שתיהיה אפשרות ורק אני לא אוכל לבחור אותה ? מעבד מובייל צורך פחות מתח ופולט פחות חום ? אם אני עושה OC רק דרך המכפלה אז יכול להיות שאני אצתרך להעלות מטח? והאם ספק כח LG הוא ג'נרי? אני מבקש לענות על כל השאלות... תודה
-
- 5 תגובות
- 624 צפיות
-
-
המחשב שלי עובד טוב אבל הורדתי את התכנה speedfan סתם לבדיקה וקיבלתי תוצאות מטרידות (לפי הציורים שליד הטמפרטורה) מה זה כל דבר ברשימה שם והתוצאות באמת לא בסדר? הCPU פה מקפץ בין 115 למינוס 80...זה הגיוני בכלל? צילום מסך: speedfan: http://jpg.co.il/view/51449e21c01bc.jpg/ cpuid hardware monitor: http://jpg.co.il/view/5144a04dedc77.jpg/
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-