עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by CroCoDile,

שלום שלום, נתקלתי בבעיה קלה. רכשתי זה עתה מערכת קירור למעבד מדגם evercool buffalo, אך למאוורר זה מחבר בעל שלושה פינים בעוד שחיבור ה- cpu cooler בלוח האם שלי, gigabyte ga-ep43-ds3l, הוא בעל ארבעה פינים ולכן אינו מתאים. האם אפשר, רצוי וכדאי לחבר את המאוורר לחיבור שלושה פינים אחר על לוח האם ולא לחיבור המיועד לקירור המעבד? ומהו חיבור ה-power fan שיש על לוח האם? ההאם הוא מתאים לחיבור מאוורר למעבד?

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  2. Started by ezman,

שלום לכולם ברשותי i7-2600K ASUS Z68-v-PRO- GEN3, עם 8 GB זכרון הצלחתי לייצב את המחשב על ההגדרות הבאות בטמרפטורות עבודה של 67-70 מעלות במאמץ בבדיקת ייציבות של 13 שעות. AI Overclock Tuner - Manual BCLK/PEG frequency - 100 Turbo Ratio - By All Cores EPU Power Saving Mode - Disable VRM Frequency - Manual and 350 CPU Current Capability - 140% CPU PLL Overvoltage - Disabled Load-Line Calibration - Ultra High Phase Control/Duty Control - Extreme VCORE-1.34V PLL VOLTAGE-1.7 עכשיו בפועל היו לי BSOD עד ששיניתי את: LLC, CPU Current Capability-140%, VRM Frequency - Manual and 350 (לפני זה היה על AUTO), ואתה ה - PLL-העברתי מאוטומאט ל 1.7 (ערך האוטומאט היה 1.8) כל זה ע" המלצות שונות …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Offset,

שלום, אני בעל מעבד INTEL CORE2DUO E7500 שכרגע עובד בתדר של 2.93GHZ, רשום בווינדוס 2.4GHZ נראה לי המינימום, אבל קניתי את המחשב ככה אז יכול להיות שהחנות מחשבים עשו OVERCLOCKING אני לא יודע. בכל מקרה בלוח אם שלי זה GIGABYTE G31M-S2L וזיכרון DDR2 שני סטיקים של 2GB נראה לי. וכרטיס מסך GEFORCE 9500GT. אני מעוניין אולי להעלות את המהירות של הזיכרון או את המעבד בכמה מאות MHZ ואפילו את הכרטיס מסך. האם יש אפשרות לעשות את זה בלי לשנות את גוף הקירור רק ע"י העלאת המכפלה ואת הוולט או שגוף קירור חדש זה מחייב? נ"ב- המחשב מאובק מאוד. אם אפשר לדעת איך לנקות אם זה מחייב לפני OC.

• 2 תגובות
    • 950 צפיות
  4. Started by yakirsh4,

אני מאמין שרובכם או כולכם מכירים את השיטה החדשה לחיבור מאווררים מין בורג מגומי גדול השאלה שלי היא אם זה עושה את העבודה? בלי שהמאוורר יזוז אחרי זה?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by liav12,

אהלן, אני מנסה לעשות OC למעבד הנ"ל אבל לא מצליח לא משנה מה אני עושה, בעבר היתי יכול, והיה לי מדריך מכאן אבל אני לא מוצא אותו שוב. הנתונים של הנייח: E4300 במהירות סטנדרטית ספר של אנרמקס PRO 82+ לוח אם GIGABYTE 965S3 כרטיס מסך 6770 רציתי לדעת את ההמלצות ל VOLT שצריך לעשות ולכייל בשביל שיעבוד נורמלי, ניסיתי כרגע לעשות: מכפלה 9 MHZ 333 נותן כמעט 3GHZ אני מפעיל את המחשב מחדש ועושה אישור ואז המחשב עושה רסטארט. שמתי את הזכרונות על X2 שיעבדו על 667MHZ כי אני לא מעוניין במשהו מפלצתי מדי. המעבד על מתח 1.31 בעבר היה על 1.25 המלצות הארות הערות?

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  6. שלום לכולם אני רוצה לכוש קירור מים או אוויר על מענת להקטין את צוואר הבובוק בין מערך כרטיסים GTX680 שאני מתכוון לקנות כמה שאלות: 1. מה עדיף קירור מים או אוויר? 2. מה העלות של שתי הקירוים? 3.כמה עולה קירור מים למעבד ולכרטיס מסך ברמה גבוה? קיוצר קירור מים שיחזק תשתי כרטיסים ויעלה תבצועים בצורה דרסטית 1500 שקל לשני הקירוים תקציב אן דעה בקשר להרבה כי לא אני מרכיב אלה טכנאי שהוא תותח בדברים האלו אז אין צורך לומר שעם אני לא מבין אז לא לעשות כי גם יש אחריות מאיפה שהוא קונה עם ורה משהוא ככה הוא אמר לי תודה מראש בברכה מתן

• 2 תגובות
    • 971 צפיות
  7. Started by Dante23,

אוקיי, נתחיל ככה. יש לי נייד של msi מדגם ex720 מעבד core2duo t6400 כרטיס מסך 9300t שעשיתי לו OC ועכשיו יש צוואר בקבוק ממש מעצבן אתם לא צריכים להסביר לי על הסכנות, אני יודע את הכל כבר. סך הכל אני רוצה לשפר טיפה את הביצועים של המעבד לfps יותר טוב במשחקים. חרשתי על הכל באינטרנט אבל לא מצאתי אפשרות לזה דרך הביוס כמו שאתם יודעים אין אפשרות לזה. יש למישהו פיתרון? תודה לעוזרים. ושוב אני יודע מה הסכנות אז לא צריך להזהיר אותי.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Yaron-Cohen,

מחפש קירור למעבד הנ"ל בתקציב של עד 400 שקל. הכי חשוב זה שקט, (הספק כח של המחשב הוא ללא מאוררים) אפשרי גם קירור מים... יש לי בראש את זה Corsair Hydro H60... האם יש קירור אוייר שקט ממנו? האם הוא בכלל שקט?

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  9. שלום לכולם. אני תמיד הייתי נגד לעשות OC, אך הפעם רציתי לנסות קצת. ברשותי המערכת בנויה על מארז CM690II מעבד I5 2500 עם קירור MUGEN 2 זיכרון 8GB 4X2 לוח אם COLD LAKE ספק SS S12II 520W קשיח סמסונג F3 1TB כ.מסך GIGABYTE 6850 OC. המאוורר מכוון בSPEEDFAN, כך שהוא עולה אקספונציאלי מ45 מעלות (30%) עד ל65 מעלות (100%). התחלתי לעבוד עם OVERDRIVE שבCCC. הגעתי לכמה מצבים שעשיתי פריינטסקרינים לניתוח שלכם. כל המצבים אחרי OCCT ללא בדיקת שגיאות, DIRECTX10 ורזולוציה של 1024*768. OCCT נעשה במשך רק 5-6 דקות אחרי שראיתי שהטמפ' מתייצבות. שאלה מס' 1 אני צריך הסבר מה זה: GPU TEMPERATURE GPU TEMP #1 GPU TEMP #2 GPU TEMP #3 שאלה מס' 2שמתי לב שאם אני קובע את המאוורר ל35% הוא נהיה חירשי, אך גם שום…

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  10. חג שמח חברים! לאחר זמן של חקירה החלטתי שאני הולך על המערכת הזאתי [table][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪912 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-Z68P-DS3[/td][td] 1 [/td][td] ₪489 [/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪115 [/td][/tr][tr][td]כרטיס מסך[/td][td]Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 HDMI - Overclocked - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪1361 [/td][/tr][/table] עכשיו השאלה שלי היא האם כדי להכניס מערכת קירור של מים או רגילה? לדוגמא קראתי הרבה דברים טובים על Antec Kuhler H20 920 http://www.ivory.co.il/catalog…

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  11. Started by brsv,

אני מחפש שיהיה קירור שקט בתקציב עד 70 ש"ח. האם Alpine 11 GT Rev2 יהיה מתאים ?

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  12. Started by ZUMARA1,

היי לא יצא לי מעולם להתעסק עם קירור מים רציתי לדעת אם צריך לתחזק אותו ? חוץ מניקיון יש עוד משהו שצריך לעשות? תודה.

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  13. Started by -impreza-,

קניתי מחשב חדש עם מעבד בולדוזר 3.1 עם 8 ליבות הדבר הזה יותר גרוע מטרקטור מה אתם מציעים כדי להפתר מהמאוורור הזה שעושה כל כך הרבה רעש?

• 2 תגובות
    • 743 צפיות
  14. אני חושב על שדרוג המחשב הנוכחי שלי ולפני שאני מרכיב את הקירור + הספק החדש אני בודק את המערכת. ביצעתי OC למעבד Q9400 למהירות 3600MHZ עם מתח של 1.25 למעבד, ובמאמץ אני רואה שהטמפ' באחת ה Core התחילה לעלות ל65 כבר אחרי דקה. מהי הטמפ' המקסימלית שהמעבד יכול לעמוד בה ? ומה המומלצת במאמץ ? שאלה נוספת, מצורפת תמונה באנצ'מרק - האם לדעתכם המעבד יכול להחזיק כרטיס מסך כמו GTX 570 כמעט ללא צוואר בקבוק ? בנוסף אני קונה למערכת כונן SSD VERTEX 4 128GB הזכרונות שלי OCZ 1066 4X1GB

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  15. שלום, אני מעוניין לבצע OC (לא אני הכוונה לטכנאי). המעבד שלי הוא Q6600 . אני רוצה להגיע עם OC ל3GHZ. איזה קירור אני אצרך לזה? יש לי זיכוי באייבורי של 220 ש''ח אז בבקשה תמליצו לי על קירור עד 300ש''ח(כולל הזיכוי). אם צריך עוד נתונים על המפרט שלי תגידו . תודה וסליחה על הבורות,אני ממש לא מבין ב OC וקירור.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Shlomi123,

אהלן... לפני כמה שבועות קניתי מחשב חדש, אז יש לי כמה שאלות כלליות לגבי הטמפרטורה של המעבד. [המפרט בצד ימין] 1. מדדתי את הטמפרטורה דרך RealTemp וזה נע בין 33-45 שאני גולש ודברים רגילים... עכשיו מאמץ אין פה יותר מדי כי זה לא מיועד למשחקים ותוכנות כבדות.... אינטרנט ואופיס ומשחקים ממש קלים (רשת וכל האלה)... (לפעמים זה יכול אפילו לצנוח ל-26-30). זה בסדר הטמפרטורות? 2. עם השנים המעבד מתחתם יותר ויותר? 3. מהי הטמפרטורה המקסימלית שיכול המעבד להגיע וזה כבר יהיה לא טוב ומראה שמשהו לא בסדר? תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  17. Started by israel_0,

יש למישהו נסיון עם לוח GA Z77M UD3 i5 2500k ,אני עומד על 4.3 עם קרור סטוק רגיל, ללא שינוי מתחים

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  18. Started by woodk1d,

"פותח התרד אם הייתה נאזר בסבלנות ומשתמש בשפה נאותה, כמו כן חמריץ חיפוש קטן הייתה מבין שרוב הסיכוים שזה סתם חיישן שמזייף בקריאה. אז בבקשה להבא להיות יותר מאופק " מצטער, אבל אתה טועה, קראתי המון על זה אבל ממש המון, דיברתי המון על זה בפורום של גיגבייט כי שחבתי שזה בעיה של הלוח אם, כי חשבתי TMPIN2 זה לוח אם זה לא חיישן שמזייף בקריאה, אני מבחין בירידה בביצועים, כשהמעלות עוברות את ה 100 כשאני משחק במחשק כלשהוא הביצועים יורדים משמעותית עם FPS ממש גרוע ולא יציב, כשזה בקושי עובר ת 90(שזה אחרי 5 דקות עובר ל100) הביצועים יציבים, אני לא סתם יפתח thread כשאני לא מרגיש הבדל בביצועים אני מבקש סליחה על האי סבלנות שלי כי בכל זאת בקיץ אין לי הרבה סבלנות במיוחד כשהמחשב מעלה לי את הטמפ' …

• 2 תגובות
    • 981 צפיות
  19. Started by ben672,

שלום לכולם. אני נאלץ לבקש את עזרתכם, יש לי קירור H50 corsair ועברתי לתושבת AM3 אני לא מוצא את המתאם לAM2/AM3 האם יש למישהו רעיון האם ניתן להתאים את התושבת של אינטל/ פיתרון אחר נורמלי. תודה מראש לעוזרים,ושבת שלום!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום, פתחתי בעבר דיונים בפורום הזה ובופורומים אחרים והומלץ לי על ה מוגן 3 של שקייט לאחרונה התפרסמה כתבת ביקורת על קירורים למעבדים וראיתי שם את ה: GEID TRANQUILLO ARCTIC COOLING FREEZER 13 PRO ששניהם הציגו תוצאות רעש של פחות מ 28 Db וגם קיררו די טוב האם ביצועיו של המוגן 3 שהומלץ לי שווים או טובים יותר מהביצועים של המאוררים המדוברים? ואיזה מהם עדיף? תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שאלה ראשונה האם לשים מאוורר צד על הדלת (אם אני לא ישים הוא חסום בחומר מבודד רעשים שמגיע עם המארז) והאם עדיף שהוא יכניס אוויר על הכרטיס מסך או יוצאי אוויר מהמארז שאלה שניה עד איזה מהירות מאוורר נחשב יעיל אני חשבתי לשים מאוורירם של 1200 RPM או שאפשר גם 800 או 500? המארז שלי הוא Fractal Design Define R3

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  22. Started by zakko,

שלום, אני רוצה לקנות מאוורר למחשב שלי, ורציתי לדעת לפי מה אני קונה איך אני יודע איזה גודל והספק אני צריך? איך אני יודע לאיזה קיר של המחשב לחברו ואיך? איך אני יודע אם הוא מתאים לתושבת ואיזה סוג אני צריך? אשמח לתשובות, תודה!!!

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  23. Started by אלבר,

מה דעתכם על הקירור הנ"ל? האם מפריע לזכרונות גבוהים? נראה לי סבבה, 210 ש"ח בארץ. מעבד: Core i5 750 (1156) לוח: Intel DP55WB זכרונות: 4x2 G.SKILL RIPJAWS מארז: antec 300 בהתחלה חשבתי על מוגן 3, אבל דאגתי שיגע בזכרונות כאן אני רואה שהנוקטואה מקרר יותר טוב http://www.rwlabs.com/article.php?cat=&id=454&pagenumber=6 ובאותו מחיר.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אני מחפש לקנות שני מאווררים למארז שלי( ANTEC300) בסגנון ה ANTEC TRICOOL שאני לא מוצא בארץ. אני מחפש שיהיו שקטים אך מהירים (לפחות 1800RPM) ועם יכולת של כיוון מהירות כמו בTRICOOL. תודה. נ.ב: הגודל זה120/25

• 2 תגובות
    • 800 צפיות
  25. Started by shlomi4i,

זה המערכת שלי MB Name:Gigabyte Technology Co., Ltd.EP43-UD3LBIOS Version : EP43-UD3L F9CPU Name :Intel® Core2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHzMemory information :4,192,760 KB RAMOS information :Windows 7 Ultimate 64 Bit versionCD version information :4-Series 1.20 B9.0907.1 עשיתי oc ל3.14 הבאס נמצא כרגע על 419 עם מתח נמוך המערכת יציבה מאוד וגם הטמפרטורות תקינות אבל שאני מעלה את הבאס אפילו טיפה פשוט המחשב קורס ולא נדלק ועושה שחזור הגדרות לביוס גם הם אני מעלה לו מתח הלוח אם שלי הוא זה שמגביל אותי ? והם ניתן לפתוח את ההגבלה ללוח ?

• 2 תגובות
    • 809 צפיות

דיונים חדשים בפורומים