עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Aviv C,

למה אני לא מצליח להגדיר את ההגדרות של המעבד בביוס? (הגדרות כמו ה-FSB והמכפלה) יש לי מעבד Intel Pentium 4 2.66GHz, לוח אם Asus P5S800-VM וביוס של AMI.

• 5 תגובות
    • 570 צפיות
  2. נניח שיש לי מקרר קטן ללא שימוש ואני רוצה להפוך אותו למארז. היתרונות שאני רואה בזה הם שניים עיקריים: 1. יתרון הקור למרות שבדקתי את כל החלקים שיש לי במחשב ולא מומלץ שהם יעבדו מתחת ל10 מעלות אז צריך לדאוג שהטמפ' לא תהיה נמוכה מידי. 2. השקט. הוא גם יהיה סגור והבידוד שלו די טוב וגם הדבר היחידי שיעשה רעש זה ההרדיסק כי לא יהיה צורך במאווררים. הבעיה הכי גדולה שאני מצליח לחשוב עליה היא הלחות ופה באה השאלה, האם כאשר הדלת לא תפתח תוכל להכנס לחות והאם ע"י פיזור סיליקה-ג'ל (הכדורים שסופגים את הלחות) הבעיה תפטר ביעילות? למישהו עולים עוד דברים שיכולים לגרום לבעיות? מישהו ניסה לבנות (או בנה) דבר כזה? לסיום נתקלתי היום בפלטות לדים שעד היום לא ראיתי ונראה לי שזה יחסית חדש. זאת פלטת …

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  3. Started by -=CodeRed=-,

אוקיי, לחבר שלי יש Radeon9600SE והוא מאוכזב לגמרי, ולפני שהוא מחליף כרטיס מסך הוא רוצה לעשות אוברקלוקינג כדי לראות לאן הוא יכול להגיע, לא הבנו בדיוק את הקטע עם ה-Artifacts ואיך יודעים מה המקסימליות שאפשר להגיע עם ה-Overclock. תודה.

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  4. כל פעם שזה קורה מעלים עדו טיפה במתח עד שמתייצב . רציתי לדעת אם זה עושה נזק למחשב?

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  5. Started by GoldenGold,

אוקיי עוד מעט אני קונה מחשב חדש בעזרת ה' וחשבתי לעשות לו OC עכשיו אני לא הכי מבין בזה... אז חשבתי לבקש מחנות לעשות לי... 1. איזה חנות מומלצת בשביל לבקש שיעשו OC 2. חשבתי לעשות OC מ-2.4GHz ל-3GHz כדאי? 3. חשבתי לעשות ל-Front Side Bus Speed מ-1066MHz ל-1333MHz כדאי? 4. איזה קירור כדי ואיזה מעבד לקנות box או tray? 5. איזה ספק אני צריך ואיזה מארז-(עדיף cooler master) 6. מה הסיכונים? אם החנות עושה לי אז אם תיהיה תקלה הם יתקנו בחינם? 7. כל ידע ועזרה שתוכלו לתת לי אשמח לקבל! 8. עזרה בשינוי המפרט שיהיה טוב ל-oc תקציב עד 3000 ש"ח הנה החלק הרלוונטי של המפרט שלי: (לא כולל ספק ומארז כי אני לא יודע מה כדאי...) Core 2 Quad Q6600 EP43-DS3L 2GB Kingston Value 800Mhz HD 4670 512MB GDDR3 a…

6. Started by bunin,

שלום לכולם! יש לי כרגע מפרט הבאה: P4 2.4C ASUS P4P800 (2x512 Kingston HyperX pc3200 (DDR400 הסטיקים הם לא קיט מתאים, לא היה ב-pch. בכל מקרה, הם עובדים ב-dual ב clock 200Mhz. DDR400 עם תזמונים 2-2-2-5 עוברים את כל הטסטים, memtest, prime95 אני לא מצפה להאיץ את הזכרון, לכן שמתי יחס 4/5 ו- clock 250 כך שזכרון יהיה ב 200Mhz, DDR400 והמחשב לא עובר memtest, prime95. ניסיתי גם ב-clock 240 Mhz , שעבור הזכרון יוצה אפילו פחות מ- DDR400 ואני יודע בוודאות שהמעבד עובד ב-240, כי היה לי זכרון זמני מ-pch, שהיה Geil DDR320 אז שמתי יחס 2/3, בלי לעלות מתח על cpu והכל עבד חלק, על 240, מעבד הגיע ל-2.9Ghz ניסיתי עכשיו לעלות תזמונים, אפילו עד 3-4-4-8, לעלות מתח על זכרון, עד 2.8 --- פשות לא עובר…

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  7. יש לי מעבד 2.4B. ולוח MSI 865PE NEO 2 S. הטמפ' שלי במנוחה בוינדוס (לפי EVEREST וHMONITOR): לוח: 32-33. מעבד: 35-38. כשאני מכבה את המחשב ונכנס מיד לביוס כדי לראות את הטמפ', הטמפ' שם גבוה ב-4 מעלות למעבד ממה שהייתה בוינדוס ברגע שכיבתי את המחשב. לדוגמא אם היא הייתה 35 לפני הכיבוי בוינדוס, בביוס אחרי הכיבוי היא הופכת ל39. הלוח נשאר אותו טמפ'. אחרי שאני בודק את הטמפ' בביוס ואני חוזר לוינדוס אני רואה את הטמפ' שהייתה בביוס אך תוך כמה דקות היא חוזרת לטמפ' הרגילה (פחות 4 מעלות). האם זה בגלל שבתהליך הכיבוי המעבד מתאמץ קצת, ולכן הטמפ' עולה, או שיש הבדל בין מה שמוצג לביוס למה שמוצג בתוכנה (יש זיוף)? תודה לעונים. עוד שאלה היא האם ניתן לדעת אם הלוח מזייף בטמפ', או מישהו יודע…

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  8. Started by guybz72,

מזה זמן רב אני עבדתי יציב במערכת הכוללת מעבד Q6600 בתדר 3.5G באופן יציב מאוד עם טמפ עבודה לא בעייתית. לפני כמה ימים נוכחתי לדעת שמהירות המעבד ירדה חזרה ל2.4G. בדיקה של BIOS המערכת עמד על אותם נתונים היסטוריים שקבעו תדר עבודה 3.5G. כשניסיתי לשנות את מהירות ה-FSB בביוס לא היה כל השפעה בפועל על תדר המעבד. ה-SETUP בביוס מכוון לFSB 389 עם מכפלה X9 שקובעת תדר 3.5G , בפועל שינוי ערך FSB לא משפיע על תדר המעבד. אני ממש עובד עצות אשמח מאוד לעצה מבעלי ניסיון המערכת שלי ספק: ENRMAX 400W מעבד: Q6600 + Tower TUNIQ 120 זכרון: 4G Gskill כ. מסך: EVGA 8800 SC 320MB לוח: GA-965P-DS3 rev3.3

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  9. Started by parlux,

שלום אני רוצה לקנות קירור לכרטיס מסך Msi Geforce 8600GT 1GB DDR2 הוספתי גם קישור לתמונה של הכרטיס מסך שלי עם הקירור שיש לי עכשיו. http://www.copystars.com/images_products/49396_small.jpg אני רוצה לקנות קירור לכרטיס מסך עד המחיר 150 ש"ח תמליצו לי על משו טוב במחיר הזה בבקשה.. תודה ושיהיה המשך יום טוב.

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  10. Started by AsD[eyal],

?? המעבד זה 2.666 של אינטל אם זה משנה?

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  11. שלום. אני בקרוב קונה מחשב חדש והשאלה שלי היא האם צריך להוסיף קירור לחלקים מסויימים במפרט... לא מתוכנן OC. מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 Box לוח אם: Gigabyte GA-EP43C-DS3 מארז: THERMALTAKE V9 VJ40001W2Z+WINDOW ספק כוח: Corsair 550VX זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-900MHz DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPI Black כונן קשיח: Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB כרטיס מסך: Asus nVIDIA GeForce GTX 260 TOP 896MB DDR3 PCI-E צורב: LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מסך: Samsung 22" Wide T220P 5MS 1:50000 FullHD DVI

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  12. Started by guylederer0,

שלום עשיתי OC קטן למעבד שלי שהוא Q6600 והגעתי איתו ל 3 עשיתי בדיקת מאמץ ב OCCT במשך שעה והטמפרטורה הכי גבוהה הייתה 64 +- יש לי קירור לא משו והוא כתוב פה בצד של המפרט שלי ורק בזכות מאוורר שקניתי ודחפתי למארז הצלחתי לבצע את ה OC כי בלי המאוורר שיושב בקומבינה מול הקירור הקירור של המעבד לא היה מצליח להגיע לטמפרטורה כזו השאלה שלי האם כדאי לי להמשיך ב OC ולהגיע ל 3.2 + ? ואם כן האם עלי להוסיף מתחים ? כי אני לא כ"כ רוצה לגעת בזה אבל לא אכפת לי לנסות :]

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  13. יש לי לוח של Asus P4S800D ואני רוצה לנעול PCI ו- AGP ואיפה מעלים את המתח של המעבד? ועוד שאלה איך שומרים על המהירות של הציפסט? תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  14. Started by TheRipper,

שלום לכולם, אני חדש בפורום ואני מקווה שאני רושם את ההודעה במקום הנכון.אם לא אז סליחה מראש. אני מתעניין בשני מארזים שראיתי באינטרנט.האחד הוא Lian-Li 6070 והשני הוא ThermalCare . הבנתי ששניהם טובים.במה כדאי לי לבחור? ואם כן מי מוכר אותם בארץ? מאוד חשוב לי הקירור והאפשרות להוספת דיסקים בעתיד (Raid). תודה מראש, קובי

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  15. Started by oreinis,

איך עושים OC למעבד של אינטל עם לוח אם ASUS P6T? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  16. אחרי הרצה של auto-tune ב-CCC הכרטיס הגיע לתדר מעבד של 690 ותדר זכרון של 1190 לא הרצתי שום משחק על ההגדרות האלו כי ממה שהבנתי הזכרון מיועד ל1000 מגה הארץ והתדר שהכרטיס עצמו מנצל הוא רק 900. קפיצה שכזאת טיפה מפחידה אותי. יש אפשרות לשים את הכרטיס על כאלו תדרים (במיוחד לזכרון.. המעבד אני מודע לעובדה שיכול להגיע למהירות יותר גדולה)? או שעדיף לי להוריד את התדרים? בנוסף יש תוכנה לOC שאני יכול לעבוד איתה? ממה שהבנתי אני יכול להגיע למהירות מעבד יותר גבוהה ממה שCCC מאשר. תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  17. Started by Infin1ty,

יש ברשותי כרגע מארז של shuttle (בעצם מחשב), המאוור הראשי (של המארז\מעבד) מרעישים בצורה מחרידה, פתחתי את המאורר והבנתי איך כל העסק עובד (דומה מאוד לקירור במחשב נייד), בכל אופן, אני צריך להחליף את המאוור הפנימי, לא מדובר על מאורר יעודי למעבד אלא מאורר די סטנדרטי למארז (שיושב על heatsink שמחובר למעבד בצינורות נחושת). חיפשתי מאוור למארז חזק ולא מצאתי (הכי גבוה שמצאתי היה משהו כמו 2000RPM), איפה ניתן למצוא משהו שיכול להגיע ל 3500RPM אך עם זאת יהיה די סקט (ובשקט אני מתכוון שאפשר לישון לידו או אפילו לדבר בטלפון.. ) אני חושב שמדובר על 120 מ"מ.

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  18. המאוורר האחורי שלי שבק חיים. אני צריך שהמאוורר יהיה אמין ויחזיק להרבה זמן ושיתחבר ללוח אם ולא לספק. ועדיף שיהיה מפנדה.

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  19. הי אני רוצה לבנות מערכת קירור על בסיס קירור אוויר ואני מעונים לבנות בסיס מתאים לסוקט 478 ולכן אני צריך את המידות שלו. אני השמח לקבל איזה קובץ/אתר או כל דבר אחר שיעזור. :-) תודה נ.ב הוא אמור להתאים לכל לוח מהסוג הזה נכון?

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  20. Started by orengore2,

שלום אני צריך מאוור די פשוט למארז שלי שאין לו מאוור צדדי בדלת שמוציא אויר ראיתי שני דגמים של זלמן באייבורי (כולה מאווררים והם קרובים אז לא נורא) אשמח לדעתכם Zalman ZM-F1 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2772&CatCode=414 Zalman ZM-F2 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2771&CatCode=414 תודה

• 6 תגובות
    • 570 צפיות
  21. שלום לכם, אני מעוניין להרכיב מערכת קירור מים מ-Danger Den לסוקט 939 + בלוק קירור ל-LeadTek 6600GT הבעיה היא, שהסתבכתי לגמריי, יש שם יותר מדיי דברים והתבלבלתי לגמריי.... תקציב- 1000-1500 שקל

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  22. אז ככה המערכת שלי על 300 באס מכפלה 8 זיכרון על 400 מגהרץ אחרי הורדת יחסים הכול טוב ויפה אין בעייה אחת רץ יופי אם אני מעלה מעל ל 300 באס הכרטיס מסך מתחיל לעשות לי בעייה די מעצבנת vpu recover איך אפשר להיפתר מזה המפירט בחתימה תודה לכול העוזרים

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  23. Started by kritikal,

ובכן, לפני כ-7 חודשים רכשתי k8n MSI neo2 nforce3 לוח אם ומעבד Amd64-3000 עכשיו המעבד שלי רץ על מהירות: 1-AMD Athlon 64 Processor 3000+, 1808MHz (0% Load) 1808? זה ניראה לי איטי מדי, אתם חושבים שאני צריך לעשות לזה overclock ל 2000? ואם כן, אני יוכל לקבל מדריך? תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  24. Started by nahum8,

הטמפ' של ההרד דיסק שלי 36-40 מעלות!!! למה?! יכול להיות גם בגלל זה מתכבה לי המחשב כשאני משחק במשחק?? כי המחשב חדש והHD ישן... -תודה לעונים!

25. Started by ezx,

שלום לכולם יש לי amd 3000 ווינצסטר עכשיו שמתי אותו על 300 במכפלה 8 והוא עולה יציב על מתח 1.65 אם אני עובר את ה 302 הוא כבר רוצה מתח לפחות עד 1.8 כדי לתת לי עוד אובר יש סיבה לזה משהו שאפשר לעשות בנידון תודה

• 4 תגובות
    • 570 צפיות

דיונים חדשים בפורומים