עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי שבוע שעבר את החלקים הבאים ספק ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series גוף קירור XP-120 מאורר Thermaltake Thunderblade 120MM נתחיל אם הספק רואים שזה ספק ברמה גבוה לפי המשקל לספק יש 2 מאוררים אם כפתור לשליטה מהירות אין לי מה לומר הספק הזה שקט גם בעבודה קשה הרעש ממש חלש עוד דבר יפה גם מתי שאני מכבה את המחשב המאוררים של הספק ממשכים לפעול לכמה דקות לקירור הספק הרעש ממש שקט לא שומעים גם אם האוזן ליד הספק אני ממש מרוצה מהספק תודה לכול הממלצים החשב לגוף הקירור זה על באמת גוף גדול היה לי בעייה להתקין את הגוף בגלל שהמארז שלי לא גדול מספיק גם הקלפסים חזקים וצריך להפעיל כוח בשביל לחבר וגם הספק היה מפריע אז הוצאתי את הספק הרכבתי את הגוף ואז הכנסתי את הספ…

• 8 תגובות
    • 759 צפיות
  2. Started by שועל האש,

:-X > 8) קניתי שתיים כאלו בשביל המחשב בכל אחד היה דיסק של 80 גי'גה+ http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=2880 קניתי אותם לפני פחות משנה ומאד כל כמה זמן המאווררים מפסיקים לפעול אני מחפש איזה תחליף לזה שישב על כונן גודל 5 וחצי אינטש ויהיהו לו 2 מאווררים קטנים או אחד גדול למישהו יש איזה רעיון מה להח…

3. היי, אתמול הצלחתי להחזיר לחיים כרטיס מסך שמת לי (SAPPHIRE HD6850 1GB). השתמשתי במייבש שיער על מנת להחזיר אותו לחיים וזה עבד. התקנתי במחשב, הכרטיס עבד 10 דקות במשחק על ההגדרות הכי גבוהות לפני שקיבלתי מסך אדום והכרטיס מת שוב ולא קיבלתי תמונה. כנראה הכרטיס כבר לא יכול לעבוד במקסימום שלו. ניסיתי שוב להחזיר אותו לחיים, אבל הפעם שמתי אותו מול תנור חימום למשך 8 דקות. הכרטיס חזר לחיים כשהפעם היה יותר יציב ואפילו שרד שעת משחק עם אנדרקלוק של 20% לליבה בתוכנה המעפנה של AMD. אני חושב שזה יהיה רעיון טוב לעשות אנדרקלוק גם לזכרון ולכן התחלתי להשתמש ב-TRIXX. קבעתי לו מהירות של 580 לליבה (775 מהמפעל) ו-850 לזיכרון (1000 מהמפעל) , אין …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. http://www.tweakguides.com/ATICAT_1.html

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  5. ראיתי של סילנקס שהם 14DB איך הם פתוח לכל אופציה .. שימוש : יחליף את המאורר של הספק :OCZ StealthXStream 600W מרעיש בטירוף

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by TheHungryOne,

יש לי כרטיס רשת on-board על לוח אם Gigabyte GA-8I915P Duo . כשאני עושה OC למעבד אני מגיע איתו ל 3.75Ghz ומעלה טיפה את המתח ל- 1.400 בהתחלה אם הייתי מעלה את התדר של המעבד יותר מזה כרטיס הרשת לא היה מזוהה בכלל בביוס או שכן היה מזוהה אבל ב windows הוא עשה בעיות ולא הגיב גם ב device manager. מצאתי באלאנס ב- 3.75 שבו כרטיס הרשת עבד תקין. לאחרונה הוא התחיל לעשות לי בעיות בכך שתוך כדי עבודה הוא פתאום מפסיק לעבוד. הוא עדיין מזוהה ב device manager אבל אי אפשר לגשת אליו. כשאני מבטל את ה OC הוא עובד תקין. מה אפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. הנה ההפתעה אני מדבר על חומר טרמי של זלמן מול spire/speze (הסינק שבא עם המעבד שלי)

• 7 תגובות
    • 771 צפיות
  8. Started by Gnome,

קודם כל אשמח אם מישהו יסביר לי את הקטע של המהירות בביוס.הכוונה: יש לי מעבד 866MHZ ( :smiley4:) וכשאני נכנס לביוס איפה שהמהירות כתוב לי בשורה מסויימת X6.5 ובשורה השניה כתוב 133/33.25 מה זה אומר בדיוק ה 33.25 וה 133? עכשיו לשאלה השניה: עשיתי בפעם הראשונה במקום 133/33.25 , 135/33.75 (אם אני לא טועה בקשר ל 33.75) ואז המחשב היה במהירות 877MHZ (וואוו איזה שיפור). אחרי עשיתי את שה 135 יהיה 142 (אבל אני לא זוכר איזה מספר היה במקום ה 33.75) ואז המחשב רץ במהירות של 923MHZ די יציב והטפמ' שלו הייתה רגילה (2 מעלות או שלוש יותר).יש לציין שהמתח של ה VCORE היה רגיל 1.70. אחרי זה עשיתי במקום ה 142, 155 ובעליתי את ה VCORE ל 1.75 אבל אז הנורה של המסך כל הזמן היבהבה ושום דבר לו היה. לפי הח…

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by IlanF,

בכרטיס מסך שלי יש קירור פסיבי, אבל הוא כנראה לא מספיק טוב, הכרטיס מגיע לטמפרטורות מעל 60 מעלות. יש דרך להוריד את הטמפ'? אפשר להוסיף מאוורר? אם כן איפה אפשר לקנות מאוור מספיק טוב במחיר זול? ד"א יש לי 3 מאווררים במחשב ולא כמו שבEVEREST בתמונה שמראה אחד. הכרטיס זה nvidia, gainward, geforce 8500GT 512MB

• 6 תגובות
    • 630 צפיות
  10. Started by Tharbad,

לרוב הוא יושב על ה- 50 מעלות אבל במאמץ הוא יכול להגיע גם ל-60. הבנתי שזה די גבולי. מנגנון הקירור הנוכחי אצלי: 2 מאוורים של המארז: אחד מקדימה שמכניס אוויר ואחד מאחורה שמוציא אוויר. הקדמי הוא הנמוך מביניהם. 1 מאוורר של המעבד 1 מאורר של הכרטיס מסך 1 בספק כח הצעות?

• 8 תגובות
    • 812 צפיות
  11. אהלן. לחבר שלי יש בעית חימום רצינית במחשב ואולי פה יוכלו לעזור לו. קודם כל, המארז שיש לו הוא AURORA 570 והמחשב נקי מאבק. אז ככה, הלוח שלו ASUS P5B DELUXE עומד על טמפ' של 38 מעלות. המעבד E6400 כל ליבה במנוחה עומדת על סביבות 50 מעלות, קירור סטוק. ובעית חימום רצינית שצצה בימים האחרונים היא בכרטיס מסך SAPPHIRE X1950XTX הכרטיס במנוחה עומד על 80 מעלות, וכאשר הוא מריץ משחק או בנצ'מארק הכל קופא, כנראה בגלל שהכרטיס מפסיק להגיב. מה יכולה להיות הבעיה בכרטיס מסך? הכרטיס נדפק סופית? או שקניית קירור אחר תצליח לקרר אותו? אם כן איזה קירור זול יחסית יצליח להוריד לטמפ' נורמלית? האם הטמפ' של הלוח היא סבירה? וגם של המעבד? או שכדאי להחליף גם למעבד קירור? אז מה אתם ממליצים לעשות? כמו …

• 23 תגובות
    • 4.8k צפיות
  12. שלום!!! האם בלוק הקירור של zalman למעבד נותן ביצועים גבוהים? האם הוא איכותי? מתקרב בביצועיו לדנג'רדן ואסטק? אם אפשר לקבל עליו חוות דעת אני אשמח מאוד!!!! ;)

• 4 תגובות
    • 457 צפיות
  13. Started by yarivot26,

אני כנראה הולך לקנות 1950XT http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102082 לפי הביקורות שקראתי שם הוא חם ועושה דיי הרבה רעש והרבה המליצו שם לקנות קירור אחר למאוור. הכרטיס הולך להיקנות מNEWEGG (הMail-In Rebate זה דבר ענק, צריך כאלה בארץ), ואני רוצה גם לקנות משם קירור אז המלצות אם אפשר דרך אגב, ההMail-In Rebate לא תקף לקירור מכיוון שמותר להשתמש בזה פעם בקנייה ופעם אחת לכל בית (וקשה לי להאמין שאני צריך קירור כל כך חזק שההMail-In Rebate יהיה יותר מ30$). תודה

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by -=THE MUMMY=-,

הזמנתי AX 478 ונאמר לי שאין עכשיו בארץ (בדקתי בשני אתרים)כי אין יןתר אז מציעים לי לקחת גופי קירור אחרים ואני לא יודע מה לבחור משהו בטווח 200 שקל?? ראיתי את 2 אלה : ZALMAN CNPS6500B-Cu FOR PEN 4 CoolerMaster Aero 4 CPU Cooler מה יותר טוב? או שיש לכם להציע לי משהו אחר?

• 4 תגובות
    • 842 צפיות
  15. Started by infected-apple,

שלום לכולם.. מה דעתכם על השילוב? הזמנתי היום.. משמש אך ורק לסימולטור טיסה.. FSX.. סימולטור שדורש יכולות עיבוד מאוד גבוהות ולא דווקא כרטיס מסך חזק.. במידה ואצטרך OC, מה דעתכם על הרכיבים? (כמובן שאלך על קירור טוב לפני זה) אבל איך לוח האם? - לא נתקלתי בו בפורום.. תודה לכולם!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by O.G.D 2k5,

יש לי FX5600 של אסוס עם קרור זלמן 700cf-alcu ואני רוצה לעשות O.C אבל אני לא יודע מה הטמפ' ובריווה טטיונר הוא לא מראה אותה אז מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 404 צפיות
  17. Started by matankashi,

אם תוכלו לעזור לי להוריד את הטמפ' בכרטיס מסך!! כרטיס מסך NVIDIA 7300/200 GT בלי מאוורר.. הכרטיס בשעת מאמץ מגיע ל70 + מעלות ומאתחל את המחשב מעומס החום. טמפ' המעבד נורמאלית 42 מעלות בכללי שני מאוורים מותקנים במחשב.. אחד בצד האריזה ואחד בגב האריזה עזרו לי בבקשהההה

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  18. שלום לכולם, קניתי מחשב חדש מ-TMS. להלן המפרט, לאחר מכן בעיות + פתרונות שניסיתי: [table][tr][td]C3450T[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪880 [/td][/tr][/table][table][tr][td] D34G1333MR[/td][/tr][/table][table][tr][td]Micron Rendition 4GB DDR3 -1333[/td][/tr][/table][table][tr][td] 2 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪218 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ST1000DM005[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr]…

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  19. Started by Ac-Boy,

קודם כל השאלה, שזה בעצם בקשה.. אם אפשר את אופן העשיה של הOC שאני אעשה? תמליצו לי במה להתחיל? אני חושב בהתחלה לעלות את התדר של מעבד בלי לעלות מתח אם הוא לא יציב אני אעלה מתח והאם אני כול לעשת משהו עם המכפלה? http://img140.imageshack.us/img140/9586/dscf0927qt8.jpg בתמונה הזאת ניתן לראות את הביוס שלי, מה אני צריך לפתוח ומה לסגור בשביל לעשות OC.

• 1 תגובה
    • 394 צפיות
  20. שלום לכולם, יש ברשותי קירור SYCTH NINJA REV2 אשר מותקן על מעבד I5 750, סוקט 1156. לאחרונה התחדשתי בשילוש עם מעבד I5 4590 בסוקט 1150. אני מתחיל לארגן את כל מה שאני ארצה להחליף במחשב בפירוק המיועד, אך תהיתי האם הקירור יתאים גם ללוח האם החדש? כלומר האם יש הבדל במרווחי הברגים על לוח האם בשינוי סוקט או שמדובר נטו על "עיצוב" המעבד? אין מה להרחיב על הקירור, הוא במצב מעולה ובמקסימום אני אחליף מאוורר לאחר כמעט 6 שנים...

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  21. אוקי...אז כן...נפלתי על הראש...אני לא אומר שלא אבל... אז ככה...נפתחה בפני אופציה לרכישת בלוק קירור מים של זלמן(הזה שיש עליו את הביקורת בפיסיטיפ) עכשיו הוא אמור לקרר מעבד פנטיום 1 (בבקשה אבל בבקשה אל תשאלו למה לעזאזל אני רוצה לקרר כזה מעבד עם קירור מים ) עכשיו בניתי על העובדה שהתופסנים של AMD הם אותו דבר כמו התופסנים של הפנטיום 1 שלי...אבל לא ככה כי צריך 4 חורים בלוח... אז השאלה היא...האם יש דרך להדביק את הבלוק למעבד? או דרך חיבור אחרת? הלוח עומד אופקית מה שעוזר לפיזור הלחץ... עזרה או כל הערה אחרת (חוץ מ"אידיוט מי לעזאזל מקרר פנטיום 1 עם קירור מים) יתקבלו בברכה

• 10 תגובות
    • 681 צפיות
  22. Started by סער_שי,

כפי שחלקכם יודעים, נתנו לי זכרונות CEON כשביקשתי MUSHKIN. נכון, שערוריה. אני אקבל כסף חזרה או שיחליפו לי. אלא ש... הזכרונות עובדים בסדר גמור גם ב-840. (מדובר על זכרונות 800MHZ). אני שוקל לקחת את הכסף ולקנות איתו קירור לזכרונות. השאלה היא האם עדיף לקחת מאשקין (אני לא בטוח שיש להם וייתכן שאני אצטרך להוסיף המון כסף בשביל KINGSTONE), או לקנות קירור לזכרונות של thermaltake. הקירור הכי טוב שמצאתי בנעה עולה רק 45 ש"ח. הוא שווה משהו? על איזה הייתם ממליצים והאם בכל זאת כדאי לי להחליף חזרה לחברה ידועה אפילו שהזכרונות עובדים בסדר גמור (גם בבנצ'ים)?

• 4 תגובות
    • 620 צפיות
  23. Started by cold fire,

יש לי מחשב פנטיום 4 1.8 נבדק ע"י SiSoftware Sandra פרטי המעבד - Processor Model : Intel® Pentium® 4 CPU 1.80GHz Speed : 1.80GHz Performance Rating : PR1980 (estimated) Type : Standard Package : FC µPGA478 Rated Speed/FSB : 1800MHz / 4x 100MHz Multiplier : 18/1x Minimum/Maximum Multiplier : 0/1x / 18/1x Generation : G8 Name : P4N (Northwood) Pentium 4C 130nm 1.6-3.4GHz 1.475-1.575V Revision/Stepping : 2 / 4 (9) Stepping Mask : B0 Microcode : MU0F241E Core Voltage Rating : 1.500V Maximum Physical / Virtual Addressing : 36-bit / 32-bit Native Page Size : 4kB Part Number : To Be Filled By O.E.M. Asset Tag : To Be Filled By O.E.M. Serial Number : To Be Filled By O.E.M. Co-Pro…

• 1 תגובה
    • 469 צפיות
  24. http://www.dansdata.com/images/io050/r800_1024.jpg אני מחפש פיתרון שקט למאוורר המאד רועש של הכרטיס.מכיוון שזהו מאוורר דוחף קשה למצוא לא תחליף מתאים ועל כן מאוורר קונבנציונלי לא מתאים לתפקיד. שימנתי את הציר שלו כמה פעמים גם מתחת למדבקה של היצרן ואם זאת הוא רועש במידה נוראית.אשמח לעצות כי זהו כרטיס מעולה לכל דבר במיוחד לתוכנה שאני מאד רוצה ללמוד בקרוב.

• 7 תגובות
    • 758 צפיות
  25. Started by TheBlackTulip,

יש בפנים די וי די LITE ON X16 לוא אם של אזוס A7N8X-VM עם כרטיס מסך מובנה MX440 128 מגה ויציאה טי וי מובנת 1024 מגה זיכרון של קינגסטון דואל די די אר 400 שתיים של 512 מארז: לוח מקשים של 22 מקשים מסך אל סי די 2X16 שני כניסות יו אס בי מלפנים וכניסה לשני מיקרופונים עם שליטה בעוצמה הרד דיסק 40 גיגה מעבד ברטון 2500 ספק כוח 400 ואט עם מייצב זרם זלמן 6000 מאחורי יש כניסות ויציאות סטריאו RCA כניסה ויציאה דיגיטלית RCA יציאה אופטית יציאה וידאו RCA יציאת וידאו אס וידאו יציאה ל 6 רמקולים כניסה למייק וכניסת ליין אין הכל בבננות של אוזניות... (על הלוח נו אתם יודעים) יש גם סנסור של אינפרא אדום לכל שלט קיים 36 - 40 KHz וכמו שראיתם לד לייזר כחול ולד לייזר אדום להרד דיסק זה זה עכשיו נראה מיש…

• 47 תגובות
    • 5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.