עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. I already asked in PCTip and was dissapointed. I am buying (from Pandas) an Athlon XP 1700+ 0.13m, and a Vantec Aeroflow heatsink + fan. My question is about cpu copper protector SHIMS. I ordered one, but they say they don't have them any more. How badly do I need one? A friend of mine said the risk of chipping the core is ENORMOUS. A quick search in google returned sites that say it's a big risk, sites that say I could easily do without a shim (the risk is small), sites that say it's good for protection but bad for getting rid of the heat, and sites that say that it's BETTER for getting rid of more heat. ???? :-\ My questions are: - Is the danger to the core only during …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by yossi_s1,

מפרט: E2160 msi p35 neo ceon 2GB 800MHZ EZCOOL 450W 8400GS WD500GB STOCK COOLING אז ככה... עשיתי אובר ל3GHZ המתח כרגע הוא 1.38 ועל פניו נראה יציב, שעה מאמץ בTAT עברה בהצלחה מעלות מקס 55. הבעייה שבאוטורוס בבדיקת בלנד (לזיכרון ולמעבד) יש שגיאה, הוא מצפץ לי על שגיאה ואני לא יודע איך לפתור את זה. הזכרונות ללא OC... והמחשב קרס פעם אחת. עצות?!?!?!

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  3. Started by Holy,

את המפרט של המחשב שלי אתם יכול לראות ב - מפרט של המחשב שלי על באס 143 הכל יציב אבל מעל זה זה פשוט קורס או לא עולה בכלל הזיכרון על מכפלה 2 כלומר 143*2 שמתי אותו על cas=3 וזה לא ממש עזר אני מעדיף שלא לשנות מתחים מה עוד יכול לעזור לי? איןלי בכלל כרטיסי PCI

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  4. מה המצב? אז כחה 1) שניתי את היחס בין הזיכרון למעבד דרך הביוס ל 5:4 כמו שזה צריך להיות נכון? ואז מהירות הזיכרון ירדה ל 166MHZ (333MHZ( זה ביגלל היחס זה אמור להיות כך? 2) בתוכנה SYSTOOLS למה כשה אני עושה FINDE MAX FSB בדיקה של 4מיליון מיספרים אחרי כול פעם שהוא מעלה את הFSB הזמן שלוכך לו לעשות את הבדיקה גדל (אבל הטמפ כימעת ולא ישתנה)? 3) מזה FSB? 4) מהטמפ' המומלצת לכרטיס לשי 6800LE עשיתי לו SM וקצת OC 325/700@365/760 והוא רק בכמה מישחקים בודדים הוא מגיע ל 70 ממוצא אבל ליפעמים 75

• 3 תגובות
    • 483 צפיות
  5. יש לי שני מחשבים ישנים האחד p3 750 slot 1 לוח של asus p3v4x מעולה שנותן לי אחרי המהרה ב- benchmark mem read: 700mb/s mem write: 150mb/s mem latency: 130ns המחשב השני הוא p3 866 s370 לוח של pcpartner מעפן שנותן לי אחרי המהרה ב- benchmark mem raed: 360mb/s mem write: 130mb/s mem latency: 115ns רציתי לדעת לפני שאני תורם את אחד מהם לבני משפחה איזה מחשב מבין השניים הוא המהיר יותר שיתן לי במרכאות כמובן מהירות גבוהה יותר בהפעלת תוכנות רגילות ובסיסיות בעתיד תודה על שיתוף הפעולה והאם הbenchmark בתוכנת האוורסט נותן לי את המידע שאני זקוק לו

• 10 תגובות
    • 556 צפיות
  6. Started by aviran_n,

כשאני עושה OC למעבד אז המתח שקבעתי לו נשאר כשהמעבד במנוחה ובמאמץ המתח יורד ב0.1V-0.05V ואז המעבד קורס, ובשביך להחזיק אותו יציב במהירויות שאני קובע לו ולתת לו את המתח שהוא צריך במאמץ אני צריך לתת לו 0.1V יותר במנוחה ואז הוא חם ומקבל יותר מתח בזמן שהוא במנוחה (רוב הזמן) וזה דיי מיותר ולא בריא למעבד... יש דרך עם איזה מוד או משהו לפתור את הבעיה? אגב, מה המתח המקסימאלי שמומלץ לתת לNORTHWOOD?

• 4 תגובות
    • 481 צפיות
  7. יש לי לוח אם אינטל מקורי DG965RY א) מה זה I/O Controller Hub - ICH ? ב) הטמפרטורה שלו עד אתמול היתה 48 מעלות יציבה מאז אתמול - אחרי קידוד של סרט (שארך 10 דקות בלבד) היא קפצה ל-60 מעלות ומאז לא יורדת מזה. לפי התוכנה Intel Desktop Utilities 3 הטמפרטורה יכולה לעלות עד 80 מעלות וזה עדיין יהיה בסדר (התחום הירוק) אבל 60 מעלות נראות לי חשודות מאוד... מה דעתכם ?

• 1 תגובה
    • 503 צפיות
  8. שלום, יש לי radeon 4870 1G של connect3D זה כרטיס שמגיע עם OC מהמפעל. ועם קירור twinturbo בכל אופן, צירפתי תמונה מהדרייבר של ATI בנוסף ל OC מהמפעל רציתי לתת לו קצת יותר, אז עשיתי את ה auto-tune, וזה העלה בעוד איזה 10 את ה GPU ובעוד המון את הזיכרון. במאמץ הכרטיס הגיע לסביבות ה 50-55, אז אין בעיות בתחום הטמפ'. בכל אופן, הוא אמור להיות במהירות ליבה של 780 וזיכרון 1090 אבל בתמונה שצירפתי כתוב בחלק התחתון שהמהירותש ל הליבה היא 600, ולעומת זאת מהירות הזיכרון היא כן מה שהגדרתי. איך אני ידוע מה המהירות האמיתית? [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 832 צפיות
  9. Started by gal_il50,

יש לי מארז Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case הוספתי גם וולקנו 7 אבל אני רוצה להוסיף עוד מאוורר\ים,איזה אפשרויות יש לי? כמה זה עולה? מה מומלץ?

• 4 תגובות
    • 499 צפיות
  10. שלום, אני רוצה להוסיף מאוורר למארז (6A12) וראיתי כמה של זלמן וכו'.. רציתי שתביאו לי המלצות למאוורר 120mm עם חיבור לספק כח (יש דבר כזה נכון? או שהם מתחברים רק ללוח אם?) ועדיף עם תאורה (לא חייב..) וגם חייב להיות שקט. (כמובן שיגיע עם ברגים והכל..) התקציה הוא 120 ש"ח. ועוד משהו.. תיראו יש לי מאוורר אחד מאחורה למעלה ועוד מקום למאוורר מקדימה (איפה שכפתורי ההדלקה..) למטה..(כמובן יש שם כניסת אוויר.. חח למרות שהיא לא ניראת הכי טובה..). הפתחי אוורור נמצאים בדלת (צד שמאל למטה..) כמובן שיש לי מאוורר לכ.מסך ולמעבד אם זה קשור.. רציתי לדעת האם זה בסדר לשים עוד מאוורר מקדימה למטה או שזה לא יתן לאוויר החם לצאת או שהסירקולציה לא תיהיה טובה או משהו כזה..והאם בכלל זה יקרר משהו או שזה …

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  11. Started by qpalzm,

במזל טוב המשפחה שלי קנתה מקרר חדש, וכרגע המקרר הישן זרוק בחצר. האם אפשר לפרק ממנו את המדחס, ולהשתמש בו על המחשב?

• 4 תגובות
    • 878 צפיות
  12. 6 כוננים.מארז FULL TOWER הכולל 6 מקומות ל-5.25 עד 8 מקומות ל-HDD או 6 מקומות ו-2 כונני 1.44.

• 2 תגובות
    • 447 צפיות
  13. ערכתי חיפוש נרחב בפורום, ולא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלה (מצאתי תשובות שונות ). השאלה פשוטה פשוטה למדי, והתשובה צריכה להיות מספרית (או טווח מספרים) 1. מהי הטמפרטורה המומלצת למעבדי AMD, קרי : עד איזה טמפרטורה של המעבד, אני לא צריך לדאוג ? 2. מהי הטמפרטורה המומלצת למעבדי INTEL, קרי : עד איזה טמפרטורה של המעבד, אני לא צריך לדאוג ? ושאלת בונוס 3. האם יש דרכים נוספות לקירור פרט להוספה/שינוי מאווררים על המארז/מעבד, מישחה טרמית, עיגול כבלים ?

• 9 תגובות
    • 708 צפיות
  14. המערכת שלי בחתימה... הזיכרון הו 256 של סאמסונג ו-256 של trancend(חרא) במהירות 333. בקיצור משום שהזיכרון חרא לא רציתי להעלות אותו . אז העליתי רק את המעבד העליתי ל-175. ואת הזיכרון שמתי על 83% שיעבדו ב-150. (אני רק רוצה לראות לאן אני מגיע בלי קשר לזיכרון כי אני רוצה להחליף אותו...) מתח למעבד נתתי 1.675 שמתי agp/pci על 66 Mhz ועשיתי ריסט. עכשיו המחשב נדלק ועושה צפצופים כאלה של מוזיקה מה שאומר שמשהו לא טוב שקשור למעבד. עשיתי ריסט לביוס והעליתי כרגיל מחדש. זאת הייתה הפעם השנייה שניסיתי ,בפעם הראשונה המחשב עשה גם צפצוף ארוך שמעיד על בעיה בזיכרון,וכרגע אני עובד רק על הסאמסונג כי כנראה יש התנגשות עם ה-trancend. רק שהוצאתי והחזרתי כמה פעמים את הזכרון המחשב עלה נורמלי, וששמתי את…

• 2 תגובות
    • 424 צפיות
  15. Started by YaronAbc,

ברצוני לעשות OC לE5200 ויש לי לוח אם G31M S2L . אני רוצה להגיעה ל3.00 GHZ .. זה ממש ביג דיל נכון? אז עשיתי מה שתוב במדריך . התחלתי שזה יהיה 2.60 ואז רציתי לעשות את הבדיקה.. הבעיה אני שומר והמחשב עושה ריסט ... מסך שחור ואז עוד פעם ריסט והמחשב עולה רגיל בלי ההגדרות שעשיתי .. ומה הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Money_Man,

עריכה: קודם כל כל הכבוד לכותב הכתבה! נהנתי לקרוא אותה! ובכלל לאתר שמשקיע ומעלה כתבות איכותיות מדיי יום! ועכשיו לשאלה...בביקורת פרסמתם אותו גוף קירור אך לתושבות שונות... אני מעוניין בזה שלAMD 939 האם גם הוא חרישי לעומת הזלמן? כי דבר זה נכתב רק על זה של אינטל... במידה וכן אני לא אחד שמשאיר את המארז פתוח ובטוח שהכבלים יהיו מסודרים...האם הוא עולה על הזלמן בקירור? ושאלה אחרונה מתי הוא מגיע לארץ? תודה!

• 2 תגובות
    • 513 צפיות
  17. Started by sinai21,

התקנתי את הסיילנסר על ה- 6600GT שלי (Gigabyte) אבל הוא לא עובד! חוץ מפיסית לחבר אותו לכרטיס הייתי אמור לעשות עוד משהו?

• 1 תגובה
    • 451 צפיות
  18. שלום! בביוס שלי יש אפשרות לקבוע באיזה יחס יעבדו הזכרונות וה-FSB. האפשרויות הן 2, 2.66, ו-3. המעבד שלי עובד על 230 FSB והזכרונות ביחס של 2, מה שנותן לי מהירות זכרון של 460MHZ. הזכרונות שלי יכולים לעבוד במהירות 533, אך אם אני מעלה את היחס ל-2.66 הם כבר עולים מעל 600MHZ, וזהו OC גדול מדי בשבילם בהנחה שמדובר בזכרון שאינו מיועד ל-OC רציני במיוחד. מה עדיף לי לעשות? אני מפחד להעלות את ה-FSB כי אני אתקל בחוסר יציבות של המעבד ובטמפ' אסטרונומיות... רעיונות? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by iakovl,

מה דעתכם? הוא די זול 450 האם כדאי לקנות?

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  20. Started by tovx,

שלום רב האם יש גוף קירור יעיל ל DualCore AMD Athlon 64 X2, MHz 4800+ שלא מצריך פרוק לוח אם ויכול להתיישב על הקונסטרוקציה המקורית רוב תודות למשיבים

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  21. רציתי להכין משטח קירור למחשה הנייד שלי ( כל המשטחים שאפשר לקנות דיי גרועים ממה שקראתי ) בכל מקרה רציתי המלצה למאווררים טובים ושקטים שאפשר להשתמש בהם, המחשב הוא 17" לכן אפשר גם מאווררים גדולים של 140 או יותר, אין לי בעיה גם להזמין מאייביי אם המחירים פה יקרים אני מעדיף מאוורירים של 12V שהם יותר טובים, ולכן רציתי לדעת גם איך אני יכול לחבר אותם לחשמל ומה צריך, יש למישהו מדריך ? תודה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  22. אם יש איזהו מוד מX850PRO לX850XT או X850XT PE... ואם יש מוד מX800 לX800XL...תודה...

• 3 תגובות
    • 546 צפיות
  23. שלום לכולם, יש לי את המערכת הבאה I5 2500K @4.3GHz CM V6 (cooler-master) CM690 II basic המחשב שלי עומד על איזור ה-40 בIDLE (אינטרנט וכדומה) בלילה אני משאיר את המחשב דלוק ואני שומע את המאוורר מתחיל לעלות RPM וזה מעצבן אותי !!!(מדובר במאוורר של המעבד) אני חושב להחליף את המאורר עצמו או כבר להשקיע ולעבור לנוזל (4.3GHZ עם המעבד) מה אתם אומרים ? אז בזמנו הציעו לי את הRS240 או RX240 של XSPC .. ואני חושב שאני מוכן להשקיע 150 דולר על קירור שכזה (אם כדאי). אשמח להצעות נוספות! ועוד משהו, כשאני נוגע בקירור עצמו אני מרגיש כאילו אני יכל לסובב אותו במקום(אני מצליח להזיז אותו ימינה שמאלה בקטנה בלי להפעיל לחץ) - זה קצת מלחיץ אותי, ככה זה אמור להיות? 2. יש לי שנה עם המחשב, להחליף משחה ולעש…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by x-pac,

קניתי ספק Enermax 350W EG365P-VE FMA 20/24Pin היתי באוברקלוק 2.6 העלתי 11 FSB עשיתי בדיקה בתוכנה S&M והיא נותנת לי שגיאות בCPU וספק מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 585 צפיות
  25. המערכת באה רק עם בלוק וצינורות רק למעבד נכון ?

• 3 תגובות
    • 452 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.