עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, יש לי פנטיום IV 3.06. בעקבות רעש בלתי נסבל החלפתי את המאוורר של במעבד בזלמן 950. Motherboard Intel Brownsville II כרטיס מסך On Board 1 * HDD 40 GB WD 1 * HDD 80 GB WD זיכרון Kingston 750 DDR 2 * צורבי DVD מערכת הפעלה XP עדין המחשב מרעיש (אומנם פחות) אז הפריט הבא שאני רוצה להתמקד בו זה ספק הכח: מחפש את עזרתכם: 1. החלפת ספק הכח בספק שקט. האם יש ספק כח ללא חלקים מכאנים וללא מאווררים? 2. מאוורר 80 מ"מ שקט. יעצו לי בפורום אחר לגבי ספק SEASONIC SII 430W. האם גם אתם בעד? כמו כן המאוורר עדיין פתוח... תודה.

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  2. יש לי כרטיס X1950PRO של גיגה בייט מגיע עם קירור של זלמן. שום תוכנה אינו מזהה את טמפ הכרטיס עוד מישהו נתקל בתופעה זו? יש סיכוי שאין חיישן? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  3. Started by Hard-Drive,

היום בפעם הראשונה אני שומע על קירור דרך מים כאילו איך זה הולך חבר שלי אמר לי שדרך צינורות שעברות בכל המארז אבלן מה אם מתפוצץ צינור מה אז קורה אם מישהו יכול להסביר לי על זה אני מאוד אודה לו

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  4. Started by oron1g,

אני חדש בתחום הOC. אם אני מגדיר בביוס את הFSB על 333 כלומר 333 כפול 7 את הזכרונות על 2. כלומר יעבדו על 666 א. אני צרים לשנות מתחים? אם כן כמה? המעבד מקבל 1.31 (במקור) הזכרונות 2.10 (במקור) ב. יש איזשהו כלל מתי וכמה צריך להעלות את המתחים? *המפרט שלי מופיע בצד ימין למי שרוצה לראות איזה לוח וזכרונות תודה

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  5. אני מחפש כבר שנה (יותר נכון 15 דקות) איפה אפשר לקנות מאוורר 100X 100 X 25

• 7 תגובות
    • 522 צפיות
  6. Started by dids22,

שמתי לב שהגודל שלו הוא 70 מ"מ חח הייתי בטוח שהוא 80 הקיצר משהו אולי יודע קצת פרטים על המאורר הזה מה עוצמת הרעש? כמה cfm יש? (חח מזה בכלל?) מה הלחץ אויר ? נערך יש לי אופציה בלוח אם לשים את המאורר על cpu smart fan contoler (משהו כזה) הקיצר בדקתי וזה עושה שנגיד מעל 60 מעלות המאורר יעבוד על עוצמה מלאה 40-60 עוצמה בינונית ומתחת ל 40 עוצמה נמוכה (משהו כזה חח) אבל במקום זה קורה לי משהו אחר כשטמפ' על 35 ומטה המאורר מפסיק לעבוד ואחר כך כשהוא מגיע ל 45 הוא מתחיל שוב לעבוד ולפעמים זה לא קורה אז מה נראה לכם? אולי המאוורר הזה לא תומך באפשרות הזו?\

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  7. Started by הדר,

שלום לכולם. אני מקווה שאני בפורום הנכון... היום התקנתי תוכנה מסויימת שבאה עם לוח האם והיא הודיעה לי שהמאוורר של ה-system לא עובד. פתחתי את המארז וגילתי שמאוורר ה-system לא עובד - כי אין מאוורר system (וזאת למרות שהדגשתי בחנות שאני רוצה מארז עם מספר מאווררים....). בכל אופן כמובן שאני רוצה לרכוש מאוורר (יש לי מאוורר על המעבד ומאוורר נוסף על כרטיס המסך והטמפרטורה של המחשב היא בסביבות 37 מעלות צלזיוס - כך שכרגע אני בסדר אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי יום אחד עם מחשב מפוייח מבפנים....). טוב בקיצור לשאלה - איזה מאוורר אתם ממליצים לקנות? והאם לכל מאוורר שנועד למארז יימצא מקום פיסי להתקין אותו. אל תשאלו אותי איזה מארז יש לי כי אני לא יודעת - משהו פשוט (כך מתברר) - והוא כמובן מארז…

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  8. אורח
    Started by אורח,

היי הטמ"פ של הכרטיס מסך שלי היא: 57C ונראה לי שזה מוגזם.. הכרטיס מסך שלי הוא: nVIDIA GeForce 6200 TurboCache PCIE מה אתם אומרים? הטמ"פ בסדר? מה הטמ"ם המומלצת לכרטיס הנ"ל? ואיזה קירור מתאים ומומלץ לכרטיס הנ"ל? תודה רבה לכם מראש..

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  9. האם אתם מצמידים את חישן הטמפרטורה למעבד או שהוא רופף קצת?

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  10. Started by מר מקלדת,

יש דבר כזה?

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  11. לפי הכותרת

• 5 תגובות
    • 522 צפיות
  12. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_1800&products_id=11123 תודה ..

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  13. Started by TALKATZ,

מישהו יכול ללהסביר איך עושים OC דרך הביוס

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  14. Started by go_go,

לכל מי שמתעניין בנושא קרור גז, מצ"ב ביקורת על מערכת prometia mach 2 gt http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1793

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  15. Started by edi17,

שלום לכולם! אז ככה... לפני כמה ימים נשרף לי הספק... כששמתי ספק ישן ( 400 וואט ) - היה רעש מעצבן, פשוט רעש מעצבן כמו של מנוע... יש לציין שהספק הישן שלי השמיע גם כל מעצבן - רק פחות ( הספק הישן היה 300 וואט). חשבתי שהבעיה היא בספק או במארז. החלטתי לקנות ספק חדש - החלפתי לספק חדש של 400 ואט... אך הבעיה החריפה...!!! הרעש ממש ממש מעצבן ואי אפשר להשאיר את המחשב בלילה כי ממש ממש שומעים את הרעש!!! נכנסתי לביוס כדי לבדוק את הנתונים של הטמפרטורה ונחרדתי!!! המעבד הוא פנטיום 3 667 MHZ... ואלו הנתונים: Cpu Fan Speed: 4166 rmp Mb Temperature: 28c Cpu Temperature: 44c! אשמח לשמוע תגובות והצעות לשיפור הבעיה המציקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בתודה אדי!

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  16. מה מבין הכרטיסים הבאים יוצא חזק יותר, מקורר יותר ומתאים יותר לOC? השילוב הזה(קירור מים הכי זול שיכולתי לארגן לכרטיס מסך): WaterChill Pump DYO - Hydor L20 with fittings 10mm 190 WaterChill Radiator RDT02 120 mm Black Ice Pro 10mm 316 Thermaltake Aquarius VGA Waterblock A1983 166 ?xfx 6800GT 256MB DVI,TV? 2480 הכל ביחד יוצא 3152 או הכרטיס הזה: Leadtek WinFast A400 GT TDH GeForce 6800GT 256-bit DDR3 256MB 2960

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  17. GA7VAXP AthlonXP 2000 SAMSUNG 256 333MHZ gigabyte Geforce5700 128MB - לא מוחלש על המעבד יש מאוורר AMD מקורי. מעבד ב47 מעלות במנוחה- 55 בערך במאמץ מארז ג'נרי עם ספק ג'נרי שיש לו 3 מאווררי 120, אחד בחלק האחורי ליד המעבד, אחד למעלה בין הסידירום והספק ואחד למטה בפאנל הקידמי. כמה אחוז בערך אפשר לסחוט ממנו, (צריך לדעת האם שווה בכלל להכנס לזה) מוכן לבזבז קצת על קירור המעבד..גם ככה המאוורר שלא לפעמים מקרטע..חושב שאוכל לתקצב אמצעי קירור עד כ300-350 ש"ח בשביל האוברקלוק..הכי חשוב זה בכמה אחוז בערך יהיה שיפור..כי אם זה לא הרבה אז מעדיף שלא להשקיע כסף על זה. רציתי לקנות בזמן הקרוב ADATA 256/512 ולהוסיף לסמסונג..פשוט לא יוצא לי להכנס לKSP. ושאלה אחרונה, על הלוח אם ליד המעבד יש עוד מאוו…

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  18. Started by aracer,

בעיקרון השאלות זה לידע ובנתיים לא כדי לעשות.. מה הגבול בOC זה רק לפי החום? מה המעבד הטוב ביותר לOC? ובדרך כלל בכמה אנשים מעלים את המהירות?

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  19. Started by carock,

אני קונה את הSUNBEAM TONIQ ואני רוצה לדעת אם שווה לי להחליף לו את המאוורר שלו למשהו יותר שקט או שזה לא משנה..? אם אנתם ממליצים לי להחליף מאוורר אתם יכולים להגיד לי למה להחליף..? אני קונה גם את הAPOLLO ואנילהוסיף לו עוד מאוורר .. אני רוצה משהו חזק מאוד ושבכל זאת לא יהיה רועש מדי..

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  20. Started by satan,

יש לי a64 3200+ newcastle עם גוף קירור zalman(שכחתי תשם המלא אבל זה ה 7000 הזה החדש יותר) מעלות במנוחה בערך 35-40 ובמאמץ לא ממש יצא לי לבדוק :ם זיכרון geil pc3500 ddr 443 ultra לוח אם gigabyte k8nsnxp (nforce 3 250) ספק tt 480 שיחזיק תאולטרה שלי. התללתי באוברקלוק והגעתי למצב שהעלתי באס ל 215 (מכפלה 11) והעלתי פעם אחת מתח למעבד ל 1.525. עד כאן הכל רץ יפה מאוד וחלק.. אני מנסה לעלות ל 218 שיתן לי 2.4ghz ואני מגיע לקטע שהווינדוס טוען ואחרי שהוא מסיים אני חוטף ריסטרט.. ניסיתי לעלות עוד הפעם מתח אך זה לא עזר ואני פוחד לעלות עוד. לא ניראה לי שאני צריך לעלות מתח לזיכרון כי הוא אמור לעבוד על 217 (גם ב 217 הווינדוס לא עולה). יש הצעות? דרך אגב אני רוצה להגיע ל2.5 לא יותר שזה 227 …

• 9 תגובות
    • 522 צפיות
  21. Started by Impreza,

יש לי AMD Barton XP 2600+ ואני רוצה לעשות לו OC ל 3200 הלוח שלי זה Abit NF7-S. חשבתי שזה אמור להיות פשוט. יש לי אפשרות בביוס שישר משנה מ 2600+ ל 3200+ אך שאני משנה את הערך, המחשב לא עולה עד שאני מאפס את הביוס אפשר עזרה מה אני בדיוק אמור לעשות? והאם בכלל כדאי להסתבך עם זה כשיש לי קרור סטוק? כרגע הטמפ' של המעבד במנוחה היא 47 מעלות

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  22. Started by dastox,

היי חברים! אם אני עושה לו oc עד איפו אני יכול להגיע איתו? 5700? 5900?

23. Started by hai97,

איך המארז הזה מבחינת קירור ושקט? האם יש במחיר דומה משהו יותר טוב? ‏מארזים‎ - ‏AeroEngine II Silver ATX Case With Window No PSU‎ ‎Model‎ ‎ AeroEngine II‎ ‎ Key features‎ ‎ Plastic door (Available in black and silver)‎ ‎ Jet Engine styled design for smooth and quiet air inlet to keep case cool‎ ‎ Fitted with quad blue LED 14cm fan at front of case to withdraw cool air with a strong air pressure and one 12cm transparent fan at rear of case‎ ‎ Meshed 5.25'' bay covers‎ ‎ Pulling handles installed at the side panel for easy pulling‎ ‎ Clear acrylic side window supports upto 2x12cm and 2x8cm fan installation.‎ ‎ 2plastic front door‎ מחיר בתשלומים ללא ריבית 280 ¤ 10 X…

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  24. אני קונה תכ.מסך x800xtpe וקונה לו תקירור מקרר ארטיקים 4 . ואני קונה ארקטיק סילבר 5 .. איך אני מדביק? ואיך מוציא תקירור המקורי? ואני קונה מעבד 3000 939 .. + xp120 ומאורר enermax אז איך שמים? תודה!

• 5 תגובות
    • 522 צפיות
  25. הוצאתי את המאוורר ממעבד פנטיום שלוש, לקחתי את הקליפסים וחתיכתי אותם ככה שנשאר רק העמוד המחבר בין המאוורר לגוף קירור ללא התופסנים ואז הדבקתי אותם בעזרת דבק מהיר עמיד לחום גבוה. הנה התוצאה: http://planet.nana.co.il/theredeye/Pic1.jpg http://planet.nana.co.il/theredeye/Pic2.jpg לגבי האוברקלוקינג בכרטיס [Geforce MX 440 64Mg] המהירות הייתה 275/300 [זכרונות/ליבה] ובתוכנה AquaMark3 התוצאה הייתה: 5.525 FPS המיהרות שונתה ל 392/405 [זכרונות/ליבה] ובתוכנה AquaMark3 התוצאה הראתה: 6.723 FPS הציון בתוכנה 3DMark2001 SE הגיע ל4921 אשמח לדעת איך ביצועי הכרטיס אחרי האוברקלוקינג, ולאיזה כרטיס הוא מקביל מבחינת ביצועיו?

• 5 תגובות
    • 522 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.