אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
ראיתי אנשים שהגיעו איתו לביצועים מרהיבים! רציתי לדעת אם הוא באמת כ"כ טוב ב-OC והאם הוא שווה? ואני יודע שהוא מיועד למעבדי P4 אבל עדיין... אולי זה מה שישכנע אותי לקנות P4 ולא AXP ...
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז קיבלתי את החלקים למחשב החדש והנה הוא! (סתם רוצה לשתף...) ועכשיו לנושא.... עשיתי OC ל-Q6600 שלי ל-3GHz (באס 333 ומכפלה 9). שמתי מתח 1.28 והכל יציב. נסיתי להעלאת לבאס 355 ומכפלה 9 אבל המעבד פשוט לא מוכן לעשות זאת! שמתי מתח 1.5 אפילו וברגע שהוא טוען את מערכת ההפעלה המחשב קורס. ניסיתי 400X8 1.5V ולNB +0.1 לא עובד, ניסיתי 356X9 1.5V לא עובד. אני ממש מיואש.... לגבי המעלות אין בכלל מה לדאוג... אני עוקב אחריהן כל הזמן עם REALTEMP והכי רחוק שהמעבד הגיע היה 45 (ב-PRIME95 עם OC 333X9). מה אתם אומרים? לנסות +2 ל-NB? נ.ב - המפרט פה למטה...
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! (וחג עצמאות שמייח) אני בחיפושים אחר המאוור האידאלי שנותן יחס רעש\ביצועים הטוב ביותר.. המחיר כרגע לא חשוב, אבל כמובן שעדיף כמה שפחות. הThermaltake Silent Wheel עושה רושם של מאוור מצויין, למישהו יש ניסיון איתו? מאוד חשוב לי השקט (אני כרגע עם מפלצת רעש, 6*sf2...) אבל לא פחות ביצועים של המאוור.. תודה מראש Install
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני די חדש בעולם ה OC אז אשמח לכמה תשובות: יש לי מעבד INTEL CORE2DUO E8400 @3.00 GHZ וזיכרון KINGSTON DDR2 800 MHZ. כשאני בודק עם CPU-Z אני רואה שהמעבד שלי רק על 2.00 GHZ והזיכרון על 400 MHZ. המולטיפלייר הוא על 6 ואמור להיות על 9 ואין אפשרות לשנות את זה. בתוכנה של הלוח אם יש נתונים אחרים... למישהו יש מושג למה זה ואיך אני יכול להגביר את המהירות? עריכה: הרצתי PRIME95 והמולטיפלייר עלה ל-9 אז כנראה שזה תלוי מאמץ והמהירות מעבד תקינה אבל הזיכרון נשאר על 400MHZ. אז זה שזה על 400MHZ ב DUAL CHANNEL זה אומר שזה באמת על 800MHZ? תמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
התוכנה SPEEDFAN אומרת שאחת הליבות מקבלת מתח של 1.89V וזה נראה לי לא הגיוני. הליבה הראשונה עם מתח תקין והליבה השינה עם מתח גבוה מאוד. עשיתי OC מ3.00 ל3.60 והשארתי את המתחים על AUTO. יכול להיות שזה מה שקרה? חשבתי שזה באג אז ניסיתי להפעיל מחדש את המחשב כמה פעמים וזה נשאר... [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. קראתי את המדריך ופעלתי לפיו והרמתי את התדרים[מצורף תמונה] השאלה שלי היא: לא נגעתי בשום מתחים,עד כמה אני יכול להרים את התדרים בבטחה ללא שום קרור נוסף[רק קרור סטוק] שהמערכת תהיה יציבה תמיד.מה המקסימום שאפשר? [הממוצע שהגיעו אליו אנשים]. נ.ב קראתי במדריך שצריך לנעול את התדר של : pci express 100mhz "בכדי שלא יעלה במקביל לעליה בתדר הבאס" האם זה עבור כל כרטיסי המסך? או שהכרטיס שלי צריך תדר אחר? החלקים תראו במפרט. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה המאורר הכי קטן שיש בשוק היום? אני לא סתם רוצה לדעת כאילו לא בקטע של מיניטורי אני פשוט צריך מאורר קטן המאורר הכי קטן שראיתי זה של המעבדי AMD של פעם המאורר 42 מילימטר יש יותר קטן?
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברה! יש לי מחשב שמרעיש בישבילי המון- אני עושה לו הסבה למחשב סופר שקט מכיון שאני עוסק במוזיקה והשקט חשוב! עכשיו הקטע הטכני: יש לי לוח אם DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D שעליו מותקן במקם האיורור הבסיסי שלו את הThermaltake Extreme Spirit II יש לי מארז Sunbeam Transformer BLUE שדלוקים אצלי 3 מאוורי הלידים (שניים בחלון אחד למעלה ) ועוד מאוורר מאחורה: Thermaltake Ultra UV Fan 120mm blue כרטיס מסך : CONNECT3D Radeon X800 GTO 256mb GDDR III DVI-I + VIVO עם מאוורר הסטוק שלו מעבד: AMD Athlon 64 939 3700 San Diego core עם קירור Thermaltake BigTyphoon VX ספק כוח של רייד מאקס לא יודע פרטים חחח בכל מקרה לא הבעיה פה הדרישות שלי מהמחשב: שקט הכי שקט שאפשרי,ביצועים טובים -כי המחשב הזה מש…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מחשב בחלקים והמעבד שלי הולך להיות i5 4690k.. (מיועד לאוברקלוקינג) כרגע נמצא באילת ומתכנן לקנות מחר קירור מעבד, אך מרוב קריאת ביקורות כבר איבדתי את זה ואני זקוק לעזרה קטנה. ההתלבטויות הן בין: Scythe Mugen 4 PCGH Edition שעולה 220 ש"ח באילת Noctua NH-U14S שעולה 242 ש"ח באילת (מאוורר אחד ולא שניים כמו בשאר) Noctua NH-D14 עולה 271 ש"ח באילת (יש גם מהדורת SE2011 שאין לי מושג מה זה אומר באותו מחיר) Noctua NH-D15 עולה 322 ש"ח באילת (אני יודע שהוא הכי טוב אבל אם לא בהבדל ענק מהאחרים אני מעדיף לחסוך). קראתי המון ביקורות טובות על ה U14S וכמעט נסגרתי עליו הבעיה שבגדול הביצועים שלו משתפרים אם מוסיפים לו עוד מאוורר, אבל להוסיף לו מאוורר זה 100 ש"ח ואז זה כבר לא שווה ו…
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה! אז ככה ב BIOS הטמפרטורה של המעהד 47 מעלות וב EVEREST וב SPEED FUN זה סביבות ה30 למה להאמין?! והאם יש עוד תוכנות לאמת את הטמפרטורה? בתמונות ניתן לראות את הלוח אם שלי. תודה.
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני חדש לעניין האוברקלוקינג ולא תזיק לי עצה או 2. הסתכלתי במדריכים למיניהם כולל פה באתר לגבי ביצוע אוברקלוקינג ובינתיים הולך לא רע. (מפרט מצורף בסוף) המהרתי את המעבד בשלבים בעזרת המדריך פה באתר ל 4180MHZ שזה 190X22 מה שעשיתי עד עכשיו זה רק להגדיל את מהירות הבאס (ועוד כמה הגדרות ליציבות כפי שמומלץ במדריך). כשמהירות הבאס היא 200 הווינדוס לא עולה(נתקע, מסך כחול וכו'), ב 195 זה עדיין בסדר. לשאלות שלי: * האם אני פועל נכון עד עכשיו? * האם הצעד הבא הוא הרמת מתח? בכמה? * בתדר באס 200 הזכרונות מגיעים למהירות המקסימלית שלהם, זה אומר משהו? האם יתאפשר יותר מזה? * שווה להמשיך להמהיר, או שזה סתם הורג את המחשב? יש לציין כי המעבד לא מתחמם, הכי הרבה שראיתי זה 78 מעלות שז…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שמתי EVERCOOL Turbo 2 על 9800xt ההרכבה היתה דיי קלה וזה...אבל יש לי כמה שאלות גדי להיות בטוח איך אני יודע שהמאוורר עובד בשיא החוזק? ומה הטמפרטורה שצריכה להיות? החיטפיפס (הצינואות האלו) אמורות להיות חמות קצת? וכשאני שם את החומר הזה שביין המעבד לקירור הוא צריךך להיתקשות מהר כזה? תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב, אז ככה.. קניתי לפני כמה ימים AMD XP Mobile 2600+ ולוח Abit NF7-SL .. בכוונה ברורה להגיע לאוברקלוק איכותי.. אז כמו שאתם רואים בחתימה, זה הצליח מצויין, אני כרגע על 2.53Ghz, שזה FSB220 ומכפלה של 11.5. הבעיה היא שאני מריץ את זה על מתח של 1.93 וולט למעבד. המחשב עובד יציב לגמרי ובלי בעיות, וגם לא חם מידיי תודות לקירור האיכותי של SP97. אבל השאלה שלי היא אם המתח הזה לא מסוכן למעבד? ובאופן כללי כמה אפשר להעלות מתח למעבד הזה בלי לגרום נזק? כי אני רואה אנשים בפורומים באינטרנט על אותו סטאפ כמו שלי בדיוק, שמריצים את המעבד הזה על 2 וולט ויותר, ורבים גם מריצים על 1.9 כמוני. כי תכלס אני יכול יכול להעלות עוד את המכפלה (כבר הגעתי ל-12 אבל המחשב היה קצת פחות יציב מעכשיו) אבל בשביל זה צ…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ואני חייב להגיד משהו לפני התוצאות .... אני לא מבין את כל האנשים שמקניטים את הBIGWATER ומערכות דומות ומקטלגים אותן בתור מערכות "זבל" או "לא שוות כלום ....או שהם לא יודעים להתקין מערכות קירור מים או שהם לא ניסו אותן בכלל וסתם מסתכלים על מחיר ומחליטים שכל דבר מתחת ל1000 ש"ח הוא כנראה זבל אנשים ...תנסו בעצמכם ואם אין לכם כסף לקנות ולנסות אז תקראו ביקורות לפני שאתם מגיבים בחוסר ידיעה ( זה הכי מעצבן לראות מישהו שמגיב לשאלה של מישהו אחר בחוסר ידיעה מוחלט וסתם מקלקל לו ) והרי לתוצאות - מערכת BIGWATER עם הWATER LEVEL INDICATOR ובלוק AQUARIOS II לכרטיס המסך טמפרטורות - מעבד - IDLE 23C LOAD 35C כרטיס מסך - IDLE 32C LO…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה להזמין כמה מאווררי 12 ס"מ בשביל המארז של Enermax, אתם יודעים אם הם יתאימו בגודל במקום השנים האחורים שיש שם? כלומר יש מקום לקדוח למאווררי 12 ס"מ שם? נ.ב איו לי עוד את המארז.
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. רכשתי מארז Antec 900, ואני רוצה להוסיף לו שני מאווררים של 120mm. עכשיו אני מתלבט בין שני סוגים: 1. מאוורר 120MM מדגם TriCool 120 מבית ANTEC (המחיר בערך 100 ש"ח ליחידה). 2. Zalman ZM-F3 (המחיר כ-35 ש"ח ליחידה). מאוד אשמח אם תעזרו לי. תודה.
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות את המעבד הנל עם לוח אם של גיגהבייט p31 ככל הנראה ומעונין לבצע אוברקלוק בינוני ומעלה. למאוורר אני מוכן להשקיע עד 120. כמו כן, אני מעונין במארז איכותי ללא ספק,שיהיה קריר,נוח,איכותי ויפה..רצוי כהה (: תקציב למארז עד 300 שח. את שני הרכיבים אני קונה מksp. אלפי תודות!
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי שני כרטיסי מסך X1900XT-X עיניין אותי לדעת אם הם נחשבים לטובים ב OC ?
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתמול קניתי סלרון 1000 ורציתי לשאול לכמה אני יגיע אם אני יעשה אובר ואיזה מאוורר אני אצתרך יש לי את המאוורר של המעבד(שבא בקופסא) והוא נראה חזק. ושוב לשאלה לכמה אני יכול להגיע עם אובר לא רצחני
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם בשטח OC למעבד נותן שיפור במישחקים? 2 עד 3 FPS זה לא ניקרא שיפור בעייני , 10 עד 15 זה שיפור, או שOC זה רק למיבחי נים הסינטטים , זה חשוב לי כי אני לא סתם רוצה לאמץ את המעבד לסרק . תודה
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
איך הציון שלי? [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה עקרונית שאני חייב תשובה לה.... יש לי מעבד של AMD, לא ממש משנה כרגע איזה, בדקתי את המפרט שלו באתר AMD וכתוב שטמפרטורה המקסמילית היא 55-63 מעלות, השאלה היא האם מדובר בטמפרטורה במצב IDLE או תחת מאמץ (כמו למשל במשחקים)? העניין הוא שבIDLE המעבד שלי עובד מצויין, ממוצע בין 40-50 מעלות אבל במהלך משחק זה מגיע ל70 ולפעמים אפילו 80 מעלות. אשמח לתשובה בנושא. תודה.
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום. אני מתכוונת בימים הקרובים לקנות מחשב חדש. אני כבר סגורה על המפרט, אך אני לא יודעת איזה קירור אני צריכה לרכוש. המפרט שאני קונה הוא: XP 2100 עם 8RDA+ ועם ג'יגה זיכרון - 512 *2 (2700), רדאון 9700 של הרקולס. המארז הוא: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case מתכונן אוברקלוק, אך לא בזמן הקרוב, האוברקלוק גם לא יהיה כבד ורציני. עכשיו...בקשר לשאלה... אני חשבתי לקנות קירור למעבד...את ה- Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 CPU Cooler for AMD ולמארז - מאוורר 120 מ"מ שקט שיוציא אויר חם. שאלתי היא האם הקירור הזה מספיק? אם לא אז על מה אתם ממליצים? כמו כן, הV9 טוב? הוא מרעיש? אם הוא לא כל כך טוב, אתם יכולים להמליץ לי על קירור אחר למעבד בערך באותו הסכום? מה…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! עקב פריצת ה-LCD לאחרונה למודינג בפורום זה (אני רואה שרבים שואלים שאלות על LCD ומתעניינים בקניית מסך מסוג זה) עלה בראשי רעיון (שאני מוכן לעזור בישומו) לפתוח FAQ, רשימת תוכנות ושאר דברים שקשורים ב-LCD בת'רד דביק. עלה בראשי רעיון זה כיוון שאני בעצמי התלבטתי רבות באיזה תוכנה להשתמש (לקח זמן לא מועט גם למצוא לינקים לתוכנות), וגם במהלך הגדרת ה-LCD וגם לאחר התקנת העזרים שתוכנות LCD זקוקות (PORT95 וכדומה) נתקלתי בבעיות, באגים ועוד.. מה דעתכם מנהלים? אפשר גם להכניס את זה לדביק של האוברקלוקינג ולשנות את שמו של הדביק ל-"רכיבי אוברקלוקינג ומודינג מומלצים" או להוסיף דביק של "רכיבי מודינג מומלצים" ולשלב בו רכיבים שונים (לא רק של LCD) עריכה- עלה לי רעיון זה לאחר שראיתי בפורומים ש…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בהתלבטות רצינית בינם גם בגלל המחיר וגם בגלל air flow ומשקל אם זה פרמטרים מאד רציניים הרווח בניהם הוא 30 $ וכאן בארץ זה כפול
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-