עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Turbine,

אהלן, למישהו יש תשובה חד משמעית לתת לי ? בדקתי בכל מני אתרים של השוואות, בכל אתר קירור אחר יודע שידו העליונה... היתרון היחידי שאני רואה לנכון כרגע ל V10 הוא שהוא מגיע עם תמיכה גם בתושבת LGA775 (מה שיש לי כרגע), וגם בתמיכה ל 1366 ... מבחינת מראה שני הקירורים נראים מצויין, ה V10 נראה חולני אבל מי עדיף מבחינת ביצועים ?

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by SuperStyle,

עשיתי למעבד OC 2.3@2.88 פרטים: מהירות באס:250X11.5 זיכרונות:960 מתח 2.3 תיזמונים 5-5-5-15 דגם OCZ 2G GOLD EDITION מתח למעבד +0.025 עכשיו כשאני מנסה לעלות עוד 5 לבאס המערכת עולה אבל בווינדוס זה קורס וזה ביגלל הזיכרונות כי הם לא עומדים ב 976MHZ בביוס הזיכרונות מוגדרים כ800 וכדי שהOC יצליח הורדתי ל 667 אבל כשאני מוריד אפילו המערכת לא עולה למה?

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אהלן חברים , יש לי מחשב כמעט שנה שכשקניתי אותו בזמנו חסכתי בכסף והיה חשוב לי חומרה בעיקר ולא קירור. בחורף עוד היה יחסית בסדר, במצב idle הוא היה יחסית שקט אבל זה תלוי. כששיחקתי משחקים הוא תמיד היה מרעיש בצורה בלתי נסבלת אז הייתי מוריד את הגרפיקה ולא בגלל שהוא היה מקרטע אלא בגלל הרעשים. עכשיו שאנחנו בקיץ המחשב שלי מתחמם מאוד כי חם אצלי בחדר, מגיע ל-29 מעלות לפעמים. קראתי כל מיני מאמרים בנושא: מריחת משחה טרמית, אוורור המארז וכן הלאה, מרוב דברים שקראתי אני מתלבט מה לעשות. המארז שלי הוא: Compucase 6A19B http://www.צונזר כעונש על קידום החנות בניגוד לחוקים/UploadImages/180/216521.jpg החומרה שלי היא די חזקה ועל כן אני מאמין שהוא מתחמם. כרטיס מסך hd4850 512 mb של p…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. עשיתי OC מ2.33GHZ ל2.8GHZ ואני רואה הבדלים בביצועים במשחקים כמו GTA 4 שדרושים כוח עיבוד רב במשהו כמו 9 FPS אבל כל מה שעשיתי זה להעלות את התדר ולבטל כמה פונקציות שכתובות במדריך OC פה באתר אני לא יודע איך להעלות מתח ולא יודע אם צריך בכלל ולא יודע איך לשנות את המחלק ל1:1 אני לא מבין בדברים האלה והמדריך פה לא מסביר איך לעשות את זה אלה רק אומר לעשות את זה אז אני אעריך מאוד עזרה ממשהו שיודע איך לעשות OC

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by rap_tr,

ערב טוב ניקיתי את המחשב היום והוצאתי את המאוורר של המעבד (ברוב טיפשותי) יש לציין שמשכתי אותו קצת בכח כדי להוציא אותו מהשיינים שתופסות אותו והוא התנתק ובדיעבד גיליתי שהיה שם מן תופסן כזה שמחובר ללוח אם והמאוורר היה עם סיליקון או חומר לבן כזה.. בכל אופן,חיברתי אותו בחזרה,חיברתי את כל הכבלים(חשמל,מסך וכו..) והמחשב נדלק לכ-20/30 שניות ונכבה המסך לא עולה,ז"א הביוס לא עולה והמסך אפילו לא מגיב(כאילו שלא נדלק בכלל המחשב) אם מישהו יודע אולי מה הבעיה אני אשמח לתשובה..

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. היי, חלק אומרים שיש צאוור בקבוק במערכת מחשב שלי וחלק אומרים שאין. אשמח לתשובה חד משמעית ומה גורם לצוואר בקבוק. *מפרט בצד! תודה.

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. היי, יש לי 9800GTX. שמתי לב שבמנוחה המאוורר שלו נמצא על 45%. במאמץ על 70% בערך אבל כאשר הכרטיס יוצא ממאמץ וחוזר למנוחה והטמפ' יורדת המאוורר שלו עדיין נשאר על 70%. כדי שהמאוורר יחזור למצב מנוחה צריך לעשות ריסטארט. יש לי RIVATUNER במחשב ואין X על Enable low-level fan control אבל שאני שם X המצב AUTO מסומן באפור ולא נותן לי ללחוץ עליו (רק על FIXED) מה לעשות? תודה.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by The_Byter,

המעבד החדש של Intel הi5 750 נפל לידי ועבר מקצה oc אי שם מתחת לאפס. המעבד בתושבת 1156 (פחות פינים בגלל ערוץ זיכרון אחד שנעלם לו), דומה מאוד במידות ל775 אבל שונה... מה שהקשה קצת על חיבור הקרור - אבל הסתדרנו היה נעים מאוד לעבוד איתו. לא היו בעיות והכל עבד חלק ותקתק כמו שעון. התחושה שלי שהתוצאה הוגבלה ע"י הלוח ולמעבד יש עוד (קצת) מה לתת. על אוויר סטוק המעבד נותן 4.0-4.2~ (לא נבדק בעומס). באופן כללי תחושה טובה מאוד בOC ואני בטוח שיחס המחיר לביצועים יהיה מעולה. יאללה תהנו מהתמונות וספרו לי מה אתם חושבים לחימום: ולקירור: ועוד קצת... אחרי כמה וכמה שעות: משתפר... הבידוד המעולה מעשה ידיו של שותפי - dhob18 מקסימום תדר: (לא נתן 5 בשום אופן...) sp1mb לא …

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. אוקי אז ככה.. עשיתי OC למעבד E7400 שלי (שבמקורי הוא 2.8GHZ ועשיתי לו המהרה ל3.63GHZ), עכשיו, כרגע הCPU Host Frequency שלו עומד על 346Mhz, וכשאני מנסה להוסיף לו עוד 10Mhz המחשב פשוט עושה לעצמו Restart אחרי כמה שניות מרגע שהתחלתי להדליק אותו, ועושה reset להגדרות של הBIOS להגדרות הרגילות.. למה זה. ? (ז"א שהוא לא נותן לי ללכת יותר מ346Mhz). אחרי שעשיתי את הOC ל3.63ghz, הרצתי את התוכנה S&M לעשות בדיקה מלאה של מאמץ והכל היה תקין, עם טמפ' מקס' במאמץ של 50-54.. זה סימן שהכל בסדר. ? וכדי לדעת מה הטמפ' היתה בזמן בדיקת המאמץ הרצתי את Real Temp לצד S&M... ככה אמורים לעשות את זה ? (לבדיקת טמפ' בזמן מאמץ) ? הבאתי גם 2 תמונות עם ההגדרות מהBIOS שלי: והממשך שלו.. (צריך לר…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by DarkAnus,

ברשותי הכרטיס הנל, של GAINWARD.. בזמן האחרון ביצעתי OC לכרטיס. 625MHZ@718MHZ לליבה 1100MHZ@1250MHZ לזכרון 1348MHZ@1548MHZ לSHADER הכל יציב.משחקים מחזיקים בלי בעיה במשך שעות וטמפ' כמעט ולא השתנתה..לא מעל 73 מעלות בעומס מלא. את השינוויים ביצעתי בRIVATUNER וGPU-Z אכן מראה על העדכון. העיניין הוא שאני לא מרגיש שום הבדל בביצועים במשחקים..הFPS נותר ללא שינוי..אני מדבר על משחקים כדוגמא GTA IV. CRYSIS וCRYOSTASIS... לא אמור להיות הבדל משמעותי? הוספתי כמעט 100 NHZ לליבה! שאר המפרט הוא E5200 2.5GHZ@3.5GHZ 4GB DDRII Gskill 500W SeaSonic WIn 7 Ultimate תודה רבה.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by DisCus,

שלום לכם. יש לי מחשב שמבוסס על I7 950 ו-HD 6870 CFX. אני יודע שכעת קיץ ולרובנו המחשבים מתחממים יותר מהרגיל, אבל אצלי זה ממש לא אמור להיות כך. יש לי את HAF 932 עם עשרה מאווררים (מקדימה המאוורר המקורי שבא עם המארז ובנוסף 9 מאווררי Enermax Apollish 120m), ועם כל הכבוד... המערכת צריכה להיות עם טמפ' טובה גם בקיץ. להלן תמונה של המחשב: אני לא מבין למה יש לי מסכים כחולים עקב טמפ' גבוהות. ה-SSD, הכרטיסים וגם המעבד... בנוסף לכך, ניסיתי להפריד בין הכרטיסים, זאת אומרת להעביר את הכרטיס השני לחריץ ה-X8... אבל זה כבר נוגע בספק ולא מתאים לצערי הרב. יש לכם מושג מה אני עושה ולמה זה ככה?

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. הייתי רוצה להגיע לפחות ל 3.8GHz . פעם אחרונה ניסיתי להגיע ל 3.8 מבלי לגעת במתח ליבה ללא הצלחה ,לאחר מכן ניסיתי לעלות את המתח ליבה לאזור 1.36V אך גם זה לא עזר מישהו יכול לתת טיפ מה צריך לכוון כדי להגיע ל 3.8 עם יציבות ? -אולי צריך לעלות עוד יותר את המתח ליבה? - או שצריך לנסות לעלות גם מתחים נוספים ? - או שצריך לכוון דברים נוספים מעבר למתחים? ועוד משהו עם איזו תוכנה ניתן לדעת טמפרטורה מדוייקת יותר ,כי אני בודק עם שני תוכנות כאשר בין שני התוכנות REAL TEMP ו- CORE TEMP יש פער של 5 מעלות ? נ.ב: לוח אם שלי זה GIGABYTE GA-P45-DS3

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. אני חושב שמה שמגביל אותי במארז הזה זה שהאוורר האחורי 120 מ"מ תפוס על מין פלסטיק כזה שניהיה צר מ120 ל80 מלימטר ניראה לה שזה לא הפקטיבי(כי הם לא עשו שם תושבת ל120 בגלל הלוח... חשבתי אולי לחתוך למאוורר את הפינות עם הדרימל ואז אולי יהיה לי מקום לשי אותו.. ולעשות שם חור של 120 ולשים גריל רשת.. מה עוד אפשר לשפר?

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by flying_g,

בוקר טוב מה המצב? אני נמצא בגרמניה ורוצה להזמין חלקים לקירור מים לאור העובדה שאני יכול לבצע משלוחים לפה, אבל אין לי כיוון בכלל ומה שהצלחתי לאסוף מאמזון מבולגן ולא מצליח למקד אותי. אז איזה מידע אני צריך לתת לכם כדי שתוכלו לעזור לי? תודה מראש

• 20 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. בשעה טובה המחשב החדש שלי עובד ורציתי להתחיל לעשות OC, הבעיה שהביוס הזה נראה לי קצת מסובך+ שאני לא כל כך מעודכן. ראוי לציין שלפני 7 שנים הייתי חזק בנושא ה-OC ואפילו הגעתי לתוצאות מרשימות אבל אני לא זוכר כלום. ניסיתי להתחיל על המדריך שמפורסם בסטיקי אבל הכל נראה לי שם לא מעודכן מבחינת טמפרטורות, תוכנות וכולי. יש פה מישהו שיכול לעזור לי עם הביוס של גיגהבייט? אני צריך אם יש מדריכים עדכניים, תוכנות לניטור של הטמפרטורות, מתחים, תדרים וכל מה שצריך אם אפשר. לוח האם שלי הוא : GA-Z77X-D3H המעבד שלי הוא : I5 3570K זכרונות: corsair xms 2x4gb 1333 קירור מעבד: corsair haydro h60 בבקשה לפחות תכוונו אותי מאיפה להתחיל הביוס הזה קצת מסובך לי.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by moshee13,

שלום אנשים ברשותי לוח אם asrock g31m-vs2 מעבד e6750 2.6 עשיתי oc והגעתי ל 3.024 בבדיקה עם occt רשום erorr defected cpu 1 או שהוא קורס והבנתי שאנשים הגיעו ל3.4 GHZ ללא קירור מאסיבי המעבד במעלות ממש טוב (45-50 במאמץ) אני לא יודע מה אני צריך לעלות במתחים ואם אני צריך אשמח מאוד לעזרה בנוסף אני לא יכול לנעול את pci-e מתחת ל112 המחשב פשוט לא נדלק !

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by dan9,

מה זה ביוס לכרטיס מסך? היכן אני משיג את זה? ולמה זה טוב?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. טוב אני באמצע מוד ואני רוצה להזמין כמה חלקים לפני זה אני צריך להתיעץ אז ככה קודם כל אני עובד על סירקולציה כי נכון לעכשיו הלוח שלי רותח 58 מעלות 60 במאמץ משו מוזר אם יש לכם פתרון על הדרך סבבה מה שיש לי עכשיו זה 80MM מכניס מקדימה ואני הולך לשים 2 80MM מוציאים מאחורה בנוסף ופה אני צריך עצה לגבי המאוורר הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24545&catid=903#details אני רוצה לשים אותו בתחתית שיכניס ולמעלה כבר קניתי 130MM שיוציא מה דעתכם? איך המאוורר מבחינת דחיפה של אוויר? האם הסירקולציה נראית לכם נכונה?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by ariel-ro,

שלום לפני כמה חודשים פרקתי את גוף הקירור של המעבד כדי לנקות והחזרתי, מאז הטמפרטורות עלו ב5-10 מעלות(amd athlon 64 3200+ venice) אמרתי בסדר הוא עדיין בגבול ההגיוני. היום אחרי ניקוי של המחשב כנראה נגעתי בטעות בגוף קירור ושאני פותח את המחשב ואימצתי אותו קצת הטמפרטורות הגיעו ל46 מעלות שלמעבד הזה מומלץ מאוד לרדת מ45-50 המארז נקי לחלוטין הגוף קירור יושב טוב והמארז מאוורר! אז חשבתי על ריענון משחה טרמית, רציתי לשאול אם עושים את זה ככה: מפרקים את הגוף קירור והמעבד, מנקים עם קיסם כזה עם צמר גפן בקצה ואלכוהול 70% את השאריות מהמשחה הישנה, גם מהגוף קירור וגם מהמעבד. אחרי שניקיתי אני שם באמצע המעבד משחה(כמה משחה צריך לשים?! והאם לשים גם על הגוף קירור עצמו?) מחזיר את המעבד ועליו שם את ה…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. ל-260GTX 216 Core במידה ואני רוצה לשמור אותו יציב?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by athi,

אני מתכנן לעשות OC רציני ולכן אני קונה קירור מיים כזה,אוכל להגיע ל4GHZ עים הלוח אם שלי?במיקרה ואני אגיע ל 4GHZ המעבד יתן ביצועים טובים מאשר Intel Core i7 940?עוד משהו,הספק שלי מדאיג אותי בקשר ל OC,האים הוא חלש? והשאלה:איזה קירור מיים אני יכול להשיג למעבד בעיקר?(אולי אני יעשה לכרטיס) תודה רבה. ;D

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by eladh16,

שלום לכולם עשיתי אובר קלוק למחשב הישן שלי, מדובר במעבד פנטיום 4 2.8 גיגה הרץ, לוח - Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ כרגע העלתי את מהירות המעבד ל 3150 מגה הרץ, כך שהבאס על 225. הבעיה היא שאם אני ממשיך להעלות את הבאס למעלה מ 225 אז המחשב נתקע בפוסט. הטמפרטורה שהביוס מראה באובר קלוק הזה היא 34-36 כך שהיא תקינה. מה מגביל אותי עכשיו בלהמשיך את האובר קלוק? היחס עומד על 1:1 עם הזיכרון. DRAM:FSB Ratio 1:1 אולי הזיכרון מגביל אותי? אני צריך להעלות תיזמונים?, והאם כדי לי להוריד את מהירות הזיכרון כדי להמשיך את האובר קלוק? זה יעזור? יש לי שני זיכרונות, כל אחד גיגה זיכרון. זיכרון אחד של 1 GB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz) והשני: 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Liran.D,

שלום רב, אני מעוניין לעשות לכרטיס מסך שלי overclocking, עכשיו הכרטיס הזה דיי ישן והמאוורר שלו לא עבד אז קניתי מאוורר חדש והרכבתי אותו במקום הישן של הכרטיס מסך. זה פעם ראשונה שאני עושה OC בכללי. תמונה של הכרטיס מסך: הורדתי את התוכנה RivaTuner224c כי הבנתי שהיא לכרטיסי מסך של GEFORCE. האם הכרטיס מסך שלי יכול להוות שיפור לאחר הOC? ואם כן אז במה? האם הוא יכול להישרף כתתוצאה מהOC? ומה אני יכול לעשות שהוא לא ישרף? זה כרטיס מסך מיותר שחבר שלי הביא לי והמחשב שלי פועל על כרטיס מסך מובנה בלוח האם אז אמרתי לעצמי ששוה לשפר אותו. תודה רבה לעוזרים.

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by HeaT-SinK,

שלום יש לי בעיה ואשמח אם תוכלו לעזור לי. המעבד: AMD Athlon 64 X2 5000+ 2 ליבות 13*200 = 2600 מגה הרץ 2 ג'יגה זיכרות DDR2 בIDLE הטמפ שלו היא ב45. במאמץ הטמפ' מטפסת עד ל70 פלוס מינוס והמערכת נכבית (הגנה מהביוס) הבעיה היא שהמעבד מתאמץ סתם. כשמשחק פועל לדוגמא מייפל סטורי. פעם (במחשב הישן AMD BARTON 2500) הייתי משחק בו בכיף, אבל היום (במחשב הנוכחי) אחרי כמה דק' משחק אני בודק את הטמפ' והיא כבר על 70. אני לא מבין למה המעבד מתאמץ יותר מדי. אין לי תוכנות אחרות שפועלות ברקע. כל מה שאני רואה לפי הSPEED FAN זה ש2 הליבות מתאמצות עד הסוף כשאני במשחק.

• 20 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. Started by shikasha,

שלום, אני חדש לעניין האוברקלוקינג ולא תזיק לי עצה או 2. הסתכלתי במדריכים למיניהם כולל פה באתר לגבי ביצוע אוברקלוקינג ובינתיים הולך לא רע. (מפרט מצורף בסוף) המהרתי את המעבד בשלבים בעזרת המדריך פה באתר ל 4180MHZ שזה 190X22 מה שעשיתי עד עכשיו זה רק להגדיל את מהירות הבאס (ועוד כמה הגדרות ליציבות כפי שמומלץ במדריך). כשמהירות הבאס היא 200 הווינדוס לא עולה(נתקע, מסך כחול וכו'), ב 195 זה עדיין בסדר. לשאלות שלי: * האם אני פועל נכון עד עכשיו? * האם הצעד הבא הוא הרמת מתח? בכמה? * בתדר באס 200 הזכרונות מגיעים למהירות המקסימלית שלהם, זה אומר משהו? האם יתאפשר יותר מזה? * שווה להמשיך להמהיר, או שזה סתם הורג את המחשב? יש לציין כי המעבד לא מתחמם, הכי הרבה שראיתי זה 78 מעלות שז…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.