אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מישהו יודע איך אני פותח צינורות ל X800GTO AGP של ספייר?
-
- 26 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה זה פתיחת צינורות ביכלל הרי פשוט מורידים תוכנה ועושים איתה אוברקלוק לא?
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום, אני עושה פרויקט קטן של בנית מארז מחשב מי שרוצה לתת הצעות לרעיונות יעול http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=222684.0 ועכשיו לשאלתי אם יהיה למשל על מגש הלוח אם פתח מהצד השני (כמו שמתואר בתמונה) האם זה ימנע את בעית הפירוק של הלוח אם כדי להתקין את ה BT הכנתי תמונת הדמיה בתודה עידו
-
- 4 תגובות
- 763 צפיות
-
-
יש לי מחשב חדש פה ועבדתי איתו כבר שבועיים בערך עבד מצוין ועכשיו סתם התחשק לי טיפה לראות אם אני מצליח לעשות OC אז קראתי את המדריך והכל והבנתי פחות או יותר ואז הלכתי לביוס של המחשב וראיתי שאני יכול לשנות משם את המחפלה וה- FSB אז המהרתי את המחשב ממש ממש בטיפה עשיתי Save and exit והמחשב עשה לעצמו ריסט כמו כל פעם ופשט הוא לא עולה הוא מצפצף ולא עולה אני מבקש שלא תרשמו לי תגובה כמה שאני מטומטם כי זה נכון אבל זה לא יעזור כרגע בבקשה בבקשה תעזרו לי! תודה מראש
-
- 36 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך לפתור בעיית התחממות יתר עבור מחשב שלא עומד בעומס. המעבד הוא AMD64 3200, סוקט 939, שלא עבר אוברקלוק. ההיסטסינק הוא היטסינק פשוט של Spire שהגיע עם המחשב, ומאוורר ה-80 מ"מ שעליו רץ ב-1500RPM בערך. המארז הוא Soprano של תרמלטייק, כל המאווררים מחוברים ופועלים. המחשב מצליח להריץ את WoW, ואחרי פרק זמן מסוים (דקות או שעות), הוא מכבה את עצמו מחימום יתר (נמדדו 87 מעלות על המעבד), וזה כמה ימים אחרי שנוקה ממנו האבק, הכבלים במחשב מסודרים למשעי. כרגע אני נוטה לכוון שדרוג הקירור, ואני מתלבט בין קירור אוויר וקירור מים. חשבתי על CNPS7700-AlCu של זלמן כאופציה לקירור אוויר, ולגבי קירור מים אני ממש לא בטוח- לתרמלטייק יש מערכות מוכנות באזור ה-500 שקל, אבל אני לא יודע אם בכלל יש צורך ב…
-
- 6 תגובות
- 898 צפיות
-
-
אני ממתכנן להתחיל להמהיר את המערכת בצורה רצינית- אז אמרתי נסגור קודם כל את נושא הקרור אז עשיתי לעצמי חבילה בפנדה: כמות. מוצרים סה"כ 1 Arctic-Cooling ATi Silencer 3 173 ש"ח 1 ZALMAN Multi Connector zm-mc1 27 ש"ח 1 Thermalright SLK-948U for Pen 4/athlon 64bit 220 ש"ח 2 Thermaltake Smart Case Fan II 80mm A1357 110 ש"ח 1 ArcticSilver 5 3gram 55 ש"ח סה"כ 585 ש"ח אוקיי אני צריך בבקשה דעות שלכם לשיפורים: ATI SILENCER 3 -מותאם ל9800XT (האם הוא יותר טוב מהקרור סטוק המאסיבי של ה9800XT?) MULTI CONNECTOR - כדי לחבר מאוררים ישירות לספק (כי בלוח אם אין כבר מקום) SLK 948U - אין מה להסביר... SF2 X2 (אחד למעבד, ואחד לדלת המארז) וכמובן משחה טרמית (הבנתי שהיא מעולה) בעתיד אני מתכנן ג…
-
- 13 תגובות
- 678 צפיות
-
-
טוב, כל מי שיש לו צ'פיטק/אנרמקס/אנטק לא משנה איזה גודל בטח יש לו שניים/שלושה מאוורררים קדמים שמכניסים אויר. הגודל שלהם הוא בערך בגובה של בקבוק 1.5 ליטר. כשמהחשב שלי היום התחיל לפלוט חום כמו איזה טבון אפיה החוצה החלטתי לנסות משהו מקורי, אבל הוא הוריד את הטמפ' רק בשתי מעלות: לשים בקבוק מים קפואים של 1.5 ליטר מול המאוררים הקדמים(לא להצמיד) - זה כבר יעשה את העבודה, ולא אין הצטברות של לחות על החלקים החמים בעקבות שקע ברומטרי כי האוויר לא עד כדי כך כשהוא מגיע כבר לחלקים. אבל מה? זה עובד!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכלום, אז ככה יש לי מחשב פנטיום 4 AMD 1600, שהכנתי לי כוך מיוחד בסלון בתור קיר גבס . המחשב שייעודו לעמוד (המארז) שוכב. ואני סובל מאיטיות נוראית של המחשב בשל החום. אמרו לי לשים מאווררים אך לשווא - אולי איך ששמתי אותם לא טוב. מצורף ציור שיעזור להמחשה. מאוור מס1 - מקדימה מכניס אוויר (לבן בציור) מאוור מס 2 - מעל המעבד (ורוד בציור) מאוור מס 3 - מוציא אוויר מאחורה (כחול) יש לציין שיש פה 2 מקומת למאווררים אך שמתי אחד. עכשיו יש לי מאוורר 12 ס"מ ענק וחזק מאוד ...שמתאים לחיבורי מחשב... איפה הכי כדאי להרכיב את המאוורר שהמחשב יעבוד יותר ויתקרר . בברכה אלדר [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום לכם.. אני חדש כאן והתרשמתי לטובה ומקווה להמשיך להתרשם.. יש לי בעייה, יש ברשותי מחשב Intel Pentium 4 3.2 1mb LGA775 Asus P5GDC V-Deluxe A-DATA 256Mb X2 (סה"כ 512) במצב של עבודה על המחשב, כלומר אינטרנט, ומוסיקה ברקע.. המעבד יושב על 50 מעלות הזכרון על 32 יש לי מארז פול טאוורר עם המאוררים הבאים: * לספק שלי יש 2 מאווררים אחד ששואב אוויר מהתחית שלו (איזור המעבד) ועוד אחד שמוציא אוויר מאחורה כרגיל... 1) 80 מ"מ פשוט בחזית, שמכניס אוויר... 2) 80 מ"מ פשוט מתחת לספק, שמוציא אוויר... 3) 80 מ"מ פשוט מעל הספק, שמכניס אוויר 4) 80 מ"מ פשוט תפוס בקומבינה, שזורק על כיוון המעבד אוויר... 5) מאוורר של אינטל סטנדרתי של מעבד פנטיום 3, תפוס על הנורטברידג' 6) מאוורר קטן קטן, על עוד איזשהו …
-
- 10 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום, ברשותי המארז Foxconn TH-230. הוא זהה מבחינת מבנה למארז פה: http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/foxconn-cases_2.html בכל מקרה, יש לו רק מאוורר 120mm אחד. אני מעוניין שיצא יותר אוויר מהמארז. ישנה האפשרות של מאורר 120 חזק יותר. שמתי עין על ה Smart Fan 2 של TT ועל ה Spider Fan של Evercool. איך הם? והאם יש המלצה למאורר טוב וחזק (כמובן עם רעש סביר או אפשרות להחלשתו כמו ב Smart fan)? בנוסף- אם אפשר, אשמח לחוות דעת על המאוורר Fox-1 של Evercool. http://www.evercool.com.tw/products/sb_f2.htm תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 830 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על הפתרון הזה? בכמה מעלות הוא יוריד בערך? הוא זול-220 שקל וזה פיתרון מים ככה שזה נראה לי טוב. אמרו לי מה דעתכם עליו והאם הוא שווה ?
-
- 4 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום לכולם, זמן רב לא הייתי בפורום זאת בגלל שהייתי בחו"ל היה סבבא אם תרצו תקבלו תמונות, אבל שם עלה לי רעיון בזמן קניית נעלי NIKE והחלטתי לשתף אתכם אז כך: כידוע בקופסאות הנעליים יש מן שקיות נייר קטנות עם גרגרים משונים !!! עכשיו בזמן שאני מחליט איזה נעל לקנות אני שואל את המוכר למה משמשות השקיות הללו והוא אומר לי כך: הם משמשות לשמירה על עור הנעליים מפני לחות שהורסת את העור, ואז פתאום קפץ לי רעיון אם זה פותר את בעיית הלחות בנעלים זה יכול לפתור את בעיית הלחות במחשב, לא ??? , אז כן :smoke: פשוט ביקשתי ממנו את כל השקיות של הקופסאות נעליים שנמכרו, חזרתי לארץ עם 570 שקיות כאלו בערך, אחרי שהתארגנתי בניתי קופסא קטנה מקרטות ושם שמתי 100 יחידות של שקיות, והאומנם..... זה באמת ע…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש פיתרון קירור שקט עם זאת יעיל ולא יקר לAMD64 חשבתי על זלמן אבל ראיתי דגמים שונים במחירים שונים אם תוכלו להמליץ לי ... תודה
-
- 0 תגובות
- 415 צפיות
-
-
השאלה לפניכם, תודה. אגב לא מבוסס מים.
-
- 3 תגובות
- 515 צפיות
-
-
חברה מצאתי פתרון קירור מהיר ושעולה לא אגורה אבל הוא לבעלי אודף משחה תרמית בלבד! אז ככה אתם לוכחים את הסינק שמים אותו בפריזר של המקרר לכמה דקות הציאו ועברו מכל הצדדים עם נייר תואלט ושימו בחזרה הכל באחריותחם אם משהוא קןרה זה לא באשמתי
-
- 4 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום רב לכולם. קיבלתי את הכרטיס מסך ATI Radeon X1800GTO של Connect3D ונדהמתי מכמות הרעש שהוא עושה והמשקל העצום. אני לא בטוח אם יש לו בקרת שליטה אוטומתי על מהירות המאורר של הכרטיס. ראיתי שהכרטיס אמור להגיע לטמפ' של 69 מעלות! שזה מטורף ואני לא רגיל גם לטמפ' כזאת. אני מחפש פתרונות קירור לפי כמות הרעש (פחות יותר טוב) ובקרת שליטה כלשהי. האם פתרון fanless של ThermalTake יכול להיות טוב מספיק? ולמשהו יש יצרים שחושבים שקירור זכרון זה לא רלוונטי Arctic-Cooling NV Silencer 5 REV2
-
- 18 תגובות
- 870 צפיות
-
-
הכרטיס שלי רותח בצד איפה שהמאוור הוא בסדר אבל מאוחרה אי אפשר לגעת בפלסטיק זה מסוכן ? צריך להוסיף על זה קרור ?
-
- 4 תגובות
- 531 צפיות
-
-
המאוורר של ה-9700PRO שלי מת בפעם השניה, באופן זמני סידרתי 120MM שישב מול הכרטיס אבל הרעש היה בלתי נסבל.... הבעיה עם הכרטיסים האלה זה ה-SHIM שיש מסביב ל-GPU.... גבוה ממנו בקצת ולא מאפשר חיבור של HSF סטנדרטי... הפתרון: HS מקורי של AMD ממנו שוייף הבסיס כך שנשאר ריבוע בגודל 2.5X2.5 במרכז....
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המאוורר (משולב היטסינק) של הגשר הצפוני בלוח שלי עושה רעשים כמו של רכבת בחודשים האחרונים. ניסיתי להוציא אותו כדי לשמן אבל הוא מחובר עם שני ווים שלוחצים אותו בצורה שאי אפשר להוציא אותו (או שאני פשוט לא יודע איך) אז ניקיתי ממנו אבק על הלוח - כמה שאפשר, אבל עדיין יש רעש נוראי. יש איזה שהיא דרך לטפל בזה או שצריך לקנות קירור חדש לגשר הצפוני? אם אין דרך אז מה אתם ממליצים לקנות. ניסיתי לצרף תמונה אבל מה שיש באינטרנט זה של הגרסה החדשה יותר של הלוח בה הקירור נראה קצת אחרת
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
האם צריך קירור לזיכרונות כשלדוגמא מאיצים 667 ל-750 ? מה הסיכוי שהזיכרון ישרף? איזה פתרונות זולים יש לקירור של הזיכרונות?
-
- 8 תגובות
- 744 צפיות
-
-
חברים יש לי כרטיס מסך אולי אתם יודעים כבר radeon 9200 se st lab אבל הגרסה הקטנה יש לי בעיהמאז ומיתמיד הכרטיס מתחיל לבעור ומדי פעם לעשות בעיות אני הסברתי לאבא שלי שצריך לעשות משהוא אבל הוא אמר שהחברה צריכה לבנות גופי קירור סטוק לכרטיס ואמור לעשות עבודה טובה בכרטיסים החזקים זה נכון אבל באמת,אני חשבתי להתקין tt extreme spirit רק בעזרת הדבק כי יש לי בעיה עם הקליפסים
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ! קצת עזרה למחשב ישן טמפ' סרק 54 מעלות מפרט: m/b ecs l7vmm3 cpu-amd 1900 +fan pro 3100a בחיפוש ברשת הפתרונות מתיחסים ל-socket a-462 מבדיקה של פתרונות הקירור התפס של גוף הקירור לא מתאים גוף הקירור מחובר ללוח אם בעזרת שני ברגים (צילום מצורף ) תודה עבור העזרה ;D כספי [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום חברים בידי מעבד פרסקוט 3.2 שעליו מאוור מקורי של אינטל שמגיע ל4500 RPM במאמץ. תמליצו לי בבקשה על מאוור שקט וטוב (לא למטרת אובר קלוק) שקל להרכיב אותו (שלא צריך להוציא את הלוח אם כדי להרכיבו) ושהוא מכוון את המהירות שלו אוטומטית בהתאם לטמפרטורת המעבד. תודה
-
- 0 תגובות
- 497 צפיות
-
-
אז היום נמאס לי שהציפ על 45 מעלות כל הזמן (כשהמעבד פלוימנו על 35 מעלות) והחלטתי שהגיע הזמן למצוא פתרון זה בערך מה שעשיתי עכשיו הציפ על 35 מעלות. סוף סוף מצאתי שימוש לדיסקטים. לקחתי את המתכת שלו הדיסקט וקדחתי בו 2 חורים כדי לתפוס את המאורר הנוסף למאורר של המעבד. זה מחזיק די טוב ואין ויברציות מעצבנות. חוץ מזה הנה המקלדת והעכבר היפים שלי כולם אמרו לי לא לקנות
-
- 14 תגובות
- 952 צפיות
-
-
ראיתי אשכולות שכתוב בהן שהסיילנט טאוור יכול לקרוע את הצורה לסוקט אבל מצד שני הוא שוקל כ600 גרם בדייוק כמו הPLOO/VENUS... אז.. לא הבנתי את זה... אני לא מעוניין בOC (אולי.. ) ואני רוצה שקט יחסי אז תמליצו לי בבקשה על HSF ל64.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-