עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הוא על 56 מעלות כרגע, ממש חם עכשיו וכנראה שכך זה יהיה כל הקיץ. אני חושב שאני בבעיה. בחורף הוא לא עבר את ה50 במאמץ עד כמה הוא יכול לסבול? מה הטמפ' ה"אדומה" שלו?

• 8 תגובות
    • 584 צפיות
  2. Started by ftzahi22,

OK שלום לכולם .אני קונה מחשב חדש, המפרט שלי הוא כזה : לוח אם : MSI K8N NEO 4 PLATINUM מעבד : ATHLON 64 SOCKET 939 3200+ זיכרון : GIGA 400MHZ [KINGSTON] כ.מסךMSI ATI RX850XT TD256E PCX הארד דיסק : WD 160GB SATA DVD צורב - מארז THERMALTAKE S VIKING 9K+מסך AOC19" א. אני צריך מאוורר שקט למעבד וספק שיחזיק טוב את הכרטיס מסך ושיהיה שקט אני לא רוצה לשלם עליהם ביחד יותר מ-600 שח (שוב חשוב שיהיו שקטים) ב.איך ההארד דיסק מבחינת רעש , הוא שקט? ג.האם הייתם ממליצים על איזשהם שינויים? תודה רבה לכולם

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  3. בהתחלה חשבתי שאקח את ה-IFX-14 עם מתאם ל-LGA1366.. אבל אחרי שראיתי באנצ'ים וביקורות של אנשים יחידים שרכשו את הקירור.. די נבהלתי. הגעתי למסקנה שתוספת תשלום של 200 ש"ח בערך על טמפרטורות זהות ואולי נמוכות ב-2 מעלות צלסיוס (וגם זה בלחץ) היא לא משתלמת, אז חזרתי לתכנון המקורי - Thermalright TRUE Black 120 מצויד ב-2 מאווררי 120mm. המטרה שלי היא לקחת את ה-i7 920 לתדר מינימלי של 3.8GHZ ואם אצליח יותר.. אז אצליח . המאווררים יחוברו לבקר מאווררים של Scythe, ה-KAMA-METER כך שאוכל להחליש אותם מתי שהם לא תחת עומס. (כשיהיו תחת עומס אני מאמין שאהיה עם אוזניות..) חשבתי לקחת מאווררי S-FLEX במהירות של 1,200RPM שפולטים 49.00CFM כל אחד אבל אין לי מושג אם הם מספיק חזקים. האם הם יספיקו, או שעל…

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  4. פשוט המעבד שלי במאמץ עובר את ה80 מעלות תודה רבה מראש!!!

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  5. מדוע לבטל את הפונקציות שמורידות מתח ותדירות כשהמחשב לא בעומס מלא? אני רואה בהמון מדריכים שאומרים לעשות את זה ... אבל למה? מה זה נותן? אם גם ככה כשהמחשב יהיה בעומס מלא הוא יריץ את המתח והתדירות במהירות של ה OC שהגדרנו? לי יש כרגע Q9550 @3.4 וביטלתי את הפונקציות האלה. לחבר שלי יש Q6600 הוא עשה לו קצת OC לא זוכר לכמה אבל הוא לא ביטל את הפונקציות ועדיין עובד לו בסדר. מישהו יכול לעושת סדר בבלגאן? תודה.

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  6. Started by UNDERDOG,

תגידו זוכרים היה מזמן תחרות שאירגנה חברה לקירור מעבדים מי יעשה אוברקלוק הכי גבוהה אם הקירור שלה אז רציתי לדעת אם למישהו יש קישור לתוצאות מי ניצח כל מידע על זה?

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  7. בשביל לקרר כרטיס מסך ? הכרטיס הוא Radeon9700P, ליתר דיוק האם זה אפשרי והאם זה יביא לתוצאות טובות יותר מהיטסינקים רגילים לכרטיסי מסך? הרעיון הוא קירור טוב יותר שיאפשר אוברקלוק גבוה יותר

• 6 תגובות
    • 584 צפיות
  8. מה הלוח SLI הכי טוב היום לOverclock עד תקציב של 1K? תודה מראש, אין עדיפות לחברה.

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  9. Started by henz12345,

1) איזה פונקציות כדי לבטל בBIOS בכדי לבצע אוברקלוק טוב ? 2) תדרים של מה בדרך כלל מעלים חוץ מ CORE , וגם אותם מעלים כל פעם ב5MHZ? 3) איפה אפשר להעלות מכפלה? , לא ראיתי את זה [FSB] , או שאולי יש לזה שם אחר? 4) איפה אפשר להעלות מתח? ואם מעלים מתח אז באיזה קפיצות , ואיזה מתח מסכן את הלוח \ אסור לעבור ... 5) איך עושים אוברקלוק לזיכרונות ? לא מצאתי ... , ואיך מעלים זיכרונות ? גם ב5MHZ כל פעם ? BIOS של AMERICAN MEGATRENDS P3.10 תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  10. אם יש כזאת אשמח לדעת איזה? תודה

• 8 תגובות
    • 584 צפיות
  11. בביוס האפשרויות המתקדמות של המעבד לא מאופשרות (אפור) מישהו יודע איך אפשר, אם בכלל, לעשות OC?

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  12. Started by shushon,

אני מעוניין לקנות משחה טרמית למעבד היות וההטמפ' שלו גבוהה מדיי ואני ולאחר בדיקות שונות אני מקווה שזה יועיל. יש משחה מומלצת?

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  13. Started by Bam65,

בשביל ש ה E4300 יגיע למהירות של E6600 יש צורך בלבצע OC ממש עצבני? אני שואל בגלל שההפרש מחירים ביניהם הוא פי 2 ואם בעזרת OC שלא יסכן משמעותית את הרכיבים במחשב, אני יכול להגיע לאותם מהירויות של ה E6600 אז באמת חבל להשקיע עוד כסף. המפרט ל-OC: ספק:Enermax Liberty - 400W מעבד:E4300 לוח אם: Gigabyte DS3 REV3.3 זכרונות:G.SKILL 2GB DDR2 800MHZ כרגע לא חשבתי על להוסיף קירור נוסף למעבד, אבל אם זה יהיה קריטי ל-OC אני חושב שאני יזמין את ה-TUNIQ. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 584 צפיות
  14. יש לי מאוורר למארז של חברת THERMALTEK מדגם A1926, אומנם על האריזה כתוב שהוא מרעיש 20 דציבלים מה שבמציאות לא קורה והוא גם עושה 2200 סיבובים על פי SPEEDFAN. ניסו לעזור לי עם התוכנה ולא הצלחתי להתמודד איתה למרות שהגדרתי הכל מהביוס ודרך התוכנה, יש תוכנה אחרת? פשוט הרעש משגע אותי! והאם למישהו יש את המאוורר הזה ויכול להגיד לי בוודאות שהוא הצליח להנמיך את הסיבובים אני אודה לו מאוד אם יסביר לי איך. שוב תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  15. Started by rivking,

יש לי Sapphire X1950 Pro 512MB והקלוקים שלו כרגע 621/796 (כאשר הסטור הוא 580/690) עשיתי את זה דרך הקטליסט הרצתי OC אוטומטי והגעתי לקלוקים אלו עכשיו בריבה טונר שאני נגיד נותן מספר לקלוק ולוחץ apply זה חוזר לקלוק הרגיל נגיד אם אני למשל העלתי 5-8 הוא יחזור אני צריך לעלות 15+ גדי שהוא יממש את הקלוק וכמובן שככה לא עושים OC ושאני משתמש ב-ati tool אני מעלה לקלוק הוא המסך נכבה וצריך לעשות ריסטרט אני לא מבין מה הולך זאת בעיה חומרתית? או שמה הכרטיס באמת חרא ל-OC...? עוד משהו! שאני יוצא לדסקטופ ואני נגיד נכנס או ל-atitool או ל-rivatuner או ל-Ati tray tool זה רושם לי שהקלוק הוא 580/796 ולא 621/796 יכול להיות שהקלוק מתממש רק ב3D ולא ב-2D כי שאני נכנס לקטאליסט אני רואה 621/796... ??? …

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  16. שוב שלום היום אני הולך ל- KSP ( סומך עליהם . אחרת על מי אני אסמוך ? ) אני קונה א - מאוורר לצד 120 MM .. השאלות שלי בנוגע למאוורר זה הן : א - מה אני אמור לדעת לפני שאני קונה את המאורר הזה ? ב - שיוצא או יכניס אוויר ? (אני חוש שיוצא - שואב אוויר מבפנים ומוציא אותו .. אבל תייעצו לי אתם ואני אראה לפי התגובה שלכם מה לבחור בסוף .. בכל מקרה אני אראה את השפעתו כאשר הוא מכוון לבפנים וכשאר הוא מכוון לבחוץ ) אני מעוניין לקנות מאוורר למעבד ... יותר נכון מאוורר + גוף קירור חדש ... יש לי תושבת AM2 ( 940 ) מה המאוורר + גוף קירור מומלצים בטוחו המחירים כמובן .. נ.ב המעבד נמצא באוברקלוק - האם להשקיע במאוורר + גוף קירור ברוב הכסף למעבד ומאוורר פחות טוב לטובת הוצאת\הכנסת אוויר ל…

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  17. Started by shai11,

שלום לכולם אני רוצה לשפר את הביצועים של הכרטיס מסך שלי nvidia g-f 7300 le pci-e שאר המפרט הוא: pd-c 940 3.40 ghz 1024 ddr2 asus p5ld2 se 450w עכשיו שאלה זה בכלל אפשרי?

18. Started by oron1g,

לא מבצע OC רוצה רק שקט המעבד הוא E6300 תקציב - עד 300 שקל חשוב שיהיה הכי שקט שיש תודה, אורון

• 7 תגובות
    • 584 צפיות
  19. Started by matvey99,

אם אני מחליף את ההיט סינק הסטוק(SBב) להיט סינק הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=18812 ואני שם עליו מאוורר 80MM אז זה אמור לתת לי שינוי רציני במעלות של הלוח אם? פשוט אין לי אפשרות להחליף את ההיטסינק של ה NB

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  20. אין מה להוסיף, השאלה בכותרת. המון תודה!

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  21. יש לי שני סטיקים של וינבונד 256 ושני סטיקים של סמסונג בעבר שהיו לי רק הוינבונד עשיתי oc מ 2.4 800 מ 200 ל 250 שזה בפועל מ 2.4 ל 3 ג'יגה העלתי שלב אחד במתח של המעבד מ 1.52 ל 1.55 ומתח לddr ל 1.60 והכל פעל יציב וכשורה עכשיו הוספתי שני סלוטים נוספים של סמסונג ורציתי לדעת מס דברים 1) מה המתח הבסיסי של הסמסונג 2) חיברתי את ארבעתם ב duel channel אבל מכל 2.7 המחשב מתחיל להשתגע שאם כל זיכרון בניפרד אני מגיע ל 3 יציב מה צריך לעשות או איזה מתח מומלץ לשים על מנת לייצב בין שני החברות שיחקתי עם המתחים אבל הוא תמיד נופל ואני פשוט יודע שאפשר לסחוט יותר מ 300 הרץ עלובים

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  22. Started by עינב,

שלום . יש לי מעבד סלרון 800 , עכשיו בביוס יש אפשרות להעלות את המהירות שלו ... העלתי את המכפלה ל 9 זאת אומרת שבביוס הוא מראה לי שהמעבד עכשיו הוא 900 , אבל בתוכנת CPUZ הוא עדיין מראה לי שהמעבד עומד על 800 ... למה זה ככה והאים עשיתי משהו לא בסדר. ... ?

• 7 תגובות
    • 584 צפיות
  23. Started by Ariel Style,

אז ככה, לאור הבקשות לתוצאות ב3DMARK03 הנה הפרטים. המחשב שלי הוא בן 4 שנים וזה המפרט: Intel Pentum 2.6GHz Hyper Threading 800MHz 256X4 (1GB) DDR Doul 400MHz MSI Neo-2 865PI 800MHz Nvidia GeForce FX5700VE 256MB + DVI + DVDIN Sound Blaster Audigi 7.1 Generi 350W רץ על: Microsoft Windows XP Home Edition SP2 קירורים: קירור סטוק למעבד, קירור סטוק לכ' מסך + מאורר 80מ"מ 3000RPM מולו. חסר לי מאוררים להכניס ולהוציא אוויר, ככל הנראה יהיו פה מחר בעזרת ה'. עשיתי ללא אובר קלוק לכלום בדיקה ב3DMARK03 והנה התוצאות: 2044 - ללא אובר קלוק. עשיתי אובר קלוק רק לכ' מסך בתדרים הבאים: זיכרון: 200MHz @ 234MHz ליבה: 225MHz @ 403MHz התוצאה עם אוברקלוק לכרטיס מסך בלבד ב 3DMARK03: …

• 6 תגובות
    • 584 צפיות
  24. Started by BaraKulA,

יש לי את הזלמן מדגם המניפה . האם כדאי שהמאוורר יעיף אויר על הסינק או שפשוט ישאב אותו ממנו ? מה מומלץ ?

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  25. היי , אני תקוע עם אוברקלוקינג ל q6600 בבאס של 420 ולא מצליח להגיע ל 430 גם עם עוד מתחים בהכל כמעט. המפרט הוא : q6600 על קירור מים (ב 420 לא עובר 62 מעלות בליבה החמה). Gigabyte ga-ex38-dq6 Bios F2 Corsair dominator pc2-8888 הזכרון כרגע על 1008 ב 4.4.4.12 אבל גם שהורדתי אותו לאחד לאחד ושחררתי תזמונים זה לא עזר. המתחים כרגע הם : ddr2 : +0.7 2.5v pcie : 105mhz + 0.2v fsb : +0.25v mch : +0.2v cpu : 1.525v ניסיתי לעלות את המעבד עד ל 1.5V , Mch +0.3 , fsb +0.35 ולא עזר לי בכלל. השאלה עד כמה אפשר לעלות מתחים ל NB ול FSB בצורה בטוחה. מה עוד יכול לעזור ? אני חייב להגיע ל 450fsb לפחות.

• 5 תגובות
    • 583 צפיות

דיונים חדשים בפורומים