עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי, קצר ולעניין, קניתי את הנ"ל + ARCTIC SILVER 3 ואלה התוצאות: AXP1600+ AGOIA 1400@1806 מאמץ 43-44 מעלות (שעה וחצי של PRIME 95) כאשר המאורר על 3000 סל"ד, 45 מעלות כאשר הוא על 2500. במנוחה 35 מעלות (3000 סל"ד). רצוי לציין שהמארז סגור ומאוורר בצורה סבירה - יש מקום לשיפור. **רק לשם ההשוואה - לפני ההרכבה הייתי עם הסינק המקורי ומאוורר גנרי והטמפ היו: 50 במנוחה 56 במאמץ כשהמארז פתוח. ובקיצור השיפור משמעותי בהחלט ומעיד על איכותו של HS זה. תודה לכם העוזרים בבחירתו. ולמי שמתלבט אם לקנות - הקניה שיפרה משמעותית את הטמפ' אבל ממש לא היטיבה עם חשבון הבנק (הכל ב- 350 ש"ח).

2. Started by The Ball,

אני לא בטוח איפה לשים את זה פה או בפורום של גרפיקה ותלת מימד... אז בסופו של דבר החלטתי לשים את זה פה לחבר שלי יש GEFORCE 2 MX של CRETIVE... והוא רוצה לעשות לו OC אבל יש עליו היטסינק ענק שמודבק לליבה, ניסינו להוציא אותו אבל הוא דבוק ממש חזק (רצינו לשים עליו מאורר קטן במקום).. מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איך להוציא אותו? הורדנו את התוכנה RIVA TUNER והתחלנו לעשות OC ואחרי שהעלנו התחילו פאקים על המסך (לא בכולו) כאלה קוים כאלה אם זה משנה.. ואז נכנסו למשחק שדורש מאמץ של הכרטיס מסך ב- UNREL TOURNAMENT (לא 2003) ובמשחק אין בכלל בעיות או קוים, הוא עובד חלק... אבל כשאנחנו חוזרים ל- DESKTOP יש את הקוים המעצבנים האלה קיצר יש בעיה בדו מימד ולא בתלת מימד (מאוד מוזר לא?) למישהו יש רעי…

• 9 תגובות
    • 693 צפיות
  3. Started by Krazy-Hawk,

שלום, רציתי לדעת מה הטמפ' המומלצת לכרטיסי מסך מסדרת 6600GT. ואיזה קרור אפשר להוסיף על כרטיס מסך, לא משהו מסובך ויקר. ובכלל אם כבר אז מה גם הטמפ' המומלצת להארד דיסק? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Dalbayob,

ממצב אנשים ?! אז ככה ... איך עושים OC ? (: אם אני אגיד לכם את פרטי המעבד שלי + כל המחשב יש מצב אתם אומרים לי עד כמה בערך אני יכול להגיע ב - OC ?.. תודה מראש, משה

• 1 תגובה
    • 550 צפיות
  5. אני מתכוון לקנות 2 מאווררים של 80 מ'מ ושניים של 120 ממ'... יש לי מאוורר 80 מוציא מקדימה ומאוורר למעבד ומאוורר מוציא לספק (המאוורר מקדימה סתום בפלסטיק, שמו אותו רק בשביל היופי [יש מסביבו 3 לייזר-לדים]) אתם יכולים לתת לי עצות איפה למקם אותם? תודה.

• 8 תגובות
    • 670 צפיות
  6. אז ככה יש לי תמפרט הזה: Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM Thermaltake V1 Gigabyte GA-P35-DS3L NZXT Apollo No PSU Black Enermax Liberty 400W 30A @ 12V Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 WD 250GB SATA II 16MB KS BFG 8800GT G92 OC 512MB DDR3 Retail זה OC הראשון שלי והגעתי ל 2.8Ghz ובזכרונות ל 800 והטמפרטורה במאמץ היא 49-51 , אני רוצה להגיע לסביבות ה 3Ghz עכשיו לבעיה ,אני לא בטוח שהגדרתי תדברים טוב בביוס אז העלתי תמונה של ההגדרות בביוס ואם משהו לא טוב אני ישמח לקבל עזרה קטנה איך להמשיך ועדיין לא הבנתי תקטע של המתחים והתיזמונים של הזכרונות אז גם העלתי תמונה של ה CPU Z למקרה הצורך [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by yarin153,

היי אני כרגע משתמש בקירור ZALMAN CNPS5X הוא אצלי כבר שנתיים ובשנה האחרונה הוא עושה קצת זמזומים החלטתי להשקיע לרגל הכניסה לקבע ולקנות קירור מים CORSAIR H110 יחד עם המארז NZXT PHANTOM 530 השאלה שלי היא האם הקירור מים יהיה שקט יותר מהZALMAN ? המחשב משמש אותי לגיימינג (אם כי רק בכניסה לקבע אני גם יקנה כ.מסך חזק סוף סוף)

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by eliau21071981,

הגעתי להחלטה לאחר התנסות במשחק crysis ואכזבה לעשות o.c למעבד וזכרונות אני צריך את עזרתכם אנשים יקרים כדיי להגיע למטרה הזאת אתם תקוותי היחידה ברשותי יש לוח MSI P35 NEO מעבד DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz 9 x 267 זכרונות 3X1GB 1066MHz ספק כוח 500W לא יודע איזו חברה ארדיסקים 2 SATA 320GB 16MB WD IDE 160GB WD 8MB כרטיס מסך GF8800GTS 320MB 256BIT דרך אגב רמת הקירור של המעבד טובה מאוד ללא מאמץ לא עובר את ה 20טמפ במאמץ לא עובר את ה 30טמפ זהו נראה אם שכחתי משהו להוסיף אז תגידו לי אני יוסיף אני גם יעלה תמונות מהביוס שיהיה יותר קל להדריך אם תסבירו לי איך אפשר לעלות פה תמונות

• 5 תגובות
    • 763 צפיות
  9. Started by IlanF,

אני רוצה להשתיק את הכרטיס מסך שלי שממש רועש וראיתי את הסדרה הזו. ראיתי את Twin Turbo III ב- 200 באייבורי, איך הדגם הזה? כמה הוא שקט לעומת קירור מפוח והאם הוא שווה את המחיר? אולי המלצות אחרות? חשבתי על ה- Xtreme IV אבל אני לא רואה שהוא נמכר בארץ ובאיביי רוצים עליו מחירים הזויים (מחיר בסיס גבוה יחסית גם ככה + משלוח בעלויות מטורפות) עוד דבר שראיתי זה Accelero Hybrid II - 120 קירור מים במעגל סגור, עולה כ-500 ש"ח, אבל אני לא בטוח שאני רוצה ללכת לקירור מים בכרטיס כזה.

• 33 תגובות
    • 6.3k צפיות
  10. תראו החלפתי לוח לABIT NF7... והפעלתי את הSpeedfun הורדתי מהאתר.... ותמיד מופיעות לי אותן הטמפ' איך זה יכול להיות... תמיד כתוב לי -48 41 35 31.. תראו בתמונה שצירפתי... מה לעשות....? אני מעוניין לעשות OC אבל איך אני ידע אם אני לא עובר את הטמפ' הקריטיות.... :s05: [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  11. שלום לכולם, 2 שאלות: 1) האם הבסיס של הקירור מלא או חלול? כלומר: הוא מרובע ועבה... - זה אומר שהוא מלא? 2) איך אני יכול לדעת איזה חומרים יש בתוך הצינורות? בתודה מראש, וסליחה על הבורות!.

• 7 תגובות
    • 588 צפיות
  12. Started by r1plet,

שלום, ברשותי Gainward Golden Sample GTX 260 Core 216, שכבר בא עם OC מהמפעל ל625/1348/2200. אחרי כמה וכמה שעות של משחקים עם הקלוקים הגעתי לקלוקים יציבים ב100% של 720/1512/2320, מה שהכי מפתיע שרוב הזמן הקלוק שהחזיק אותי מאחור הוא דווקא הזכרון... כנראה שנפלתי על כרטיס עם זכרונות שלא אוהבים OC בכל אופן, אחרי כמה וכמה שעות טובות של קרייסיס וMETRO 2033 ללא שום בעיות וללא הפסקה, הרצתי לבסוף FURMARK רק כדי להיות בטוח. תוצאה סופית: מה דעתכם? מפתיע שדווקא בזכרון לא הגעתי לאיזור ה1200+, אפילו ב1188 לא הצלחתי להתייצב, אבל העיקר הליבה והשיידר...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by kapuera2001,

יש לי לוח אם gigabyte 6vxc7-4x ומעבד פנטיום 3 . 1000Mhz וקראתי בכל מקום כאן , שלא ניתן לפתוח מכפלות עם המעבדים של אינטל , ואין לי מושג מה עוד... כרגע העלתי את המכפלה שלי ל 9 והבאס 133. ויש לי 1197 מגה הרץ... אז למה אמרתם שאי אפשר? או שבאמת אי אפשר ורק נראה לי שהעלאתי? כי אני רואה ב sandra speed 999mhz performance rating PR1197 (estimated אין לי מושג , פשוט עשיתי 133*9=1197 :-\ אני צודק? באמת עשיתי אוברקלוק? :\

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  14. Started by asdfasd,

זה המפרט שלי(למטה) וחשבתי לשים קירור ac freezer pro 7 או ac freezer xtreme אני רוצה שהמעבד יהיה די קריר גם בזמן מאמץ, האם כדאי לי לשים קירור והאם יש הבדל רציני בין הקירורים למעלה? (אני לא עושה oc) מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1475 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤479 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB ¤386 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1210 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤275 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 OC Edition 1024MB DDR5 …

• 2 תגובות
    • 501 צפיות
  15. Started by chenzig,

לוח אם של אינטל סיאטל 2 והייתי מעוניין לעשות אוברקלוק האם אפשר?

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אהלן החלטתי גם אני לנצל את הדיאפאי המקסים שיש לי ולנסות להגיע לבאס של 240-250 אם הזכרונות יסחבו אותם. כרגע אני רץ על 200 בתזמונים של 2-3-3-7 הזכרונות של סופרטאלנט והם על מתח אוטומטי. בכמה אתם חושבים שאני צריך להעלות את המתח בכדי להגיע ל240-250 הנכסף? לאיזה תזמונים אני אשנה את הזכרונות? ואיזה אופצייה בפריים95 בודקת את היציבות של הזכרונות? אשמח לשמוע אם יש למישהוא נסיון עם הזכרונות של סופרטאלנט באוברקלוק! כמובן של240-250 אני יגיע בקפיצות של 7-8. תודה ברק [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  17. Started by dandisc,

שלום! קניתי לא מזמן מחשב חדש(מפרט בצד) עם הכרטיס הנ"ל(Club 3d) אך מבדיקה קצרה גיליתי שהוא מייצר את רוב הרעש-הAC7 של המעבד די שקט וכך גם המאווררים של המארז. אשמח אם תציעו לי פתרון עד 80 ש"ח בערך-ואם אין אפשר להציע גם במחירים גבוהים יותר ואני אשקול זאת : תודה רבה

• 5 תגובות
    • 599 צפיות
  18. Started by rk666,

יש לי בעיה עם הOC אני לא מצליח לעבור את הBUS של 141. אני חושד בכרטיס קול של AUREAL A3D 2 או ברטיס רשת של REALTEK ברגע שאני עובר את ה141 וינדוז לא עולה ורושם מסך כחול אומר שיש תקלה תבדוק את ההד דיסק חיבורי חומרה וכאלה "אם התקלה חוזרת תתקשר למי שסיפק לך את החומרה". הקטע הוא שברגע שאני מחזיר את הBUS אחורה (מתחת ל141) ההרד דיסק הופך לפיו מוד (אל תסבירו לי איך לסדר את זה אני יודע איך ואפילו הסברתי לכמה אנשים). למה זה קורה, ולמה אני לא יכול לעבור את ה141 FSB את המפרט המלא יש בצד ימין כמובן....

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by tgen,

יש כרטיסי זיכרון שלמרות שרשום שהמהירות שלהם היא 1600MHz מופיע שבפועל הכרטיס עובד על 1333MHz. שמתי לב שזה קורה בגלל שיש פעמים שה-spd speed וה-test speed של הכרטיס שונים ושאפשר בביוס להעלות ידנית את המהירות. רשום אפילו בתמונה שצירפתי שיש פרופיל מוכן במיוחד בשביל זה. האם המהרה כזאת כרוכה בסיכון מסויים או בעלייה כלשהי של הטמפרטורות במחשב? ואם לא, אז למה מלכתחילה ההגדרות לא היו על המקסימום?

• 5 תגובות
    • 5.6k צפיות
  20. Started by predator_008,

יש לי ביוס CMOS זיכרונות DDR400 512*2 תיזונים 2.5-3-3-6-1T אני לא יודע כמה המחלק לא יודע איך בודקים מי שיודע איך לעזור לי???? אני רוצה לשנות את המחלקים שלהם כדי להגיע קצת יותר עם המעבד אם צריך משהו נוסף אני יוסיף תודה מראש. predator_008

• 8 תגובות
    • 540 צפיות
  21. ניסיתי איך שהו להוריד את זה אם קליפסים לא הצלחתי

• 0 תגובות
    • 480 צפיות
  22. Started by habarbash,

שלום יש לי מעבד סלרון 2GHZ ( נורטווד ) ואני ממהיר אותו , הבעיה שאני יכול להעלות רק את הFSB , ומתי שאני מעלה המחשב עובד בסדר אבל אחרי שאני מפעיל מחדש המחשב משמיע BIP ארוך וזהו נאדה , אני צריך לעשות RESET שוב ואז לשנות את ההגדרות לברירת מחדל . הכפלה : 20 ( נעול ) FSB : 100 אני יכול להעלות אותו עד ל 132 . לוח : EPOX P4M222A . 2: מה זה PCI Universal ?? תודה רבה .

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  23. Started by asaf556,

לפני שבוע עשיתי oc ואז החזרתי אותו לסטוק כי לא היה לי זמן להמשיך האם אני יכול להתחיל ישר מאיפה שהיגעתי או שאני חייב להעלות לאט לאט?

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  24. המחשב שלי די מספק אותי ומכיוון שהכרטיס מסך לשי (ATI X300SE) קצת צולע ואין לי כסף לכרטיס מסך חדש אז החלטתי לנסות שוב פעם לעשות לו אובר קלוק קטן בשביל לסחוט ממנו קצת ביצועים. פתחתי את המארז ניקיתי אבק הוספתי מאווררים + שתמי 2 מאווררי 80 mm אחד מעל הכרטיס ואחד מתחת לכרטיס ששניהם זורקים עליו אוויר. אז יש לידרייברים של אומגה אפשר להשתמש בהם יש להם AutoOverclock או שיש ATItool או תוגנות אחרות... עם מה לעבוד ואם יש טיפים אני אשמח. נ.ב. בלי הערות מיותרות של "כרטיס עלוב לא מריץ שום דבר אל תתאמץ, תחליף" , וזה משום שאין ל יכסף מיותר לכרטיס חדש. חוץ מזהי הכרטיס הזה הריץ יפה עד היום כל משחק שהבאתי לו (סדרת TW החדשים שבהם, HL2, DOOM3, ריפאבליק קומנדו, DOW:DC, NWN2) זה מריץ יפה מאוד עם …

• 7 תגובות
    • 823 צפיות
  25. שלום לכולם אני מחפש מדריך להרכבת גוף קרור זה תודה משה

• 1 תגובה
    • 500 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.