עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בהתחלה חשבתי שאקח את ה-IFX-14 עם מתאם ל-LGA1366.. אבל אחרי שראיתי באנצ'ים וביקורות של אנשים יחידים שרכשו את הקירור.. די נבהלתי. הגעתי למסקנה שתוספת תשלום של 200 ש"ח בערך על טמפרטורות זהות ואולי נמוכות ב-2 מעלות צלסיוס (וגם זה בלחץ) היא לא משתלמת, אז חזרתי לתכנון המקורי - Thermalright TRUE Black 120 מצויד ב-2 מאווררי 120mm. המטרה שלי היא לקחת את ה-i7 920 לתדר מינימלי של 3.8GHZ ואם אצליח יותר.. אז אצליח . המאווררים יחוברו לבקר מאווררים של Scythe, ה-KAMA-METER כך שאוכל להחליש אותם מתי שהם לא תחת עומס. (כשיהיו תחת עומס אני מאמין שאהיה עם אוזניות..) חשבתי לקחת מאווררי S-FLEX במהירות של 1,200RPM שפולטים 49.00CFM כל אחד אבל אין לי מושג אם הם מספיק חזקים. האם הם יספיקו, או שעל…

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  2. אם קרטיס המסך ישרף מאוברקלוק ועדיין הוא באחריות ואני הולך לחברה כדי להבדיל אותו האם הם יכולים לדעת שהוא נשרף מאוברקלוק ???

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  3. שאני נכנס לביוס רשום להעלות בהדרגה את ה- cpu oc וזה נמצא בהגדרות של הזיכרון ....עכשיו השאלה עם זה מעלה את התדר של המעבד או שזה ממהיר את הזכרון, ועד כמה אפקטיבי זה... http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=511

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  4. אז הבעיה היא כזאת : הכרטיס מסך שלי מגיע לטמפרטורות גבוהות ונכבה גם המעבד שלי (P4 3.2) מתחמם לטמפרטורות של עד 90 מעלות בערך לעומת הלוח אם ששומר על טמפרטורה סבירה. במארז יש לי את המאורר סטוק של המעבד (שלפי מה שהבנתי הוא ממש גרוע) , 2 מאוררי סטוק של הכרטיס מסך (ASUS 9800XT) כשאחד מהם בקושי עובד כבר , 2 מאוררים מוציאי אוויר ואחד מכניס שאין לו ממש מאיפה להכניס. זקוק לעצות , מה כדאי לקנות כדי לשפר את הטמפרטורה של הכרטיס מסך והמעבד כי המחשב כבר לא מסוגל להפעיל משחקים ואם כן ל 5 דקות עם קרטועים לא מהעולם הזה אשמח לעזרה , עידן

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  5. Started by W0lverine,

האם כדאי להשתמש במשחה הטרמית שמגיעה עם ספארק 7\7+ או לקנות אחרת בנפרד?

• 7 תגובות
    • 551 צפיות
  6. Started by lielmar1,

אחים שלי אני צריך קרור למארז ולמעבד לא יקר מאוורר טוב בן 30 ל 50 שח עם לדים אם אפשר תודה

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  7. Started by An7i,

לכל חברי הפורום התותחים פה שלום רב ביקרתי כבר בכמה אתרים בנושא של אובר קלוקינג וראיתי שהאמת פה החברה הרציניים אז אני צריך קצת עזרה קניתי מחשב חדש והרכבצי אותו באמת בהשקעה שיכלתי לעמוד בה אבל מרכיבים אכותיים ככה לפחות אני חושב אני אשמח אם תוכלו לעבור על המפרט שלי ולהגיד לי אם הוא באמת בנוי לאוברקלוקינג אם אני צריך את זה בכלל ואם אני ארגיש ממש בהבדלים ואם כן אשמח מאוד מאוד אם מישהו יתן לי מפרט שינויים (אבל מישהו שמבין כי אני מפחד כרגע לדפוק את הרכיבים ) המפרט הבא הוצא מהתוכנה cpuz לוח אם - asus p5e rev 1.x.x ציפסט - x38 גשר צפוני - 82801ir (ich9r)b ביוס - american megatrends inc גירסה - 0303 תאריך עידכון - 10/30/07 מעבד -3.00GHz e8400 טכנולוגיה - 45nm מתח ליבה כרגע - 1.1…

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  8. Started by Dimer,

שלום לכולם אני מחפש זיכרונות (2GB (2X1GB מסוג DDR ואני רוצה שהם יגיעו לאיזור 250MHZ ב-OC על תיזמונים של 2.5-3-3 יש המלצות?

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  9. Started by urdead,

לחבר שלי יש כרטיס מסך X1900GT שעבד בסדר גמור אבל לאחרונה הוא עושה ריסטים (כאילו המסך התנתק ושוב מתחבר אחרי זמן קצר או שיוצאים משמישחק בדרך כמו ALT+TAB )במשחקים אז חשבתי שהוא מתחמם יותר מידי אבל אני לא ממש בטוח שהוא מתחמם כי שבדקתי ב ATITOOLS הוא הגיע ל 83 מעלות בבדיקה של הארטיפקטים וזהו אבל במשחקים הוא עושה ריסט ודיי נראה לי שבגלל החום .. קרה לעוד מישהו ?? אני חושב שזה יכול להיות המארז שלו - הטמפרטורה בדרך כלל מסביב לכרטיס מסך(GPU AMBIANT או משהו כזה ) באוורסט היא 55 מעלות יש לו מארז גנרי עם מאורר אחד שמכניס אוויר מקדימה ואחד שמוציא מהצד והכבלים דיי מבולגנים אני הצאתי לו להוסיף מאוור שיוציא אוויר מאחור ושיסדר כבלים לדעתכם זה יכול לעזור ?? או שהבעיה היא אחרת ??

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  10. Started by tom_k85,

אך בוחרים זיכרון טוב לOC? במה צריך להתחשב איזה חברות טובות וכו... תודה לכל העוזרים :xyxthumbs:

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  11. Started by contA-,

אני יודע שאני משגע אתכם אם הת'רדים שאני פותח אבל תדעו שהכל מאהבה אז ככה השאלות: 1.האם זה שהחברה של הזכרונות שלי היא לא מהידועות (Micron) יימנע\יגביל אותי במהלך האוברקלוק? 2.האם ספק של 300W ג'נרי יספיק לי לביצוע האוברקלוק?-קחו בחשבון שאני מוסיף אמצעי קירור לביצוע האוברקלוק,אלה הפריטים שאני מוסיף: קירור לכרטיס מסך: Arctic-Cooling ATi Silencer מאוורר למעבד: ENERMAX 120MM Ball Bearing fan לוח קירור למעבד: Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 קירור לזיכרון של הכרטיס מסך: Zalman VGA RAM Heatsink ZM-RHS

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  12. Started by adito,

אז ככה... יש לי gigabye gf 6600gt עשיתי לו OC והגעתי בליבה מ500 עד 561 ובזכרון מ 1000 ל1117 ואם אני מעלה עוד קצת כבר יש ארטאפקטים... במצב כזה בשביל להעלות עוד אני צריך לעלות במתח... איך אני מעלה מתח בלי לגעת פיזית בכרטיס? לא מצאתי בbios. דרך אגב יש עליו קירור דיי טוב vga silencer 6 ככה שאני לא ממש דואג מטמפ' תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  13. שלום לכולם. אני רוצה לעשות OC עם הרכיבים הבאים: בארטון 2500 אסוס A7N8X דלוקס V2 ג'ייל גולדן דרגון 512MB 3200 XASER 3 כשהחלפתי את כל 7 המאווררים לSF2 גוף קירור Thermalright SK-7 1 מה אתם אומרים על הפוטנציאל OC של המערכת הזאת ומה יש\צריך לשפר עלמנת שיהיה טוב יותר 2 איך הקירור שלי (כל המאווררים וכו')

• 6 תגובות
    • 551 צפיות
  14. Started by Swimmer,

אני מתכנן קירור מים מ-DD, כאשר כל החלקים ישבו בתוך מארז מפרספקס, עריכה: תכננתי את השילוב של כל החלקים ביחד(תיכנון מדויק כשיהיו לי מידות של החלקים) אם ויהיה צורך להוסיף מאוורר בגג, נוסיף, הרעיון הוא שהאוויר שמגיע לרדיאטורים הוא כמה שיותר קרוב לטמפ' של החדר ולא מתחמם ע"י חלק כלשהו [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  15. Started by aviran_n,

אני מתלבט בין זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=393 לזה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=397 הנתונים של הenermax הם: 40.87cfm 35.60dba ושל הTT הם: 37CFM 30dBa אני חושב שהTT עדיף במקרה הזה אבל עדיין הרבה ממליצים על האנרמקס.. הייתי רוצה לקבל הסבר עליהם ומה עדיף ולמה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 551 צפיות
  16. Started by BaraKulA,

יש לי את הזלמן מדגם המניפה . האם כדאי שהמאוורר יעיף אויר על הסינק או שפשוט ישאב אותו ממנו ? מה מומלץ ?

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  17. Started by morbidangel,

כלום לכולם התחלתי קצת להיכנס לענין ה-OC ורציתי לקבל קצת טיפים. ברשותי מעבד AMD athlon 2800 לוח אם Epox 8HDA5J זכרון 1.5GB (מחולק ל1GB של mushkin ועוד 512 של ADATA על pc3200) ספק 400WTS גנרי FSB של 200 מכפלה x9 תדר בסיס 1800MHZ קראתי הרבה בפורום ות'רדים אחרים בגוגל אבל עדין יש לי כמה שאלות. על מנת לבצע OC טוב יש צורך להוריד את המכפלה ולעלות את ה-FSB, כמו כן לעלות את מתח המעבד לאזור ה1.7V ? אני די בטוח שיש הרבה דברים שערבבתי פה, אז אשמח לתגובות הערות והארות. תודה!

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  18. Started by supercars,

בזמן שניקיתי את המארז מבפנים, פגעתי באחת מצלעות הקירור וזה מה שקרה: מהי חומרת הנזק?

• 4 תגובות
    • 550 צפיות
  19. היי מישהו יודע האם ניתן לקנות בארץ מאורר מדגם Panaflo L1A 80mm ? או מכיר חנויות בחו"ל שיש להם אותו ועושות משלוחים לארץ? אני חייב להחליף את המאורר של הSHUTTLE שלי שעושה רעש של טרקטור... ומכל מה שקראתי, זהו הדגם המומלץ - שקט מאוד ודוחף מספיק אוויר לקרר את ה XP1800+ שלי (ללא OC) תודה

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  20. http://www.pcstats.com/NewsView.cfm?NewsID=59454

• 1 תגובה
    • 550 צפיות
  21. Started by Moooshe,

אין ספק שאלה ימים שמחים עבור המחשב שלי. לא רק שהמאוורר של הכרטיס מסך מת, אחד של המארז (enermax) מת, אחד מראה סימני גסיסה ועוד אחד שיש לי מימי אנטיוכוס ונראה לי שהמהירות שנוצרת מהחיכוך בסיבוב שלו מעלה את הטמפרטורה ביותר ממה שדחיפת האוויר שלו מורידה. בקיצור, אני צריך להחליף 3 מתוך 4 מאווררי המארז שלי. מאחר ואני יותר מרושש מזאב רווח ב'סלאח שבתי', אני צריך מאווררים זולים אבל כמובן שאני לא רוצה להתפשר על גנריים או דלתא, שלא יחשבו שאני מחביא איזה מיינפריים בבית. מצאתי באתר של הדובים כמה אפשרויות יחסית זולות: Spire 80MM Case Fan Ball Bearing http://www.spire.nl/asp/hdd.asp?ProdID=24 מהירות: 2500, דחיפת אוויר: 37, רעש: 25. המחיר: 38 ש"ח. Vantec Uv 80MM Case Fan Blue http:/…

• 4 תגובות
    • 550 צפיות
  22. Started by Silencer,

אנחנו עובדים על לעדכן את מדור המפרטים המומלצים וכרגע מנסים למצוא גוף קירור שקט ל-AM2 שמסוגל להתמודד עם 95W בעלות של עד 70 ש"חי. מישהו מכיר? עד היום כיכב האיגלו של glacialtech, אבל לצערי 95W זה קצת מעבר ליכולותיו... תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 550 צפיות
  23. אוקי אז זה המפרט E8400 Thermalright ultra 120 xtreme NZXT Tempest corsair 550VX Asus p5n-D לאיזה אוברקלוק אפשר להגיע עם המפרט הזה? ניחוש פרוע

• 2 תגובות
    • 550 צפיות
  24. Started by Luffy,

ראיתי פחות או יותר כמה עולים ספקים נורמליים, והתקציב שלי עומד על איזור ה-400 שקל. גם 500 זה סביר, אם זה משהו אקסטרא מיוחד. המפרט שלי - אתם יודעים איך להגיע אליו, וקחו בחשבון ששני היצורים הבאים הולכים גם לעלות על המחשב בשלב כלשהו: http://www.ynondigital.co.il/product.php?cat=1&id=10 http://www.ynondigital.co.il/product.php?id=19 למעשה זה כרטיס אחד ועוד כרטיס הרחבה שלו (עוד סוגים של I/O). מעבר לזה יש בקייס שני מאווררי 120 מ"מ ועוד אחד 92 מ"מ, פשוטים. אם למישהו יש ספק באשר לספק הנוכחי - מצורפת תמונה. (שימו לב לכרטיס המסך: קירור פאסיבי. מאוד. ראיתי גופות יותר אקטיביות.) (כל המלצה לגבי קירור טוב שניתן להוסיף למארז, בעיקר כדי לקרר את כרטיס המסך, תתקבל בברכה) [attachment del…

• 2 תגובות
    • 550 צפיות
  25. Started by rivking,

לקחתי זכרונות ממחשב אחר שהיו על מחלק 1:1 ומהירות האמיתית של הזכרונות היא 667MHZ ועכשיו הם מנוצלים רק כ-400 כי המעבד היה על 200 באס מכיוון שבלוח שלי אין אופציות של OC אני לא יכול לשנות את זה שוב יש איזשהי תוכנה שיכולה לעקוף את זה? כלומר תוכנה שמאפשרת לעשות OC בלוחות שלא תומכים OC ועל הדרך לשנות את המחלק? (נורא נחוץ לי!) תודה לעוזרים תודה תודה!

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.