עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני הולך לקדוח חורים במארז, אבל לפני שאני הולך לעשות את זה אני צריך שתסבירו לי איפה אני צריך לקדוח חורים במארז? ואיה גודל יהיה כול חור? 80/92/120? בבקשה אל תעבירו לפורום "אלקטרוניקה ומודינג" כי זה לא קשור לשם. אני לא שאלתי איך עושים את החורים אלא איפה לעשות את החורים כך שיהיה איוורור נכון במארז. מאוורר 80 MM על הגג ומאוורר 80MM מאחור בגובה המעבד אני שם בטוח, כי כבר יש מקומות מוכנים. עכשיו, אני יכול גם להכין חתיכה מפרספקס ולשים אותה במקומות של שני כוננים (איפה שהצורב והסידירום) ןעליה לשים מאוורר 80MM. אני יכול גם בדלת לעשות חור למאוורר 80 MM שיהיה בערך (לא בדיוק) מול המעבד. זה נראה לכם איוורור נכון? ובבקשה, אל תציעו לי שיטת איוורור שבה תגידו לי לשים מאוורר אחד מקדימה, למט…

• 10 תגובות
    • 810 צפיות
  2. Started by Xstyle,

טוב אני חדש כאן וחבר שלי אמר לי עים המחשב שלי מגיעה למקסימום חום במעבד מגיע ל 36 כי יש לי 78 מאבררים אז אנייכול לעשות שהמעבד שלי לא יהיה 2.4 עלה 2.6 אז תסבירו לי איך אני עושה את זה ועים לא רשמתי את זה מבקום הנכון אני מיצטער נורה כי אני באמת לא יודע כלום שקשור לזה!

• 36 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. Started by Etus,

שלום, המפרט הבסיסי של המחשב שלי הוא זה: AMD Athlon XP 2500+(Barton) 512MB DDR3200 TwinMos RAM MSI K7N2 Delta-L MoBo(with latest BIOS version) Volcano 9 Smart&Silent Compucase 6A19 Case ניסיתי לעשות Overclocking למחשב. העליתי את מהירות ה- FSB מ- 166MHz ל- 200MHz, עשיתי סינכרון של 1:1 בין הזיכרון ל- FSB והעליתי את המתח המגיע למעבד ל- 1.75V. המחשב עלה כמו שצריך והגיע לחלונות, והחלטתי להריץ את Prime95 לבדיקה. שמתי את המאוורר על המהירות הגבוהה ביותר שלו(5000RPM) והרצתי את התוכנה על האפשרות השנייה(חום גבוה ובדיקה אינטנסיבית של המעבד). לאחר כ-4 דקות המחשב נתקע. במשך כל הפעולה של Prime95 עקבתי אחר הטמפ' דרך התוכנה של MSI הנקראת PC Alert. לפי התוכנה, המחשב נתקע כאשר המעבד הגיע…

• 10 תגובות
    • 776 צפיות
  4. Started by ^DaRk-MiNd^,

יש לי את המארז הזה כמעט שנה ועד עכשיו תמיד חיברת את ההארדיסק כמו בתמונה בגלל שזה נותן לו אפשרות איוורור עכשיו אני כבר לא בטוח אם המצב הזה כל כך נוח. בגלל המאוורר והמיקום של הספוגים ההארדיסק צריך להיות בולט. בכך הוא מפריע לזרימת האוויר וגם קשה להוציא אותו. הבעיה היא שאני לא יודע אם מצב אחר יהיה טוב יותר: לא נראה לי משתלם לקנות מגירת קירור אם אני שם את ההארדיסק ביחד עם הפלופי למעלה הוא לא יקורר ע"י אף מאוורר באיזה פתרון אתם משתמשים במארז שלכם או שנראה לכם מומלץ?

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  5. Started by Xt,

אני רוצה לעשות אובר קלוק לראדון 9800 שלי אני לא יודע איפה ואיך לראות מה הטמפ' שלו ובגלל זה אני לא יודע כמה להעלות! תעזרו לי בבקשה

• 4 תגובות
    • 514 צפיות
  6. Started by אוריפ,

הרגע התקנתי את הPCPROBE של ASUS. הוא מציג שם שהטמפרטורה של המעבד במנוחה הוא 48 מעלות! לעומת זאת, בAIDA32 כתוב שהטמפרטורה היא "רק" 40 מעלת... מה נכון? איך אני יכול לדעת?

• 11 תגובות
    • 784 צפיות
  7. Started by PhP dUdE,

שלום כרגע חזרתי מתל אביב וKSP וקניתי מעבד 3000+64bit וקיבלתי איתו את הקירור הנ"ל. מה דעתכם עליו? ויש לכם מדריך למריחת משחה טרמית על מעבד חדש?

• 5 תגובות
    • 697 צפיות
  8. רציתי לדעת מה מצב האוברקלוק שלכם אם בכלל ופרטים גדון מעבד לוח...., וכמה הספק נותן ב+5V זאת ניתן לבדוק בעמוד הטמפ בתוכנה Aida32 .

• 9 תגובות
    • 679 צפיות
  9. אוקיי יש לי את המחשב הבא: p4 3 Ghz Abit AI7 uGuru OCZ 2x512 MB DDR 400 Mhz Radeon 9800 ועוד כל מיני דברים לא רלוונטים לאובר קלוק... הקיצר, כמו שאתם יודעים יש ללוח אם שלי תוכנת אובר קלוק דרך הווינדווז אז עכשיו אחרי משחק או שניים המעבד שלי על 3.18 ו- front side bus speed = 212 הממ הטמפ במנוחה היא כ 38-40 מעלות, והשאלה שלי היא עד כמה כדאי להעלות את ה front side bus? (זה מה שהתוכגנה של הלוח אם נותנת לי להעלות) ומה עוד אני צריך להעלות אם בכלל? נ.ב אני עדיין עם הקירור הרגיל, את הקירור שהזמנתי אני יקבל עוד שבוע שבועיים... (אם יש לכם תוכנה טובה לאובר קלוקינג של הראדון 9800 תנו לי לינק בבקשה)

• 9 תגובות
    • 634 צפיות
  10. Started by shloosh,

שידרגתי את המחשב ועכשיו יש לי AMD BARTON 2600 ולוח EPOX 8RDA+ והחלפתי מארז מtsuanami virgo ל RAIDMX SCORPIO 868 . עכשיו טמפ' הלוח לפי sandra ו-speedfan זה 25 מעלות, המעבד על 36 מעלות. ההארד דיסק על 29-30 מעלות. עכשיו יש לי שאלה, קיבלתי עם המארז 2 מאווררים עם חיישן טמפ' משלהם. יכל להיות שהמעלות ב-2 התוכנות שאני משתמש זה המעלות של החיישנים במאווררים? 4 מאוררים 80 מ"מ. 2 מוציאים מאחורה, 1 בדלת מכניס ועוד 1 מקדימה מכניס. על המעבד SK-7 +SF2.

• 5 תגובות
    • 540 צפיות
  11. ואיזה קירור יש לכם\מעבד ובאיזה מצב הוא\ מארז וכו' לשם השוואה של חיישנים בלוחות שונים.. תודה

• 3 תגובות
    • 560 צפיות
  12. Started by ferrari,

המחשב לא בOC, הטמפ, של המעבד היא 45 מעלות כאשר הפעלתי את CPUBURN ל10 דקות, טמפ, המעבד עלתה ל58 מעלות... האם זה בסדר? או שמא אני צריך לדאוג?

• 8 תגובות
    • 697 צפיות
  13. Started by Lanzar,

שלום לכולם אני מחפש גוף קירור למעבד AMD שלי המחיר לא ממש משנה וכמות רעש גם ממש לא משנה לי העיקר שהוא יהיה ממש ממש טוב תמליצו לי על הגוף קירור הכי טוב שיש ומאיפה אני יכול להשיג אותו...

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by The UnKnown,

אני משתמש בAS3 בשילוב עם וואנטק האירוופלוו (לוח ABIT IC-7 ) והטמפ' ממש לא טובות! כשאני בווינדווס ושומע מוזיקה עם איי סי קיו ותוכנות לבדיקת טמפ' וכאלה אני על 42-43 שאני מפעיל משחק אני מגיע גם ל55! למה זה ככה ? יש לי סינק נחמד של וואנטק וAS3 יכול להיות שהחיישן שלי דפוק? איך אני יכול לבדוק טמפ' אמיתית? האם AS5 יעשה את ההבדל? (יש לי מאוור 120 אחורי שמגיע עם המארז ו120 קידמי של וואנטק עם 53 CFM מעט מאוד). מצטער על השאלות המרובות אני פשוט כבר לא יודע מה לעשות כדי להוריד את הטמפ'. המון תודה!

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Vladgi,

עשיתי אתמול את ה-oc הראשון שלי עם מעבד 2600 ברטון, הרמתי בהתחלה ל-2700 חחח היה יציב, 2800 היה יציב, (הרמתי את הבס ל-179 בלוח epox 8rda3+) הרמתי ל-185 הלוח התחיל לשיר שירים.............. והיתי צריך לאפס את הביוס על ידי הוצאת הסוללה והכנסתה מחדש מה עשיתי לא נכון?,אגה שמתי לב שהזכרונות שלי מעודכנים בנוגע למהירות by spd לשים את זה על אותו בגלל ששמתי לב שככל שאני מעלה את הבס המהירות שלהם גוברת, זה צריך להיות כהה?? (אגב זיכרון של-512 ddr 400 mhz geil +cooling) אז אני צריך לקבוע את המהירות שלהם ידנית? או לעשות משהו עם המכפלה אולי אפילו להקפיץ קצת מתח??

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום אני חדש!... אני מבין קצת אולי הרבה במודינג קירור והחומרה אני מקוה להשתלב כאן. שמי אמיר אני בן 14 וחצי בקרוב.ועכשיו לנושא. יש ברשותי 3 רכיבים שהם לקירור לפי ידיעתי. ורציתי לדעת איפה אני יכל להרכיב אותם במארז על איזה חלק וכיצד??? הנה זה נקרא לי גוף קירור: ושני אלו הם דומים אחד לשני רק בנוים בצורה אחרת...גם נרא לי מן גופי קירור. מקווה שתעזרו לי...

• 11 תגובות
    • 792 צפיות
  17. Started by עמית1984,

שלום יש לי מחשב פנטיום 4 שהאמפרטורות בו הם: מעבד 43-45 במצב עמידה עם אימיול, במצב מאמץ המחשב מגיע לאיזור ה55-59 מעלות לוח על 30-39 AUX 24-29 במחשב שלי יש מאוורר מקדימה שמכניס, שני מאווררים על הדלת שמכניסים ועוד מאוור מאחורה שמוציא ובנוסף יש מאוורר של הספק שמוציא וכל המאווררים בגודל של 80 מ"מ חשבתי להוסיף עוד מאוור שיוציא מאחורה מה אתם אומרים על המאוורר הזה או שיש לכם פתרון אחר בשבילי להוריד את הטמפ? עמית

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. ברשותי מארז ג'נרי ששמתי לו SF2 מוציא למעלה ומכיוון שאין לי מקדח כוס אנלא יכול לקדוח לו עוד חורים ובוא נגיד ככה האיוורר לא משהו. הטמפ' שלי בסדר יש לי פלומינו שבקרוב יוחלף ועומד עם HS סטוק על 39 מעלות בערך, הצ'יפסט גם לא גבוה משהו כמו 30. יש טעם להחליף מארז? האם יהיה הבדל משמעותי בינו לבין Compucase לדוגמא? או שזה הבדלים קטנים? תודה לעוזרים ;D

• 1 תגובה
    • 529 צפיות
  19. התחלתי לסדר את המארז כדי לאפר זרימת אויר וקירור מירבי בפנים. המארז מסוג COMPUCASE 6A19 עם שני מאוררים 120 MM מקדימה ומאחורה. יש לי שני הרד דיסקים (רוב השימוש נעשה רק באחד מהם) והייתי רוצה לדעת איך עדיך למקמם: כמו בתמונות בשורה עליונה: שניהם הכי למטה ודיי צמודים עם מרווח קטן של סנטימטר בינהם, וזה יוצר חלל יפה במרכז המארז. או כמו בתמונות בשורה התחתונה: יש מרווח של שלב אחד בינהם, וזה קצת יותר צפוף במרכז המארז. האם זה בעייה שהם צמודים בהתחשה שיש שימוש מסיבי רק באחד מה? בקיצור מה עדיף?

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. קניתי מחשב חדש והזמנתי מארז מסויים אשר בא עם חלון אחרי יום יומים הם מתקשרו ואמרו שאין אותו והשם שמים לי את אותו מאז בלי חלון, בקיצור הסכמתי והגיע אלי ארז מידי עם מאוור גנרי אחד ,שנמצא באחורי המארז למעלה בערך בגובה המעבד (אני לא בטוח שיש לי שם עוד מקום לאחד) איך הייתם מציעים לי לקרר אותו וגם את המעבד כמה שיותר בלי לעשות שום חורים בראש המארז... תודה מראש ואגב אני לא בטוח אם הוא דחוף את האוויר לבפנים או לבחוץ אם כבר אני שואל איך אני מזהה את זה (לאיזה כייון נדחף האוויר?) ושוב תודה

• 5 תגובות
    • 505 צפיות
  21. Started by Killer Storm,

אני לא יודע איך אני משדרג את הביוס של הFX5200 ל5200Ultra או יותר איזה תוכנה אני צריך ואיך אני עושה את זה מישהו יכול לעזור לי ?

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  22. Started by pcmaster,

אני לא מצליח לעשות אוברקלוקינג למעבד. ה-Bus נמצא כרגע על 166 שזה הרגיל שלו ואני מנסה להרים אותו. אני רוצה לעלות צעד צעד ואני לא מצליח להרי אותו מעבר ל-169!!! המכפלה כברירת מחדל היא 11.5. ניסיתי להעלות אותה ל-12 וכשאני מפעיל את התוכנה שאמורה לי להראות לי את מהירות המעבד היא אומרת שהבאס אכן השתנה אבל המכפלה לא. כשאני נכנס שוב לביוס זה נראה שהמכפלה דווקא כן השתנה ועדיין עומדת על 12. אבל מה אני עושה עם הבאס? אני לא מצליח להרים אותו בכלל. כשאני מנסה לשים אותו על 170, אז כשאני מפעיל את המחשב הוא נתקע לפני שחלונות עולה. כמובן שיש מגבלה לכמה שניתן להרים את הבאס אבל זה הכל?? רק 169???

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  23. Started by RoyShefy,

check this out..! http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en20.php אני יודע שזה נשמע נובי.... אבל שמשנים את הבאס זה לא מעלה תמ"הצ? כי אצלו זה 3.2 כמו שהיה לו בהתחלה! ואיפה יש אפשרות להעלות את זה? ולמה לא ידעתי על זה כלום!?

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  24. Started by TermiNal,

http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=317 יש כאן איזו משחה שווה?

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  25. Started by Mighty,

היי אנשים אני בונה לעצמי מערכת קירור מים למחשב.. בעיקרון זה ליופי אבל אם כבר עושים אז עד הסוף.. מישהו יודע מאיפה אני משיג / קונה /מישהו רוצה למסור / להחליף עם קצת קוסברה בלוק של פנטיום 3 (מאלה שעומדים כמו קיר ) *זה התיאור שעלה לי לראש. זה יהיה נחמד לדעת לפני שאני מתחיל להעביר בהיצינג מלא צינורות קטנים ולא מועילים :]

• 1 תגובה
    • 551 צפיות

דיונים חדשים בפורומים