עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Lanzar,

שלום לכולם יש לי כרטיס מסך מסוג ASUS 9800XT וראיתי בתוכנה שיש באתר של אסוס ( SMARTDOCTOR ) שהטמפרטורה של הכרטיס שלי היא 43 מעלות לליבה 35 מעלות לזכרונות זה במנוחה 48-50 מעלות למעבד 42 מעלות לזכרונות אחרי שלוש שעות ב FARCRY השאלה שלי אך הטמפרטורות האלה גבוהות/סבירות ?? ב.נ הכרטיס ב OC ל 482 לליבה ו 820 לזיכרון... תודה מראש

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  2. Started by The UnKnown,

שלום רק יש לי כרגע במארז שני מאווררי 120 מ"מ אחד גלובפאן 120 מ"מ שמגיע עם המארז (6A19) ואחד Vantec Stealth 120 עכשיו אני מעוניין להחליף את הוואנטק שלי באנרמקס 120 מ"מ בעל דחיסת אוויר טובה יותר, השאלה שלי היא האם יהיה הבדל מבחינת צריכת החשמל האם הספק שלי (HEC -300W) יחזיק את זה ? ועוד שאלה, האם יש הבדל בין חיבורי החשמל של המאווררים שנמצאים בצד הקידמי יותר של הלוח או בצד האחורי יותר? תודה רבה !

• 22 תגובות
    • 4.8k צפיות
  3. Started by White_Hawk,

בחודש האחרון, עם בוא האביב, המסך שלי התחיל לזייף. בזמן עבודה גרפית מתישה הוא התחיל להציג קווים ירוקים/וורודים על גבי כל המסך, ליצור עיוותים בגרפיקה ובאופן כללי יצא מדעתו. הסבירו לי שמדובר בבעיית חום. הדבר הגיוני מכיוון שקניתי Ati readon 9500 Pro בחורף, ולא שיניתי את מערכת הקירור במחשב שלי. עם בוא האביב, מסתבר שככל הנראה חם מדי בתוך המחשב. אני רוצה לקנות מאוורר טוב שיאוורר את המארז כולו, ומאוורר נוסף שיאוורר את כרטיס המסך שלי וגם יאפשר לי לבצע אוברקלוק נחמד בעתיד. יש לי גרוטאה - 1.4 של אינטל. אני מעוניין שתעזרו לי להבין אילו מאווררים אני צריך לקנות. ההעדפה שלי היא ביצועים טובים, ומאוורר רועש זה לא בדיוק מה שיפר את שלוות הנפש שלי. תודה מראש לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 555 צפיות
  4. Started by dddd211,

איזה מאורר הכי טוב בה 100-150 שקל 120MM במקום שייש שם מאורר 120MM אפשר לעשים מאורר 92 MM? הוא שאפשר לעשים רק מאורר 120ס"מ?

5. עכשיו יש לי שני זכרונות- TwinMos DDR PC3200 קניתי להם מקררים לצדדים. לוח אם - REV2.0 +EP-8RDA3 מעבד-AMD Athlon XP 2500+ 512KB Cache 333MHz מארז-COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE אני הצליח לעשות אוברקלוקינג טוב אם הזכרונות האלו או שנידפקתי ?

• 5 תגובות
    • 682 צפיות
  6. Started by Xstyle,

איך אני מעלה מתח יש לי לוח אם של ASUS אני לא יודע איך שאלתי את זה כבר אבל לא ענו לי

• 11 תגובות
    • 874 צפיות
  7. Started by מוטי יאיר,

אשמח עם תעזרו לי: ביום יום טמפ' המעבד שלי נמצאת (ללא מאמץ וללא OC) על 54/5 שזה גם גבוה ואז נכנסתי לOC העלתי את המהירות ל 178 FSB ןהתחלתי את PRIME95 בבדיקה של הturtle test . בכל אופן בשורה השנייה של הבדיקה הטמפ' קפצה ל 61 מעלות!!!יש לי את המארז הנ"ל http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm מחובר אליו מאוור אחד מוציא, אחד מכניס, ומאוורר של VENTAC על המעבד עוד לפני כמה שעות בדקתי את האופציה להוספת מאוורים ואז ראיתי שיש מקום (ז"א עוד חוט חשמל )אחד פנוי להוספת מאוורר, אז פתחתי את 2 הדלתות של מארז והוא פתוח משני הצדדים. זה לא אמור להיות יותר טוב ממאווררים? (אגב יחסית המחשב נמצא בתוך ארונית לא ממש סגורה אבל היא מתח לשולחן ממש בצד כך שממש אוויר לא מגיע לשם אבל בכל זאת) מה ל…

8. Started by Efi_k,

אשמח מאוד לקבל הערות ל OVERCLOCKING הבא שעשיתי, היותר וזהו הרציני הראשון שלי ואני ממש משקשק מדובר במעבד CELERON Coopermine ,נעול ל 8x100 . לוח האם הוא GIGABYTE 6OX והמחשב משמש כמערכת מדיה בסלון - כך שהמשימות הכי מורכבות הם פענוח MP3 ו DIVX. את האוברקלוקינג עשיתי ע"י גא'מפר ב MOTHERBARD שנקרא MAGC BOOSTER ומה שהוא עושה הוא להגדיל את ה V-CORE ב 10 אחוז ל 1.74 וולט. ללוח האם אין שום אפשרויות אובקלוקינג אחרות מלבד שימוש בתוכנת ה EASYTUNE של GIGABYTE. בעזרתה הצלחתי לשום את ה SYSTEM BUS ואת ה DRAM SPEED ל 144 ואת ה PCI CLOCK ל 36 וע"י כך להגיע ל 1125MHZ (שיפור של 40 אחוז) וככה המחשב רץ כבר יציב כאשר MBM5 מדווח על טפרטורת מעבד מקסימלית של 41 מעלות (לרוב זה סביב ה37) וטמפ…

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  9. Started by Bagheera,

לכמה מכם זה אולי נשמע רגיל לחלוטין אך מדובר כאן במעבד בעל ליבת Thoroughbred ולא רק זאת, הוא גם נמצא במהירות המקסימלית שלו ישר מהמפעל. עד כה כל ניסיונות שלי לעבור באס 180 עם ה AN7 פשוט לא עבדו. לפני מספר ימים גיליתי שהמכפלה של המעבד שלי פתוחה, אחרי בדיקה ב CPU-Z וחיפוש בגוגל גיליתי שמעבדים כמו שלי מסוג Rev B יכולים להיפתח על ידי הלוח אם. בדיקה קצרה העלתה שכאשר אני מוריד את המכפיל זה באמת משפיע על המעבד. לאחר שראיתי שהמכפלה אכן פתוחה ניסיתי לבדוק כמה גבוה אפשר לדחוף את המעבד כאשר הוא בכל מקרה במקסימום בהגדרות יצרן. הצלחתי להעלות ממכפלה 13 למכפלה 13.5 והמעבד פעל יציב ב 13.5X166=2241 אבל את מה שרציתי לעשות באמת (להגיע לבאס 200) לא הצלחתי לעשות במכפלה של 13. ואז עלה לי בר…

• 2 תגובות
    • 572 צפיות
  10. Started by shloosh,

תסתכלו בפרט מה יש לי. עם הלוח והמעבד שלי אני אמור לפחות להגיע 2800 או אפילו 3000. אבל שאני עושה דרך הביוס כמובן אוברקלוק זה לא צליח. העליתי ל-175 והמחשב עלה ורשם 2800 במקום מה שיש לי עכשיו, אבל הווינדוס לא עלה ורשם משהו TRAP ואז כל מיני סימנים מוזרים בגיבריש. והלוח עשה ציפצופים כמו מנגינה כזאת. מוזר למה זה קורה??

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by MoRtZkInG,

קניתי אתמול את הSF2 הראשון שלי (מזל"ט עצמי לי ) חיברתי אותו מתחת לספק, חיברתי את הבורר שלו לחור שעשיתי במפרץ 3.5'' (כמובן אחרי שהארכתי לו את הכבלים כי מה שמגיע לא בדיוק ארוך מספיק....) והפעלתי. איזה רעש..... אני לא מצליח לעבוד איתו על מעל 2500 סלד בלי להשתגע (חיברתי גם דלתא 92 ממ בקדימה של המארז דרך מפסק 3 מצבים..) אני לא יודע אם במהירות כזאת הואר שווה משהו :-/ דבר שני, הוצאתי כבר את המאוורר 80ממ הגנרי שקיבלתי עם המארז והחלטתי לבדוק מי האבא והאמא שלו ומי הוא בכלל... אז ככה מאוורר 80ממ של tricod (שזאת חברת בת של CODEGEN שהמארז שלי והספק שלי הם שלה.... כמה מפתיע), דגם spdm8025s . בגוגל כמעט ולא מצאתי כלום על הנתונים של המאוורר חוץ מהתמונה המצורפת (גם באתר של CODEGEN…

• 9 תגובות
    • 748 צפיות
  12. Started by brk2k,

שלום , אני צריך המלצה על מארז מעולה לאוברקלוקינג ואם אפשר שיהיה שקט. תקציב 750. תודה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 539 צפיות
  13. Started by Pac Pac Chick,

המעבד Intel P4 2.6 שלי (לא Prescott) עובד ללא עומס על 50 מעלות. עם עומס של UT2004 הוא קופץ ל71. מה לעשות?

• 7 תגובות
    • 599 צפיות
  14. יש את המארז שעולה 280 ש"ח אצלהם ( http://www.ksp.co.il/hmain.php ) איך הוא? מבחינת איוורר? אני מחפש מארז טוב שאיתו אני יוכל להוריד את הטמפ' מ 60 מעלות במאמץ ל AMD ברטון 2500+ ל50 במאמץ (כולל OC). ושיהיה לו ספק כח שיוכל לתמוך בכמות מאווררים. והכל שלא יעלה הרבה. חיסכון אצלי זה שם המשחק.

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  15. כתבתי בתיאור SubX בכלל שאני סומך עליו לגמרי אבל אני אשמח לקבל עזרה מכולם כי כמובן שאני סומך בכללי על כל המשתמשים פה יש לי 700 שקל ואני מתכוון להוציא אותם רק על קירור המחשב שזה כולל כל מה שבא לכם העיקר לנצל את ה700 שקל האלה במקסימום תועלת שלהם לקירור להחליף מה שבא לכם במפרט.. אני יודע ש700 שקל זה לא כזה הרבה אבל אני רוצה ניצול מקסימלי לקירור וגם שקט לא יזיק בכלל תודה.

• 11 תגובות
    • 811 צפיות
  16. Started by Vatos-Locos,

נתחיל בזה שהמפרט שלי מפורט בצד זכרונות 333מגהרץ המעבד עובד על באס 400, באס למערכת עומד על 100מגהרץ בסטוק אני בדרך כלל בבאס 137 (2400@3288) כרגע אני על 125 (2400@3000) בגלל שמתחיל להיות חם ואני מצמצם באוברקלוק שהטמפרטורות ירדו במעלה או שתיים בלי שאני יצטרך להפעיל את המאוררים ולסבול מהרעש.. בכל מקרה לעניינינו.. לא נגעתי בתזמונים או בחלוקה של המעבד\זכרונות בכל מקרה מה המצב של הזכרונות שלי כרגע עדיין עובדים על 333מגהרץ או שזה השתנה?

• 25 תגובות
    • 1k צפיות
  17. הסטפינג של המעבד הוא AQXDA 0313 בכל מקרה לפי תמונות של ברטונים אחרים מהאינטרנט הוא נראה שונה(מיקום תוויות שונה וכו). לא בדקתי אם הוא פתוח או נעול. כרגע המעבד מתקשה לתפקד בתור 3200 והוא לא מחזיק פריימ יותר מ6 דקות. גוף הקירור הוא Volcano 12 לוח אם NF7-S REV 2.0 הטמפרטורות הם 37 במנוחה ו 44 במאמץ כאשר המחשב מתרסק כעבור מספק דקות עם מסך כחול וזאת בין אם מריצים פריימ או שמריצים תוכנה אחרת כגון אימיול. הזיכרונות פועלים סיכרונית (400mhz)בתיזמונים לפי ה SPD והם כמו הזיכרונות במפרט שלי (PC3200). אני הולך לבצע בדיקה בעזרת Memtest בקרוב, רציתי רק לברר מה דעתכם האם תאריך היצור המוקדם מעיד על מעבד פחות איכותי?

• 4 תגובות
    • 605 צפיות
  18. Started by nivster,

בתקציב של 3,000 ש"ח לשילוש בלבד, איזה שילוש של לוח-מעבד-זיכרון טובים ל-OC הייתם קונים? אני בכיוון של AMD, אגב. ושאלה: מה ההבדל בין AXP "רגיל" ל-AXP MOBILE?

• 7 תגובות
    • 666 צפיות
  19. Started by zachi27,

שלום לכולם! יש לי מעבד בארטון 2500 באוברקלוק ל-3200. בניתי לאחרונה מערכת קירור מים המורכבת מבלוק זלמן, רדיאטור חימום של דייאהו רייסר, מיכל מים פשוט ושני מאווררים של 120מ"מ. המערכת מורכבת בקופסה נפרדת ליד המחשב, מלבד הבלוק מים של זלמן שמורכב בתוך המחשב. המחשב עבד כשבועיים בטמפרטורות נמוכות (במנוחה: 28 לוח אם, 32 מעבד ובעומס: 30 לוח אם, 38 מעבד - לאחר הרצת פריים 95 כשעה). ביומיים האחרונים היה חם מהרגיל וטמפרטורת המארז עמדה על 35 מעלות במנוחה (שתבינו: המעבד היה על 34). בעת הרצת משחק (CALL OF DUTY) וכן בעת הרצת פריים 95, טמפרטורת המארז (הצ'יפסט???) עלתה ל-36 והמעבד ל-40, והמחשב ביצע ריסטרט אוטומטי, אני מניח שזאת בעיית חום (אבל כנראה של הלוח אם ולא של המעבד). בתוך המארז יש ל…

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  20. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם טוב יש לי מחשב לא ממש חדש אבל טוב (לי) עד שהיה לי חדש AMD 900MHZ לוח של Gigabyte GA-7ZX החום של המעבד רק שהוא עובד בלי להריץ מישחק 42-45 של הלוח 26 זה חום תקין או לא ודבר שני. אוברקלוקינג יהרוס את המחשב שלי יש לי FAN CPU : Thermaltake Volcano 8 ??? אם איזה תוכנה אני יכול לעשות אוברקלוקינג לשיפור המהירות ל 1000-1100 ואת הבס לעלות ל200

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  21. Started by Dolby,

יש לי בארטון XP 2500 סטפינג AQYFA והקירור שלו הוא Aerocool DP-101 ומשחה טרמית שבאה איתו מארז סופרטאלנט 5 מאוררים ג'נרים ולוח אם Gigabyte GA-7N400 Pro2 שאלתי היא: למה זה כל כך חם!? טמפ' המארז היא +-26 מעלות והמעבד 55מנוחה / 60 מאמץ עצות ותשובות יתקבלו בברכה תודה מראש

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Tom3bar,

אהלן חברים, יש לי את המארז הזה : יש לו מאוורר שמכניס אוויר בחלון, ו 2 מאווררים שמוציאים אוויר מאחורה. יש לו מקום לעוד 4 מאווררים מקדימה (למטה איפה שהצלעות האלה) אז חשבתי לשים שם 2 מאווררים שמכניסים אוויר (או שכדאי בכלל מאווררים שמוציאים אוויר!?) ... האם תהיה לזה השפעה ניכרת על הטמפ'? ואיזה מאווררים אתם ממליצים ? תודה רבה, תום.

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  23. יש לי מארז tower 120 מ'מ שמכניס 120 שמוציא עכשיו אני הולך לעשות חלון צד ובחלון אני הולך לשים עוד 2 מאוורים של 80 מ'מ.. אז מה אתם אומרים איפה למקם ת'מאווררים? למען חסכון מערבולות אני יצטרך שאחד יכניס ואחד יוציא מ-שני ה-80 מ'מ... מקשיב להצעות שלכם

• 10 תגובות
    • 690 צפיות
  24. Started by shimon956,

שלום לכולם אני לאט לאט למד את העסק של oc ומחליף לאט לאט חלקים במחשב כמו ספק חדש וזיכרון חדש ובקרוב אני יקנה מעבד חדש ורציתי לשאול משהו שאם אני יקנה מעבד רגעל יענו לא mobile אני יוכל לעלות לו את הבאס אבל לא יוכל לשחק אם המכפלות אז רציתי לשאול הרי המהיריות אותן מהריות פחות או יותר אם זה או בלי זה אז מה היתרון לעלות גם את המכפלות ומה ההבדל בין המכפלות לבין הבס אני מקווה שתעזרו לי ולא תתעלמו מהשאלה?

• 10 תגובות
    • 656 צפיות
  25. OK הזמנתי טרמלרייט SP94 וVGA silenser וAC5 למחשב שלי. עכשיו אני צריך לפרק את כל המחשב כדי להרכיב את החלקים ואני רוצה טיפים על איך לעשות את זה כמו שצריך (במריחת המשחה והתקנת המוצרים) ועל מה אני צריך לשים את הלוח M ואת כל שאר הרכיבים נגד חשמל סטטי וכל דבר שיכול לפגוע במחשב

• 7 תגובות
    • 592 צפיות

דיונים חדשים בפורומים