עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אם מישהו יודע ויכול להגיד לי מהם ההגדרות שצריכות להיות בביוס של לוח אם של foxconn תודה...

2. Started by D-j-d,

שלום, בניתי לי מפרט למחשב אפשר לראות אותו כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265240.0 המארז שלי הוא שקוף לגמרי בצידו, לכן מן הראוי שתוכן המארז יהיה נעים לעין.. לכן אני מחפש גוף קירור למעבד (E6600) שלא יהיה מסובך וענק ויתאים למפרט שלי. בגוף קירור שרשום שם (ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 LED FOR INTEL s775) קראתי עכשיו קצת, הוא טוב הוא יפיפה והכל אבל ה-FAN MATE2 הזה מאוד מפחיד אותי מהסיבה שצריך לכוון אותו לבד והוא איננו אוטומטית או משהו שכזה, זה לא סתם לחבר למעבד וזה .. אני מפחד טיפה להסתבך. בנוסף הגוף קירור הזה שוקל פאקינג 440 גרם יענו חצי קילו! יענו כמה טלטלות והגוף קירור הזה יכול לשבור ת'לוח אם...ואין על זה אחריות. וזה עוד משהו שמרתיע.. אגב אני יו…

• 11 תגובות
    • 797 צפיות
  3. Started by D-j-d,

שלום, אני בטוח שאתם רואים הודעה כזו כל יומיים אבל מחיפוש עשיתי פשוט לא מצאתי משהו שתואם לי. יש לי במארז (Enermax Chakra) מאוורר קדמי ואחורי של 120mm .. ניתקתי את החשמל משתיהם היום והרעש של המחשב צנח בצורה מפחידה, כמעט ושקט מוחלט! עדיין לא ניסיתי לשמן אותם או משהו אבל אני חושב על קנייה של מאווררים חדשים שיהיו ממש שקטים המאוורר 250mm הענק שיש לי בצד המארז לא עושה כלכך הרבה רעש כמותם.. האם אוכל לקבל המלצות בקשר למאווררים למארז 120mm שקטים במיוחד במחירים שפוים ? (2 מאוורים במחיר כולל של לא יותר מ 180 שקל!) תודה רבה לכל העוזרים מראש =]

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by ziv_ew,

אני רוצה לקנות קירור מים שיכלול את המעבד שלי (2600K) וGTX 780 hydrocopper שאני בטוח שיצא בחודש חודשיים הקרובים. יש לי מארז Corsair 800D שקניתי למטרה הזאת כשבניתי את המחשב אבל בגלל מחסור בתקציב הסתפקתי בקירור H100 למעבד וה570 נשאר עם הקירור הרגיל שלו. עכשיו כשיש לי את הכסף לקנות 780 וקירור מים (אני יודע שציוד יכול להגיע בקלות לסביבות ה2000) אני רוצה לנצל את המארז שלי במלוא היכולת. חשבתי לשים ראדיאטור משולש של 120 למעלה ורדיאטור של 140 מאחורה אולי גם 140 למטה אבל אני לא סגור על זה עדיין. הבנתי ש MCP35X זו אחת המשאבות הטובות בשוק אבל אני מבין שיש מאגרים שבאים איתה מובנה. איזה ראדיאטורים הייתם ממליצים לי ועם איזה מאווררים (בצד השקט עדיף), איזה שילוב של משאבה ומאגר בין אם ביחד…

• 55 תגובות
    • 6.1k צפיות
  5. Started by yossias1,

היי אני קונה בקרוב חלקים ומרכיב מחשב, לקחתי את המעבד Intel Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB Tray‎ (וגם לCore 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB Tray כי אולי אני יקנה אותו במקום) אני צריך למצוא לו גוף קירור מתאים אבל אני לא ממש מבין בגופי קירור, אני צריך רק מהקטלוג של http://ksp.co.il כי משם אני קונה באתר תבחרו בעיר באר שבע שאתם נכנסים ואז למעלה בימין יש "קטלוג חלקים" תכנסו ותרדו טיפה למטה יש שם גופי קירור תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  6. היי, אני לא מתכוון לשדרג את המחשב שלי בזמן הקרוב ונורא רציתי לבצע בו OC קטן, לפני כשבוע היה לי מעבד E5700 שגסס לו ועליו הצלחתי לבצע OC של 22% עם אותו הלוח אם. כיום קניתי מיד שניה Q9550 כדי קצת להשתדרג. אני מנסה לעשות לו OC אבל פשוט לא מצליח לעבור את ה7 FSB(כן זה מוזר גם לי), כל פעם שאני מעלה רק ב10 מהמקור(333) הביוס! לא עולה בכלל. אבקש את עזרתכם בנושא. המעבד: intel q9550 לוח האם: MSI G41TM-P33 הבעיה בלוח שאין לי יותר מידי משחק עם מתחים,רק למעבד ועוד משהו לא מוכר. לא גשרים וזכרונות... הזיכרונות: 4GB DDR2 800HZ CL5 ספק הכוח: FSP300-60HCN קירור המעבד: arctic cooling freezer 7 pro rev 2 המארז: דיי ג'נרי Temp In Full Load: H/W MONITOR - 58C(cPU) OCCT - 66C(על הליבות) EV…

• 7 תגובות
    • 3.4k צפיות
  7. שלום , אני רוצה להרים את המעבד שלי שהוא היום ב 2.6 E6750 לאזור ה 3.0 -3.2 אני בכלל יכול ???? יש לי קירור ROKET 3D של Gigabyte לוח DQ6 680I וספק כח - 1200W שראיתי את כל הסרטוניים ב YOUTUBE וכל מיני דברים ראיתי שהם משנים כל מיני מתחים 1.2 -1.4 1.23...... וכל מיני דברים במסך הכחול בביוס...! מישהו יכול לכוון אותי מה אני אמור לשנות אגב זה הביוס שיש לי מצאתי תמונה בגוגל מה אני אמור לשנות במתחים לא הבנתי ? אגב זה הרכיבים שיש לי במארז : מעבד - E6750 GIGABYTE DQ6 680I Thermaltake 1200w OCZ 800MHZ 3 GIGA Gigabyte's 3D Rocket-Pro aurora 570 הרדיסקים 1T + 1T + 500GB+ 320GB = 2.8T צורב DVD 2 לוחות שעונים לפי מה שאני יודע לא מספיק להוריד תוכנה וסתם לבחור את …

• 5 תגובות
    • 552 צפיות
  8. הוספתי 2 מאווררים של ספקי כח למארז, חיברתי אותם ישירות לספק... עכשיו, שאני מחזיק את המאוורר ביד, הוא שקט, אך כאשר אני מתקין אותו על המארז, הוא ממש רועש, טרקטור, משו בלתי נסבל... השאלה שלי היא, מדוע הוא רועש כל כך על המארז? והאם ניתן לעשות משהו שיפחית את רעש המאוורר? חיברתי את המאוורר, על הגריל של הדלת צד של המארז, הגריל הוא חתיכת מתכת, מפוצצת במלא חורים קטנים [ גודל של בורג של מאוורר כל חור ], אם אני אקדח עם כוס את כל החורים האלו בגריל ואעשה חור אחיד, הרעש יופחת? והמה ניתן לעשות בכדי להפחית את הרעש? אני בניתי פאן באס כדי לכבות ולהדליק את המאווררים בכל פעם שאני לא מאמץ את המחשב, אך אני בטוח שתהיה דרך אחרת תודה מראש לעוזרים...

• 2 תגובות
    • 521 צפיות
  9. המפרט שלי בצד, אני הגעתי עכשיו באוברקלוק אוטומטי [ זאת אומרת העלתי באחוזים ], ל-320FSB, מה שאומר 2240 MHZ..... נאמר לי שעם מערכת כמו שלי, אפשר להגיע הרבה יותר רחוק, השאלה שלי היא כזאת, עכשיו עם האובר האוטומטי, הזכרונות שלי על 400 באס, שזה אומר 800MHZ, אם אני את המהירות שלהם לבאס של 200, זה אומר 400MHZ, אני יוכל להגיע יותר רחוק? ומה בדבר המתח? לאן אני צריך להרים את המתח, אני מפחד לשרוף משו...

• 15 תגובות
    • 757 צפיות
  10. אז ככה .. פעם הייתי חובב רעש וחובב מאווררים רבים .. אבל אז הבנתי שאני רוצה שקט ולא רעש של מסוק מהמחשב .. לאט לאט הורדתי את המאווררים ובדקתי אחד אחד מימי מגיע הרעש הרציני .. גליתי שזה מהכ. מסך.. היום הלכתי וקניתי אקסלרו אס 1 של ארקטיק .. ראיתי שיש אותו להרבה אוברקלוקרים רציניים .. התקנתי אותו ולא רק שהרבה יותר שקט (מין הסתם אין לו מאוורר) הוא גם הגיע לתוצאה מפתיעה של 40 מעלות במנוחה .. (50+ עם הסטוק במנוחה) יש לי על המעבד פריזר 7 פרו של ארקטיק וב100 אחוז וב50 אחוז פעולה של המאוורר אני מקבל בדיוק את אותם הטמפ' בOC של 3.6GHZ .. מפתיע הייתי אומר .. יש לי גם מאוורר של איזי קול שקניתי פעם .. שקט במיוחד .. גם מאד מפתיע.. אז מה שאני רוצה לקנות וצריך המלצה מימכם זה המלצה על החלקי…

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. יכול להיות שאי יציבות בOC נובעת מיותר מידי מתח? או שחוסר יציבות יכול להיגרם רק ממעט מידי מתח? המחשב עבר בדיקת יציבות של חצי שעה בprime95 בבדיקת blend ולא היו שום בעיות, כמובן היום בלילה אני ישאיר אותו על בדיקה של כמה וכמה שעות (4-8). הבעיה היא שהוא מתכבה(עושה ריסטרט) בערך כל 45 דקות עד שעה וחצי. המעבד הוא pentium D 945 : http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9QQ לפי הביוס מסופק למעבד בערך 1.375 אם אני זוכר נכון.. אבל לפני CPU-Z ותוכנות אחרות המתח האמיתי נע בין 1.25-1.31 (המתח גבוה יותר במנוחה ונמוך יותר במאמץ-במנוחה הוא על 1.30-1.31 ובמאמץ בין 1.26-1.28) הזכרונות על 2.1V (כלומר +0.3) הטמפ' של המעבד בסדר גמור אז זו בטוח לא הבעיה. צריך תשובה בהקדם האפשרי כדי…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. הוספתי 2 מאוררים למארז שלי .. אחד מול המאורר של המעבד להוציא אוויר החוצה ואחד מתחת למאורר הזה ממש למטה שמכניס אוויר ... ואמרתי אני יעשה ניקיון על הדרך ישלי מעבד E8400 קיצר הוצאתי תמאוורר של המעבד שהוא עם גוף קירור וניקיתי מאבק והכל ניקיתי את המשחה טרמית שהייתה לפניי והחלפתי לחדשה שקניתי באייבורי .. משחה של ZALMAN קיצר מרחתי את המשחה בשכבה דקה כמו שצריך חיברתי הכל אני מדליק תמחשב החלפתי משחה ניקיתי אבק הוספתי 2 מאוררים והטמפרטורה של המעבד בלי מאמץ רשום לי 73-75 מעלות ולפעמים אפילו מגיע ל 80+ אני משתמש בתוכנה HWMONITOR בשביל לבדוק ... וגם שאני בודק בביוס הטמפרטורה ככה בכל אופן אמרו לי אוליי לא שמתי משחה נכון אז אינסיכוי ... 3 פעמים מאתמול להיום ניקיתי את כל המשחה ומרחתי מחד…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אהלן חברים , יש לי מחשב כמעט שנה שכשקניתי אותו בזמנו חסכתי בכסף והיה חשוב לי חומרה בעיקר ולא קירור. בחורף עוד היה יחסית בסדר, במצב idle הוא היה יחסית שקט אבל זה תלוי. כששיחקתי משחקים הוא תמיד היה מרעיש בצורה בלתי נסבלת אז הייתי מוריד את הגרפיקה ולא בגלל שהוא היה מקרטע אלא בגלל הרעשים. עכשיו שאנחנו בקיץ המחשב שלי מתחמם מאוד כי חם אצלי בחדר, מגיע ל-29 מעלות לפעמים. קראתי כל מיני מאמרים בנושא: מריחת משחה טרמית, אוורור המארז וכן הלאה, מרוב דברים שקראתי אני מתלבט מה לעשות. המארז שלי הוא: Compucase 6A19B http://www.צונזר כעונש על קידום החנות בניגוד לחוקים/UploadImages/180/216521.jpg החומרה שלי היא די חזקה ועל כן אני מאמין שהוא מתחמם. כרטיס מסך hd4850 512 mb של p…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by Acejin,

שלום לכולם, אני אשמח לקבל עזרה בהרכבה של המאווררים למארז =] שאלות: 1. המאווררים שצריכים להתחבר לחלק העליון של המארז צריכים להוציא או להכניס אוויר? 2. המאווררים שצריכים להתחבר לצידי המארז אמורים להכניס או להצויא אוויר? 3. כדי לגרום למאוורר להוציא/להכניס אוויר אני צריך רק להפוך אותו? ד"א, המאווררים של CM http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=eu&act=detail&tbcate=264&id=355 קיבלתי מאוורר (LED) אחד במתנה של NXZT, אני חושב שזה אחד המאווררים שמקבלים במארז Tempest, המאוורר מחובר בחלק העליון של המארז, השאלה שלי היא אם כדאי להשאיר אותו, או להחליף אותו במאוורר של CM? מאווררים: מארז: CM590

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  15. היום התברכתי ב8800GT חדש (Twintech nVidia 8800GT 512 Heat Pipe ) עכשיו הרכבתי אותו והכל התקנתי דריברים קיצור הפעלתי אוורסט לראות את הטמפרטורה שלו ופשוט לא מופיעה שם GPU למה? אין לו חיישנים? עם אין יש אפשרות לקנו חיישן? עם כן כמה זה עולה?

• 14 תגובות
    • 779 צפיות
  16. יש לי את המעבד שיש לי במיפרט עכשיו אני מעוניין לעשות OC, הטמפרטורות פשוט לא הגיוניות. במנוחה CPU1 - 24 מעלות CPU-2 - 25 מעלות במאמץ CPU1 - 27 CPU2 - 29 אלה לא טמפרטורות נורמליות? הם פשוט נמוכות מידי.

• 3 תגובות
    • 720 צפיות
  17. Started by shaihac,

הייי שלום לכולם יש לי מאוורר שאני רוצה לחבר אותו למחשב בשביל לעשות אובר קלוק יציב אבל אני לא יודע איפה מחברים תחוטים שלו בשביל שהמאוור יעבוד אז מישהו יכול להגיד איפה מחברים את זה??........

• 5 תגובות
    • 520 צפיות
  18. שלום רב לכם! אתמול קניתי מחשב חדש בKSP אילת, ולא יכולתי שלא לשים לב למאוורר הענק NH-14D. (!) אך אחרי דפדוף קצר באינטרנט נראה לי שיש בעיה באופן שבו הרכיבו את המאוורר הזה. נתחיל מהחלקים: מאוורר: Noctua NH-14D לינק לדף המוצר: http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en מארז: Antec P280 Window לינק לדף המוצר: http://www.antec.com/product.php?id=704504&fid=6&lan=us מעבד: Intel i5 - 3570K לוח אם: Asus P8Z77-V LX2 שאלה 1 בכל התמונות שראיתי באינטרנט המאוורר הזה מותקן בצורה אופקית ישרה, לדוגמא: ואילו אצלי הוא מורכב בצורה אנכית, ככה: אני לא מבין למה הוא עשה את זה ככה? זה מכוער, אבל זה לא הקטע. השאלה אם זה בסדר ככה או שלא? …

• 46 תגובות
    • 3.9k צפיות
  19. שלום לכולם יש לי לוח ASUS PRIME Z370-A ומעבד I7-8700K קירור מים של ANTEC 240MM זכרונות g skill 3600mhz cl17 2X16GB עשיתי אוברקלוק ידני קטן שמתי את כל הליבות על 47 מתח כרגע 1.17 בעומס מלא בcinebench r15 הטמפרטורה מגיעה ל80 מעלות ברוב המשחקים בין 60-65 מעלות שזה סביר לדעתי. אני שוקל לעשות דליד למעבד האם כדאי מומלץ? מה הטמפרטורות המומלצות למעבד הזה ל7\24 שלא יגרם נזק ולגביי הזכרונות הפעלתי XMP הם עובדים על 17-19-19-39 3600MHZ האם ניתן לשפר קצת ביצועים או שכדאי להשאיר את זה ככה? תודה לכולם

20. זה המפרט: http://www.geocities.com/exploits2003/GamingComputer.html אני מפחד מה- SLi.. שלא יגיע שם ל-200 מעלות. אני לא מתכנן להוסיף ל- OC שבכרטיסי מסך. תודה ויום נעים!

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  21. Started by ofekd23,

הזה כך המחשב שלי מתחממם למרות שהכול נקי מסודר ומאוור כמו שצריך E8400 והוא מגיעה 55 ללא OC ולא הפעלה של מישחקים כבדים המחשב חדש מלפני חודש וקצת המחשב נקיי לחלותין אוור למעבד Arctic Cooling Alpine 7 Pro שני מאוורים למארז Arctic Cooling של 12 ס'מ 1400 RPM לא זוכר את הדגם המדיוק ואוור של 25 ס'מ 1200 RPM החשב כול המחשב מתחמם אבל המעבד זה התחום הקריתי מה אני יוכל לעשות כדי לקרר את המחשב ?

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  22. Started by אמתי,

ב15ל2 אני קונה מחשב מעבד Q6600 קירור V1 זכרונות 2 גיגה cl 4 800 מגה הרץ יחד אם קירור וכרטיס מסך שכבר עבר אובר קלוק ולוח אם P35C DC3 משהו כזה מישהו יכול לתת לי מדריך לoc ?

• 0 תגובות
    • 387 צפיות
  23. Started by shahar0592,

אז ככה יש לי: מעבד AMD ATHLON X3 425 לוח אם MA74GM S2H של גיגבייט כרטיס מסך 4670 512 זיכרון בOC בינוני ספק 450W (מחזיק טוב איכותי של פעם HEC) במערכת הזו האם ניתן לפתוח את הליבה ללא צריבת ביוס? ואם לא אז איך אני מבצע את זה תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by BioTech,

אהלן חברים יש לי כרטיס מסך: palit hd4850 512mb המאוורר מרעיש הרבה זמן. ניקיתי את המאוורר והגוף קירור בעזרת ספריי אויר בצורה טובה כך שאין אבק שם בכלל וחל שיפור אבל עדיין מרעיש. פירקתי את המאוורר ניסיתי לשמן אותו אבל לא היה פתח גומי מתחת למדבקה כמו במאווררים אחרים אז פשוט שמתי שמן כמה שיכולתי שיכנס קצת דרך החריצים. אני מאוד מרוצה מהביצועים של הכרטיס, פשוט הרעש הזה מטריד אותי. איך אני יכול להפחית את כמות הרעש? תודה רבה!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by Acejin,

היי, קניתי ארבעה מאווררים בחיבור של 3 פינים, ולפי תגובות שקראתי הבנתי שניתן לחבר את הכבלים ללוח אם, או לספק כח. רציתי לדעת אם אני אוכל לחבר את כל ארבעתם ללוח האם, ואם לא.. אז לחלק אותם בלוח אם ובספק? כמה חיבורים בכלל אפשר לחבר בלוח האם? הלוח אם שלי הוא: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 ספק כח: Cooler Master 500W Extreme Power plus יש מצב שאני לא אוכל לחבר בכלל את כל המאווררים שקניתי בגלל הסוג חיבור שלהם ? ד"א, יש לי את המארז CM590. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים