עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Infin1ty,

יש ברשותי כרגע מארז של shuttle (בעצם מחשב), המאוור הראשי (של המארז\מעבד) מרעישים בצורה מחרידה, פתחתי את המאורר והבנתי איך כל העסק עובד (דומה מאוד לקירור במחשב נייד), בכל אופן, אני צריך להחליף את המאוור הפנימי, לא מדובר על מאורר יעודי למעבד אלא מאורר די סטנדרטי למארז (שיושב על heatsink שמחובר למעבד בצינורות נחושת). חיפשתי מאוור למארז חזק ולא מצאתי (הכי גבוה שמצאתי היה משהו כמו 2000RPM), איפה ניתן למצוא משהו שיכול להגיע ל 3500RPM אך עם זאת יהיה די סקט (ובשקט אני מתכוון שאפשר לישון לידו או אפילו לדבר בטלפון.. ) אני חושב שמדובר על 120 מ"מ.

• 2 תגובות
    • 519 צפיות
  2. Started by shazil,

אהלן, קניתי לפני כשנה מאוורר של זלמן. למיטב זכרוני הזמנתי או את ה - cpns9700 או את ה - cpns9500. משום מה קיבלתי את המאוורר כ - OEM בלי שני רכיבים שציפיתי שיהיו שם ואלו הם ה - fan mate II וה קליפ לסוקט של AMD. בכל מקרה מרוב עצלות לחזור לחנות (זה מה שקורה כשקונים באינטרנט...לפעמים ) פשוט עזבתי את המאוורר לנפשו וחיכיתי ליום שאצטרך אותו. היום הגיע ואני צריך עזרה בזיהוי המאוורר. כל מה שיש על מנת לזהות אותו הוא הטבעה של cpns9000 על בסיס גוף הקירור. אני מעוניין להתקין את המאוורר על socket של AM3 ולפי מידע שקראתי רוב דגמי ה - cpns9xxx מתאימים, השאלה רק אם הדגם שלי מתאים? במידה וכן אצטרך לרכוש את הרכיבים החסרים אבל זה כבר בלינק אחר.... אשמח לכל עזרה שהיא, תודה!!!

• 2 תגובות
    • 518 צפיות
  3. Started by B@Kss,

ברשותי I7 920 D0 MUGEN II DFI LANPARTY X58-T3eH6 GTX260 GS 216SP GAINWARD 6GB DDR III G.skill 1333MHz TRIChannel Antec P182 Corsair W750 לא מזמן התחלתי לעבוד על OC למעבד ויש לי כמה שאלות.. הבנתי שרצוי לנעול את יחס הDRAM:BCLK ל1:1 ואני לא מוצא שום אפשרות כזו בביוס. יש אפשרויות כמו DRAM BCLK, Uncore frequency וכ'ו..ואני לא מוצא קשר ביניהם למחלק הזכרונות.בדקתי בCPU-Z ורשום שהמחלק הוא 2:8. הבנתי שזה לא טוב ורצוי לשנות אותו ל1:1 כדי למנוע נזק לזכרונות ואי יציבות, אני צודק? או שניתן להעלות את התדר בעזרת הBCLK ללא חשש, כל עוד הטמפ' סבירה?[נכון לעכשיו, עם הפעלת P95 היא לא עוברת את ה57 בסטוק] כמו כן, BCLK הוא בעצם ערך הFSB בשמו החדש במעבדי הI7? תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 669 צפיות
  4. מפרט בצד .. השתמשתי בOverClocking Profile של 30% בתפריט בביוס. אני דיי מתחיל עם העניין הזה , אשמח אם תתנו לי עוד אינפורמציה מה אפשר לעשות עם השילוש שלי (למי שתוהה הזכרונות הם מחברת Kingston סדרת KVR) הקירור לא ניראה כמו סטוק קולינג של אינטל , אלא איזהשהו מאורר ג'נרי שכתוב עליו DeepCool . כמובן שאין צריך להגיד שהמערכת עובדת באופן יציב. (כל התוכנות והמשחקים עובדים כמו שצריך) בתודה מיכאל [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  5. Started by ralf7253,

טוב אחרי הרבה זמן שלא החלפתי משחה טרמית למעבד הוא נדבק להיטסינק ואני מפחד לשבור משהו. (גם ככה הוא יצא מהתושבת בעצמו ללא הרמה של הידית בתושבת AM2) אין נזק נראה לעין. אני מרענן משחה עקב התחממות ל60 מעלות בIDLE אז וויתרתי על בדיקות מאמץ. יש רעיונות להפרדה בזהירות?

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  6. Started by omerz90,

שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לOC לזיכרון: - האם עושים OC לזיכרון? - כמה זמן זה לוקח? - איפה מרגישים את ההבדל? - האם צריך קירור לזיכרון כדי לעשות לו OC?, אם כן איזה קירור הכי מומלץ? - ומה הזיכרונות של 4 ג'יגה שהכי מומלצים לOC? אני מוכרח לציין שכל השאלות הנ"ל מתייחסות ל4 ג'יגה DDR 2.

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  7. Started by gal1304,

מערכת חלשה אבל עדיין בשימוש להלן המפרט : Mainboard : MSI MS-6580 Chipset : Intel i845PE Processor : Intel Pentium 4 @ 1800 MHz Physical Memory : 512 MB (2 x 256 DDR-SDRAM ) Video Card : Nvidia Corp GeForce4 MX 440 with AGP 8X [NV18.2] Hard Disk : WDC (80 GB) CD-Rom Drive : HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B Monitor Type : BenQ G775 - 15 inchs Network Card : Realtek Semiconductor RT8139 (A/B/C/810x/813x/C+) Fast Ethernet Adapter Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3 DirectX : Version 9.0c מעוניין בOC קליל עם קירור סטוק (אפילו ל2.2\2.4 MHZ) אם כן אך מבצעים ? תודה גל

• 2 תגובות
    • 600 צפיות
  8. אני צריך להרכיב מעבד חדש על לוח אם חדש עם גוף קירור מקורי של אינטל. אני רואה על הגוף קירור 3 פסים כסופים, אני מניח שזו המשחה הטרמית שלהם? אני צריך למרוח אותה כמו שמוסבר במדריך על כל המשטח? או פשוט להניח אותו למעבד וזהו? אני מעדיף לא לנסוע ולקנות משחה בשביל זה... קראתי את המדריך שיש באתר על מריחה נכונה של משחה... אשמח להסבר קצת או הפנייה למדריך שזה מוסבר בו? אני מקווה שאני בפורום הנכון... תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום, לאנשים שיש את הX3 710, מה הOC הכי גדול שהגעתם אליו? ואם אפשר גם פרטים(דהיינו לוח, STEPPING,VOLTAGE וכדומה..). אני הגעתי ל 3.31GHZ מ2.6 וזה גם כשהליבה הרביעית נפתחה דרך הACC. לוח: GIGABYTE GA-MA790X-UD3P.

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  10. חשבתי על 2 אפשרויות: Scythe "KATANA3" 3Heat Pipes CPU Cooler http://www.scythe-usa.com/product/cpu/041/scktn3000_detail.html Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?mID=133&cPath=1_43 התכנון הוא להרביץ בOC... לפחות עד 3.7... מה אתם חושבים אני אצטרך בשביל לתת 4GHZ? וכן, אני מתכנן לפתוח את הליבות הנעולות... יחד עם מארז RaidMax Apex Black וספק 500W... כרטיס מסך HD4850 1GB

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  11. שלום, יש לי מעבד של INTEL דגם:E6300 DUAL CORE@2.8GHZ אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד,אני יודע איך אבל אני רוצה שתגידו לי מה לעלות ובכמה על פי המפרט שלי. לוח-אם: GIGABYTE G31M-ES2L 1600FSB ,DDR2 1066 זיכרון:KINGSTON 2GB 800MHZ VALUE(זה מה שכתוב בKSP) כרטיס מסך מובנה וקירור מעבד של ARCTICT COOLING ALPINE 7 PRO קירור מארז(מאחורה)של ARCTICT COOLING 8L טמפ' במנוחה זה 28 מעלות צלזיוס(בלילה באזור שפלה[רחובות]) טמפ מאמץ הגיע ל49 מעלות!! זה תמונה מEVEREST CPUID: במצב IDLE במצב רגיל: באנצ'מארק של זיכרון: תוצאות מבחן סיבולת של מעבד שנערך 7 וחצי דקות: וזה לינק לאחד שעשה בקלות OC ל4.0 GHZ: http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=6006 ------------------------…

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  12. Started by Phanatic,

יש היום קירורים שמתאימים לתושבת 1156? מישהו יודע מה יהיה עם הקירורים עכשיו? ז"א כל היצרניות עכשיו יוציאו דגמים חדשים או פשוט ערכות הרכבה לקירורים הקיימים שלהם? (backplate וכו..)?

• 2 תגובות
    • 627 צפיות
  13. Started by zahi122,

מעבד AMD Phenom II X4 965 Black Edition Box לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P כונן קשיח Hitachi Deskstar HDP725050GLA360 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 9-9-9-24 NQ כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe מארז CoolerMaster Centurion 590 ספק כח Seasonic SS-550HT 550W קרור למעבד Scythe Mugen 2 ולאיזה תדר אני יכול להגיע תודה

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  14. Started by reggeman,

שלום לכולם אני לא יודע איך בדיוק להגדיר את הבעיה שיש לי במחשב יש לי כרטיס מסך HD 4870X2 מעבד Q9300 2.50GH ספק כוח של Corsair ‏TX 750W Active PFC לוח אם GIGABYTE EP45-UD3L הבעיה נמצאת בשתי מערכות הפעלה xp,7 כשאני מנסה להתקין דריבר לכרטיס מסך יש את הקטע שהוא אמור להבהב לכמה שניות המסך נשאר שחור והנורה דולקת אבל לא קורה כלום, ובעיה נוספת זה כשאני מנסה לכבות או להפעיל מחדש את המחשב המסך מתכבה אבל הכונן עדיין נשאר דולק לפחות 4דקות ורק אחרי זה הוא עושה ריסטרט או כיבוי תודה לכל העוזרים מראש !!!!

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  15. Started by Phanatic,

IQPC התחילו למכור אותו, ואני בקרוב קונה מע' i5 וכמובן, רוצה לבצע OC רציני לפי ביקורות שראיתי הנוקטואה מאוד פופולארי ובעל ביצועים מדהימים (ה Special Edition הראשון לסוקט 1366) אז אני מניח שהספשל אדישן 2 ל i5 יהיה גם מעולה לא? סרטון Unboxing שלו: ביקורות עליו על ה i5 (או בכלל) לא מצאתי כי הוא יצא רק לא מזמן.. מישהו ראה משהו? שורה תחתונה, כדאי להשקיע עליו 250 ש"ח או לחכות למוגן 2 Rev B?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by yanive,

מפרט: מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Box לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-US2H G41 CHIPSET זיכרון OCZ 2GB*2 DDR2 800Mhz Value Latency 5-6-6-15 מארז ThermalTake M9D Black 2x120mm Fan Blue Led+windows ספק כוח FSP 500W 60APN האם אפשר לעשות OC ועד כמה? תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  17. שלום השאלה שלי פשוטה אני רוצה לרכוש כרטיס 4850 עם אחד גיגה זיכרון והעניין הוא יותר קוסמטי עד כמה יעיל ה VAPOR -X החדש מול הקירור המקורי שניקרא קירור סטוק?? (שאגב מגיע עם הכרטיסים המקבילים המקצועיים) התכנון שלי הוא לא לשחק אלה להמיר את הכרטיס לכרטיס גרפי לעבודה עם תוכנת שירטוט ולא מעבר.לכן השאלה האם לקנות אותו עם קירור סטוק (שיותר יפה לדעתי - או לקנות אותו עם הקירור החדש.בהתחשב שאני לא אפעיל אותו כמו שהוא אמור לעבוד אל רק בדו מימד או תלת מימד אבל לא במשחקים.

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  18. Started by Baridy,

שלום, יש לי HD 4890 . הוא עושה רעשים כשאני מריץ משחקים כבדים. הטמפרטורה שלו היא 65 זה סביר? זה צריך להדאיג אותי?

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  19. היי רציתי לדעת לגביי מאורר צדדי (שבמכסה המארז) מה עדיף יותר, שיכניס אויר לכיוון לוח האם, או שיוציא אויר חם מהמארז? במארז שלי ,יש מאוורר 8 בחלק הקידמי שמכניס אויר , מאוורר 12 בחלק האחורי שמוציא אויר + ספק הכח שגם יש לו 2 מאווררים להוצאת אויר חם מהמארז. רוני

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  20. Started by llivny,

הלך לי המאוורר של המעבד הוא פשוט לא פועל. אני רוצה לקנות איזה מע' קירור של זלמן ב200 ש"ח בערך אבל אבא שלי לא מבין במה מאוור של 200 ש"ח יתרום יותר ממאוורר של 120 ש"ח. השאלה היא לא במה הוא יותר טוב אלא במה הוא יתרום יותר למחשב?? אני מדבר באופן כללי לא על משהו ספציפי. intel core 2 quad q9550 asus p5kpl-cm המחשב משמש למשחקים כמו gta IV, crysis ועוד כאלה כבדים (אם זה חשוב אני משחק אותם בFHD). תודה.

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  21. אני לא מבים את זה... אנשים עם קירור אויר מחזיקים OC בדיוק כמו שלי עם אותה חומרה כמו שלי (ממש אחד לאחד!!) על מתח הרבה יותר נמוך לדוכמה אני עםQ9550 + EP45 UD3R על 4 GHZ עם מתח 1.408 וככה זה כלום בארץ לא ראיתי מישהו שהצליח לרדת עם המעבד הזה נמוך יותר מ 1.4 ב VCORE בחול אני רואה אנשים מבאים תמונות של OCקלוקים יציבים ל 4 GHZ+++ על 1.2-1.3 ?!?! ומי שעובד על 1.3 24\7 לא מרוצה מזה ושואל איך להוריד את המתח איך זה הגיוני בכלל ? הינה האשכול שראיתי את זה... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=205132&page=185 יש שם אנשים עם Q9550\Q9650 עומדים על 5 GHZ עם מתח מצחיק של 1.25 ובסדר עוד היתי מבין עם זה היה איזה לוח אקסטרים אבל זה אשכול רק של EP45-UD3 / EP4…

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  22. אני עושה זאת בעיקר בשביל השקט במארז. והנה ציטוט מן הביקורת על המארז http://www.silentpcreview.com/article200-page4.html: At 12V it has a distinct buzz, with a very noticeable whirring, rasping bearing noise. It's bad enough that the testing was actually stopped to check to see if a scrap of paper had become lodged inside the hub. That was not the problem. While raucous at full voltage, drop the voltage below about 9V, and the whirring dies away, the buzz diminishes, and it becomes a fairly well behaved fan. Most likely it will find use either at the lowest of voltages, or not at all.

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  23. בעיקרון אני מעוניין לקנות בעתיד הקרוב (לאחר כניסת 58XX לשוק הישראלי) לקנות כרטיס מסך RADEON 4770 גרסא רגילה בעיקר בגלל צריך ההספק הנמוך והטמפ' הנמוך ביחס ל4850 דבר שיאפשר לי להגיע לתוצאות טובות יותר מאשר עם ה4850 שלפי קריאה בפורום הבנתי שהוא מרעיש ומתחמם מאוד. ניתקלתי בYOUTUBE במדריך OC ל4770 שניראה מבטיח ואפילו ראיתי תגובות של אנשים שהצליחו להגיע לתדר זכרון של 900MHZ /1100MHZ. הנה הלינק: השאלה שלי האם המדריך הזה אמין? ועד לאילו תוצאות ניתן להגיע עם הכרטיס מסך הנ"ל תוך שימוש בקירור אוויר בלבד כך שהכרטיס מסך יהיה יציב? תודה.

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  24. אז ככה הבעיה היא כזאת שאני עושה בדיקה ב OCCT רגילה התוצאה יציבה אחרי 8 שעות הטמפרטורת בסביבות ה 65 מעלות וזה סבבה ושניסיתי לעשות בדיקה LINEPARK הבדיקה לא עברה בגלל הטמפרטורות עכשיו אני עושה עוד פעם LINEPARK הטמפרטורות לא עוברות ה 70 מעלות (בדיקה של שעה) אני יכול לעשות עוד פעם והטמפרטרטות היו 75 (בדיקה של שעה) ויש כזה ממצב שאני יעשה בדיקה עוד פעם והטמפרטורות היו גבוהות וזה יקרוס אחרי כמה דקות כי הטמפרטורה תעבור את ה 80 מישהו יכול להסביר לי למה זה קורה ?

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  25. שלום לכולם (בייחוד למי שיעזור לי :) המעבד שאני מדבר עליו הוא פנטיום פרסקוט 2.8 עם ליבה "כפולה" וירטואלית (ע"פ מיטב הבנתי) כאשר המארז סגור המעבד עומד במצב עבודה רגיל על 55 מעלות +- ובעומס יכול להגיע ל60 וקצת. יש עליו קירור מקורי של אינטל, הדגם שנראה כמו ספירלה כזה עם הליבה ממשהו כמו נחושת באמצע (זאת אומרת הליבה של הקירור זה כמו עמוד עגול מנחושת שעטוף בצלעות קירור מאלומיניום הפונות לצדדים כמו מערבולת) עכשיו רוב הזמן ה-RPM של המעבד עומד על 2200+- ורק בעומס הוא עולה הלוח אם הוא של ASUS p4S800 ולא מצאתי בביוס אפשרות של מהירות אוטומטית למאוורר (השאיפה שיעבוד במקס' מהירות שלא יתחמם עוד) יכול להיות שיש משהו שצריך לעשות כדי לפתוח עוד אפשרויות בביוס (כמו של-ג'יגבייט עושים ct…

• 2 תגובות
    • 836 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.