עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מעבד E8400, שנמצא כרגע על 4.05GHZ. כדי להגיע לבאס הדרוש (450) נאלצתי להעלות את המתח על הצ'יפסט מ1.5V ל1.6V. התוכנה היחידה שאני מכיר שבודקת את הטמפרטורה על לוח האם היא SPEEDFAN. לפי התוכנה, טמפרטורת הלוח עומדת בד"כ על 40 ומשהו, טמפרטורה סבירה בהחלט. לפני כמה ימים פתחתי את המחשב (בעניין אחר), והפעלתי אותו כאשר דלת המארז בחוץ. בדקתי עם היד את ההיטסינק של הלוח - והוא היה חם הרבה יותר מ"40 ומשהו". אמנם SPEEDFAN מסרבת לעבוד אצלי כרגע, ולא יצא לי לבדוק מה הקריאה שלה כאשר הדלת פתוחה. בכל זאת, בדלת יש לי מאוורר חזק שנמצא בערך מול הצ'יפסט, אז העדרו כנראה לא השפיע לטובה, ובכל זאת, הבדל של בערך 20 מעלות בין הטמפרטורה המדווחת לזו שהיד שלי מרגישה נראית לי כמו הרבה יותר מדי. האם…

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  2. Started by jeyjey,

מישהו יודע מה קרה לאתר של EMP?

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  3. Started by Astrix-D,

טוב צילמתי תמונה מהביוס,אני צריך בבקשה שתגידו לי אם פה אני צריך לעלות את הMHZ. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 563 צפיות
  4. לא משנה על אילו הגדרות הגדרתי את הזיכרונות ואיזה מתח נתתי להם ולמעבד, כשאני רושם את המספר 300 (ב- FSB ) המעבד לא מבצע POST .

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  5. Started by yakir8,

שלום יש לי כרטיס מסך 6600GT של XFX רציתי לדעת מה דעתכם האם כדי לי לעשות לו OC או לחקות עד שמשחקים יעבדו אצלי פחות טוב? ואם אני יכול לעשות OC טוב איתו

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  6. Started by JezpeRR,

יש לי Athlon xp 1800+ עכשיו הוא מגיע בIDLE ל-כמעט 60 ובLOAD הוא פשוט נתקע...עכשיו אני יודע שזה בגלל שקירור לא יושב טוב איך אני מסדר את זה? בדקתי את זה על ידי דחיפה של הקירור לכיוון הלוח כאילו לקרב בין הליבה למעבד והטמפ "צנחה" ב-4-5 מעלות!!!!! עכשיו מה אני צריך לעשות? להחליף משחה? שאגב היא ג'נרית כזאת שבאה עם גוף קירור ג'נרי שקניתי ב-איזה 40 שקל עם מאוור לדים שהיה עליו... עוד שאלה הגוף קירור אמור להיות רופף במקצת? כאילו בעדינות נגעתי בו והוא טיפטיפה רופף...אם זה לא אמור להיות ככה איך אני מתקן?!? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  7. Started by Pika007,

שלום, הייתי רוצה לדעת מה הטמפ' במעבד הנ"ל (עם קירור מעאפן, סיילנסר של ארקטיק קולינג, סתם גדול באופן מיותר) בבקשה לציין טמפ' במנוחה ובעבודה (ציינו סוג עבודה) תודה :]

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  8. Started by megahertz88,

היי, אני רוצה לעשות קצת OC, בעיקר בשביל שהמחשב "יסחוב" יותר במשחקים. הבעיה היא שאין לי מושג איך להתחיל, חוץ מלדאוג לקירור טוב (אגב, עדיף BigTyphoon או BlueOrb?). הנה הספקס של המחשב..אולי תוכלו להמליץ לי על תוכנות ואמצעי קירור מתאימים: לוח אם..Intel D865 לצערי מעבד...Pentium 4 Northwood 2.8HT זכרון...256*2 DDR - ג'נרי שכזה, אבל אני יכול להחליף אותם אם תתנו לי המלצה למשהו. 3-3-3-8 ב200MHz כרטיס מסך... Gainward GeForce FX-5600 256MB יותר מזה אין לי מושג..איפה אני מתחיל?

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  9. המחשב שלי הגיע היום מTMS ואיתו הOC מ 2GHZ ל 2.8GHZ.. בדקתי עם אוורסט ואח"כ עם TAT, והטמפ' של הליבות אפילו לא מתקרבת ל40 מעלות.. 34-37 בליבה 0 ו32-34 בליבה 1 (זה לא במאמץ, סתם גלישה באינטרנט וכמה תוכנות ברקע..) זה הגיוני<? או שאולי יש איזה בעיה בסנסורים? אם זו באמת הטמפ', אולי אפשר להוריד קצת את המהירות של המאוורר?=פחות רעש.. איך עושים זאת? ~תודה רבה מראש~ עריכה: גרמתי לשניהם לעבוד ב100% עם TAT, קפצו מיד ל68-73.. זה כבר יותר מפחיד.. אבל מה צריך בשביל לגרום למעבד באמת לעבוד ב100%?

• 5 תגובות
    • 563 צפיות
  10. Started by shaul,

חשבתי על הThermaltake ROCKET שעולה באזור ה850 שקל+ החלפת משאבה לAsetek Hydor L30(אם זה אפשרי כמובן) האם זה יתן ביצועים טובים? או שיש מערכת קירור יותר טובה במחיר הנ"ל?

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  11. יש לי תמארז של קומפיוקייס 6A19 ויש מאורר 12CM מקדימה שזורק אויר על ההארד דיסק . הטמפ' של ההארד דסיק היא 32 . שמתי על ההארד דיסק סינק ענק וקיוויתי שהמעלות תרדנה במעלה או 2 . אבל שום דבר ... הטמפ' אמורה לרדת ? למה לא ירדה ?

• 5 תגובות
    • 563 צפיות
  12. משהו מוזר קורה למעבד (Q9550) לפני כמה חודש עשיתי את ה OC שלי יציב ל 4 GHZ וכניראה בגלל הקיץ הוא נהיה כבר לא ממש יציב הטמפרטורות הגיגו ל 74 מעלות ובבדיקות יציבות אחרי כמה שעות המחשב ריסט את עצמו עכשיו לפי הנסיון שלי ריסט = חסר מתח נתתי עוד 2 קפיצות ב VCORE ל 1.45 (1.424 ב וינדוס) ו עוד 2 קפיצות בגשר הצפוני עכשיו איך זה הגיוני שהטמפרטורות יותר נמוכות ? ועם המתח הזה בכלל בריא למעבד ? או שפשוט להוריד את מהירות השעון ולתת מתח יותר נמוך ? תודה

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  13. Started by Sifo Jen,

היי! אני צריך המלצה לגוף קירור עבור פנטיום 4 3GHZ תושבת 478, חשוב שיהיה זול, בסביבות 100 שקל אבל יעיל, רעש לא כ"כ חשוב אבל עדיף שקט. חשוב לציין שזה רק בשבל לשמור עליו קר ושלא יחמם את החדר ממש לא לאובר קלוק

• 5 תגובות
    • 563 צפיות
  14. Started by MATERIX,

איזה לוח אם כידי לי לקנות בשביל לעשות OC מצויין ל- מעבד AMD מה אתם מציאים?

15. תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 563 צפיות
  16. Started by DrStyle,

עשיתי OC קטן של מ780MHZ ל820MHZ ובזכרון 1000MHZ ל1020 וכשאני מעלה עוד בזכרון זה מופיע בבדיקה:

• 8 תגובות
    • 563 צפיות
  17. Started by ארתיום,

שלום, יש לי בעיות האטת המחשב שנובעות מחימום יתר (Dell Latitude C400 עם מעבד של 1GHz). אני עשיתי בדיקת מאמץ של הרצה ב-100% ועוקב אחרי טמפרטורה היא עולה עד 90C ולאחר נקודה זו אני מקבל הודעה על אירוע בלוגים של acpi וטמפרטורה יורדת יחד עם הביצועים. מה שחשוב שהמחשב לא יוצא ממצב של ביצועים ירודים (אני מניח שעון נמוך) על אף שהטמפרמטרה ירדה לכ-50C חשוב לציין שהמאוורר ככל הנראה לא עובד - לרמות שהדרייברים מותקנים ואני מנסה להפעיל את המאוורר בכוח (על ידי פקודה מפורשת של i8kfan) הוא לא מסתובב. שאלות: - האם זה מסובך להחליף מאוורר למחשב נייד די ישן - אין אחראיות, וכמה זה עלול לעלות - האם יש אפשרות לתת פתרון קירור חוצוני - ראיתי מאווררי PCMCIA שמזרימים אוויר לתוך המחשב או משטחי קירור - …

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  18. Started by N-I-K-O,

עשיתי OC למעבד שלי P4 2.0A northwood לוח אם מעצבן ביותר של ECS . האצתי את המעבד מ2.0 ל2.2 המעבד לא הרגיש כמעט את השינוי הוא היה על 30 מעלות במנוחה ו34 בבדיקה של פריים 95 . אבל הלוח אם כבר היה חם במנוחה 41 מעלות וכשאני עושה את הבדיקה הוא מתחמם עד ל60 מעלות. יש לי שתי מאווררים במארז,שניהם 80מ"מ אחד מקדימה למטה מכניס אויר ואחד מאחורה למעלה מוציא אויר.(וזה לא המאוורר של הספק.**לאלה שחושבים שאני עד כדי כך מוגבל). מה אני יכול לעשות כדי לקרר את הלוח אם? :s05: :s05: :s05: :s05:

• 8 תגובות
    • 563 צפיות
  19. FX5200 http://img333.imageshack.us/my.php?image=3d9tp.jpg טוב אז ככה התחלית להתלהב מכל הקטע של האוברקלוקינג אז החלטתי שאני יעשה גם איזה אוברקלוקינג קטן... מה אפשר לעשות עם המערכת הבאה: פניום 4 2.4HT לא פרסקוט 256*2 קינגסטון ב400 מגה הרץ לוח של אינטל/HP עם צ'יפסט Field Value North Bridge Intel Springdale-G i865G כרטיס מסך ג'יפורס FX5200 V9520 128 מגה זיכרון של אסוס.. אמממ זהו בעיקרון... עכשיו הציון שאני קיבלתי ב3D ממש נמוך לעומת המשתמשים האחרים אז עד כמה אני יכול לעשות OC בלי לדפוק את המחשב.. תודה.

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  20. Started by dafyi,

המחשב הגיע לטמפרטורה של 52 מעלות תוך כ40 דקות עבודה בפוטושופ. גם אחרי סגירת התוכנה הטמפרטורה נשארת גבוהה. האם זה תקין? יכול לגרום נזק למעבד? האם אפשר לסמוך על מד טמפרטורה המותקן במארז? הרכיבים הם: מעבד AMD 64 ביט לוח אם אסוס nvidia SLI דיסק קשיח של מקסטור g300 16mb ספק כוח 480 של טגם מאוורר נחושת איכותי של זלמן. הכל מצוי במארז אלומיניום שאמור להיות קריר יחסית ואין בו מקום למאוורר נוסף. האם מישהו יכול לעזור? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  21. הטמפרטורה של הלוח אם היא 40 - 42 מעלות ללא מאמץ ובמאמץ עולה לסביבות ה48 -50 כנל גם לגבי המעבד רק שהוא עולה לטמפ' בסביבות ה 52 , ישנם 5 מאווררים אחד נמצא בפנל הקדמי למטה - מכניס אוויר , אחד נמצא מתחת לספק מכניס אוויר , 2 מאווררים על המעבד אחד מכניס אוויר ואחד מוציא ומאוורר על הכרטיס ה"גרפי" , המערכת אינה מצויה בO/C מאחר ואין אפשרות בלוח האם לשחק עם המכפלה או תדר הFSB , האם אני צריך להתכונן להפרד מהמערכת הזאת בקרוב או שניתן להציל אותה ? :worried: אודה לכם על תשובות מפורטות ככל שניתן .

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  22. Started by shibby15,

שלומות, אני מחפש קירור למעבד. הדרישות העיקריות זה שקט ויכולות אובר קלוק סבירות, אני לא מחפש משהו מאקסימאלי, רוב הסיכויים שמדובר במעבד 6300 שיומהר לבאס 400 כלומר2800, אולי קצת יותר ... או שעכשיו יהיה 805 ובעתיד יוחלף למרובע ליבות תקציבי יותר שגם הוא יומהר לאיזור ה 400 באס. כרגע אני חושב על ה Scythe KATANA או סמוראי כי אני יכול להשיג אותם בזול יחסית. הבנתי שההמלצה היא ל AC פריזר 7, אבל בהתחשב בזה שיש לי מחירים זולים יותר על ה סמוראי או קטנה, מה עדיף? המארז יהיה ככל הנראה אנטק P-150 עם שני מאוורים של זלמן F-2 (או שעדיף AC?) ומאורר מקורי 120 של אנטק. תודה מראש רום

• 7 תגובות
    • 563 צפיות
  23. Started by Wizard Of Oz,

אני צריך את כל המושגים בשביל OC הסתכלתי באתר ולא הבנתי כלום אז אם תוכלו לרשום לי את המושגים ומה אומר כל מושג ואיך אני יכול לשנות אותו אני אשמח דוגמא: FBS- (מה זה אומר )- (ואיך אני משנה אותו)

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  24. Started by Lanzar,

יש לי בעיה מעצבנת שאני לא מצליח לפתור יש לי מעבד לא נעול ( +3200 ) ואני מריץ אותו כרגע על 218X11 והזכרונות על 11-2-2-2 והבעיה היא שאני לא יכול להוריד את המכפלה ל 10 או 10.5... אפילו אם אני משאיר את ה FSB על 218 אני לא יכול לעבוד על 10 ועל 10.5 והקטע המוזר שכל מכפלה אחרת פועלת בלי בעיה... ניסיתי לעשות עדכון לביוס אבל זה לא עוזר !! מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה ?? הלוח הוא: Giga-Byte 7NNXP הזכרונות Geil ULTRA DDR 433 512X2

• 0 תגובות
    • 563 צפיות
  25. Started by 7omaHawk,

יש לי מעבד ברטון 2500, דרך הביוס הוא נותן לי לשנות את המכפלה, האם זה אומר שהמכפלה שלי פתוחה ? ובאותה הזדמנות יש לי Abit NF7-SL האם קריאת הטמפ' של המעבד נמוכה מהטמפ' האמיתית ? תודה מראש, תום.

• 3 תגובות
    • 563 צפיות

דיונים חדשים בפורומים