עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by freerider,

המפרט בחתימה טמפרטורת המערכת קבועה על 38 מעלות בקיץ, האם יכול להגרם נזק מכזאת טמפרטורה לאורך זמן ? או שזה עדיין בגדר הטווח הסביר ? ניסיתי לחפש ברשת או לבדוק ב-MANUAL של הלוח אם ללא הצלחה :s05:

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  2. בלוח שלי 7vrxp ver 1/1 אם לוחצים ctrl+f1 הוא נותן לי כל מיני אופציות שאני לא כלכך מבין.. רציתי שמישהו יעזור לי אפילו בבאי סי קיו לשנות שיהיה מקסמלי... עכשיו הבעיה שלי שהחלפתי מעבד ל2000 אי אמ די והלוח ישר זיהה אותו אבל מה שמוזר שאני מעלה את הבאס מהווינדוס אז המחשב קורס אבל לא נותן מסך כחול כמו שהיה ב1900 שלי לפני זה.. הוא פשוט קורס אז אני כבר לא יודע למה לשייך את הבעיה כי המחשב שלי נקי מכל הסלוטים של הפי סי אי אפילו הוצאתי את הכרטיס קול שלי מהסלוט בעצם לא מחובר כלום חוץ מהכרטיס מסך asus ge force 3 ti 200 אתם חושבים שהוא יכול להוות בעיה ולגרום לתקיעות שלי?? ראוי לציין שאני עובד עם המאורר הנוכחי שלי שקיבלתי עם המחשב אבל הטמפרטורות מעבד 47 לוח 37 נורמליות ולכן לא נראה לי שזא…

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  3. Started by Sp0ck,

אני מתחיל בOC... עכשיו אני רוצה לעשות OC התחלתי למעבד שלי Intel p 4 630 לוח אם GA-8I915MD-GV נכנסתי לביוס, חיפשתי את אפשרות ה CPU clock ratio האמורה להיות ב frequency/voltage control (בדקתי לפי הספר של הלוח ) אבל אין שם כלום ולחצתי CTRL+F1 נוספו עוד כמה אפשריות ועדיין לא היה שם אותו... איפה נמצאת הפונקציה של OC במחשב הזה חחח

• 6 תגובות
    • 538 צפיות
  4. Started by Aegisfang,

הוא כרגע לא יכול לכתוב בפורום הזה אז אני מעביר בשבילו את ההודעה. אז ככה, יש לו מחשב כזה Intel Dual Core 3.0 Ghz MB Asus H.D Western Digital 160 JS 1Gb RAM 667 Mhz עם מערכת קירור מקורית של אינטל, המחשב אצלו כבר 11 חודשים ורץ כמו שור בלי בעיות. הבעיה התחילה אתמול, באמצע שהמחשב חי את חייו בחדרו של חברי קופאת המערכת הפעלה שלו. לוקח לו רבע שעה להפעיל אותה שוב, מה שפעם היה 40 שניות, והוא מריץ תוכנת בדיקה של כל החומרה. ומה הפלא, התוכנה נתקעת כשהיא מריצה את הבדיקה שלה על ה HD שלו. עצבני הוא בודק טמפ' ומגלה שהיא עומדת על 80 מעלות. חברי מפרק את המאוורר ומנקה אותו כי כל אדם הגיוני יחשוב שזה בעיה עם הקירור. אך זה הכל סתם כי בBIOS שלו הטמפ' קבועה על 72-75 מעלות כל הזמן אפילו ש…

• 9 תגובות
    • 538 צפיות
  5. טוב יש לי ספק ג'נרי מעפפפפןן של EVERPOWER 350W!!! ואני מעוניין בנוסף למצא קירור יותר איכותי מזה יש שלי כרגע למעבד (כרגע יש לי מקורי שמקבלים מאייבורי חח זה שונה מהמקורי של AMD) סה"כ יש לי לצורך העניין 400 שח עם אפשרות חריגה קצת מעל... (נפלאות המשכורת שהולכת על מיסים וחשבונות!!!!) אהה ואם אני הולך עם המחשב לחנות יכולים להרכיב לי את כל העסק שם? אהה וגם משחה טרמית ממולצת +מחיר תודה תודה תודה לכל הצדיקים

• 7 תגובות
    • 538 צפיות
  6. Started by 101Hurricane,

מחפש פתרונות קירור אלטרנטיביים לכרטיס מסך GTX 1060 mini של EVGA. יש 2 גרסאות ש-EVGA הוציאו ל-1060, אחת עם קירור יחסית נורמלי, והשניה עם קירור מזעזע שקצת דומה לקירור הרגיל שמקבלים על המעבדים של אינטל. הכרטיס מגיע לטמפ' מעל 80 בקלות במאמץ, גם שהמאוורר מסתובב על 90+ אחוז, ועכשיו עוד חורף. אני לא רוצה להגיע לקיץ שהכרטיס במצב כזה, כי זה עלול להיות בעייתי. רציתי לשאול אם מישהו מכיר אלטרנטיבה לקירור המעאפן שמגיע עם הכרטיס, אולי צלעות קירור אחרות, או אפילו קירור מים שיכול להתלבש על ה-1060? אני סקפטי אם משחה טרמית זה מה שבעייתי פה, כי ב-Idle הוא מתקרר מאד מהר לאיזור ה-30 מעלות ומתחת, ואני מעדיף כבר להחליף קירור אם אני מפרק אותו בשביל משחה.

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  7. Started by fog87,

יש לי כרטיס 6800gs של Gigabyte והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות לו OC ד"א התקנתי עליו קירור accelerator X1 של AC

• 3 תגובות
    • 538 צפיות
  8. Started by rotem75,

יש לי לוח אם ABIT KV8-MAX3 ומעבד AMD Athlon 64 - 3000. לאחרונה החל לוח האם שלי להשמיע אזעקה מעצבנת לסירוגין. ה- ABIT EQ מראה כי ה- RPM של ה- NB fan יורד לערכים נמוכים (~180). - מה יכול לגרום לירידה זו ? (אין שום דבר העומד בדרכו של המאוורר!) - האם יכולה להיות קריאה שגויה של ה - RPM ? כיצד ניתן לתקנה ? - האם ירידת ה- RPM גורמת לבלאי ב- NB fan ? - אם אין בלאי - כיצד לנטרל את האזעקה למקרה הספציפי הזה ? ה- BIOS שלי מעודכן תודה מראש לכל העונים רותם

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  9. Started by m.l,

הורדתי את התוכנה SysTool ממאגר ההורדות שכאן על מנת לבצע אוברקלוק למחשב שלי דרך התוכנה (דרך הביוס אני לא ממש אוהב ומידיף לא להיתעסק) בקיצר-בלשונית של CPU OC אני צריך להגדיר את זה "clock generator"....מה זה ואיך אני יודע מה יש לי כדי לדעת מה לבחור מהרשימה שיש שם.... ועוד שאלה..איך אתם מציעים להתחיל? נגיד כול פעם להעלות 100 מגה הרץ ולבדוק יציבות?.... המפרט שלי מופי בצד אבל אני יירשום את בנתונים של המעבד...: פנטיום 4 ליבת פרסקוט 3.0GHZ סוקט 478......מה ההמלצות שלכם? ואם יש לכם טיפים אז בכיף נ.ב. גם רשום FSB LIMIT אם אני רוצה להגיד....כדאי? ואם כן על כמה להגדיר את זה.....כרגע הFSB שלי רץ על 200 מגה הרץ

• 8 תגובות
    • 538 צפיות
  10. Started by asichen,

האם המאוורר הזה הוא טוב והאים הוא יקרר טוב את המחשב שלי ? http://www.datech.co.il/product_info.php?cPath=1_282_283&products_id=1448

• 3 תגובות
    • 538 צפיות
  11. שלום, רכשתי כרטיס מסך 4870 OC EDITION של חברת CLUB 3D. שינית את מהירות המאוורר של כרטיס המסך ל 63 אחוז כך שהטמפרטורה של הכרטיס עומדת על 43-44 מעלות צלזיוס. האם שינוי מהירות המאוורר לאחוז יחסית גבוה של 63 אחוז יפחית בצורה משמעותית את חיי הכרטיס והמאוורר שלו? שאלה נוספת ... מה מהירות המאוורר הכי מומלצת או אפשרית להרצה בכרטיס ושתשמור על חיי הכרטיס לאורך זמן? שכחתי לציין שיש לי מארז ANTEC 300 ושהמאוורר על 63 אחוז הוא לא מרעיש בכלל. תודה.

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  12. Started by iakovl,

הציפסט שלי מתחמם נורא ומגיע ל1:1 עם המעבד שזה אומר 48-46 מעלות יש לי עוד זמן עד הקירור מיים ואני בכל מקרה מקמבן עכשיו קירור משודרג למעבד ולכרטיס מסך (לא מוציא שקל!!!) אז רציתי לדעת מה ההמלצות שלכם?

• 4 תגובות
    • 538 צפיות
  13. היי כבר בעבר שמתי פה כמה שאלות בקשר לשינוי תזמונים אך ללא תוצאות כיוון שלא מצאתי את האפשרות הזאת בביוס. היום אחרי הרבה חיפושים מצאתי את צירוף ההקשות הנשחק שפתח בפני את האופציות הללו. קיצר כמו שראיתם בטופיק איזה זכרונות יש לי. אני יודע שהורדת תזמונים מאיצה את הזכרונות....וזהו. עכשיו עד איזו נקודה אני יכול להמשיך ואיך אני ידע שמשהו לא בסדר. כרגע אני רץ ב 2.5-3-3-6 כש במקור זה היה 2.5-4-4-8. החלטתי לא לקפוץ עמוק מדי לפני שאני יתייץ איתעם בפורום

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  14. Started by yonm13,

אהלן.. היום החלטתי פעם ראשונה לעשות OC לכרטיס מסך שלי (עם הS1 שלו) דרך RIVATUNER.. העלתי לאט לאט וכל פעם בדקתי חצי שעה עם התוכנה שמומלצת במדריך. הגעתי ל680 לליבה ושם זה נעצר.. ב690 הכרטיס נכבה לי אחרי 10-25 דק' (אני משער שזה מה שקורה, כי המסך ממשיך כביכול לקבל תצוגה, ולא עובר לSTANDBY MODE, אבל היא שחורה לגמרי). עכשיו, הגעתי ל810 לזכרונות והורדתי קצת את הליבה ל675 (אז בעצם 675\810) ושיחקתי CRYSIS WARHEAD.. פעם ראשונה שהמשחק שחיק על HIGH! (הכל על HIGH). הייתה בדיקה אחת שניסיתי על 685\820 לפני שהורדתי קצת בליבה, והיא קרסה אחרי משהו כמו 25 דק'. אני לא יודע אם הזכרונות מסוגלים ליותר, מה גם שכשהתקנתי את הקירור הדבק שעל ההיטסינקים של הזכרונות היה חלש מדי, אז השארתי את המדבקות ה…

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  15. הם נראים שהם שוקלים לפחות קילו, עם הזמן הם לא יכולים לעקם את הלוח ע"י המשקל שלהם? תודה.

• 5 תגובות
    • 538 צפיות
  16. I probobly will buy the Prolimatech Megahalems CPU cooler in a couple of days and want to attach to it 2 Scythe S-Flex'es in a push-pull configeration, But don't know which S-Flex'es to choose.. The 1200RPM's or 1600RPM's? I am going to overclock my Q6600 to 3.6GHz and I need alot of cooling.. Will I feel a diffrence between the 1200RPM and the 1600RPM? If so can you assume if the diffrence is going to be minor or major? If it's going to be a 1-2 degrees diffrence between them then I'll go for the 1200RPM, since it's much more quieter but if it's going to be a 4+ degrees diffrence then I'll go for the 1600RPM's.. Can you assume? Thanks.

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  17. Started by buzz man,

לכבוד חגיגת 5 שנים להיווסדות החברה SCYTHE מוציאה גרסה מנוחשת של הנינג'ה ששוקלת מעל קילו ועשויה 100 % נחושת,מחיר - 70 $ . http://www.scythe-usa.com/product/cpu/033/scnjcu1000_detail.html [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  18. Started by eranmor,

זאת מערכת של טרמלטייק ועולה 708 שקלים... שווה? http://www.pch.co.il/docs/pd-884943059.htm

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  19. עד כמה נראה לכם שאני אצליח להגיע בoc עם קירור מקורי של ?Athlon 64 3000\??

• 6 תגובות
    • 538 צפיות
  20. Started by fit3,

שלום אנשים יש לי שתי שאלות 1) כאשר אני מורח משחה תרמית על המעבד (775) האם אני אמור גם למרוח על צלעות קירור?? (המקורי של אינטל?) 2) האם מישהו שמה על הפתרונות קירור של AVC ל775 והאם הם מומלצים?

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  21. Started by Integer,

משתמש קש..

• 6 תגובות
    • 538 צפיות
  22. יש לי בעיה ...כשאני נכנס לביוס ומנסה לעלות את ההרצים של ה FSB אז גם ההרצים של הAGP וה PCI עולים...... עכשיו כשאני מאפשר לעלות את המתחים ידנית אז האפשרות של spread או איך שלא קוראים לזה ישר מתבטלת ......עכשיו אני לא יודע אם זה צריך להיות מבוטל או לא..... אבל בכל מיקרה ההרצים של ה PCI וה AGP עולים....... מישהו יכול לעזור לי לנעול אותם ....ומה אני צריך לעשות בשביל זה(ואולי אי אפשר בכלל)

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  23. האלן מערכת E7200 EP43-DSL3 ספק 400 FSP זכרונות 800 של קינגסטון הצלחתי לייצב את המעבד על 4.00 באס 422 אבל לא מצליח מעבר. זכרונות ביחס 1:1 על 844 כאשר אני יציב עליהם. השאלה אם אני אקנה זכרונות 1000 אני אוכל להמשיך ב OC (ניסיתי לעלות מתח) תודה

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  24. Started by zolondek,

טוב... אלו התוצאות בינתיםם עוד לא בדקתי יציבות ולא כלום... זאת המערכת שלי: intel pentium 4 2.6 800 ASUS P4P800 SAMSUNG 3200 512X2 העליתי את הבאס בהדרגה מ 200 ל 235.. בהתחלה הזכרונות 3200 שמרו על יחסי 1:1 ושהעליתי שוב הם ירדו ל 3:2.. אוקי אמרתי לא נורא המשכתי להעלות כמו כן בחרתי במקום AUTO במהירות הזכרונות , בחרתי 400 הזכרונות המשיכו לעבוד על יחסי 1:1!!! כמו כן התזמונים עלו \= ... משו מאוד מוזר קרה: אפשר לראות את זה בתמונות: אני לא יודע כמה זה אמין.. http://n.rotter.net/User_files/nor/402abc7b0ca3b474.jpg http://n.rotter.net/User_files/nor/402abc830cc7726d.jpg יש הסבר לזה? זה אמין?? שאלות: אני יודע שקיימת בעיה של מתחים בלוח הזה , מאיזה תחום מדובר?? איך …

• 4 תגובות
    • 538 צפיות
  25. Started by hatzhaik,

קניתי בחורף מחשב p4 3ghz 1M 478 עם לוח של אסוס p4p800se וטמפ' העבודה של המעבד במנוחה היתה בערך 42 ובמאמץ 52 מעלות עכשיו כשהתחילו הימים החמים הטמפ' של המעבד במנוחה כ 48 מעלות ובמאמץ 58 מעלות. אני יודע שהטמפ' גבוהה מאוד וטמפ' כזאת משפיעה על ביצועי המעבד אבל השאלה שלי היא עד איזה טמפ' הוא יכול לעבוד מבלי שיגרם למעבד נזק? האיוורור שלי הוא מאוורר על המעבד ואחד מוציא אוויר מאחורה ואחד בספק כח ואני מתכוון להוסיף עוד מאוורר שיכניס אוויר מקדימה ואם זה לא יעזור אני ישים משחה טרמית (אני לא בדיוק יודע איך לעשות את זה ואשמח אם תתנו לי קישור למדריך או תסבירו לי בקצרה)

• 1 תגובה
    • 538 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.