עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש למישהו רעיון לקירור (מאווררים) שטובים לאוברקלוקינג? (thermaltake וכאלה..) יש לי את הוולקנו 7 , עם פנטיום 2.2 השאלה אם המאוור טוב לאוברקלקוינג.. מצאתי כמה guides נחמדים לעשות Sleeving לכבלי חשמל רק שאיו לי מושג מאיפה להשיג חומרים , רעיונות? תודה.. http://www.virtual-hideout.net/guides/cable_sleeving/index.shtml http://guides.pimprig.com/modding/psu_sleeving_-_jonny_english_style.php

• 9 תגובות
    • 710 צפיות
  2. אני יודע שהכי טוב לבנות, אבל ממש אין לי מלחם ובעצם זמן לבנות אחד, ואני ממש מעדיף לרכוש. אבל יש כל כך הרבה סוגים, אני יגדיר מה אני מחפש: יש לי 4 מאווררי אנמרקס (שגם כך יש להם אופציה לכיוונון המהירות, אבל החוט שלהם קצר, ואני מחפש משהו חיצוני) ואני צריך פנל לשליטה עד 6 מאווררים. לא חשוב לי שיהיה צג של טמפ', אני סומך על AIDA32. איך בכלל מחברים את המאווררים לפאנל? הרי המאוורר מתחבר ישירות למולקס של החשמל, אז אם איזה חוט הוא מתחבר לפאן באס? ומה אני עושה עם החוט שליטה של המאווררים של אנרמקס חותך אותו? אגב איך הפאן באס הזה? http://www.pchardware.co.il/docs/pd-424875243.htm

• 3 תגובות
    • 518 צפיות
  3. את האמת לא הייתי בטוח כל כך איפה למקם את זה אבל שיהיה... אז ככה יש לי היטסינק די גדול שהייתי רוצה למקם על הכרטיס מסך שלי , אבל אני לא יודע איך אני יוכל להחזיק אותו כמו שצריך...לפי מה שהבנתי הרבה אנשים לא יודעים איזה דרך הכי טובה לעשות את זה. מי שמכיר דרכים טובות ובטוחות שירשום כאן. תודה , חלב

• 14 תגובות
    • 778 צפיות
  4. Started by DDB,

איזה מאורר הכי טוב ל AMD 2500B 200ש"ח

• 5 תגובות
    • 588 צפיות
  5. שלום.. אני עושה הזמנה היום מג'ב טק.. רציתי לדעת אם מבחינת ביצועים... לא רעש... ביצועים.. זה מאורר הכי טוב שאני יכול לקנות.. תודה ... צ'יקו

• 4 תגובות
    • 423 צפיות
  6. יש לי כרגע מעבד AMD 2500 עם ההיטסינק המקורי שלו, והטמפ' הם על הפנים: 47 במנוחה ו53 במאמץ. כל החוטים מסודרים ויש סירולקציית אוויר טובה במארז, והטמפ' הגבוהה של המעבד היא כנראה בגלל ההיטסינק המעפן. עכשיו, יש ב-COMP-IL מבצע, שבו הם מוכרים וולקנו 8 ב-60 ש"ח, והמחיר ממש מתאים לי.: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=FNTETV8SLSE&Cat2Cat1ID=1421&Cat2ID=1697 אם אני אחליף את ההיטסינק שעכשיו יש לי אותו בוולקנו 8 הטמפ' של המעבד ירדו? בכמה לדעתכם הם ירדו? ועוד משהו: ההיטסינק שהבאתי אליו לינק מתאים ללוח אם ABIT NF7? ובבקשה אל תתחילו להמליץ לי על היטסינקים אחרים, אני כבר מודע לזה שיש היטסינקים טובים יותר מהוולקנו 8 שעולים רק 60 ש"ח יותר, אבל אין לי 60 ש"ח להוסיף אז אני לא י…

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  7. Started by The UnKnown,

אוקיי הגיע הSP94 סופסוף, ועכשיו אני צריך להרכיב אותו מה שדורש פירוק של כל המחשב והוצאת לוח האם, יש משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מפרק? משהו על חשמל סטטי אולי? באיסה סביבה לא מומלץ לעבוד? משהו בנוגע להרכבה? למריחה של המשחה הטרמית? אני שואל הרבה כי זה פעם ראשונה שאני מרכיב (בעזרת חבר שלי) קירור לבד ועוד שדורש פירוק של המחשב שאף פעם לא הרכבתי לבד. תודה לכל העוזרים!

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  8. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

יש בידי SF2, החיבור לחיישן נקרע ואת הנגד המשתנה איבדו, הוא מחובר כרגע ללוח של ג'יגה בייט G8S655FX-L ועובד נהדר, הבעיה היא שהוא עובד כל הזמן במלוא העוצמה. יש אפשרות לשלוט בו? אולי באמצעות תוכנה? או שזה לא אפשרי בכלל ועדיף להחליף את המזו*** הקטן במאורר אחר (יש לי איזה מאורר 80 מ"מ ספייר, אבל החלפה היא התחלופה האחרונה) תודה, ושבוע טוב.

• 6 תגובות
    • 562 צפיות
  9. Started by stingeR-,

שלום , לאח שלי יש את המפרט הבא : AMD Athlon XP 2400+ Thorton @ AMD 3400+ Barton Core 2300MHZ - TT Volcano 11+ Cooling fan EPoX 8rda3i Rev 2.1 @ 230FSB Infineon 256MB PC3200 @ 460MHZ 6-3-3-2.5 2.8V(מתח מקורי , תיזמונים בשמיים) Inno3d GeForce FX5200 128bit 250/400 @ 320/500 400W Generic PSU Generic ATX Case 7Fans WD800JB 80GB 7200RPM 8MB(שחור) זהו בערך בכמה משחקים(BattleField Viatnam and UT2004) , במפות מסויימות יש תקיעות קטנות , אני בטוח שהבעיה נובעת מהזיכרון , אבל איך אפשר להפסיק את התקיעות האלו? זה משגע , אי אפשר לשחק ככה , אני בטוח שיש דרך , אולי דרך התיזמונים? אני פשוט חושש לגעת בהם כי פעם שעברה שנגעתי בהם זה מה שקרה http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=68…

• 25 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. Started by Lanzar,

שלום לכולם אני רוצה לעבור לקירור מים ויש לי כמה שאלות... יש לי כבר רדיאטור + מאוורר וחסר לי צנרת,משאבה,ובלוק מים למעבד יש לי חבר שיכול לארגן לי משאבה של אקווריום אבל הוא אומר לי שהמשבה הזאת מושחת אוויר ולא מים ואם אני יביא לה למשוך מים אז היא תקצר זה נכון ?? ואני גם יכול להביא משאבת דלק של אוטו אבל אני חושב שהיא חזקה מידיי לצינורות האלה השאלה כמה BAR של משאבה אני צריך ?? ובקשר לבלוק מים אני מחפש אחד טוב אבל שלא יהיה ממש יקר... והשאלה האחרונה החיבור לצנרת ברדיאטור הוא דיי גדול והחיבור לצנרת בבלוק מים דיי קטן אך אני יכול לחבר את שניהם ביחד שלא יהיו נזילות ??

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  11. אני רוצה לעבור לקירור מים אבל יש כ"כ הרבה מבחר שאני לא יודע מה לעשות !! יש את שני הבלוקים של waterchill , koolance zalman ואני ממש לא יודע מה לעשות יש את הערכות החיצוניות של כול מיני חברות ויש את EMP (אבל מאוד יקר) מישהו יכול קצת לעזור לי ?? אני מעוניין לשמור על התקציב כמה שיותר נמוך ולקרר את המעבד והכרטיס מסך ואני רוצה לשמור על יכול גדילה לפיזור חום למצב שיהיה TEC במע' עריכה : מה אתם אומרים על הwaterchill שבא על הראדיאטור של 120 משאבהL20 ובלוקים רגילים למעבד והכרטיס ?

• 7 תגובות
    • 796 צפיות
  12. עם נגעתי במישחה שעל המעבד עם האצבע ולא שמתי משחה חדשה יכול להיגרם נזק למעבד?

• 1 תגובה
    • 509 צפיות
  13. אני רוצה לעשות OC למעבד שלי ואני לא יודע איך אני לא יודע כלום!! יש פה מדריך באתר והוא לכרטיס מסך ואני לא מוצא למעבד במדריכים הם מסבירים ואבל אני לא יודע איך לעלות את הנתונים עד כמה לעלות מתי אני יודע שזה מצב יציב אני לא יודע כלום אני גם לא יודע איזה תוכנות צריך אני יודע איזה סיכון יש ב OC אז השמח אם מישהו יסביר לי איך לעשות OC במדריך יותר מפורט או להסביר לי אישית

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  14. שלום לכולם. החלפתי היום למעבד 2200+ עם 0.13 מיקרון (במקום ה2000+ עם 0.18 מיקרון שהיה לי) . אוקיי אז החלפתי כי חשבתי שהמעבד דפוק כי הוא הגיע לי למעלות ממש גבוהות (ויש לי volcano 12 חדש). עכשיו חיברתי את המעבד שוב (ה2200+) הדלקתי את המחשב ואני רואה שהוא עומד על 51 מעלות במנוחה כשהוולקנו על מקסימום. עכשיו רציתי לשאול מה יכול לגרום לזה???? כי זה מאוד מעצבן אותי! אם צריך עוד פרטים כלשהם אז תגידו אני מייד אביא ובבקשה תענו מהר כי זה מאוד חשוב ודחוף לי!! להתראות ותודה לכל העוזרים. ד"א האייסיקיו שלי הוא 232401378 (יותר קל לדבר שם). ביי.

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  15. יש לי מארז MIDI ATX. מאוורר 80 MM מקדימה מכניס מאוורר 80 MM מאחורה מוציא מאוורר 120MM גל הגג מוציא מאוורר 120MM על הדלת, מול המעבד מכניס היטסינק המקורי של AMD עם פד טרמי עליו. חוטים מסודרים מאוד בפנים. עד לפני יומיים הטמפ' הייתה די טובה (בהתחשב בכך שיש לי את ההיטסינק המקורי של AMD): 40 מעלות במנוחה, ו-49 במאמץ. אבל אתמול היא עלתה לי ל-45 במנוחה והיום היא הגיעה ל-52 במנוחה!!!!!!!!! קרה משהו להיסטינק? פתחתי את המארז והוא וכל המאווררים פועלים כרגיל, אין אבק בתוך המארז, וכמו שאמרתי החוטים מסודרים בפנים. משלשום לא שיניתי שום דבר במארז, אז למה פתאום עלתה הטמפ' ביומיים האחרונים ב-12 מעלות? זה גם לכם קרה בגלל החום?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אני רוצה לעשות לו אובר קלוק אבל אין לי קירור נוסף חוץ ממאוורר מעבד רגיל שמכוון על הכרטיס (המארז הוא ג'נרי רגיל עם מאוורר על המעבד , אחד מתחת לכלוב הכונן הקשיח ועוד אחד כמו שציינתי בנ"ל) כמובן יש את המאוורר המובנה על הכרטיס., לוותר או לנסות בגבולות הטעם הטוב? (מישהו ביצע ניסויים על הכרטיס הזה?)

• 5 תגובות
    • 603 צפיות
  17. Started by pc student,

i have not sow slow memory doo i need any cooling for thet?

• 6 תגובות
    • 918 צפיות
  18. Started by devil2052,

שלום... יש לי כרטיס מסך geforce 4 440mx 64 mb של leadtek והחלטתי שאני ורצה לעשות לו אוברקלוק....יש לי צלעות קירור ממעבד פנטיום ישן ואני רוצה לשים אותם על הזכירות אז רציתי לשאול אם הדרך היחידה לשים אותם על הזכרונות היא בעזרת פד טרמי או שיש עוד דרך? ואם זה בעזרת הפד טרמי איפה קונים את זה כי בפנדה לא ראיתי שיש להם..... תודה!

• 1 תגובה
    • 578 צפיות
  19. Started by nadav1379,

אני רוצה להוסיף עוד מאוררים למחשב שלי ואני לא יודע מה כדאי לי אני רוצה משהו טוב ולא יקר מידי עכשיו יש לי רק מאורר אחד על המעבד זה מאורר של אניטל אני לא יודע דגם אבל על הקופסה שלו כתוב ATTN STATIC SENSITIVE אני לא יודע אם זה הדגם אבל זה מה שכתוב אז אני רוצה להוסיף עוד 3 מאוררים למחשב ואחד לכרטיס מסך יש לי R9600XT אני לא יודע אם יש לי מאורר טוב על המעבד אם לא אז למה כדאי לי להחליף? אני מעדיף את המאוררים כמה שיותר שקטים כי המחשב בחדר שלי והוא דלוק בלילה אם אפשר שלפחות אחד מהמאוררים יהיה אם אורות

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  20. Started by ScrLk,

אהלן וסהלן! יש לי כרטיס מסך RADEON 9600 XT ובא לי קצת לשפר אותו... אני קונה לו את ה- Arctic-Cooling VGA Silenser Ver.3 {http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=5754} עכשיו המטרה שלי היא להעלות אותו בהדרגה, לפי מה שהבנתי, רק שאני לא יודע בכמה, איך ולמה :-\ אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות את הצעדים המתאימים להצלחה! נ.ב: אם מישהו יודע איך אני בודק את הטמפ' של הכרטיס מסך שלי, שיידע אותי! תודה!!

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  21. Started by מוטי יאיר,

חיברתי את הALX שלי על המעבד והיה מאוד קשה להדק אותו, אז אם תופסים אותו ניתן להזיז אותו קצת שמאלה וימינה על המעבד, כך זה צריך להיות? או שהו צריך לשבת בדיוק על המעבד ללא תזוזה בכלל??? מבחינת טמפ' הם עלו קצת לעומת המאוורר של וונטק שיש לי.אבל אני מניח שזה בגלל המאוורר הג'נרי ששמתי עליו או שאני טועה?

22. כשמעלים FSB- איזה חלקים במחשב נהיים יותר מהירים (המהירות שלהם עולה) חוץ מהמעבד, זכרון, pci? (אני לא יודע אם ה agp עולה גם או הדיסק הקשיח) והאם יש לוח אם מפגר שאם מעלים הרבה fsb אז הוא לא משנה את היחס של ה pci::FSB? תודה.

• 3 תגובות
    • 595 צפיות
  23. Started by The UnKnown,

אוקיי, אני יודע בעיקרון שמאווררי 92 עדיפים על 80 לסינק הזהף אבל אני קונה מפנדה ואין להם כרגע אפשרות להביא מאווררי 92 מ"מ, מה לעשות? איזה מאוורר לבחור? SF2 בחירה הטובה ביותר לא? עד כמה הוא רועש?

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. יש לי כרגע מאוורר 120MM מול המעבד. אני עומד להחליף את הדלת הרגילה של המארז בדלת מפרספקס, ואני לא רוצה לשים בה מאוורר 120MM (בגלל שאין לי דרמל לעשות חור גדול למאוורר). אבל יש לי מקדח כוס שמתאים למאווררים 80 ו92 MM. אז אני בעצם צריך עכשיו מאוורר, שיהיה מאוד חזק (יותר חזק מהמאוורר הג'נרי 120MM שיש לי מול המעבד עכשיו). רעש לא מפריע לי, והמחיר: 80 ש"ח בערך. עריכה:: שכחתי לציין, שהמאוורר שתמליצו לי עליו חייב להיות מהחנות הזאת: http://www.noacomp.co.il כי להם יש את מחיר המשלוח הכי נמוך שיש: 35 ש"ח, לעומת חנויות אחרות שמחיר המשלוח שלהם הוא 60 ש"ח.

• 14 תגובות
    • 982 צפיות
  25. Started by m0tek,

מצאתי אתר שמסביר איך להפוך את ה נון פרו - לפרו.. נשמע נחמד נשמע מגניב אחריי שעשיתי פלאש לביוס , הכרטיס עבד באמת יותר מהר (קלוק יותר גבוה - מן הסתם) אבל אחריי זמן מסוים התחילו Artifacts חשבתי שהבעייה תמונה בקירור לא נכון - אז השגתי GIANT 2 - אחרי מידוד קצר התאמתי אותו , הפעלתי שוב (FARCRY) והופ - עדיין הבעיות.. החלטתי להחזיר לפלאש הישן , ועכשיו הכל פועל כשורה.. שאלתי - השתמשתי בביוס גנרי של 9800 פרו - האם למישהו יש ביוס רק ל GIGACUBE 9800 NP 128 MB? כי שמתי לב שהזיכרון על הכרטיס הוא INFINIEON , ובאתר (שאני אספק ) יש רק את הגרסא של הסמסונג עזרה? , הצעות? http://www.thinkcomputers.org/beta/home.php?x=guides&id=10-1 (איך לבצע) http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php (רשימה …

• 44 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים