אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אני צריך המלצה למאוורר אחורי 12 ס"מ שיוציא אוויר חם שמגיע מהמאוורר של המעבד. רעש לא כל-כך משנה לי אבל שלא יעשה רעש של שואב אבק. גם לא נראה לי שהלוח שלי תומך ב PWM כי יש לי חיבור 3 פינים. לוח P43-DS3L. בעדיפות לקניה מ KSP כי שם אני אקנה קירור למעבד (כנראה פריזר 7 פרו). ראיתי שיש שם המון מהירויות וסוגים - Slip Stream , Exhaust ועוד ואין לי מושג מה לבחור. כרגע סירקולציה במארז של מאוורר 12 קדמי ומאוורר 25 צדדי.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחרונה שידרגתי את המחשב שלי והוספתי לו כרטיס מסך וספק כוח חדש, שניהם עם מאוררים גדולים, לאחר שהתקנתי אותם הרעש מהמחשב עלה, להפתעתי, דווקא הספק שיש לו מאוורר ממש גדול, לא עושה רחש, וגם המאוורר של הכרטיס מסך נורא שקט, המאוור שעושה הרבה רעש, מסתבר זה המאוורר של המארז עצמו - שיושב בגב המארז מתחת לספק. הוא עבד בצורה כזו שהוא דחף אויר לתוך המחשב, אבל הספק כוח מעליו ויש לו מאוורר בתחתית- ז"א שהוא מוציא את האויר שלו אל המאוורר שיושב בדופן המחשב. אז שיניתי את הכיוון של המאוורר שיושב בדופן כך שיוציא אויר מהמחשב, ז"א שעכשיו הספק מוציא את האויר לכיוון שלו והוא מוציא החוצה.. נשמע יותר שקט עכשיו, האם זה בסדר שהחלפתי את הכיוון? זה עקרוני אם המאוורר האחורי דוחף אויר מבחוץ לתוך מחשב או ש…
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
כותרת* יש לי כרטיס Gigabyte gtx570 מעוניין לשים לו קירור טוב עד 200 שקל עוד שאלה מצטער על הבורות עם אני שם לו קירור חדש זה בא בעד הקירור המובנה מעדיף תקירור מKSP מכיוון שהמחשב משם ויש לי כמה הנחות תודה על העזרה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני בשבוע האחרון (מאז השדרוג) נמצא עם גוף קירור מקורי שבא יחד עם המעבד. שקלתי עד היום לעבור לגוף קירור קטן ולקבל OC בסיסי אבל... לא עוד. אני לא חושב שאני יסתפק בOC קטן ועם החשק בא התאבון אין לי רצון לפרק שוב פעם את הלוח לכן חפשתי קירור טוב (מאוד!) לOC בעל ביקורות טובות שלא דורש את פרוק הלוח. הYASYA מעולה ולא דורש פרוק אבל נתקלתי בבעיה אחת בזמן חיפוש חומר עליו באינטרנט. הגוף קירור יושב בצורה מעולה על תושבת שהיא לא של AMD. מה הכוונה? בתושבת של אינטנל ההתקנה היא על ידי 4 קליפסים זה אומר שאפשר לכון כמעט לכל כיון אפשרי את הגוף+המאורר. בAMD זה לא ככה, אז התוצאה היא שהמאורר יהיה או למטה או למעלה. כאן אפשר לראות בחור נחמד שהתקין את הגוף המדובר על תושבת AM3…
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שווה: .... 50 דציבל! אז קניתי בקר של סיית', וקניתי לי שני מאווררים מלא שמחה ורצון טוב עבדתי על החיווט במשך שעה וחצי, ואז למרבה הפתעתי גיליתי שהחוט הצהוב שמחובר למאווררים האלה הוא לא PWM. עכשיו אני צריך רק דרך יצירתית לשלוט על כמות החשמל שמגיעה למאווררים האלה. הם מקבלים MOLEX 1, שממנו הם מקבלים GROUND ו+5. וחוט צהוב שיוצא לחיבור 3 פין, אבל זה בעצם פין אחד כי רק הצהוב נמצא שם. איך אני גורם לדבר הזה לווסת RPM? תודה
-
- 5 תגובות
- 927 צפיות
-
-
אני מגיע לטמפרטורות של 75 מעלות במעבד לכן אני חייב דחוף להחליף את הקירור(סטוק) של המעבד שלי. במארז שלי יש מאוורר קדמי 12 ס"מ ומאוורר צדדי 25 ס"מ ופתח אוורור אחורי 12 ס"מ שאני אשים עליו כנראה מאוורר. אין לי מקום במארז לMUGEN לכן חשבתי על ZALMAN 9700. מבחינת כיווני אוויר, אני חייב קירור עם מאוורר שיקביל למאוורר הצדדי - מעל המעבד או שאני יכול גם בכיוון מאונך למאוורר הצדדי ומאונך למעבד כמו בזלמן? תמונות של המארז ושל הזלמן:
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי במעבד מסוג חדש של חברת AMD: Phenom II X4 955 Black Edition יש לי מספר שאלות שאני ישמח לקבל עלהם תשובה: 1: הבנתי שיש מספר גירסאות (C2/C3) שההבדל העיקרי הוא צריכת החשמל האם זה נכון? האם אלו הגירסאות היחידות והאם יש עוד הבדלים? לי יש C3. 2: אני נכון לעכשיו עם קירור מקורי ללא OC (בינתיים) אני מקבל תוצאות קירור של בין 33 ל 39 (לכל היותר!) במנוחה. אני השתמשתי בגריז של Arctic Silver שהיה אצלי כמה שנים אבל אני לא חושב שיש קשר. השאלה האם זו הטמפרטורה שאמורה להיות לי במצב מנוחה ללא OC? 3: שאלת השאלות! היה לי גוף קירור דיי בהמה! ה-Mugen II (שהוא למכירה דרך אגב..) הוא גוף קירור מעולה אבל לא בשבילי, גדול מאוד, המארז שקוף וקשה לי לראות אותו תק…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן אנשים לאחרונה ראיתי שהכרטיס מגיע ל99 מעלות וזה ישר הלחיץ אותי!! בדקתי את הנושא וראיתי שהמאוורר שלו תקוע! כנראה בגלל אבק והזמן עושה את שלו בינתיים קצת פתחתי אותו קצת אבל לא ממש פירקתי אותו כי אני חושש להרוס אותו קצת התעסקתי שם והוא מתחיל לעבוד אם דחיפה קלה אבל זה לא פיתרון!!! איפה אפשר להחליף לו את הקירור?? ואיזה קירור מומלץ לכרטיס הזה? ובכלל חשבתי לעבור לקירור מים רק שאין לי זמן להתעסק איפה אפשר להשיג בארץ קירורים טובים כולל עבודה והכי חשוב שיהייה כולל עבודה כי חלקים לקירור אני יכול לקנות באייבי אבל כמו שאמרתי אין לי כל כך זמן לזה ובמקביל לא הייתי רוצה שהכרטיס ישבוק תודה.
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
אפשר למצוא תקירור הזה בארץ? לפי מה שהבנתי זה קירור בשביל הכרטיס מסך שלי. לא ספציפית. אבל לכרטסים החדשים ואשמח שמישהו ימליץ לי על קירור טוב לכרטיס עם אפשר מKSP עם לא מחנות אחרת דרך אגב הכרטיס זה GTX570
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עם קירור למעבד של Scythe דגם KATANA 3 אחרי שחברתי את כל החלקים והתקנתי WINDOWS הורדתי את התוכנה speedfan כדי לראות את המהירות ומעלות של CPU שלי.. ראיתי שRPM של הקירור עובד על 50-150 RPM בזמן שמחשב לא עושה כלום.. סתם דלוק בלי תוכנות מיוחדת רק GOOGLE CHROME והטמטרטורה שלו על 40 מעלות לפעמים 42.. זה ממוצע (יש לי I7 עם והוא מציג לי כל CORE עם טמפרטורה שונה) האם RPM עובד סבבה יחיסית למעלות? חשוב לציין שעדיין לא יצא לי לבדוק את הטמפרטורה בזמן מאמץ.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מארז של ENERMAX עם מאוורר 12cm קדמי ומאוורר 25cm צדדי ומאחורה יש פתח אוורור אבל אין מאוורר. אני יכול להגדיר את המאוורר הצדדי שיכניס או יוציא אוויר והשאלה מה יותר טוב? האם אפשר/עדיף לשים עוד מאוורר מאחורה? תמונה של המארז:
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני די חדש בעולם ה OC אז אשמח לכמה תשובות: יש לי מעבד INTEL CORE2DUO E8400 @3.00 GHZ וזיכרון KINGSTON DDR2 800 MHZ. כשאני בודק עם CPU-Z אני רואה שהמעבד שלי רק על 2.00 GHZ והזיכרון על 400 MHZ. המולטיפלייר הוא על 6 ואמור להיות על 9 ואין אפשרות לשנות את זה. בתוכנה של הלוח אם יש נתונים אחרים... למישהו יש מושג למה זה ואיך אני יכול להגביר את המהירות? עריכה: הרצתי PRIME95 והמולטיפלייר עלה ל-9 אז כנראה שזה תלוי מאמץ והמהירות מעבד תקינה אבל הזיכרון נשאר על 400MHZ. אז זה שזה על 400MHZ ב DUAL CHANNEL זה אומר שזה באמת על 800MHZ? תמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני מחפש קירור אויר שקט שיתאים לתושבת AM2 (לוח M2N-E) ולמעבד Athlon II X4 645 לא מתוכנן OC. תקציב עד 200 ש"ח. ושאלה: אם הלוח הוא AM2 והמעבד AM3, למה הקירור צריך להתאים? תודה
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
עצה לכל מי שיש לו קירור כבד+ תמונות היי חברים מאחר שמאוד הציק לי שהקירור החדש שלי יכביד על הלוח אם עם הזמן יותר ויותר (בכל זאת מחשב חדש אז התקנתי תחתיו עיפרון רגיל שיתמוך ויחזיק בעיקר הכובד כך שהמשקל יורד מלוח האם כמעט לגמרי פשוט לא נראה לי בריא כל העסק הזה שהלוח סוחב ועוד לי יחסית יש קירור קטן יש כאלו עם קילו שלם מקווה שנתתי רעיון כללי נחמד התמונות [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המאוורר של הטוניק טאואר התחיל להרעיש - מחפש מאוורר שקט במקומו הדרישות: ווסת מהירות שקט (במצב מינימום RPM) גודל - 120*120*25 MM כרגע למאוורר הקיים: 1,000-2,000 RPM חיבור 3 פינים סטנדרטי למאוורר של המעבד * למי שלא מכיר אותו: http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/tuniq-tower120.html תודה רבה !!!
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
התחדשתי אתמול בלוח אם מעבד וזכרונות חדשים... המעבד הוא 2500k המדהים ללא שום מאמץ וללא קירור מיוחד הגעתי אתמול לתדר 4700mhz ול 8 שניות ב super pi 1mb מעבד פשוט מדהים... גם הלוחות החדשים של אסוס פשוט עולם אחר,כל כך קל להשתמש בביוס גם מי שלא מבין הרבה יכול לבצע אובר קלוק מעולה עם התוכנה שמגיעה איתו מבלי להתעסק בשום מתחים ושטויות הכל אוטומטי...בקיצור ללא ספק המעבד המושלם ביותר שיש כרגע בשוק.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מאורר למעבד i7 2600 תקציב עד 200 עם חריגות קטנות מה אתם ממליצים? בנוסף אני רוצה לקנות 2 מאוררים למארז ikonik a30 תקציב עד 120 עם חריגות קלות חשוב לי להדגיש שנושא של שקט חשוב לי מאוד תודה לכולם
-
- 28 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן, אף פעם לא עשיתי אוברקלוק, ואין לי ניסיון עם זה. לאחרונה אני מרגיש יותר ויותר שהמחשב שלי נזקק לאוברקלוק. לפי מה שאני מבין גם המחומרה שלי מתאימה לכך. השאלה עד כמה זה יועיל לי? מוסיף את המפרט שלי: Intel 5200 Ocz vendetta cpu coller dfi ut ut P35 t2r G.skill ddr2 4096mb 800MHZ CL4HK gainward GTX260 GOLDEN SAMPLE EDITION -55MM seasonic 550W HT מארז ANTEC300 הוספתי לו עוד 2 מאוררים איכותיים והמחשב קריר.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי sli ובזמן האחרון האוברקלוק שלהם עושה לי בעיות כל שניה המהירות של אחד מהכרטיסים חוזרת אחורה ומתחילים ארטיפיקים ובלאגנים אם מישהו יוכל להסביר לי או לעשות לי אתזה אני אודה לו מאוד זה כולה שניה אני רוצה לשנות את אחד הביוסים של הכרטיסי מסך למהירויות אחרות ושיישאר קבוע http://www.fileflyer.com/view/jpoNDBf זה הביוס שלי הכרטיס הוא gtx 460 gigabyte אני רוצה שההגדרות שלו יהיו מתח1.87 מהירות ליבה 815 ומהירות זכרונות 2000 זה הכל מי שיעשה לי את זה אני אודה לו מאודד... תודהה
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני לרכוש שתי מאוררים בגודל 200 ממ,ברצוני שהמאוררים יהיו חזקים כלומר מוציאים אוויר בצורה מעולה, שהיו שקטים ומחברה מוכרת,איזה אפשרויות עומדות בפני מבחינה זו?המטרה של שתי המאוררים היא להוציא אויר מה ההבדל העקרוני של מאורר במהירות גבוהה ואיכותי?לבין מאורר במהירות נמוכה ואיכותי כאשר שניהם כמעט עולים אותו סכום?אני רוצה מאורר בגדול שיהיה מהיר אבל שקט או שעדיף פחות מהיר למשל 700 RPM אבל שקט? עד כמה יש הבדל בין מאורר מהיר לפחות מהיר? ובנוסף באיזה מהירות מומלץ שיהיה המאורר האחורי של הכונן שמוציא אויר,זאת אומרת מה המהירות הכי "איכותית" שמומלצת למערכת חמה יחסית?במקרה שלי מאורר בגודל 140,ואיזה מאורר וסוג מומלץ למאורר בגודל כזה ובאיזה מהירות? בתודה. : ובנוסף האים המאורר הזה מומלץ …
-
- 3 תגובות
- 755 צפיות
-
-
מה המשחה הטרמית הכי טובה שיש בשוק שמומלצת למעבד?ומה הופך משחה טרמית לאיכותית? בתודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם בכלל אפשרי לשנות את ה BUS בסנדי ברידג'? מה יקרה אם ירימו מ 100MHZ ל 110MHZ ואז יכפילו ב 50?
-
- 7 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום שלום, אני רוצה לקנות קירור למעבד E6600 שקיים אצלי כרגע ואני צריך באמת משהו איכותי,שווה ומצדיק את הכסף שאני ישקיע עליו. התקציב כרגע נע באזור ה200 , אני באמת מחפש משהו שיצדיק את הכסף ולא יבאס אותי, המטרה היא לדחוף את הOC לאזור ה3.6 ואפילו יותר מי יודע ובאמת לOC יציב 24\7 . עשיתי מחקרים פה ושם ובנתיים הבנתי שיש את הMUGEN 2 את הYASYA וגם את הHYPER 212 באמת אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי כאן ובנוסף לשאלה אולי יש איזה באמת כתבה או מאמר עם סטטיסטיקה ובאמת מחקר שמוכיח את הביצועיים בהשוואה לכסף של קירור מעבדים שאולי באמת ישכנע אולי לקנות משהו. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש לשפר קצת את הקירור של המערכת שלי, אשמח אם תוכלו לעזור לי בהמלצות: 1. מעבד Core2Duo E8400 - כרגע מורכב עליו מאוורר ג'נרי. עשיתי לו OC רגוע ל-3.6GHz, ובמאמץ הוא מגיע ל-55 מעלות בערך. מכיוון שאני רוצה להגביר את ה-OC, אני מחפש קירור נורמלי. חשבתי על ה-Mugen II, האם הוא נחשב דגם טוב? שקט יחסית (אני לא פריק של שקט, אבל בכל זאת)? יש המלצה יותר מוצלחת? 2. כרטיס מסך HD5850 - מגיע בממוצע ל-90 מעלות במאמץ. הייתי שמח להוריד את זה קצת..... ראיתי ב-KSP את הדבר הזה:Arctic Accelero L2 Pro VGA Cooler. שווה? 3. המארז שלי הוא SViking של Thermaltake. יש לו שני מאווררי 120 על הכיפאק, אבל כשאני מגביר את המהירות שלהם הם עושים רעש מזעזע של שואב אבק (זה לא בעיה של נקיון או משהו, הם פשוט …
-
- 6 תגובות
- 843 צפיות
-
-
יש לי שני מאוררים שמחוברים לקירור של המעבד (מוגן 2). אחד מהם מחובר עם 4 פינים ועליו אין בעיה לשלוט במהירות שלו (דרך ספידפן) אבל השני שהזמנתי (לא מזמן) הגיע עם כבל של שלושה פינים ! האם אני יכול לשלוט במהירות שלו בכל זאת דרך speedfan ?
-
- 4 תגובות
- 733 צפיות
-