עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם אני מעוניין לדעת איך לעשות אוברקלוקינג לכרטיס המעפאן שלי geforce fx 5700le לפני שאני מחליף אותו בעוד שבוע .אודה לקבל הנחיות ותגובות

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  2. http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=65747 אותי אישית זה קרע מצחוק במיוחד התגובה השלישית חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח בכל מקרה אם אתם קונים את זה תחזקו את זה למארז או משהו.. חבל על כרטיס המסך באמת (אם זה ספאם מצטער, פשוט הייתי חייב לשתף)

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by 3emi,

מחשב DELL N5010 כבר תקופה שאני מתכנן לטפל בו כי הטמפרטורות מגיעות עד 100 מעלות ואני משתמש בו על גבי מאוורר רצפתי שמכוון למעלה ויושב עליו הנייד אחרי שראיתי סרטונים ביוטיוב ועזרתי אומץ ובמקרה מצאתי בנס שפורפרת מאוד קטנה של משחה טרמית CF2 פתחתי את הנייד פרקתי אותו כמעט לחלוטין הסרתי את המשחה הקיימת ושמתי חדשה והרכבתי מחדש אחרי ההרכבה קרו שתי דברים אלף שמתי לב שלא חיברתי את המאוורר והייתי צריך לחזור על כל הפעולה פעם שנייה !@# חוץ מזה בזמן העליה של המחשב הוא נכבה ללא כך סיבה פעם אחרי דקה שהוא כבר היה בסביבת וינדוס ופעם אחרי זה בבוט עצמו מה שהכניס בי תחושות רעות מאוד וחשבתי שלא מרחתי טוב את המשחה פתחתי פעם נוספת וניסיתי לנקות קצת מהצדדים שיהיה יותר טוב וסגרתי שוב ובנתיים המח…

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. Started by star010101,

שלום לכולם, מדובר ב-3 דיסקים קשיחים המותקנים אחד מעל השני במארז COMPUCASE 6C11 , הטמפ' שלהם נעות בין 36-39 מעלות אחרי לילה של פעילות. יש לי מפוח EVERCOOL (שאני לא מבין מה הוא נותן לי ורק כי הוא מרעיש אני משאיר אותו), מאוור קדמי לדיסקים COOLERMASTER , מאוור אחרוי שבא עם המארז 12CM. הטמפ' סבירות או כדאי להוריד אותן איכשהו? ואיך אפשר לעשות זאת במארז זה? תודה רבה , חג שמח ושנה טובה לכולם!!!

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  5. Started by bah10,

קראתם את הידיעה באתר? הצליחו להמהיר את המעבד 1.6A ל2400 מגה"צ. מסתבר שאינטל שחקת אותה עם המעבדים החדשים עם ליבת NORTHWOOD במחינת OVER CLOCK http://www.hwzone.co.il/ http://www.3dgameman.com/vr/azzo/intel_p4_16a/video_review.htm

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by Real_Me,

קיבלתי היום את הRADEON 8500LE של הרקולס ורציתי לברר אם יכול להיות שהוא הגורם לכך שמחשב מאתחל או נתקע זמן קצר לאחר המהרה של המחשב (XP 1700+ ל-FSB 147). עם הכרטיס הקודם לא היתה בעיה במצב זה.

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by motorishta,

יש לי בחירה של 3 מאווררים ...התכוונתי לקנות את המאוורר של thermaltake 120 מ"מ עם הלד אבל כשאני נכנס לאתר היצרן אני מגלה שהוא עושה פחות סיבובים מה-80 וה-90 מ"מ תציעו לי מה לקנות...מה יותר יקרר לי את המארז? הנה אתר היצרן הוא יעזור מאוד.... http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/led/bluesmart.htm יש שם פרטים על שלושת הסוגים..120,90,80 תודה!

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  8. זה המפרט וגם תמונה של המחשב אני לא מבין גדול בתחום ואני ולא מוצא מדריך נורמלי למרות כל החיפושים לא רוצה להתעסק ולהרוס אם אני לא רואה מדריך שיכול לעזור לי אגב אפשר לעשות OC לכרטיס הספציפי הזה GIGABYTE GTX 770 OC 4GB? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  9. Started by Snoopy2006,

שלום, רכשתי 4 מאווררי SILENT CAT 8 ס"מ. יש לי חיבור אחד של ספק הכח אליו אני רוצה לחבר את כולם - 2 בקדמת המארז ו-2 בחלקו האחורי. הבעיה היא שהמאווררים מגיעים עם חיבור 3 פינים. בחנות נאמר לי שעלי לרכוש מתאם (3 פינים -> 4 פינים) לכל אחד מהמאווררים (סה"כ 60 ש"ח). אני רוצה לרכוש מפצל ליציאת המתח ע"מ שהכבלים יגיעו לקדמת המארז ולחלקו האחורי (כ-20 ש"ח). יש לי מספר שאלות: האם אין פתרון אחר מלבד 4 מתאמים (3 פינים ל-4) ? ראיתי שלזלמן יש משהו כזה (מתאם מ-4 פינים ל-4 יציאות של 3 פינים) אבל 2 יציאות הן עם מתח 12 V ו-2 יציאות עם מתח של 5V). האם קיים משהו אחר ללא מגבלת מתח ? האם מחיר של 15 ש"ח למתאם כזה הוא סביר ? האם במפצל המתח אני צריך לראות חיבור של 4 פינים וממנו יוצאים 2 סטים של ח…

• 2 תגובות
    • 512 צפיות
  10. Started by MegA^Mf,

כאמור אני עם לוח אם - ASUS P4s533-MX כאשר הלוח לא תומך ב VMOD לא תומך בנעילת AGP\PCI ויש מצב שלא תומך בהעלאת מתחים... בזה אני לא ממש בטוח אז הדרך היחידה שבאמת איתה אני יכול לעלות היא דרך הבאסים...אני על הבאס הזה 141/35 במכפלה של 20... כמו שציינתי הPCI שלי עבר ת33...למרות שאין לי כלום בסלוטים שלו אבל אני יותר דואג לAGP שלי ... כי משום מה אני לא רואה בביוס משהו שקשור השאלה שלי היא בעצם עד כמה אני יכול להמשיך איתו...? מבלי לנעול כלום.. ואיך אני בכל זאת יכול לפקח על ה AGP שלי המעבד והמחשב הוא מושלם ל OC..מה שבכל זאת לוחץ עלי זה הציפסט הזכרונות גינרים כאלה 333 מגה הרץ קירור, ST של TT... לא עבר לי בחיים ת36 בריצה של PRIME במשך כמה שעות וגם אחרי האובר הקטן שביצעתי לא הרגשת…

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  11. Started by RandomG,

אני זוכר שלפני חודשיים בערך דאגתי כי הטמפרטורה של כרטיס המסך שלי היה 80. עכשיו הוא בסביבות ה90 ואחרי מאמץ איזה 100. רוב הסיכויים שהחיישן מקולקל כי אני ניקיתי את המאוורים איזה מאה פעמים וזה לא עוזר... בזמן האחרון באמצע משחקים מופיע לי הודעה שהמהירות השעון יורדת אוטומטי כדי שכרטיס המסך לא יתחמם יותר מידי. אז - יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע את הטמפרטורה הזאת? אם אני אביא לתיקון בחנות, האם הם יש משהו שהם יכולים לעשות כדי לתקן את זה? כי לא בא לי גוף קירור חדש, זה הרבה כסף... ד"א: יש לי Radeon X1800GTO ופעם הטמפרטורות היו רגילות, 50-60. [אני בודק בATI TOOL ובCCC]

• 13 תגובות
    • 896 צפיות
  12. זאת הכתבה שפירסמו כאן לא מזמן.... http://hwzone.co.il/articles/oc_buyer/ (אגב...אני אחד שלא אוהב ליקרוא הרבה אבל הכתבה הזאת היתה נורא מעניינת.. ) אז הלכתי והרכבתי לעצמי את המערכת : Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX ש"ח 430 Scythe Kama Cross ש"ח170 A-data 4GB DDR2 PC6400 800MHZ CL4 ש"ח485 Gigabyte GA-EP35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 ש"ח460 Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ש"ח895 Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS ש"ח270 LG GH22NP20 2MB Cache IDE 22X DVD±R DVD Burner - OEM ש"ח129 Enermax Liberty 400W Active PFC ש"ח 343 Antec Three Hundred The Versatile Case ש"ח299 סה"כ: 3,481 ש"ח…

13. Started by orleans,

אני מניח שהניטור ב-BIOS הוא המדוייק ביותר. אבל אם אני מעוניין לנטר את מתח המעבד בחלונות ותחת עומס משתנה האם התוכנה SpeedFan נותנת קריאות אמינות ל-Vcore1 ו-Vcore2 או שה-CPU-Z עדיפה עליה?

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  14. הטמפרטורה שרצה לי כרגע היא בין 53-57 מעלות זה הגיוני המאוורר עובד על 7100 תענו לי בבקשה

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  15. Started by yuval_cohen,

שלום יש לי פנטיום 3 עם לוח אם intel 815EEA הורדתי את האקטיב מוניטור של אינטר וגם לפני זה אפילו עוד תוכנות שבודקות טמפ' אבל משום מה אף אחת מהן לא עובדת, הן לא מראות כלום אה וגם בביוס לא כתוב כלום על טמפ האם יכול להיות שאין לי סנסור?

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  16. בקצרה, (למי שזוכר את הט'רד שפתחתי על זה לפני כמה ימים) אז בגלל שפחדתי להוציא את הלוח לבד באתי לחנות שקניתי ויחד עם הטכנאי פירקתי (מרחתי MX-1) והרכבתי את ביג טייפון(שאלה קטנה: למה קיבלתי 4 תושבות(חלק פלסטיק חלק מתכת) והייתי צריך להשתמש רק בשניים מהמתכת?). קיצור בדקנו טמפ' וראינו שזה על 21 מעלות גם בביוס וגם בEVEREST. בSUPER PIX2 זה הגיע ל-31 מקסימלי(16MB). קניתי לו סופגניה, אמרתי תודה ולקחתי את המחשב הביתה. איך שאני מגיע הביתה המחשב נדלק וישר נכבה....שוב , בקיצור , ניסיתי הכל ועדיין הוא לא הצליח להידלק ליותר משתי שניות. בבושת פנים חזרתי אל הטכנאי עם המחשב ולאחר מספר נסיונות וסינוני קללות רבים גילינו שאם אנחנו לוחצים עם היד על הקירור הוא כן עולה. והקטע הוא שהוא מ…

• 6 תגובות
    • 982 צפיות
  17. שלום, אני עשיתי אוברקלוק קבוע לפני הרבה זמן ואני לא מרגיש את האוברקלוק לכן רציתי לדעת אם עשיתי הכל נכון בהגדות של הביוס ואם ניתן לקבוע הגדות יותר יציבות. אז הנה כמה תמונות של ההגדות שקבעתי בביוס : 1. 2. 3. תודה..

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  18. אהלן, אני קונה לוח Gigabyte GA-P35-DS3 (צ'יפסט P35 כמובן). אני מתלבט כרגע לגבי זכרונות DDR-2 במהירות 800, כי מעוניין לבצע האצה של הזכרונות למהירות מעל 1000, אשמח לשמוע את הצעתכם לגבי הזכרון המומלץ לכך מבין השלושה הבאים (או משהו אחר בטווח המחירים שלהם) : 1. KINGSTON HYPERX 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL CL 4-4-4-12 דגם: KHX6400D2LLK2/2G 1קישור : http://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2LL_2G.pdf 2. CORSAIR 2048MB 800MHZ DDRII 4-4-4-12 דגם: TWIN2x2048-6400C4 2קישור : http://www.corsair.com/_datasheets/TWIN2X2048-6400C4.pdf 3. OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL3 Reaper-HPC דגם : OCZ2RPR800C32GK 3קישור : http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_dd…

• 1 תגובה
    • 475 צפיות
  19. Started by FreakOfNature,

שלום! רציתי לשמוע המלצות לcooling pad. יש לי מחשב Studio 15 Notebook (Studio 1555) Intel Core 2 Duo P8600, 2.4GHz1066Mhz, 3M L2 Cache 4GB, DDR2, 800MHz 2 Dimm 15.6 Inch Full High Definition(1080p) High Brightness LED Display with TrueLife and Camera/Facial Recognition 512MB ATI Mobility Radeon HD 4570 320G 5400RPM SATA Hard Drive לאחרונה כשאני משחק SC2 המחשב פשוט קורס , זה קרה לי כבר 3 פעמים היום כשבמשך שנתיים זה קרה לי רק פעם אחד. תודה רבה. הערה: http://www.bug.co.il/result.asp?brand=0&ser=%EE%F9%E8%E7+%F7%E9%F8%E5%F8 זה מה שיש בבאג, שווה משהו?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by rani,

אז ככה יש לי מעבד P4 3 Ghz תושבת 478 וקירור Big Typhoon המארז שלי מאורר ב5 מאוורים מארז (צבוענים ) ומאווררים על הספק. אז בעיקרון יש פוטנציאל. עשיתי כבר בעבר אוברקלוק ל3.6 אבל כשעשיתי את האוברקלוק ירדה לי מהירות הזיכרון בדרך. ובואו נגיד כזה דבר ני חובבן כי הדבר היחידי שאני עושה זה מעלה את המיהרות בכול מכפלה טיפה ומעלה את הזרם בדרגות לפי מה שנירא לי...כול הקטע של הבדיקות אני ממש לא מבין. כמובן שקראתי את המדריך לאוברקלוק אבל הוא לא ממש עזר לי. בקיצור, כשאני עושה אוברקלוק אני צריך להשנות אותו ל1על1 ולא להשאיר אותו על אוטומטי כדי שמהירות הזיכרון לא תרד? ובואו נגיד שאני רוצה להגיע ל3.8 כמה זרם אני צריך להוסיף למעבד? ומה אני בדיוק צריך לראות בתוכנות לבדיקת יציבות (וכמובן ש…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Jook,

ביום רביעי אני טס ללונדון, עכשיו יש לי הזדמנות לקנות מאווררים שאני מתכנן לפרויקט שלי ביותר זול. עכשיו אני צריך משהו שיקרר כמה שיותר וירעיש כמה שפחות. לפי הבנתי פנופלו הם פתרון מצויין. עכשיו אין לי מושג איפה להתחיל לחפש בלונדון, באלותיי הן: איזה מאווררים לקנות ? יש שם עוד משהו ששווה לקנות מבחינת המחיר (אני מדבר רק על רכיבים למודינג לא חומרה) ? איפה לקנות ? למישהו יש אתר שחנותו ממוקמת בלונדון ? כתובת בבקשה... תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 690 צפיות
  22. Started by PCguy,

אני מתכוון לרכוש מעבד AMD 64 3500לסוקט 939 איזה קירור כדאי? הסטנדרט שמגיע עם המעבד או שמומלץ משהו חזק יותר? נ.ב אני לא ממש פריק של OVERCLOCKING

23. Started by sanne,

אני קונה מחשב חדש (http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=91065.0) ורציתי לדעת איזה קירור אני צריך בשבילו...אני ממש לא מבין באובר קלוקינג אז דברו במושגים פשוטים בקשה ;D התקציב גבוה אז תשפכו רעיונות... תודה

• 2 תגובות
    • 478 צפיות
  24. שלום אני רוצה לקנות איוורר למעבד שלי המעבד שלי הוא: אינטל פנטיום 4 3.0 גיגה הרץ (פרסקוט)בסוקט 478 והלוח אם ASUS P4P800-E DELUXE בזמן מנוחה המעבד שלי על 45 מעלות בערך שזה דיי בסדר אבל לפעמים שאני מאמץ אותו עד הסוף נגיד גם משחק במחשב וגם מקודד סרט ל-DVD הוא מגיע ל-62 מעלות בערך אבל יש לציין שהוא לא נתקע בכלל הוא ממש חזק אבל עדיין 62 זה קצת גבוהה לכן החלטתי לקנות קירור ואני צריך שתמליצו לי על משהו טוב עם וסת מהירות ודברים כאלה התקציב שלי למאוורר הוא 200 שקל בערך אפשר גג 250 לא יותר מזה עכשיו אם אפשר תביאו לי לינק למאוור ותתנו על פרטים כמו המהירות שלו ודברים כאלה. תודה מראש והמשך יום טוב

• 14 תגובות
    • 586 צפיות
  25. Started by satan,

יש לי a64 3200+ newcastle עם גוף קירור zalman(שכחתי תשם המלא אבל זה ה 7000 הזה החדש יותר) מעלות במנוחה בערך 35-40 ובמאמץ לא ממש יצא לי לבדוק :ם זיכרון geil pc3500 ddr 443 ultra לוח אם gigabyte k8nsnxp (nforce 3 250) ספק tt 480 שיחזיק תאולטרה שלי. התללתי באוברקלוק והגעתי למצב שהעלתי באס ל 215 (מכפלה 11) והעלתי פעם אחת מתח למעבד ל 1.525. עד כאן הכל רץ יפה מאוד וחלק.. אני מנסה לעלות ל 218 שיתן לי 2.4ghz ואני מגיע לקטע שהווינדוס טוען ואחרי שהוא מסיים אני חוטף ריסטרט.. ניסיתי לעלות עוד הפעם מתח אך זה לא עזר ואני פוחד לעלות עוד. לא ניראה לי שאני צריך לעלות מתח לזיכרון כי הוא אמור לעבוד על 217 (גם ב 217 הווינדוס לא עולה). יש הצעות? דרך אגב אני רוצה להגיע ל2.5 לא יותר שזה 227 …

• 9 תגובות
    • 526 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.