עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by tom123,

אמרו לי שהוא ישבור לי תלוח חח לא יודע מה לעשות :-\ תגידו צריך לשים עליו מאוורר גם? ואם אפשר ביקורות עליו ואם אתם ממליצים ?

2. שלום, אני חדש. רציתי לדעת האם הקירור כרטיס מסך ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP. יכנס לי על הלוח ASUS A7V8X כי אני לא בטוח שיש לקירור מספיק מקום להיכנס. כי הקירור של הגשר דיי קרוב ל AGP. אם מישהו יודע בבטחה או שיש לו כזה קירור ולוח דומה מבחינת מיקום הקירור של הגשר וה AGP. תודה מראש. רשמתי גם בפורום של כרטיסי מסך כי לא שמתי לב בהתחלה שיש חלק רק על קירור תודה מראש על העזרה.

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  3. יש לי עכשיו Volcano 7+ שאני דיי מרוצה ממנו (מבחינת קירור) .. אבל הדבר הזה עושה המון רעש אני רוצה לקנות את החבוב הזה http://www.pch.co.il/docs/pd2020997095.htm (או בשמו CNPS7000A-Cu ) עכשיו ראיתי בביקורות שיש לו כמה בעיות עם לוחות אם מסויימים יש לי לוח EPoX 8RDA+ , מעבד AXP2600 , וזיכרון 512 .. האם אני יכול לרכוש ולהכניס בבטחה את ההיטסינק ללוח הזה ? ואם לא .. אז תוכלו להמליץ לי על היטסינקים טובים ושקטים ?

• 9 תגובות
    • 564 צפיות
  4. Started by evgani,

אני צריך מדריך אוו הסבר איך עושים אוברקלוק מההתחלה ! אני לא ידוע כלום! למשל מזה FSB מזה BUS SPEED ? ואיך למשל פותחים את המכפלה? ומה צריך לעלות בשביל ש-המהירות של המעבד תגדל מ- 2400 MHZ ל 2800 סתם דוגמה .. תודה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 856 צפיות
  5. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אין הרבה מה לפרט. מדובר בK6-2, במהירות 500MHZ ללא מאורר, עם היטסינק. האם יש סכנה בהפעלה כזאת או שניתן בלי בעיה? לא ידוע כמה טמפרטורת ואין אפשרות לבדוק, עד כמה שאני מרגיש זה בכלל לא הרבה.

• 7 תגובות
    • 516 צפיות
  6. תיראו כמה תמונות קצת עווה מהרגיל! וגם עושה רוח חבל"ז! ולא מרעיש! זה לא של מחשב נכון? מה אתם אומרים, של מה זה? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 7 תגובות
    • 562 צפיות
  7. Started by wollmann,

לוח האם שלי הוא Soyo KT400 Dragon Ultra Platinum. הוא נותן לי שתי טמפרטורות של המעבד, האחת הדיודה של המעבד, והשנייה הסוקט שלו. כשאתם בודקים טמפרטורות, האם מדובר בדיודה או בסוקט?

• 5 תגובות
    • 538 צפיות
  8. Started by gilibong,

אהלן חברים יש לי שאלה אני משתמש בתוכנה לבדיקת מעלות בשם hmonitor ויש לי משהו שם שכתוב cpu2 מה זה?

• 3 תגובות
    • 418 צפיות
  9. Started by LazyCat,

כפי שאפשר לראות בתמונה עשיתי OC של כ- 13% ללא קירור והמעלות התייצבו בפריים על 50. האם זה בסדר? האם אני יכול להמשיך לעלות את ה- FSB? ועד כמה?

• 6 תגובות
    • 616 צפיות
  10. Started by Mr Gadget,

אני מתכנן לקרר כרטיס מסוג geforce2 בעזרת סינק של P4 ומאורר עכשיו אחת הבעיות המרכזיות שעומדות מולי היא איך לתפוס אותו על הכרטיס(אין לו חורים) אני די חשבתי על דבק טרמי(מישהו ניסה?) אני פתוח לרעיונות

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  11. Started by shmulikg,

1)האם בOC אני צריך לשנות את המתח או מה שזה לא יהיה לPCI ולAGP אני יכול להשאיר את זה על AUTO בלי שיגרם נזק לכרטיס מסך ולמודם 56 קילוביט או שעדיף לי להעלות את הדבר הזה .. יש לי בביוס 4 אופציות א'-AUTO ב' - 33.33\66.66 ג'- 36.36\ 72.73 ד'- 40.00 \ 80.00 2) מעבדי אינטל ... עד איזה מתח המקסימום שזה לא מסוכן מאוד למעבד -עד איפה מומלץ לא לעבור יש לי קירור מים אז עם טמ''פ אין לי בעיה ...

• 8 תגובות
    • 622 צפיות
  12. יש לי GF2MX אני כבר אפילו לא זוכר כמה. זה ELSA Gladiac 511. ואני תוהה אם לקחת לו את הגוף קירור (על אף שהוא מטבע של חמש אגורות לעומת הקירור של הR9800P שלי, לא נראה לי שהוא יוסיף בגרוש, 7ס"מ*4ס"מ*1ס"מ). או להתאמן בOC לכרטיס מסך לקראת העתיד... אולי יש למישהו הצעות מגונות אחרות? אני אשמח..

• 15 תגובות
    • 931 צפיות
  13. קניתי מחשב חדש....עכשיו יש לי עליו v12 ועצוב לי לראות את הגוף קירור המקורי סתם יושב בקופסא ;D הוא יכול לתרום במשהו למחשב היותר ישן? (p4)

• 5 תגובות
    • 524 צפיות
  14. Started by ShowstoppeR,

טוב לפני כ שבועיים כתבתי פה שאני חדש ב OC וצריך עזרה בלה בלה בלה. והתלהבתי נורה מה OC הראשון שלי מ 2.4 ל 2.65GHZ. עכשיו לאט לאט הגעתי ל 3GHZ עדיין עם קירור STOCK!!!. הטמפי נעות בין 26-31C בלי עומס ו 44-50C בעומס מלא (תלוי אם אני מפעיל מזגן בחדר) הזכרונות שלי KINGSTON PC 3200 רצים כרגה ב415MHZ ביחס 5:4 (הוא לא מוכן לקבל 1:1, הוא פשוט לא מאתחל) חוץ מזה הטיימינג שלהם הוא 2.5-4-4-8 ולמען האמת זה לא אומר לי הרבה אז מה אתם חושבים? ובבקשה אני צריך עזרה בשיפור הטיימינג של הזכרון (אם זה אפשרי) ובכלל כדאי להשאר איפה שאני או להמשיך הלאה? או אולי לרדת קצת

• 12 תגובות
    • 736 צפיות
  15. Started by shloosh,

יש לי מעבד של amd בארטון 2600. לוח אם של epox 8rda+ rev 2.1 כרטיס מסך גיגהבייט רדאון 9700 פרו. וזיכרונות 512 מגה של 2700 אני לא מצליח לעשות אוברקלוק בשום צורה. ניסיתי להעלות את ה- fsb מ-166 ל- 183 כמובן שגם הזיכרון עלה ובגלל שאין זיכרון טובים,כיוונתי שיעבדו רק על 83% מהמעבד מה שאומר שבכלל הם יהיו יותר איטיים ויעבדו על 154 משהו כזה... המחשב עולה רשום שיש לי כמובן מעבד 3000 הווינדוס חושב לשנייה ומפסיק- מסך שחור!! המחשב לא עולה ,עשיתי ריסט לביוס. והתחלתי שוב. הפעם ניסיתי לכוון את ה-fsb על 175 והשארתי את הזיכרונות שיעבדו גם הם על 175. והמחשב עולה אבל לא הווינדוס. שוב ושוב עשיתי ניסיונות אבל כל פעם המחשב לא עולה/הווינדוס לא עולה. ניסיתי כצעד נואש אחרון במקום להעלות fsb לשנות …

• 3 תגובות
    • 501 צפיות
  16. ברשותי כרטיס מסך GeForce FX5700LE. קראתי פה כמה הודעות ואז גיליתי את ה-Omega Drivers ואת האפשרות להגביר את מהירות השעון והזיכרון הכרטיס מסך. מכיוון שהכרטיס מסך שלי הוא מן גירסה תומכת מאוד באוברקלוקינג לפי האתר הזה - http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/mainstream-roundup.html [url/] ויש אפשרות להגביר את מהירות השעון והזיכרון מ- 225/400 (שזה נמוך מאוד) עד ל-480/600 (שזה הרבה יותר גבוה). ובכן, התקנתי את האומגה ונכנסתי ל-TAB של התדירויות שעון, העברתי להגברה ידנית של השעון והתחלתי לשחק עם המהירויות. בהתחלה הגברתי מהירות נמוכה, ולחצתי Test new settings - המחשב הודיע שאין באפשרותי לעבוד על המהירויות האלה... ניסיתי גם להוריד את המהירות של המעבד והזיכרון - ומסיבה לא …

• 7 תגובות
    • 586 צפיות
  17. שלום לכולם! אז ככה כרגע אני בבאס 250 עם תזמונים לזכרונות של 6-3-3-2.5 (עברתי בדיקות מאמץ) והבנתי שזה לא כזה משהו אז חשבתי לנסות ולעלות עוד אבל אני עובד על משהו די חשוב עכשיו וקצת מפחד שאיזה משהו פתאום ישרף לי במחשב אני יודע שאתם שונאים ששואלים אותכם "עד לאן אני יכול להגיע בOC" אבל השאלה שלי היא קצת שונה אני רוצה לדעת עד איזה גבול זה כבר מסוכן למעבד/זיכרונות? (אני לא רוצה בעוד שנה שנתיים פתאום המעבד יחליט להתפגר לי ) עד כמה בערך אתם חושבים שאני יכול לעלות עם הקירור שברשותי? תודה

• 7 תגובות
    • 636 צפיות
  18. בימים האחרונים אני סובל מרעש זימזום שמוציא אותי מדעתי בחנות נאמר לי שאין אחריות על המאוורר עכשיו אני יודע שניתן לנקות ולשמן את הציר אבל זה ניראה לי פתרון זמני ואין לי עצבים לחזור על הפעולה שוב פעם בזמן הקרוב היות והטמפרטורה המדווחת היא 40 מעלות כאשר המאוורר עובד אני שוקל את הפתרונות הבאים ורציתי לשמוע מה דעתכם 1-לנתק את המאוורר 2-passive heat sink לשים 3- לנצל heat sink של pentium 2 שפירקתי מהמחשב היישן ולהדביק אותו באמצעות דבק טרמי (לא משחה טרמית) (או מרק אפוקסי (הגליל שחותכים עם סכין יפנית ,לשים עם האצבעות ומישמים בין החלקים שרוצים להדביק השאלות: 1-האם הטמפרטורה שמדווחת על-ידי תוכנת הניטור של abit: ABIT EQ כטמפרטורה של ה sys מתייחסת לטמפרטורה של north-…

• 7 תגובות
    • 608 צפיות
  19. למעבד וגם לכרטיס..! בעזרת השם! יש בעיה אני רוצה לעשות אני רוצה ללמוד אני לא יודע מאיפה ללמוד קראתי תמדריכים שיש באתר וזה לא מסביר איך עושים אלה רק מידע כללי..@ אני רוצה לדעת איך עושים : אם מישהו יוכל לעזור לי באונליין כאשר אני יעשה את זה זה יהיה יותר טוב ופחות טעיות שלי@! תודה זה מה שאני מתכוון לקנותת! PENTIUM 4 2.8ghz 800mhz 512K 1100 ¤ 1 ABIT IS7-E 490 ¤ 1 או Epox EP-4PDA3I Intel 865PE [ 510 ] ¤ 1 WD 200/7200 SATA 8MB 870 ¤ 1 MSI RADEON 9800 PRO PLUS 128MB [256BIT] [R360] 1500 ¤ 1 SPL 008 NEON 220 ¤ 1 Thermaltake TT420 WATT APD 2-fan APFC 330 ¤ 1 512MB A-DATA 400MHZ [KSP] 490 ¤ 2X או 512MB A-DATA 500MHZ [KSP] 610 ¤ 2X הזיכרון והלוח אני מתחנן …

• 5 תגובות
    • 566 צפיות
  20. Started by ShowstoppeR,

טוב אז ככה. אני כבר הרבה זמן מנסה להחליט על איזה קירור כדאי ללכת. ברור לי שזה יהיה קירור מים השאלה היא של איזו חברה. הרעיון האחרון שלי היה לעשות קומבינה של כמה רכיבים מ EMP כמו רדיאטור עם מאוורר של אנרמקס ומשאבת קיקןצ 1048+ בלוקי קירור של waterchill מסדרת ה antarctica שלהם ובלוקי קירור הרגילים שלהם ל ציפ ו כ.מסך אחר כך פשות חשבתי שאני יקנה את המערכת השלמה מ pandas שעולה 2200 ש"ח עם צנרת 1/2" שנותנת יותר ביצועים. אך לאחרונה נתקלתי בכמה ביקורות של עוד חברה שמייצרת מערכות קירור איכותיות swiftech. כל הביקורות שיבחו את האיכות והביצועים היוצאים מן הכלל של הבלוקי קירור שלהם ולרוב אלה היו דגמים יותר ישנים של החברה. כשהגעתי לאתר שלהם: (www.swiftnets.com) ראיתי שהם הוציאו דגם חדש …

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  21. ניגשתי לי לעשות OC מעבד 3 GHZ הבאס הוא 200 512 MB DDR 400 ... יש לי לוח אם ASUS P4P800S SE קיים בלוח שלי משהו שנקרא ALL OVERKLOCING או משהו כזה ויש לי שם 5 אשרויות א': STANDART -מה שהיה בהתחלה בלי OC ב': 10% OC ג': 20% OC ד': 30% OC ה':MANUAL -אני יודע שאת זה אני צריך ... יש שם לשנות מתח למעבד .... לשנות באס .... ולשנות זיכרונות באופן מוזר כי כשאני מזיז את זה מAUTO זה נותן כאפשרות מהירויות בין 433 MHZ עד ל533 MHZ כולל כל מה שיש ביניהם 466 וכו' עבשיו ... אין לי אפשרות לשנות מתח לזיכרונות ואין לי יחסים של מעבד :זיכרונות .... ויש לי עוד אפשרות שקוראים לה PERFORMANCE MODE מה הולך פה ? שאלות ... 1) מזה האחוזים האלה ... 2) מזה PERFORMANCE MODE ? 3)איפה אפשר לשנות מתח…

• 1 תגובה
    • 407 צפיות
  22. Started by eran_rohatyn,

אהלן אמיגוס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תעזרו לי בבקשה.. אני בקרוב יקנה משחה טרמית למעבד פנטיום 4 ומיכוון שזו הפעם הראשונה שאני מורח חומר טרמי אני זקוק לעזרתכם.. איפה הליבה אמורה להיות במעבדי פנטיום4 סוקט 478? יהיה לי בעיה למצוא אותה? אממ.. אני מבין שאת המעבד צריך להניח על משטח אנטיסטטי? זה נכון? אם כך, באיזה משטח עליי להשתמש? נייר כסף זה בסדר? אממ.. יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מורח ת'חומר?? תעזרו לי פליז אני חסר ניסיון בנושא.. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 609 צפיות
  23. ברשותי Pentium 4 2.4C, ולוח אם של Gigabyte. אמרו לי שהמעבד שלי נעול וללוח אם שלי אין תמיכה טובה באוברקלוקינג - ובכל זאת התעקשתי לנסות לעשות את האוברקלוקינג הראשון בחיי. נכנסתי לביוס - ושם היה תפריט Linear frequency control ומתחתיו cpu clock ו- dram clock. העברתי מ-disabled ל- Enabled והתחלתי לשחק. בהתחלה עשיתי את ה-cpu ל-120 ואיתו עלה אוטומוטית ה-dram ל-240. שמרתי והפעלתי מחדש. ומה אני רואה? ה-cpu clock ירד מ-2.4Ghrz ל-1.2 ומשהו! "מה הולך כאן?!" צעקתי. חזרתי לביוס והרמתי את ה-cpu ל-230 וה-dram עלה ל-460. הפעלתי מחדש ו....2.76! הללויה! הצלחתי למרות הכל! רק לצערי אפילו המסך טעינה של ה-XP לא עלה. :-\ אמרתי - לא נורא, אולי הגזמתי קצת, נתחיל בקטן. חזרתי לביוס והורדת…

• 9 תגובות
    • 700 צפיות
  24. Started by nadnad,

barton 2500 או AMD Athlon XP 2700+ (לאוברקלוק כמובן)

• 14 תגובות
    • 833 צפיות
  25. Started by giloman,

אני מעלה את המכפלה (אם היא פתוחה ) בביוס? העלעת מכפלה גורמת למעבד לפלוט יותר חום? עד איפה מומלץ להעלות מכפלה? אם יש לי מעבד פתוח שהו מובייל עם לוח אם שלא מיועד למובייל אז תיהיה לי עדיין אפשרות בביוס להעלת מכפלה? אם המעבד שלי תומך בסוקט מסויים אבל ב266 FSB אז אני אוכל להרכיב אותו על לוח אם של אותה חברה שמיועד לאותו סוג של מעבדים באותו סוקט רק שהלוח תומך ב400 FSB ? אם המכפלה שלי לא פתוחה אז לא תיהיה אפשרות בביוס להעלעת מכפלה או שתיהיה אפשרות ורק אני לא אוכל לבחור אותה ? מעבד מובייל צורך פחות מתח ופולט פחות חום ? אם אני עושה OC רק דרך המכפלה אז יכול להיות שאני אצתרך להעלות מטח? והאם ספק כח LG הוא ג'נרי? אני מבקש לענות על כל השאלות... תודה

• 5 תגובות
    • 614 צפיות

דיונים חדשים בפורומים