אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב, במשך תקופה של מספר חודשים המחשב שלי היה "שבוי" אצל אחת מחברות המחשבים הפופולריות (לא, לא KSP או Ivory) במסגרת מימוש "אחריות" ללוח אם תקול. כאשר הכל היה טוב ויפה, המארז (Fractal Design Define R4) היה קריר וחרישי, הייתי צריך להתאמץ ולהתקרב מאוד מאוד כדי לשמוע אותו. לכל מקרה, לאחר חזרת המחשב מתיקון שמתי לב שהמעבד ולוח האם חמים מאוד (כמו גם המארז) וניתן לשמוע את פעולת המאווררים בצורה הרבה יותר ניכרת. למען הסר ספק, ניקיתי את המארז והמאווררים מאבק (כמו גם את הספק ומאווררו) אולם אין שיפור של ממש. אני חושד שיתכן ובוצע שינוי בהרכבת המאווררים ויתכן ולא קיימת סירקולצית אוויר תקינה בתוך המארז (אולי שונה כיוון של מאווררים ממכניס למוציא אוויר ולהפך) ובהיותו בור בנושא אודה לה…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. תודה חברים
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
צירפתי תמונה מ- RivaTuner. זה ה- Defaults. על איזה מהירות ליבה וזכרון אתם ממליצים לי? יש לי קירור סטוק ואין לי חיישן על הכרטיס כך שאני לא יודע מה המעלות בדיוק. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה ההבדל בין dragon orm 1,2,3 חוץ מחומר הבסיס, ולמה volcano 6 Cu הוא Qualified for AMD AthlonXP 1800 אבל volcano 6 Cu-plus לא.. ומה ההבדלים בינייהם
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מישהו יכול להביא לי מדריך לאוברקלוק אם אפשר למעבדים החדשים קראתי הכול באתר ולא הבנתי כלום אז אל תביאו לי אותו תודה מראש לעוזרים@@@!!!!!
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך sapphire HD6850. עד היום כל משחק ששיחקתי עליו רץ חלק בלי שום בעיות על הכי גבוה (למעט MATRO 2033 שגם ככה לא אהבתי). בקיצור התקנתי משחק חדש שנקרא hard reset. יש לו גרפיקה מטורפת!! שמתי את כל הגדרות הגרפיקה על הכי גבוה שאפשר (אגב רזולוצייה של 1920X1080) ולהפתעתי המשחק ממש נתקע בצורה שאי אפשר לשחק בו! התקנתי תוכנה שנקראת FRAPS וראיתי שבזמן משחק אני מקבל 12-15 FPS על הגדרות הכי גבוהות. עכשיו שלב ה- O.C שעשיתי: בחיפוש קטן בגוגל נתקלתי בדבר הבא: http://www.fudzilla.com/reviews/item/21971-sapphire-hd-6850-reviewed/21971-sapphire-hd-6850-reviewed?start=9 אני ממש לא מבין כלום ב- O.C ופשוט הלכתי צעד אחרי צעד כמו מה שבביקורת שקישרתי. התקנתי את התוכנה sapphire trixx ופ…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אני קצת אובססיבי לרעש ועדיין רוצה מערכת גיימינג בסלון אצלי. המפרט הנוכחי שלי הוא (מארז corsair 250d): - מעבד Arctic cooling 11 LP - מארז: Corsair AF120L & AF140L - ספק כוח Corsair CX430M כל האוורור פחות או יותר זול / הגיע עם המארז - ורוב הזמן המאווררים של המארז והכרטיס מסך כבוים וגם שנדלקים, לא עושים רעש חריג. המאוורר בספק כוח לעומת זאת עושה רעש די מעצבן... אני מעוניין להחליף את המאוורר בספק כוח שלי למשהו שקט יותר, ומסרטונים ביוטיוב זה לא נראה כזה מורכב. השאלות שלי הן: 1. כמה זה מורכב באמת? (למישהו עם חוש טכני סביר) 2. בסרטונים ביוטיוב הקונקטור עצמו נראה שונה ממה שמגיע עם המאווררים - או שדמיינתי? ובכלל איזה קונקטור צריך? 3. איזה מאוורר לקנות? של מעבד?…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, סוף סוף קיבלתי את הלוח החדש שלי ל-2 מעבדי XEON שיש לי הלוח שברשותי הוא ASUS NCCH-DLE ואני צריך המלצה על זוג HEATSINKS שעושים את העבודה.(משהו לא יקר כ"כ) תודה רבה,
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שמישהו שבאמת מבין ירשום... כי כל אחד רושם משהו אחר... מה צריכה להיות הטמפ' של הלוח אם... ושל המעבד?! לאנשים שלא עושים OC! הלוח אם שלי הטמפ' שלו : 38 בלי מאמץ ושל המעבד : 56 בלי מאמץ ויש לי מעבד ATHLON XP 1800
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי כ. מסך 8600 GT עם 1GB DDR2 של Inno 3D 51-55 מעלות במנוחה במאמץ לא בדקתי ... יש לו מאוור קטן כזה .. לא ניראה משו ולא עושה יותר מדיי רעש עשיתי לו OC בריבה טונר, העלתי בממש קצת אולי 20-30 MHZ לא זוכר ופתאום המחשב ניתקע והמסך התחיל להבהב עשיתי ריסט ואותו דבר .. הלכתי לחנות ואמרו שהו תקין עשיתי שחזור מערכת והכל בסדר .. http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf8/8600gt_ddr2.htm מה אתם ממליצים לעשות ?
-
- 30 תגובות
- 2k צפיות
-
-
גלשתי באתר בחו"ל וראיתי את המארז הזה : פשוט חזק !!!!!!!!! איפה יש לעשות כזאת צביעה בארץ ?!? בבקשה אני חייב !
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך קירור מים בשווי 200$... תודה... חשבתי ללכת על Swiftech Apex Ultra H20-220 With Apogee G
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקיי, במסגרת המגמה שלי - טכנולוגיה, אני צריך לעשות פרוייקט (בטח חלקכם מכיר את זה) עכשיו, הפרוייקט אמור להיות משהו רציני, כי זה כמו בגרות ברמה של 5 יחידות, והרמה המצופה מהפרוייקט היא דיי גבוהה. החלטתי שהפרוייקט יעסוק בקירור אופטימלי של מעבד ורכיבים נלווים, תוך שימוש בשיטה אפקטיבית, שקטה ומהירה. אחרי שיטוט באינטרנט, והתייעצות עם פרופסור לאלקטרוניקה, הגעתי למסקנה שקירור מים יהיה טוב. עכשיו, מה שרציתי בעצם לבקש מכם, זה בעצם עצות (כאנשים שמכירים את הנושא זמן רב) והצעות איך לשפר ולעשות את המערכת בצורה הכי טובה. מה שאני מתכוון, זה בעצם תוספות לדוגמא: מערכת שליטה על הקירור עצמו עם כפתורים ומסך LCD. קירור ע"פ טמפ' כך שהמערכת תשתמש במינימום חשמל שדרוש. (בהתאם לאוברקלוק שנעשה ברג…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום הכרטיס הוא 5850 של ספייר,נקנה לפניי כשנה,הדגם שלו זה הכרטיס שבא עם המשחק DIRT/ יש לי את התוכנה של TRIXX של ספייר. אני יודע שהכי פשוט להעלות את התדרים של הליבה והזכרונות.השאלה האם אני צריך לשחק עם המתח? כי אני מעדיף שלא.. להעלות רק את הליבה ואת הזכרונות,למישהו יש כרטיס זהה רפרנס של ספייר 5850 ויכול להגיד לי מה ההגדרות הכי מומלצות?תודה! כרגע הטמפ שלו היא על 55 מעלות,והמאורר על אוטומט(24 אחוז)
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
החלטתי לפנק את אחד ההארדיסקים שלי (ה60GXP) במגירת קירור בשבילו, ראיתי כמה שמות וכתבות(כמו כאן באתר), אבל אין כמעט השוואות גדולות ורציניות, אז השאלה שלי היא בעצם, איזו מגירת קירור הכי טובה ? Globalwin KINGKONG III HERMANNATOR HARDCANO II\V Enermax Whispersys ?
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עשיתי קצת גוגל ובמקרה נתקלתי באשכול שאמרו שהספריי אוויר שיש בכל החנויות מחשבים וזה זה בלחץ יחסית נמוך... אבל לא כתבו איפה ניתן לקנות ספריי אוויר בלחץ גבוה יותר..? ד"א מה זה קומפרסור (גם כתבו שם)? זה יוצר לחץ אוויר כאילו כמו ספריי רק "שלא נגמר" או משהו כזה? אם כן, אז כמה זה עולה? והאם זה מומלץ.. פשוט עם הHAF 932 צריך פעם בשבועיים לרוקן ספריי אוויר עליו :\ תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז לא מזמן התלוננתי פה על טמפטורה גבוהה במעבד, אבל הצלחתי לסדר את זה ממש יופי ועכשיו נדיר שהוא עובר את ה- 60 מעלות במאמץ. עכשיו אני פוחד לגבי הכרטיס מסך 0_0, מדובר על Shppire HD5770 הגרסה חדשה יותר (יש 2 גרסאות כאלה שאחת יותר חדשה או משהו), אחרי משחק ארוך במיוחד (כמה שעות טובות) בסטארקראפט 2, זה הגיע ל-90 מעלות אומנם אני לא יודע כמה זמן זה נשאר על 90 מעלות כי שיצאתי זה היה בסביבות ה- 70 אבל המקסימום שנמדד היה 90 שאני יודע שזה מוגזם לגמרי לכרטיס מסך כזה. ב- idle זה בדר"כ 49-53, מחיפוש בפורומים אני רואה רק שבחות של אנשים על הכרטיס מסך הזה דווקא מהבחינה הזאת. שזה במנוחה רק 27-30 מעלות וזה לא עובר את ה-80 וכו' אז מצבי רע מאוד לגבי זה. בעיקרון אני יודע שאי אפשר יותר מידי לעזור…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום יש ברשותי מעבד ,Amd 965 ובאחד המשחקים ששיחקתי הוא הגיע ל 60 מעלות שזה מטורף לדעתי הסטוק הוא הקירור שמקבלים עם המעבד כל הרעש שהוא עושה והוא כ"כ חם במאמץ. השאלה שלי עם הטפרטורה תקינה ובעקות זה חשבתי לקנות קירור מעבד רציני שיעשה את העבודה התקציב הוא 200 ש"ח, תודה.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אין הרבה מה להגיד הטמפרטורה אחרי PRIME 95 של 15 דקות היא 56-7 מעלות. פשוט כלום! כמו שאתם רואים לא נגעתי בשום מתח וזה בקירור סטוק! מי שרוצה את המפרט הוא בפרופיל. אני הולך להריץ בדיקה של איזה 6 שעות ככה בלילה רק לבדוק שהוא באמת יציב, אבל אני לא רואה למה לא
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם חשבתי להתחיל בOC למעבד. המערכת היא: AMD 955 + Scythe mugen 2 לוח אם GA-770T-UD3 זכרונות Kingstone 4G 1600Mhz ספק Seasonic 500 watt כמה שאלות: א. איך עדיף לבצע את הOC, דרך הביוס או דרך התוכנה של AMD (משהו AMD overdrive)? ב. בהנחה ודרך התוכנה, האם הOC נשמר לאחר הסרת התוכנה \ פירמוט? ג. בהנחה והOC מבוצע דרך הביוס, מה ההגדות שיש לשנות? (לבטל cool n quiet ?)? ג. מתוך סקרנות, בכמה תעלה צריכת החשמל מול מעבד שלא עבר OC? תודה רבה! עריכה שכחתי שאלה. ברגע שנעשה OC למעבד, הוא תמיד ירוץ במהירות המקסימלית ולא יוריד מכפלה בעת חוסר מאמץ, האם זה נכון? הטמפרטורות במנוחה [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חברים יש לי כרטיס מסך: palit hd4850 512mb המאוורר מרעיש הרבה זמן. ניקיתי את המאוורר והגוף קירור בעזרת ספריי אויר בצורה טובה כך שאין אבק שם בכלל וחל שיפור אבל עדיין מרעיש. פירקתי את המאוורר ניסיתי לשמן אותו אבל לא היה פתח גומי מתחת למדבקה כמו במאווררים אחרים אז פשוט שמתי שמן כמה שיכולתי שיכנס קצת דרך החריצים. אני מאוד מרוצה מהביצועים של הכרטיס, פשוט הרעש הזה מטריד אותי. איך אני יכול להפחית את כמות הרעש? תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! כמו שאמרתי קודם, הכנתי תוכנית לחישוב התנגדויות. היא אומנם מאוד פשוטה, אבל אף אחד לא חשב על זה קודם... תהנו!
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-