עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by orikatz,

היי כולם, אחרי 3 שנים שאני עם מחשב רועש, החלטתי שנמאס לי. המאוורר שעושה הכי הרבה רעש הוא המאורר של כרטיס המסך: משום מה, נורא התקשיתי למצוא מאוורר כזה באתרי אינטרנט השונים. תוכלו להמליץ לי על מאוורר חדש כזה, שיהיה שקט? או לחילופין, לא נראה לי, אבל האם אפשרי לשים קירור פאסיבי על כרטיס המסך, וככה בכלל לפתור את הבעיה של הרעש? הבעיה השניה היא המאוורר של המארז. מדובר במאוורר 80 מ"מ סטנדרטי. גם הוא די מרעיש, ולא הייתי רוצה לקנות אחד חדש שיתחיל להרעיש שוב אחרי חודש. אפשר בכלל לשים מאורר גדול יותר, 60 או 80 מ"מ, שמרעיש הרבה פחות? זה יביא לאותה תוצאה? אני לא בטוח שזה אפשרי מבחינת המארז. התקציב שלי הוא, נניח, 200-300 שקל לשני המאווררים. אני אשמח לקבל את עזרתכם.

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  2. Started by charge,

קניתי את NZXT Respire T20 CPU Cooler אחרי שהיה לי את הShagon ARC-118 SV Ball Bearing fan אבל הוא הרעיש לי מאוד גם אחרי שניקיתי אותו(בהתחלה הוא היה מאוד שקט אחרי כמה חודשים נדפק) אז קניתי חדש ואחרי שהתקנתי אותו הוא יותר רועש מהקודם אפילו למרות שהטמפ של הCPU הם בין 30 ל40 זה המפרט שלי מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪889 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪295 מארז: באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪650 זיכרון: Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪278 קשיח למחשב שולחנ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by jambo,

קראתי שניתן להמהיר את הדרייבר האחרון של nvidia בעזרת תוכנתת softquadro הורדתי ניסיתי ולא הצלחתי מה עושים ??? :lamer:

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  4. Started by Ghtm,

בKSP מוכרים GF 7800GT של החברה FORSA ב1850 ש"ח. רציתי לברר, איך הוא לאוברקלוק? אני רוצה לקנות אותו, ולתקוע לו את הOC הכי חזק שהטמפ' ייאפשרו, אז איך הוא?

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  5. Started by lioryb,

קניתי מעבד חדש (Q9550) וקירור AC FREEZER 7 PRO. האם זה נכון שאין צורך במשחה טרמית? אלא אפשר להסתפק בהדבקה שיש על ה-FREEZER ?

6. Started by the unleashed,

קניתי מחשב חדש שזה המפרט שלו e4400 ga-p35-ds3l 2048 ram 800mhz ורציתי לבדוק כמה רחוק אני יכול להגיע איתו, אני אציין שאין לי שום ניסיון באוברקלוקינג וזאת הפעם הראשונה שאני מנסה. הזמנתי אותו מtms וביקשתי מהם שיעשו אוברקלוק, הם אמרו שהם לא הצליחו, וכנראה ופשוט נפלתי על מעבד שלא טוב לאוברקלוקינג. נעלתי את התדר של הpci על 100 והתחלתי להעלות את הfsb מ 200. ב220 הכל עוד פעל והווינדוס עלה, אבל כשעלתי אותו ל230 המחשב קרס כל פעם שווינדוס עלה. ניסיתי לשחק עם ההגדרות שם, להעלות את המתח של המעבד, ואפילו הורדתי את המכפלה של המעבד ל6 ועדיין שום דבר לא עזר. צרפתי תמונות מהביוס לפני האוברקלוק ובמצב שהמחשב כבר לא עלה. הבנתי מהפורום שהמעד הזה טוב מאוד באוברקלוקינג וגם שאר החלקים שקניתי לא ר…

7. יש לי 2.4B עשיתי לו OC לבאס של 167, כדי שהזכרונות ינוצלו עד הסוף, והיחס בין המעבד יהיה 1:1. לזכרון לא עשיתי שום OC, יותר נכון OC של מגה הרץ 1, לבאס של 167 במקום 166.5, 334 במקום 333. אחרי שהOC עבר בהצלחה עם טמפ' טובות מאוד בקירור סטוק, הסתכלתי בCPU-Z וראיתי שהתזמוני הזכרון עלו ל2.5-4-4-8, כאשר במצב סטוק הם 2.5-3-3-7. בתחילה חשבתי שזה בגלל המגה הרץ אחד שהוספתי,החזרתי ל166 באס כלומר DDR332 (בדואל 664), אבל עדיין זה נתן 2.5-4-4-8. יש הגיון לשינוי הזה בתזמונים? כי אני יכול בביוס לשנות את התזמונים של הזכרון ידנית. האם זה מסוכן? תודה רבה לכל העונים!

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  8. Started by bennnn,

שלום יש לי 6800 גי טי ומאורר מיוחד של mv 5 silencer במנוחה הוא 58 מעלות רציתי לשאול אם מישהו עשה ל 6800 גי טי אוברקלוק ? הליבה זה 350 וזכרונות1000 כמה מישהו הגיע הכי הרבה?הכרטיס של pny ועם איזו תוכנה הכי מומלץ לבצע את זה? תודה

9. Started by Lmagus,

יש לי מעבד E6600 ו2GB בתדר 800MHZ, עשיתי אתמול OC למעבד ל3.0GHZ, והכל היה יציב ועבד הרבה יותר מהר, היום הפעלתי את המחשב, הוא נדלק יותר לאט והמשחקים בקושי זזים. הנה הנושא הקודם שלי שתראו מה עשיתי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=299642.0

• 9 תגובות
    • 579 צפיות
  10. אני קונה מחשב לO.C בינוני-כבד כמובן קרור מים של זלמן רסירטור 2 האם המעבד הזה: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb BOX יכול להגיע לביצועים טובים כמו שציינתם שם ל4.5 וכאלה עם לוח אם כזה: ASUS P5E3 Premium WiFi-AP Intel® X48 Chipset LGA 775 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1212_2832&products_id=22674 חשוב לי שהמעבד יהיה core2quad ולוח אם ממש טוב וכמובן זכרונות מתאים בהעדפה לddr3

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  11. יש לי gpu-z ובכל פעם שאני עושה אוברקלוק ומפעיל את המחשב מחדש הכל מתאפס .וחוץ מזה הכרטיס לא עובד באופן יציב אני צריך תוכנה שבטוח תעבוד טוב בwin7 .

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. האם FSB בתדר מסוים שהתייצב ע"י הוספת מתח לcpu vcore.. עשוי היה להתייצב ע"י הוספת מתחים לCHIPSET או לגשר הצפוני נניח?

• 1 תגובה
    • 439 צפיות
  13. Started by X - DreaM,

שלום לכולם, שמעתי בפעם הראשונה על כבל פרללי שמחבר בין מחשבים ישר הלכתי לאוסף שלי(זה לא אוסף זה מוזיאון ;D) ומצאתי שני חיבורים של מדפסת וכבל של isdn עם חוטי כסף עכשיו לשאלה: האם הכבל ישמש כמו כרטיס רשת ואני יוכל לחבר איזה ראוטר 486 משנת 94? ??? אם כן יש למישהו מדריך איך להכין כבל כזה רק עם חיבורים וחוט (אין לי כוח ללכת לחנות וגם אין לי כסף בגלל המוד שאני מתכנן - אייס-קיוב ) תודה מראש

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  14. קראתי בכמה מקומות שממליצים להכניס אוויר מהחלק הזה, ובחלק מקומות שכדאי להוציא אוויר מהצד הזה... מה דעתכם בנושא ?

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  15. Started by udi,

יש לי מעבד AMD ATHLON XP 1700+ הבעיה היחידה שהוא רותח הוא מגיעה ל 70 מעלות יש לי במחשב שלושה מאוררים אחד על המעבד ושניים על המארז ולמרות הכל עדיין הוא מתחמם הספק הכוח של המעבד הוא 1.76 וולט והוא בתדר של 1470 MHZ אלו כל הנתונים שיש לי על המעבד האם אפשר לקרר את המעבד יותר נ.ב את המעבד לא קניתי בארץ ולכן אין לי אחריות עליו אלא אם אני אטוס שוב לחו'ל

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Big_White,

המפרט עליו יותקן הקירור: לוח אם: DFI LANPARTY NF4-U מעבד: AMD 64X2 4800+ זכרון: OCZ PLATINUM 1024X2 DC DDR כרטיס מסך: 6600 ( כניראה בעתיד יוחלף ל 8800 או שאני יעשה ל נוכחי אובר קלוק) הטמפרטורה הנוכחית היא שעתיים ב OCCT 45-48 מעלות כרטיס מסך מגיע ל 60+- בלוק לכרטיס מסך: MAZE4 למעבד:DD TDX לצ'יפסט:MCW30 זה הבלוקים שאני עומד לרכוש בזמן הקרוב עם פיטינגים1/2 ( חצי אינצ' נכון?) שאלות: האם אם קירור ים אני יקבל תוצאות טובות יותר? האם המערכת עם רדיאטור זול (בין 40 ל 60$) יתנו לי תוצאות טובות? או שזה רדיאטורים לא מומלצים? (של סוויפטק) קישורים לרדיאטורים. http://www.sidewindercomputers.com/swmcqupo3xbl.html לפי התמונה אני רואה שיש לו פתח מילויי למעלה או שאני טועה? http://www.sidewi…

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. או קיי אז ככה החלטתי לפני חודש ככה לבנות מערכת קירור מים למחשב... אז אחרי כמה תיכנונים של הבלוק וכמה תיכנונים בכללי... הצלחתי לעשות את הבלוק תמונות: עוד תנונות של הבלוק השאלה שלי.. איפה הכי כדאי לי לעשות כניסה ויצאה של מים.. בהתחלה חשבתי על כניסה באמצע איפה שיש 3X3 עמודים כאלה.. ושני יציאות בצדדים... אבל יש לי בעיה אחר כך לחבר אותו בגלל שיש לי חיבור סקוט A אז אם יהיה לי כניסה באמצע יהיה לי בעיה לחבר את הבלוק.. מישהו יכול להציע לי משהו אחר או אפילו לעלות רעיות איך אני יחבר את הבלוק למרות שיש לי כניסה באמצע.... אהה לא הסברתי למה אי אפשר באמצע.. כי באמצע עובר כמו ברזל כזה שניתפס על ההבית של המעבד... בתודה אלעד .

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. הבוקר נשרף לי ה-XP1800 עם gigabyte ga-7vrxp ו- volcno 7+ עם nanotherm blu ב- 65 מעלות (יש לי מארז של אנטק עם 4 מאווררים של אנטק)

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by guyaros,

מפרט המחשב הוא: AMD Athlon xp 1800 | Gigabyte 7vtxh+ | Asus GeForce 4 Ti4400 | WD40GB 7200 | Benq CDRW 32x10x40 | LG x52 | 120m"m fan on the roof| 120 m"m on the back | Hocky table fan on the door | TT volcano 7 plus | Hardcano 2 | TT G4VGA cooper cooler | Blue LED KATUDA|Arcatic Silver 3 אני יודע שבשיל לעשות אובר קלוק צריך ללכת לביוס ודרך שם להגדיר כמה דברים בהרגה ואת כול זה.. אז נכנסתי לביוס לא בשביל לעשות OC רק בשביל לראות.. וראיתי שם שאני יכול לשנות את ה MHZ של המעבד שלי יש לי AMD Athlon XP 1800 ועכשיו ה MHZ הוא על 133 זה אמור להיות כך???? וכם אפשר לשנות שם Vcore מה זה?? אני ידוע שזה קשור לספק... וגם מה זה S M A R T זה קשור להארד דיסק ויש לי את האפשרות הזאת ב…

20. Started by idofr,

משהו בסיסי, אין לי יותר מידי כסף, ניראה לי 150 ככה יהיה סביר לא? אני מחפש משהו שיהיה קצת יותר טוב מהסטוק, לא צריך משהו מטורף אבל - האם בתקציה הזה יהיה לי שווב בכלל להוציא את הכסף או שכבר עדיף להשאר עם הסטוק? תודה רבה, שבוע מצוין

• 6 תגובות
    • 784 צפיות
  21. המאוור של המעבד שלי עושה רעש אז אני רוצה לקנות קירור לא רק בגלל רעש המאוור כי המעבד שלי חם מידי הוא מגיע במאמץ ל50 מעלות ועוד דבר תגידו כשנקיתי את המעבד שלי ניקיתי גם את הנוזל מגעיל כזה שהיה שם מה זה יכול להיות ומתי שניקיתי אותו עד המעבד שלי מתחיל להיתחמם מהר ומה אני יעשה כדי שהמעבד שלי יתקרר ואולי צריך קירור מה כדאי לי לקנות תודה רבה!!

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  22. Started by Bingo,

יש לי מעבד E6600 וקירור Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7 כשאני בודק בתוכנות השונות את הטמפ' אני רואה לפעמים 18 19 20 מעלות ובעומס הגיעה ל-29 מעלות מקסימום...וגם בביוס זה ככה... האם זה הגיוני? או שיש טעות בזיהוי? הלוח שלי GIGABYE 965P DS3

• 9 תגובות
    • 621 צפיות
  23. Started by Killer-Storm,

אני רוצה לעשות אוברקלוקינג חזק לליבת הכרטיס ואני מעוניין להתקין היטסינק עם קירור אוויר חזק מאוד, רעש לא מעניין אותי אבל מה אני יכול להתקין ולעשות כדי לחבר היטסינק גדול ויעיל ומאוורר קטלני ? איזה היטסינק ומאוורר יעשו את העבודה ? : ???

• 12 תגובות
    • 858 צפיות
  24. Started by hardtwiker,

מצאתי באתרים רבים מדריכים שמסבירים בדיוק איך לעשות טוויקינג לCPU, איך להרכיב מאווררים חדשים וכו' וכו'. הבעיה היא שכשהם הגיעו לקטע של האוברקלוק עצמו, הם סיכמו אותו בכמה משפטים- שינוי מהירות בFSB ובBIOS וגם הוסיפו ADVANCED OPTIONS. לי אין מושג מהם כל המושגים האלו ואיך אפשר בעזרתם לעשות אוברקלוק לCPU. לכן, האם מישהו יכול להביא לי בבקשה מדריכים אשר מסבירים מ-א' עד ת' את תהליך האוברקלוק של הCPU. בתודה.

• 1 תגובה
    • 598 צפיות
  25. Started by Bah_gots_pIII_450,

בSpecs באתר שלהם לא רשום Core 2 Quad. בFreezer 7 Pro כן רשום, אבל הוא יותר רועש.. תודה.

• 3 תגובות
    • 785 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.