עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום , חשבתי לבנות מערכת לקירור מים. פחות או יותר הבניה של המערכת למדתי מהמון מדריכים שהחזרתי עליהם מספר פעמים. הבעיה הגדולה שלי היא בחירת החומרים . והמקומות להשיג אותם. מישהו יכול לתת לי המלצה בבקשה. כרגע המעבד I4770 של אינטל לוח אם MSI Z87 G45 וכרטיס מסך GTX 970. תקציב כמה שצריך.

2. Started by zivf2,

שלום לכולם :], אני די חדש באוברקלוק ועשיתי קצת פה ושם (במעבד ובכרטיס מסך), עם הכרטיס מסך הפסקתי אך אני מעוניין לעלות את הfsb של המעבד [עכשיו הוא על 220]. ושמעתי פה כמה מושגים כמו: לנעול את ה-AGP וה-PCI, וגם לעלות את המתח של המעבד. עכשיו השאלות שלי: 1. איך אני נועל/בודק שה-AGP/PCI שלי נעול? 2. איך אני מעלה את המתח של המעבד? * אם הפעולות הללו מתבצעות דרך הביוס אז תוכלו לומר לי באיזה לשונית זה אמור להיות? ד"א אם זה עוזר לכם במשהו אז הנה תמונה של הoc שעשיתי למעבד [לא משהו רציני במיוחד] - אם תצטרכו תמונה של לשונית אחרת, רק תגידו ואני אעלה אם זה לא עובד אז זה:

• 8 תגובות
    • 505 צפיות
  3. האם הוא שקט יותר מ freezer 7 pro והאם יכנס למארז של Thermaltake swing ? ראיתי שאנשים אמרו שהוא יכול לשבור את הלוח אם האם זה נכון? האם הביצעיים שלו יותר טובים משל freezer?

• 3 תגובות
    • 498 צפיות
  4. Started by razi87,

אני מעוניין לדעת איך לעשות את זה נכון ובצורה יציבה.לוח אם sabertooth z87 עד עכשיו הצלחתי להגיע ל4.4 תקין. הבנתי שאפשר להגיע לסוויט ספוט עם קירור טוב ולהגיע ל4.6 בצ'יפים טובים משתשמש בקירור נוזלי קורסאייר h100i

• 9 תגובות
    • 7.6k צפיות
  5. Started by LIGIONER,

אני חושב שאתם יורים לעצמכם בראשים (מנהלי הפורום)כשאתם מאפשרים הצגה של גועל נפש. הניסיון להצטייר כפורום מקצועי ,שעוסק בנושא O/C ומודינג נוחל כשלון ומראה כמה אתם בעצם ילדודס שמשחקים עם משאבות ומיכלי מים. מישהו מכם נכנס לפורום בחו"ל וראה גועל כזה ? אם אתם לא תקחו את עצמכם ברצינות אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבילכם !!!!! ובמקום להגן עליו (כולם יודעים במי מדובר) צריך לתת לו בראש . משום שסוג כזה של פרוייקט לא משפר אלה מדרדר אתכם . ותזכרו דבר אחד: אין דבר כזה חצי עבודה. והתמונות שפורסמו גובלות בגועל !!!!!!! תתפסו את עצמכם בידיים ! באהבה.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום לכולם היה לי קצת זמן היום אז החלטתי להחליף את הקירור המקורי של ה X1900XT-X לקירור מים, בגלל שכבר יש לי את המערכת של טרמלטק דגם 745, כל מה שהייתי צריך זה בלוק מים לכרטיס מסך... הטמפרטורה עם הקירור המקורי עמדה על 67~70 במנוחה... זה המצב כרגע... ;D [attachment deleted by admin]

• 46 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. Started by MDK,

בדקתי בaida 32 והיה רשום כך: מעבד 58C לוח 40C aux 80C וזה במנוחה כששום דבר ברקע האם זה חם לדעתכם? עריכה: כתוב ש sensor access הוא: ISA 290h והtype : ITE IT8705F

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  8. Started by HORADRiM,

שלום לכולם, רציתי לשאול 2 דברים: 1. האם הדרך היחידה להפיק עוד ביצועים מזכרונות שהם מעל 400Mhz ב Dual DDR (לפנטיום 4 800Mhz FSB) היא ע"י Overclock ל FSB? 2. האם אני צריך זכרונות מיוחדים כדי שיעבדו במצב Dual DDR או שאני רק צריך לוח שיתמוך בזה? (ואם התשובה היא שצריך זכרונות מיוחדים - אז האם יש זכרונות כאלה מעל 400Mhz?)

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  9. Started by Doron404,

אם כרגע יש לי מערכת עם AMD 1700 (מכפיל של 11.5) יציבה בBUS של 182, ואני אחליף את המעבד לAMD אחר, עם ליבה זהה אבל במכפיל של X15, האם המערכת תישאר יציבה והמעבד יעבור ב2730MHZ?

• 4 תגובות
    • 938 צפיות
  10. Started by Lotar_88,

יש לי מעבד Intel p-4 2.8E Prescott Asus p4p800 se 2x512 Geil 400DDR CL2.5 W.D 80GB 7200Rpm 8m ata Thermaltake Spark 7 Xaser Edition Palit 6800Gs 256M Coolermaster 380W Supertalent Full Tower Case שני מאווררים מאחורה במארז מאוורר נוסף סידרתי אילתור והוא מקרר תגוף של הכרטיס מסך נתקעתחי בבעיה שאני מתקרב ל 3600 המחשב פשוט לא עולה וראיתי בקובץ לוג של 3dmark03 שהמקסימום של המעבד שלי זה 3600 או משו כזה ?! עזרה ! :s05: אני גם צריך שתגידו לי דברים בסיסיים לסדר בביוס שאני עושה oc תודה !!!!

• 3 תגובות
    • 437 צפיות
  11. Started by Shlomi32,

1) כמה זמן רצוף יכול להחזיק לד של 3V 2)איך אני יכול לחבר מס' לדים למחשב אם במחשב המתח הוא 12V \ 5V (אני יכול לחבר לשניהם אבל זה שורף את הלד) 3)איפה אני יכול לקנות באיזור רעננה כפר-סבא הרצליה נגדים?

• 42 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. היי יש לי לוח GIGBYTE P35 וזכרונות OCZ 800MHZ. לפני שבוע עשיתי אובר קלוק ל 3.8GHZ הכל היה תקין. עכשיו איפסתי את הלוח אם(הפעלתי הגדרות ברירת מחדל בביוס). עכשיו כל הגדרה בביוס עובדת חוץ מהתזמונים של המעבד. אך שאני מעלה את התדר של המעבד ,שומר ועושה ריסטארט המחשב עולה רגיל בתדר ברירת מחדל 2.66GHZ של המעבד והזכרונות יורדים בתדר ל667MHZ...במקום 800MHZ... מאוד מוזר.. למישהו יש מושג למה??

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  13. מספיק רק לפרק את הניטים? איך אחרי זה אני אתפוס את זה חזרה ואיך אפשר לפרק את הניטים כשחומרה בפנים (לדוגמא מקדחה ימלא את המארז בשבבים ואין לי כוח לפרק הכל)

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  14. http://forums.legitreviews.com/viewtopic.php?t=1570 המכפלה נעולה ואי אפשר לשנות מתח בביוס :pissed: . אבל: 1) 28 שניות ב SUPER PI על מתח מקורי זה נחמד בתוספת DUAL DDR ו AGP8 2) אינטל חותכים את מחירי הדותן (אסוס בטח לא ידעו על זה מראש :) 3) מעניין מה זה יעשה עם עדכוני ביוס ו\או V MODS.

15. Started by gilz0,

יש לי P4 3000 פרסקוט על ASUS P4P800 DELUX. בזמן האחרון המחשב שלי מתכבה בפתאומיות.פתחתי לראות את המאווררים (מאוור מעבד סטוק,מאוורר מארז קידמי) כולם עובדים כמו שצריך. ניסיתי להפעיל את המחשב ומערכת הכריזה (P4P DELUX) הכריזה שמחשב חם מידי. נתתי למחשב קצת זמן והדלקתי אותו. ביצעתי בדיקת חום בתוכנת PC PROBE של ASUS ומצאתי שחום המעבד עומד על 94 C!! לעומת זאת חום הלוח הוא 28 C. סגרתי את המחשב לכמה זמן,הדלקתי ומדדתי חום שוב הפעם 54 ועלה תוך כמה דקות ל61 והמשיך לטפס למעלה תוך שניות. והלוח 28 C כל זה כשהמארז פתוח. בקיצור אין לי ספק שהקריסות הם מהחום למרות שאני לא מאתר בעיית קירור. החלטתי לקנות מאוור מעבד חדש. אני מחפש המלצה על משהו בתקציב של 150-180,שקט,ומקרר טוב. בנוסף אני כנראה אקנ…

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. ומה ההבדל ביניהם? תודה רבה וחג שמח!

• 2 תגובות
    • 412 צפיות
  17. Started by Component,

שלום, יש לי במארז מעין גריל פלסטיק בחזית (גודלו בערך 10*3), והייתי רוצה לשים מאחוריו לדים שיאירו בהתאם לפעילות ההארד דיסק. אני חושב שאני אצליח לחבר כמה לדים במקביל, כך שזו לא תהיה הבעיה. מה שאני לא יודע לעשות זה להאיר את כל השטח באופן אחיד בעזרת הלדים. למישהו יש רעיון איך לבצע את זה?

• 3 תגובות
    • 641 צפיות
  18. Started by The_Byter,

אשמח לדעת מה אתם חושבים. (התמונה של suma)

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. אם הנושא לא מתאים לפורום (הפנו אותי לפה מפורום מפרטים) בבקשה תעבירו לפורום המתאים. האם לוח האם GIGABYTE GA-EP31-DS3L טוב לOC עם E5200, או שעדיף לי לקחת כבר לוח אם אחר? והאם המאווררים של COOLER MASTER טובים? התכוונתי לקחת 3 כאלה - CoolerMaster Blue LED Silent Fan 120mm תודה

• 19 תגובות
    • 895 צפיות
  20. Started by ab1c3,

ה Overclocking עובד ללא בעיות וגם הטמפרטורה מצוינת אבל כשאני חוזר ממצב Sleep לפעמים אני מקבל מסך כחול ואתחול של המערכת. הנה ההגדרות בביוס שלי, האם אפשר לשנות הגדרה מסוימת לשיפור המצב ? ASUS P5Q-E Template: 3.4GHz AI Overclock tuner: Manual CPU Ratio Setting: 8.5 FSB Frequency: 400 PCI-E Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge: 400 DRAM Frequency: DDR2-800MHz DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel A2: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B2: AUTO DRAM Timing Control: AUTO DRAM static read control: AUTO DRAM read training: AUTO Mem. OC charger: AUTO AI clock twister: AUTO AI transaction booster: AUTO CPU Voltage: AUTO CPU GTL…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by HellBoY,

מה אתם אומרים ?ככה זה האורור הנכון למארז שלי? http://img168.echo.cx/my.php?image=149215021495151314891513150014.jpg

• 11 תגובות
    • 672 צפיות
  22. שלום, אתמול קיבלתי את הכרטיס, והמאוורר שלו רועש ב1% כמו 20%. כדי להפוך אותו לשקט יש אפשרות בלי קניה של קירור? ואם אין ברירה, אז איך ה-arctic cooling accelero twin turbo? אם אני רוצה שליטה במאוורר שלו, אני אצטרך לחבר אותו לחיבור PWM של הלוח אם? אני יעשה לו OC קל. רק עכשיו הפעלתי את המחשב, לכן הוא יחסית קר. בדרך כלל, המעבד במנוחה על 34(אין oc) ובמאמץ 49 (בדקתי מאמץ עם occt 3.01). הכרטיס מסך במנוחה 35 ובמאמץ 80(כנ"ל) [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 741 צפיות
  23. בקיצור החלטתי שאני כבר לא מרוצה מאוד מביצועי המחשב שלי, ולקנות חלקים חדשים\לשרג לא בא בחשבון עכשיו (חייל מה לעשות) והאופציה הכי טובה שמצאתי היא קניית מאוורר חדש למעבד E6300 שלי ולעשות לו OC, המארז שיש לי הוא ENERMAX CHAKRA איזה מאוורר מומלץ בסביבות ה200 שקל שיכנס במארז? תודה מראש לעוזרים (וכן, עברתי על הסטיקים של הפורום, פשוט אין לי מושג איך לבדוק אם המאוורר מתאים למארז)

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום לכולם! יש לי מחשב: 2.4C ASUS P4P800 2X256 PC3200 HYNIX D43 MX440SE 128MB התוצאה שלי ב3DMARK2001 בסטוק ללא OC למחשב ולכרטיס ובדריברים מקוריים הייתה 4900 נקודות! לאחר שינוי הדריברים לדריברים של אפוקליפסה קיבלתי ציון של 5956 ללא OC לכרטיס ומחשב ועכשיו עשיתי OC לכרטיס: 250@330 לליבה 333@500 לזיכרון וקיבלתי 7060 נקודות! ושזה לא הספיק לי עשיתי OC גם למחשב: 2.4C@3.0GHZ DDR400@500 וקיבלתי כמו שאתם רואים 7800 נקודות!!!! איך אOC שעשיתי הא??? הוצאתי את המיץ מהMX440SE הזה לא? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 893 צפיות
  25. Started by amir77a,

בהגדרות המהירות של ה-BIOS מופיע אצלי 333,400,500,533 בעוד שאני צריך 433. האם האצת ה-FSB ל-216 הוא הפתרון הנכון והמומלץ? תודה.

• 12 תגובות
    • 824 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.