עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, בזמן הקרוב אני מתכנן להחליף את המחשב שלי לקונרו E6400 ואני מחפש לוח טוב לאוברקלוק במחיר סביר.. אני יודע שה DS3 מומלץ לOC במחיר שלו, רק שאני לא מצליח למצוא שום השוואת לוחות בו מעורב ה S3, אחיו הפשוט יותר. האם הוא לוח זהה לDS3 חוץ מהקבלים? איך היכולת OC שלו ? (השאיפה היא להגיע ל 400 FSB ולא יותר) ההבדל בינהם במחיר הוא 130 שקל (790 ו 920 ש"ח בהתאמה ב KSP..) האם מישהו פה יכול להמליץ על ה S3 כאוברקלוקר טוב/סביר? או להפנות אותי ללינק השוואה בינו ללוחות אחרים..? תודה. *עריכה* מצטער שזה יצא ככה, אבל כבר מצאתי תשובות מעניינות מאד, עדיין אשמח לשמוע תוצאות OC עם S3 אם יש למישהו.. לינק לכל מי שרוצה גם לדעת מה ההבדל בין הלוחות (וזה לא אני אמרתי אלא איש משירות טכני של GIGAB…

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  2. Started by r1plet,

שלום, עשיתי OC קליל לE5200, עד 3GHZ מ2.5, לא OC רציני בכלל מכיוון שלוח האם (או לפחות הביוס) לא נותן לי לקבוע מתח קבוע ולכן המתח נע בין 1.18 ל 1.21, דבר שמונע ממני לעשות OC גדול יותר, לא היה לי זמן כרגע ואחרי בדיקת מאמץ קצרצרה של 10 ד"ק בOCCT טמפ' מקסימלית במאמץ הייתה 55 מע'. השאלה שלי היא האם זה בסדר להיות במתח ברירת המחדל הלא קבוע בOC קטן כזה? והאם יש צורך בלהריץ בדיקה של יותר משעה בOCCT על מנת לקבוע יציבות? ;D

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  3. היי, אני מציג פה פתרון לבעיה שניתקלתי בה באובר קלוקינג עם הלוח הנ"ל. לפני מספר שבועות הרכבתי מערכת עם Core i7 920. למרות שהקירור מעולה והרכיבים טובים מאוד, לא הצלחתי להעלות תדר BLK מעבר ל 160, מה שנתן 3200MHz, ו 3360 עם טורבו. כל עליה נוספת גרמה להתרסקות (מסך כחול) ב FARCRY2. שום העלאת מתח לא עזרה, הורדת תדר לזיכרונות וכ"ו, תמיד תקיעה במשחק לאחר מספר שניות. אתמול גיליתי באחד הפורומים שכדאי לקבוע את תדר ה PCIe ל 100 קבוע במקום AUTO. ניסיתי והופ - בנסיון ראשון המעבד ב 3600MHz עם BLK 180, תדר של 3780 עם טורבו מופעל.כל הגדרות המתח על auto עם hyper threading מופעל. המחשב יציב לגמרי תחת עומס מלא. לא ניסיתי עדיין להעלות עוד, נראה לי מספיק בהחלט. אני מקווה שזה יעזור למי שעובד עם …

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  4. שלום לכולם מפרט המחשב שלי נמצא בצד ימין וכמו שאתם רואים יש לי 2 סטיקים של 512 בתדר 667 ובתזמוני סטוק של 5-5-5-13-18 המחשב עבר OC קליל ביותר והעלתי לו את הבאס ל286 מה שנותן לי תדר מעבד של 2 גיגה אבל........יחד עם המעבד גם תדר הזיכרונות עלה מ667 ל714 והתזמונים עלו גם כן ל 5-5-5-15-21 וכרגע המחשב עובד במחלק של 4:5 ולמען הסר ספק אין שום בעיית יציבות ואין שום בעיית התחממות ועכשיו לשאלות 1. האם תוספת ה140 מגה הרץ למהירות המעבד (עלה 1860 ל2000) +העלייה של תדר הזכרונות מ667 ל 714 ויחד עם זאת גם הירידה בתזמונים מוסיפה לביצועי המחשב או שעושה דווקא את הפעולה ההפוכה? 2. האם עדיף לי כבר להישאר בבאס 266 שייתן לי את מהירות הסטוק 1.86 ואז גם להוריד את תדר הזכרונות ל533 מה שייתן לי גם…

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  5. Started by DeaglinG,

שלום, אני מעוניין להתחיל לעשות אוברקלוק, ואני מחפש תוכנות לשנות את השעונים של המעבד. בבאיוס שלי אין שום דרך לשנות אותם (לפחות לא שמצאתי) ואני חושב שזה משום שיש לי לוח אם ישן (intel D850GB) יש לי penium 4 1.5ghz 256samsung RDRAM gforce 4 ti 4200 (לא שזה משנה......) למרות שאין לי שום מאווררים במארז ( דבר שגיליתי רק היום חחחחחחח !!!) המעבד נמצא ב41 מעלות בערך, וזה נראה לי דיי בסדר.... אני לא רוצה לעשות אוברקלוק רציני רק איזה 100mhz עד 200mhz..... עוד דבר שאני צריך עזרה בו... זה מה אני משנה בשעונים ? שמעתי שאי אפשר לשנות את המכפלה, שאצלי היא 15... אז מה אני אמור לשנות? תודה על העזרה

• 7 תגובות
    • 606 צפיות
  6. Started by nesber,

הזמנתי את המעבד הנ"ל ואני לא מתכוון לעשות לו אוברקלוק. האם המאוורר הרגיל שבא איתו אמור להספיק? האמת היא שכל ההתעסקות סביב נושא הקירור נשמעת לי ממש מוזר, כי לא נראה לי שלחברת מעבדים(בעיקר מכוון לAMD כמובן) יש אינטרס לשים מאוורר זול ופשוט שבכלל לא מספיק, ולמצוא את עצמה במצב שבו המעבדים שלה קורסים או נשרפים......(זאת כמובן אם לא עושים אוברקלוק).

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  7. Started by nec5e,

האם מישהו יודע האם ניתן להרכיב מאוורר zalman 7700 על הלוח? (ללוח יש pipe) ונראה לי שזה יכול להפריע. האם זה נחשב ללוח טוב? תודה לכל העונים.

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  8. כנראה רק אני שמתי לב אבל שני סינקים דיי חדשים נראים ממש דומה. הוולקנו 11 מבית TT והXDream מבית CM. הנה הדף לשניהם. http://www.coolermaster.com.hk/en/products/cooler/hsc-v83.html http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v11.htm

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  9. Started by a-gold,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3719

• 9 תגובות
    • 606 צפיות
  10. Started by amirn,

יש לי מארז Compucase super Midi Tower CI 6A19 שמגיע עם מאורר 120ממ די רועש אני רוצה להחליף אותו במאורר אחר - שקט (המחשב שלי די קריר 26-33C, כך שלא צריך מאורר חזק, ואני לא עושה OC) אני עומד להזמין מ JAB-TECH מאורר PANAFLO L1A שהוא 80ממ ואמור להיות סופר-שקט בשביל הSHUTTLE שלי, האם אני יכול להתאים מאורר 80ממ במקום ב120 ממ? על איזה מאורר 120ממ הייתם ממליצים (שקט,שקט...) - עדיף שיש ב JAB-TECH תודה

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  11. Started by vic07,

בדקתי את טבלת התאימות באתר היצרן - אך סדרה 8 לא מופיעה, גם בטבלת המתאימים וגם בטבלת הלא מתאימים. עושה רושם שהטבלאות נערכו לפני יציאתה של הסדרה לשוק. מישהו יודע אם אפשרי להרכיב, בלי להתחיל לנסר צלעות קרור ולעקם קבלים? תודה מראש...

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  12. המקומות היחידים שמצאתי אלה שתי חנויות מחשבים או ליין מישהו מכיר אולי חנות באיזור ראשון לציון או תל אביב??????

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  13. Started by lirany,

שני ספקים... http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=8406 http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6461 האם יש בראשון תוספות או משהו כזה שיבטא את מחירו הגבוה לעומת השני ..?כי אני רואה שבשני יש הספק גבוה יותר... הנה מה שמצאתי באתרי הבית אבל עדיין לא ברור מי יותר טוב זה שיותר יקר השחור.. עם פחות הספק נראה פחות טוב http://www.enermaxusa.com/catalog/p...?products_id=83 והשני עם 535 וואט נראה יותר טוב http://www.enermaxusa.com/catalog/p...?products_id=71 האם נכון הדבר? ועוד שאלה מצאתי את הספקים בחנות שלמעלה...האם יש מקום יותר זול למוצרים אלה?? תודה

• 7 תגובות
    • 606 צפיות
  14. שלום, הזמנתי היום באייבורי מחשב e6600 msi p965 neo-f 7.1 msi nx 7900gt 256 m"b ocz 1g 667 ורציתי לדעת לגבי לוח האם וכרטיס המסך, האם בלוח אם של MSI ניתן לעשות OC והאם הלוח טוב בכלל בשביל זה ואותו הדבר לגבי כרטיס המסך אם אפשר לעשות לו OC. תודה

• 8 תגובות
    • 606 צפיות
  15. כותרת^ בנתיים חשבתי על http://tms.co.il/product/5700

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  16. Started by yigal83,

עקב רעשים גדולים מהמאורר של גוף הקירור במעבד שלי, אני מחפש גוף קירור חדש שיחליף אותו. המעבד עובד כל הזמן מגיע לטמפ. של כ 70 מעלות (עם גוף הקרור הסטנדרטי ללא O.C.). המעבד יושב על סוקט 775 (מעבד לא prescot). מבקש המלצות לגוף קירור שקט במיוחד ואמין (ללא O.C. נראה לעין). אין בעיית תקציב אך כמובן לא להתפרע. תודה

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  17. יש לי Inno3D Geforce FX5700LE שעובד על 225/400. כל פעם שאני עושה Test להגדרות החדשות שאני רוצה לתדירויות שעון וזיכרון ב -RivaTuner הוא נותן לי הודעה שעלי להוריד את המהירות שרציתי (מצורפת תמונה) הוא מראה את אותה ההודעה גם כשאני מוריד את מהירות ה-Default! הורדתי את העידכון האחרון לדרייבר שלי וגם עידכון אחרון ל-RivaTuner. כמו כן ניסיתי להשתמש ב-Omega Drivers והוא נותן לי את אותה השגיאה! מה אני צריך לעשות? ראיתי שיש בתוכנה אפשרות לשנות משהו ב-Registry - אולי זה מה שאני צריך לעשות? אולי לשנות את המתח לכרטיס מסך??? בבקשה תעזרו לי! אני מת להגביר את הכרטיס

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  18. Started by Screw_Master,

אזהרה : ייתכן שמדובר בשאלה טיפשית של N00B , אז אל תקטלו אותי ישר השאלה שלי היא כזאת , האם ניתן לפתוח מכפלת של מעבד שלא פתוחה בסטוק (כמו במעבדיי FX של AMD למינייהם) , ואם כן , איך עושים את זה? צריך לפתוח את המחשב ולהתחיל להתעלל במעבד או שעושים את זה תוכנתית ? אני שואל כי המעבד הישן שלי AMD ATHLON XP 2500+ מתחיל כבר לקרטע במשחקים , וחשבתי אולי לדחוף אותו קצת קדימה (העליתי אותו כבר קצת , מהירות סטוק : 1833 מגה, מהירות עכשיו :1925 , אני קונה עוד מעט מחשב חדש אז אני לא רואה טעם לשפר את זה מעבר לקרור הסטוק שלו , אגב , את מתח הליבה השארתי על 1.6 , גם סטוק) הערה : התלבטתי קשות אם לשים את השאלה פה או בפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות , תעבירו את הת'רד לשם אם בחרתי לא נכון...

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  19. Started by DrowNz,

אהלו, עשיתי אוברקלוק קליל לכרטיס מסך שלי gForce 2 mx 400 32mb , והרצתי בנצ'מארק ב 3DMark 2001 והציון שלי הוא 2328 , רציתי לדעת איפה עומד הציון יחסית לדגמים זהים של הכרטיס מהתנסות של שלכם... תגובות התקבלו בבכרה

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  20. Started by mythu,

כמה דברים... דבר ראשון- יש לי מעבד p4 2,400 mhz אחרי איזה שעתיים שהו דולק אז הטמפרטורה שלו היא 39 מעלות (המארז סגור..) זה טוב ? דבר שני- אני רוצה לעשות קרור לכרטיס מסך שלי (gf2 ) (אני עוד חודש יקבל את הreadon 9800pro) אז בצד אחד של הכרטיס יש מאוור עם צלעות קרור... ובצד השני אין כלום....משטח חלק אני רוצה להדביק לשם עם דבק דו צדדי צלעות קרור עם מאוור גדול יותר.. (של מעבד p3) השאלה אם הדבק יהרוס לי את הכרטיס ?? אם מישהו יעזור לי זה יהיה נחמד !

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  21. Started by Raped,

עשיתי עכשיו איזה קומבינה על הBFG 8800GT OC2 שלי עד שאני יקנה קירור שבוע הבא למה הוא מתחמם לי ברמות בין לאומיות וזה שיפר בהרבה מה אתם אומרים?? http://i33.tinypic.com/14doq68.jpg

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  22. Started by Alroit,

שלום שוב שאלה לגבי מתחים שצריך לתת למעבד E8400 בכדי להגיע לOC של 4GHZ כמובן גם בכמה צריך להעלות את המתחים של ה- MCH ולFSB :s05: [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  23. COMiON (IMPRESS CA055) ATX BLACK Front USB Case Intel Pentium IV 3.0GHz Prescott 2M 64-bit Socket 775 Box CPU Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard Kingston KVR533D2N4-512MB DDR-II DDR 533 Memory Gigabyte FX6600 GV-NX66256D PCI-e 256Mb 128 bit Bulk Video Card זה המערכת שקניתי ואם צריך משו איכותי לא להסתמך על המקור אז בין 150 ל 250 שקל השקעה לקירור

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  24. המחשב לא מיועד למשחקים, אם זה רלוונטי כאן כמו בפורום מפרטים 300w COMPUCASE CI-6a19 עם 2 מאווררים של 120 מ"מ Abit NF7-SL DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL GOLDEN DRAGON VALUE ALPS 1.44 NEC MAXTOR 160 gb 7200 8 mb Buffer Warranty 36 months ATI 9200SE 128mb DVI Retail Gigabyte 10/100 Lan card Retail AMD Athlon XP 2500+ Tray 0.13 MK BARTON 512K DVDRW NEC 2510A x8 DUAL LAYER bulk Original THERMALTAKE Volcano 12 אז מה הביצועים המקסימליים שניתן לסחוט מזה ?

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  25. Started by loopsteron,

שלום לכולם לפני כחודשיים קניתי מחשב עם מעבד E4300 וביצעתי לו OC נחמד בעזרת הזכרונות הישנים שלי של 667MHZ (לא המהרתי אותם) אני על 2.9GHz כבר חודשים והכל עובד יופי ואפילו חושב שאני יכול למתוח את המחשב יותר אבל מעדיף להשאיר את זה ככה. לפני כחודשיים טמפרטורת המעבד במנוחה לפי coretemp הייתה 23-25 מעלות ובמאמץ 50-55 מעלות. לאחרונה היו מספר ימים מאד חמים והמצב כרגע הוא שבמנוחה אני מקבל 27-29 מעלות ובמאמץ אני מקבל 65-67 לפי coretemp. ב - TAT המספרים גבוהים בהרבה. אני משתמש ב - tuniq tower. שאלותי: 1. האם הטמפרטורות שהצגתי סבירות למעבד E4300 ב - OC כזה? 2. ישנו הבדל משמעותי של 10 מעלות במאמץ בין ליבה אחת לליבה שניה. מה זה אומר? האם זה תקין? ראוי לציין שאין לי נפילות או קריסות והכל…

• 4 תגובות
    • 606 צפיות

דיונים חדשים בפורומים