עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by bad-sector,

טוב, אז הסיפור שלי חוזר אחורה בזמן לפני כ 3 שבועות שקיבלתי את המאוורר ה"נחשק" בתקווה להוריד כמה מעלות טובות מהמעבד PALOMINO 2000 הרותח שלי (56 מעלות ב IDLE), כל כך הרבה כוח הופעל והלחץ שהוא יוצר כה אדיר שלמעבד נשברה הליבה, והלוח פשוט התחיל לקצר, לאחר קניה של מעבד חדש כי האחריות לא חלה על מעבדים שבורים!!!! גיליתי כי ה GIGABYTE 7VAX שלי לא תקין גם, ולאחר שיחה עם החברה קיבלתי EPOX 8K9A, האם הוא שווה כמו ה GIGABYTE הישן שלי?

• 2 תגובות
    • 549 צפיות
  2. כגון: סוג הקירור, טמפ', ונתונים על המהרה

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  3. שלום אני קונה את המשאבה הזאת: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=9203{33}146 ויש לי את המערכת של TT אקואריס 2, אני רוצה גם להחליף צינורות , איזה מתאמים ואיזה צינורות אני צריך, שיהיה כמה שיותר טוב, וכמה שיותר זול, תודה אלי.

• 2 תגובות
    • 519 צפיות
  4. Started by meidale,

שלום, בחודש הבא אני אקנה מעבד 3700 סאן דייגו רציתי לדעת רק איזה שבוע הכי טוב ל OC מבין סדרת ה 051X ? תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  5. Started by Saliman,

תבניות/שבלונות לגרילים בשביל המארז (בעיקר בגודל של 80 מילימטר) אני זוכר שפעם היה איזה קובץ פה באתר עם כל מיני דוגמאות אבל אני לא מוצא אותו. תודה לעוזרים ולא, לא מצאתי שום דבר ב

• 2 תגובות
    • 535 צפיות
  6. Started by nadav1379,

אני רוצה לדעת כל כמה זמן שמים גריז על הליבה? איזה גריז הכי מומלץ? כמה ליבות יש בכלל ואיפה?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by HWgeek,

אחים שלי שוחררה גירסה חדשה לתוכנה RIVA TUNER מי שרצה ליבדוק פתיחת צינורות לX800GT או ל7800GT שיבדוק ויגיד אם יש תוצאות מקור: http://www.guru3d.com/news.html#3043 לפי מה שהבנתי יש פה הרבה עידכונים ואצלי למשל התקניתי וכעת אני יכול לישלוט על מהירות המאורר של הכרטיס! ויש לי עוד שדה בגרף של הטמפ' שניקרא :

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  8. היי, אני רוצה לבצע OC לכרטיס שלי (של ASUS) באמצעות התוכנה atitool. יש בתוכנה הזו פונקציה לבדיקה של מקסימום OC שניתן לבצע לליבה ולזיכרונות. הבעיה היא שאני די מפחד לבצע את זה כי אני לא יודע מה הטמפרטורה של הכרטיס (אין לו סנסור שבודק טמפרטורה). האם יתכן שהתוכנה תבצע את הבדיקות שלה ותגיע למקסימום OC לליבה ולזכרונות כשהכרטיס יציב (ללא ארטיפקטים) ועדיין בפעולה ממושכת הכרטיס ישרף? אותו כנ"ל אם אנסה לבצע OC ללא התוכנה, כלומר אני יכול להעלות כל פעם ב 5 מגה הרץ עד לזיהוי ארטיפקטים, להתייצב על מהירות יציבה ועדיין לשרוף את הכרטיס בהפעלה ממושכת. מה עושים? תודה על העזרה, אופיר

• 2 תגובות
    • 568 צפיות
  9. אני יודע שזה כרטיס עם OC מוכן, אבל האם כדי ויש צורך לעשות OC נוסף כדי לעשות ביצועים טובים יותר?

10. Started by ZivX,

אני לא מצליח להוציא את המאוורר של המעבד. אין שם ברגים או משהו. זה מאוורר מקורי של אינטל. פנטיום 4. פשוט מתחת למאוורר יש שכבה נדיבה של אבק אני רוצה לנקות. איזה עוד מידע אתם צריכים? יכולים לעזור? תודה. ודרך אגב, מה זה הבלוק ברזל הזה מתחת למאוורר?

• 2 תגובות
    • 515 צפיות
  11. Started by idDFdd,

אז ככה, בקרוב אני קונה מחשב חדש ואני רוצה להביא את המעבד ל5 ככה איך הקירור הזה? http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2895 אפשר להגיע איתו ל5 יציב? ואני קונה ספק של 650 וואט....

• 2 תגובות
    • 831 צפיות
  12. שלום לכולם קיבלתי מחשב המבוסס על AMD ATHLON XP 2000+ PALOMINO CORE המעבד בא במקור עם גוף קירור ומאוורר של תרמל טייק וולקנו 7+ מנחושת, בגלל שהוא הרעיש מאוד החלפתי אותו לתרמל טייק וולקנו 10 שהוא קטן יותר ומרעיש פחות באופן משמעותי אך גם מנחושת. השאלה היא האם זה יכול לפגוע במעבד? אמנם עכשיו חורף ודי קריר אך מה יהיה כשיגיע הקיץ? האם הקירור הזה יוכל לעמוד בעומס החום, (המארז מאווורר ע"י מאוורר קדמי שמכניס אויר ואחורי שמוציא, קירור לגשר הצפוני ובקרוב אני אוסיף מאוורר צד לדלת השמאלית של המארז). אני מדגיש שלא מתוכנן OC ! שאלה נוספת: אם אני אוריד את הגריל מהוולקנו 7 זה יקטין את עוצמת הרעש? או שהגריל לא משפיע בכלל?

• 2 תגובות
    • 599 צפיות
  13. Started by klips,

יש לי 9800GT SLI של INN3D והם לא מראים לי טמפ בשום תוכנה שקיימת זה בגלל הכרטיסים או בגלל שזה של היצרן עצמו שבגללו לא ניתן לראות??

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  14. Started by sergey_k,

ראיתה כמה מאווררים שאני רוצה ליקנות למעבד שלי עכשיו במפרט שלהם כתוב משו כמו up to 3.2 GH רציתי לישאול עם זה אומר שאני יכול לשים את המאוורר הזה רק עם יש לי מעל 3.2 GH ? בבקשה תענו לי

• 2 תגובות
    • 419 צפיות
  15. Started by ArielBiMBa,

טוב שאלתי שאלה דומה בפורום מפרטי מחשב אבל השאלה תפסה כיוונים חזקים של OC והבנה בעניין,אז החלטתי שעדיף לשאול פה. אני מתכוון לקנות מחר את המפרט הבא מTMS: מעבד Intel Core 2 Duo E4400 2.0Ghz Conroe OEM E4400T 593 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L 559 מארז NZXT Apollo No PSU Black 399 קירור למעבד Sunbeam Tuniq Tower 120mm 260 ספק כוח Compucase HEC 400ART 24PINS 208 קירור למארז Glacialtech 120mm Case Fan Entering Bearing 18dba 36CFM 24 זיכרון RAM OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Gold XTC CL5-5-5-12 361 דיסק קשיח WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS 406 כרטיס מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail 1580 צורב Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 S2…

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  16. Started by shainov,

שלום לכולם, רכשתי את הלוח הנ"ל עם מעבד CORE I7 920 (שיולבש על קירור MUGEN II ) ורציתי לקבל דגשים לגבי OC בינוני ומעלה. כיוון שאיני מכיר כלכך את הלוח אשמח לקבל טיפים לגבי OC אמין. שאלה נוספת היא (ברמה הכללית) לכמה אוכל להגיע על המערכת הנ"ל (על קירור אוויר) בערך. תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  17. Started by SOLIDUS SNAKE,

לאחרונה ראינו הרבה HS שמשקלם עובר את ה450 גר' (המשקל האופטימלי של אינטל). כמו לדוגמה סידרב 6000 של ZALMAN (נושק ל 1 ק"ג), SPARK של TT וכמובן סדרת הSLK של TR. המשקל הזה מאוד מדאיג אותי בעת קניית הHS שלי, בהתחלה חשבתי על ה AIROFLOW אבל הביצועים שלו בOC לא משהו אבל כל השאר כבדים נורא - האם יש סיבה לדאוג וכמה באמת יחזיק הלוח, אם אני לא מבריג ברגים אלה משתמש ב"פיגום" של אינטל על הלוח.

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  18. Started by emeny,

יש לי PENTIUM 3 550 MHZ תושבת של 2XAGP עם READON 9200SE וHD של 200GB SATA WD שהזמנתי ועוד לא קניתי 1. ה HD יתאים למחשב? או שעדיף לי לקחת IDE 8BUFFER? 2. אין לי כסף ולכן אני מעדיף לעשות OVER רק שאין לי מושג איך עושים את זה וכמה זה כבר יכול לשפר לי את הביצועים. הREADON עובד אבל כמובן במהירות של 2X בלבד. ה USB זה 1.1 יש אפשרות לעשות גם לזה OVER? בתודה מראש EMENY

• 2 תגובות
    • 463 צפיות
  19. Started by ha,

היי, אני חדש פה ואשמח לעזרה עם Assus P5GD2. קודם כל, תיאור מערכת: לוח אם: Assus P5GD2 (בוצע עידכון Bios) זיכרונות: Kingston 2*512MB / 533MHz DDR2 פרוססור: 3.4G עם גוף קירור ומאורר מקורי FSB: 200 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 6600 128Mb PCI-E מארז: Heck tower אני חושב, עם ספק של Heck כנראה 400W ושני מאווררים דיסקים: 4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA סך הכל 0.6TByte... כוננים אופטיים: DVD-R,DVD-RW מערכת הפעלה: Win XP+SP1 vרכבתי את המערכת לפני חודשים וקורים אצלי ודברים מתחילים להסתבך לי. קודם כל, טמפרטורת הלוח דיי קבועה על 45 ומאורר פרוססור מסתובב ב 2600. אבל, טמפרטורת המעבד לפני חודשים היתה 52-54 אחרי שעה בעומס מלא (נמדד עם AssusProbe) והיום היא 62-64 אחרי שעה בעומס של 80 אחוז! וזה…

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  20. אז ככה הזמנתי את המפרט הבא : I5 760 + GA-P55-US3L . המפרט הוזמן מאייבורי ב"ש . תכננתי להוסיף את המוגן 2 אבל אין להם אותו שם במקום יש להם אחד שמאוד דומה לו שהשוני היחיד לפי מה שראיתי אצל היצרן הוא שהמאורר שלו מלמעלה בניגוד למגן שהוא מהצד . ברצוני לשאול 2 שאלות : 1. המארז הוא של טרמלטק V3 האם הוא מספיק גדול בשביל הקירור ? 2. כמה שוני יש בין 2 המאווררים ומה מהם עדיף והאם שייך להתעקש ולהביא את המוגן 2 ממקום אחר שיתקינו לי שם ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אני לא מצליח לשלוט על מאווררים דרך ספיד פאן..למה?

• 2 תגובות
    • 428 צפיות
  22. Started by Travis Bickle,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, Phenom 2 X3 720 עם PowerColor ATI Radeon 4850. יש לי מספר שאלות לגבי המארז והמאווררים הבאים: Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200rpm, יחידות 2 ₪76 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=527 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Hec CompuCase 66RC black ללא ספק כוח, יחידות 1 ₪186 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1309 1. האם הם יהיו שקטים יחסית? 2. האם יעמדו בפתיחת הליבה ברביעית (אם וכאשר) ו/או OC צנוע לכל היותר (מכפיל בלבד, בלי לגעת במתח)? 3. האם יש המלצה לרכיבים אחרים בערך באותו תקציב (או לכל היותר עם חריגה קלה)? תודה.

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  23. Started by Ametrine,

הלוח Gigabyte GA-P35-DS3L טוב ל OC? או שהוא לא משהו ויקב?

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  24. Started by mt_nro,

יש לי כמה שאלות על הVF900 של זלמן... 1.איך בדיוק המאוורר עובר ממצב נורמל לשקט?? האם זה יכול לעשות את זה אוטומטית?? 2. באתר של זלמן (תסתכלו על הנושא השני שכתבתי, אני מפחד להכנס לשם עוד פעם) יש את ה"באיזה חורים לשים את הברגים" וברשימה כתוב 7600 גם בחור ה5 וגם בשלישי, מישהו יודע מה הנכון? תודה מראש לעוזרים (וגם לעוזרים בדיון הקודם)!

• 2 תגובות
    • 535 צפיות
  25. Started by ns,

יש לי Radeon 9800pro 128ddr 256bit sapphire ואני רוצה לקנות לו Thermaltake A1655 GIANT II השאלה שלי מה האוברקלוק הכי גבוה שאני יוכל לעשות לו עם הקירור הזה? או מה האוברקלוק הממולץ

• 2 תגובות
    • 456 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.