עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקי אז ככה יש לי את המעבד E2180, לוח אם ABIT P35-E, זיכרון של GEIL 2GB (1GB*2) 800MHz CL4 עכשיו המטרה היא להגיע ל3.33GHz עכשיו העלתי בתור התחלה ל3GHz שזה 300 * 10 מבלי לעשות שום שינוי במתחים למעבד.. עכשיו יש בעיה.. כשאני נכנס לCPU-Z , אני רואה שהCORE VOLTAGE כל שנייה משתנה וגם הCORE SPEED כל שנייה יורד ל1.8GHZ והMULTIPLIER ל6.0 ועולה בחזרה כשבא לו עכשיו אני צריך המלצות\עזרה לאנשים שמבינים או שיש להם את הלוח אם הזה ויודעים להגיד לי כמה מתחת לשים בCORE VOLTAGE ובכלל כמה מתחים לתת למה.. ועכשיו אני רואה בCPU-Z בSPD שהזכרונות ב400MHZ עובדים על CL5 ולא CL4 שזה קצת מוזר לי.. השאלה היא האם זה בסדר לתת להם לעבוד בתזמונים 4-4-4-12 כשהם ב800MHz DDR ? ועוד שאלה לגבי הזכרונות, האם לה…

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  2. Started by nzxt,

כרגע אני עומד על 2.86MHZ עשיתי בדיקה עם OCCT של איזה שלוש שעות היה יציב פיקס טמפ במנוחה 30-33 במאמץ הכי גבוהה הגיע ל 65 בדרך כלל נע בין 60-62 אגב קירור סטוק כדאי עוד להמשיך או שממולץ כבר לעצור ניסיתי פעם אחת גם 2.97 אבל פעם אחת בדיקה נכשלה פעם שנייה קיבלתי מסך כחול מה שאומר חסר לי כבר מתח... למי שתוהה FSB התחלתי היה 200 הגעתי ל260 יציב מכפלה של 11 תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  3. Started by wrecker,

שלום המעבד שלי (I5 3570K ,Z77-UD3H) כרגע על OC של 4.2 דרך הביוס, ביצעתי רק מיכפלה של הטורבו ל42 וזה יציב (ככה מאז שקניתי את המחשב) אני מנסה מידי פעם לעלות ל4.5 אבל לא מצליח להגיע למצב שהמחשב עובד בצורה יציבה לאורך זמן, מה גם שהמאוורר מרעיש מידי (ZALMAN 9700) במידת הצורך אין לי בעיה לקנות קירור חזק יותר, אבל לפי פורומים בחו"ל נראה שהמעבד מקבל יותר מידי מתח וזו הסיבה שהוא מתחמם כלכך.. ניסיתי לעקוב לפי מדריכים אבל המחשב הפך להיות לא יציב במיוחד ואף לא עלה בכמה מקרים. אשמח אם מישהו יש נסיון עם המעבד הזה או יכול לתת לי כמה נקודות מה עלי לשנות? לאילו ערכים? אני יודע ש4.5 זה לא בעיה בשביל המעבד הנ"ל ואנשים גם עברו את זה. תודה רבה

4. Started by skullfacer,

תמיד הייתי עוושה אוברקולק עם לוחות אם של ג'יגבייט או אסוס עכשיו יש לו לוח DFI Lanparty ut-x48-t2r עכשיו אני ניכנס לcmos וכול הגדרות שם רשומות אחרת לשנות FSB הצלחתי אבל בכול הקשור לVoltage דיי הסיתבחתי אם למי יש תלוח הנל והוא יכול לעזור לי אני ישמח תודה יוני.

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  5. Started by skullfacer,

אוקי הרבה זמן לא התעסקתי עם הOC ושחכתי שהורדתי אותו וכבר אני לא זוכר איך עושים את זה כיאלו זוכר אבל לא תנתונים המדיוקים אז ככה רציתי לבקש את עזרתכם בשביל לעשות תOC בצורה הטובה ביותר להלן המפרט: Intel Core 2 Quad Q6600 (stock) Thermalright 120 extreme +mx2 Gskill 4GB 2x2 1066 CL5 crosair 620HX DFI LanParty X48-T2R יפה אז ככה המטרות שלי הן לעשות OC יציב לעבודה להרבה זמן ולצימצום הצוור בקבוק עם הHD4870X2 וכמובן לשיפור הביצועים חשבתי לכיוון של 3.2 ואני צריך שתעזרו לי להגדיר נכון בביוס תודה לעוזרים יוני.

• 6 תגובות
    • 664 צפיות
  6. אתה מפרט אפשר לראות בצד, הייתי רוצה לעשות OC למעבד שלי לפחות ל3GHZ, ואני לא יודע מאיפה להתחיל, איך להתחיל ומה לעשות. אני צריך את מהמדריך המושלם או הסבר קצר מה לעשות. תודה לעוזרים.

• 69 תגובות
    • 3.9k צפיות
  7. Started by The Prophet,

שלום! בירשותי מעבד P4 2.4GHZ, התדר של המעבד היה על 133, עכשיו העלתי אותו (לאט לאט) ל2.8GHZ בתדר של 156. כשאני מעלה ל160, המחשב עושה RESRT ללוח אם ומאפס את הביוס. השאלה שלי, איך אני יכול לעלות עוד? ע"י העלת מתחים? איך אני מעלה? לכמה אני מעלה? והאם זה יגרום לי לנזק כל שהוא? תודה מראש, לעוזרים.

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by The Prophet,

אז כך, יש לי מעבד E4500 (עם לוח אם P35 DS3L וכרטיס מסך 9600GT)...אז כאשר אני מעלה בביוס את התדר ומגיע איתו לתדר הרצוי, אני שומר את ההגדרות (Save and Exit - כלומר, לשמור הגדרות ולצאת המביוס). הוא יוצא לי הכל טוב ויפה, אבל כשאני נכנס למחשב - פתאום הוא לא שומר לי את התדר. מה יכולה להיות הבעיה? חשוב לציין שאני הורדתי את כל האופציות של חיסכונות החשמל... תודה לעוזרים. בברכה, דן.

9. Started by lt mor,

מפרט הראשון בחתימה. נכון לעכשיו יציב ב3.20 , בעבר אם כרטיס מסך XT 1950 הייתי יציב ב 3.33 , כנראה שהספק לא יכול להחזיק את המערכת הנוכחית ב- 3.33. קורס למצב איתחול אחרי פחות מדקה בסביבת חלונות. לא העלתי מתחים למעבד או זכרונות. מחכה להסברים והצעות. תוצאות ב3DMATK06 2.4GHZ - 13,550 3.0GHZ - 16,830 3.1GHZ - 17,650 3.2GHZ - 17,920 נראה לי שהמעבד שלי לא משהו למרות שהוא G0. יש לי מעבד נוסף B3 במחשב השני (ראה מפרט) אבל כרגע אני לא החליף ביניהם, מן הסתם השיפור לא יהיה ביותר מכמה אחוזים. __________________

• 9 תגובות
    • 618 צפיות
  10. Started by ablabl,

מפרט: ss620W ga-890gpt-ud3h של גיגהבייט amd phenom2X4 955 be mugen 2 קירור למעבד נתקעתי על 39XX המעבד יכול עוד וגם הקרור יכול עוד העלתי מתח למעבד ל1.375 ואפילו ל1.4 אבל עדיין לא הצלחתי הכי טוב שהגעתי זה 39XX ואז הוא נתקע(לא מהתחממות כי במאמץ מלא בOCCTזה הגיע ל45 מעלות) האם זה הלוח אם שמגביל? הורדתי את התדר של הזיכרון ל1066 ואז העלתי וגם אז הוא נתקע בקיצור עזרה חברים!

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by Impreza,

יש לי AMD Barton XP 2600+ ואני רוצה לעשות לו OC ל 3200 הלוח שלי זה Abit NF7-S. חשבתי שזה אמור להיות פשוט. יש לי אפשרות בביוס שישר משנה מ 2600+ ל 3200+ אך שאני משנה את הערך, המחשב לא עולה עד שאני מאפס את הביוס אפשר עזרה מה אני בדיוק אמור לעשות? והאם בכלל כדאי להסתבך עם זה כשיש לי קרור סטוק? כרגע הטמפ' של המעבד במנוחה היא 47 מעלות

• 2 תגובות
    • 519 צפיות
  12. Started by victory,

אני העלתי את fsb ל300 אבל משהו מוזר קורה באוורסט מראה לי שמכפלת המעבד קופצת מ9 ל 6 כל כמה שניות הזכרונות שלי הם ‏2x1GB OCZ Reaper HPC Edition‎ [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 601 צפיות
  13. Started by nahum8,

יש לי E6300 לוח אם 945P-S3 זיכרון TWINMOS 512*2 DC כרטיס מסך 1650XT רכשתי fsp 350gln ובירצוני לעשות OC למעבד אך הVOLTAGE של הזיכרון עומד על AUTO וכשאני מעלה FSB אז המתח של הזיכרון עולה אוטו' מ 1.84V~ ל2.14V~ תעזרו בבקשה לעשות OC לא רציני...

• 8 תגובות
    • 601 צפיות
  14. Started by sahargt,

זה המפרט שלי 3.2 P-4 פרסקוט לוח איביט IS7 זכרונות של ATADA 256*2 מהירות 500MZ זה מה הצלחתי עד החשב קירור רגיל אויר מצב מנוחה 40 עבודה לא עובר את 45 המחשב עובד ללא שום בעייות

• 3 תגובות
    • 480 צפיות
  15. שלום לכולם, כשאני קובע על המערכת הנ"ל מחלקים ל1:1 המעבד מופיע לי לדוגמא על באס של 410 והזיכרונות על DDR2-830 כאשר במקור הקיט אמור להיות על 1000, איך אני עושה זאת??האם להגביע מחלקים ל1:1:25 ששם הזיכרונות כן הופכים להיות לDDR-1000 או שלהשאיר את הזיכרונות בקשר ישיר עם המעבד??? הקיט הוא GSKILL 4GB DDR2-1000 PC2-8000. מה עושים על מנת להינות מכל הספק ותפוקת הזיכרונות??האם להשאיר את המעבד על באס של 410-415 ולהגביע את המחלקים או להשאיר אותם כך??? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 597 צפיות
  16. Started by ^Z^,

שלום אני עובד כרגע על P4 630 3000@3260 במתח סטוק FSB 218. אם אני עולה עוד טיפה המחשב לא מאתחל. מישהו כאן אמר לי שאני צריך לעלות עוד מתח. הבעיה היא שאין אצלי בביוס אופציה שנועדה להעלות למעבד מתח אלא רק PCI-E VOLTAGE ומתח זיכרונות. מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 399 צפיות
  17. Started by lolerxd,

המפרט: Q6600 Ep45-ud3l GSKILL 800 CL4 MUGEN 2 שמתי על 400*8 והעלתי מתח ל1.46~ אחרי VDROOP והכל השאר עדיין על AUTO היה יציב איזה 40 דקות ואז קרס נכבה המחשב היה צורך להוציא את הבטרייה כדי שיעלה בכלל הלוח אם חדש דנדש יש סיכוי שצריך לעדכן בשבילו BIOS? וגם ניסיתי 425*8 עם VCORE 1.488 אחרי VDROOP PLL 1.65 TERMINATION 1.4 MCH 1.36 ICH 1.3 וזה לא היה יציב ללילה בPRIME95 וזה באמת מוגזם לפי דעתי דרך אגב ניסיתי להתקין את הEASYTUNE 6 שבא עם הדיסק המקורי(!) והוא לא עובד בכללת גם זה מהאתר של GIGABYTE

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by soundf,

שלוםםםםםםםםםםםםם ;D אני יודע שזה לוח אם חזק לOC.. הבעיה שאני לא יודע איך עושים OC.... אז יש לי כמה שאלות.... אני יודע שיש לי אפשרות לשחק אם ה V(וואט) שקל דבר מקבל במחשב... עכשיו מה זה ישנה? אם אני יושיפ למעבד יותר וואט??? או לדברים האחרים??? אם אפשרי אז אני רוצה להוסיפ V למאורר אחד מתוח מה שיש לי ולהוריד ל3 אחרים...(כי הם מרעישים בצורה כבדה!) טוב הנה המפרט של ה לוח אם שלי: http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=3471&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=US וסיקור מעולה שנתנו פה באתר התותח הזה: http://hwzone.co.il/reviews/lp_nf4/ והינה המפרט של המחשב עצמו... המארז מגיע אם 4 מאווררים כבחירת מחדל(שהם אלו שמרעישים לי!) ניראה לי שאת מ…

• 5 תגובות
    • 627 צפיות
  19. Started by MatanFrenkel,

http://up95.siz.co.il/up3/mtmezy0wyziz.jpg ככה זה נראה בMIT הCPU CLOCK RATIO בסטוק מוגדר על 13.5 ובגלל שזה פעם ראשונה שלי אני לא כל כך מבין אני שמתי בהתחלה 222X13.5 ובכל השאר לא נגעתי , המחשב עלה הטמפרטורות בסדר אבל OCCT מפסיק לאחר שניה , ORTHOS בBLEND מפסיק תוך שניה אבל בבדיקה של הCPU בלבד בORTHOS הכל בסדר , מה שרציתי לדעת זה מה וכמה להגדיר לפי התמונה תודה רבה מראש ואם החסרתי פרטים נא להגיד לי

• 9 תגובות
    • 799 צפיות
  20. Started by megus,

שלום לכולם, אני במקרה משתמש חדש במקום ובכלל על תקן שפן ניסיונות בעניין OC. מפרט המחשב שלי הוא להלן : Intel E6300 CONROE (1.86ghz) 2X KINGSTON 667MHZ 5-5-5-15 GIGABYTE GA-965G-DS3 R2 גירסת BIOS F5 *אין ציוד קירור מיוחד החלטתי לנסות לשדרג את המערכת מכל סיבה שתרצו , אם למצות ולהפיק את המירב מהמערכת או סתם בשביל העניין במצב הרגיל של המערכת, ה VCORE צריך להיות 1.325 וזהו הדיווח: Voltage = 1.2V CPU = 1.86GHZ FSB = 266MHZ RAM = 333MHZ 5-5-5-15 מה שעשיתי עד עכשיו זה פשוט להעלות לאט לאט את ה FSB ב BIOS תוך מעקב אחרי טמפרטורה והמתח בזמן אמת (משתמש ב CPU-Z ו EASYTUNE כמוניטור) *עלי להעיר כי קראתי כמה תגובות והערות של אנשים על ה 965G , אז רק ליידע אתכם, ניתן לשנות בע…

• 3 תגובות
    • 440 צפיות
  21. Started by IRONMAN153,

חבר'ה אולי זאת בעיה לי אבל אני לא מצליח להבין איך עושים OC במחשב החדש שלי.. קראתי ת'מדבריכים אבל נראה שהם מסובכים מדי בשבילי ולא ממש בא לי לשרוף משהו בטעות אשמח אם מישהו יוכל להביר לי בקצרה אני לא מחפש OC רציני.. משהו ממש פשוט שלא יתחמם יותר מדי יש לי מעבד Q9400 לוח GA-EP43-D3S זכונות G.SKILL CL4-4-4-12 900 HZ ספק SEASONIC 400W תודה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by jorgito,

שלום! אז ככה אחרי שקניתי מערכת חדשה רציתי לדעת מה אפשר להוציא ממנה (סטוק) ועזרה באיך לעשות את זה מעבד E6300 לוח אם ASROCK CONROE 945G זכרונות TWINMOS DDR2 667 CL5 2X512 כ. מסך כרגע O/B מחכה לקנות כרטיס DX10 ספק 500W קירור מאוורר אחד של 18CM ועוד 2 של 8 אני יודע שאתם אומרים שאי אפשר יותר מדי עם הלוח של ASROCK ולכן אמרתי OC קל אז מה אפשר לעשות עם זה ואיך?

• 9 תגובות
    • 601 צפיות
  23. Started by oren99,

מעבד, לוח וזכרונות שמפורטים במפרט מימין. הצלחתי להגיע ל 2.5GHZ ויציב במשך שנתיים. קראתי שאפשר עוד. 2.8 בקלות ואפילו 3. אין אפשרות לשנות את המכלפה והיא על 10. בביוס, אני לא יכול לכתוב מה שאני רוצה במחלקים של הזכרונות ויש שם 1:1, 1:1.33, 1:1.66 (או משהו בכיוון, לא זוכר בדיוק). האם הזכרונות חייבים להגיע ל667MHZ או שאפשר לשים אותם על פחות? בנתונים הללו, אני חייב לשים 300 בFSB ואז אני מגיע ל3GHZ ו 667 בזכרונות. אבל כל ערך שאני שם שהוא לא 250 (שיציב כרגע) המחשב לא עולה בכלל. אני מדליק ומכבה פעמים ואז מקבל הודעה ש הOC נכשל ואני חוזר לברירת מחדל. יש משהו שאפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by unknowledgeable,

ערב טוב לכולם, חברה אני זקוק לעזרה, כשאני מנסה לעלות את הClock של הGPU מעל 648 בתוכנה ATITOOL מופיע שהתרחשו "שגיאות" תוך כדי הרצת בדיקת היציבות . מנגד כשאני מריץ מספר לופים של 3Dmark06 לא צצים לי שום ארטיפקטים או משהו והבדיקה עוברת בצורה חלקה. עכשוו במידה והתוכנה הראשונה יותר אמינה בנוגע ליציבות אילו פעולות אני נדרש לבצע כדי להגיע לclock גבוהה יותר ללא חשש מגליצ'ים למיניהם בגדול אני רוצה להגיע למשהו כמו 675-680. הספק שלי הוא ocz 600W stealthxstream ואני גם מצרף תמונה מgpu-z בשביל שתיראו בדיוק על איזה נתונים אני עומד כרגע

• 9 תגובות
    • 778 צפיות
  25. Started by ras81,

שלום רציתי לעשות OC וראיתי שיש FSB/CPUומעליו FSB/LTD מה זה כל אחד ועל איזה ערך לשים אותם? מתחת ל-10 זה ממהיר? חיוונתי את הFSP/CPU ל11X ולא ראיתי שום שינוי (הסתכלתי באוורסט והשינוי היה רק 200.88 במקום 200) מה עושים בדיוק? תודה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.