עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by r1plet,

מתכנן לעשות OC לE5200 שלי בעוד מספר שבועות, לוח האם הוא MSI G31M3-F http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=G31M3-F&class=mb עם ALPINE 7 PRO פשוט, משום שלוח האם שלי כאמור לא מאפשר העלאת מתחים כמעט בכלל, אני לא מצפה לעבור את ה3.7. השאלה שלי היא האם מישהי התנסה עם הלוח אם הספציפי או דומים לו? עד כמה הוא יעיל ולמה אפשר לצפות? :s05:

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by UrielZ,

המפרט שלי הוא Intel e5200 Arctic Cooling Alpine 7 Pro Gigabyte G31M-ES2L 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Leadtek Geforce 8800GT 512MB + THERMALTAKE Duo ORB WD 250GB YS WD 320GB AAKS Thermaltake 480W Silent PurePower Raidmax Cobra Creative X-Fi Xtreme Audio כמו שכתוב בכותרת הגעתי ל3.8 (362X10.5) ואני די תקוע. המתח של המעבד על 1.35 (1.25 בסטוק). והוספתי 0.1 לזכרונות. הטמפ' המקסימלית שלי היא 68 מעלות שזה מתקרב כבר לגבול. ניסיתי להעלות ל4.0GHZ ונתתי 1.4 למעבד כדי שהוינדוס יעלה בשתי וריאציות, 380X10.5 ו320X12.5. הבעיה היא שעל המתח הזה המעבד קרס ב-OCCT אחרי 5 דקות וגם הטמפ' הגיעו ל76 מעלות. יש הצעות איך להגיע ל4.0 מבלי להגיע למתח כזה גבוה(כי הטמפ' גבוהות מידיי..)? האם שווה לי לק…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by The_Byter,

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=116616 שיא עולם קטן פרטים בהמשך...

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by stingeR-,

אז הנה משהו בשביל ממש התחלה למה ממש אין לי זמן היום. מגיע לו להיות E6600? זיכרונות Crosair Value Select על +0.3V ב742MHZ?! לא ידעתי שDDR2 עד כדי כך טוב בOC.. לא חקרתי על זה כמעט. מה שמוזר הוא שהוא מראה שהמעבד על 65מעלות במנוחה וההיטסינק קר וגם המחשב לא עושה ריסטים או בעיות(יענו יציב איך שזה נראה) מה גם שפתוח כאן מזגן על 18מעלות והוא אמור להיות קפוא(קירור מקורי בלי שום העלאת מתח) : [attachment deleted by admin]

• 48 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by zxc1301,

שלום אני אצל הדודים פה ...קנו מחשב חדש קונרו אז ככה ..gigabyte 945 ....E6300.....DDR2 667 1G הם קנו גם קירור איכותי למעבד ב200 שקל אז כבר אמרתי למה לא לעשות איזה אובר קלוק קטן כי קונרו + קירור איכותי לא באובר קלוק זה בזבוז .... השאלה שלי בקיצור ...עם הלוח והזכרונות הללו מה אני יכול לעשות ? לכמה לשנות ואת מה ? (אצלי יש AMD וזה שונה בביוס) ? אם אפשר תשובה מהירה , תודה.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by stingeR-,

אוקיי.. אז חבר שלי כאן קנה מערכת עם החלקים הנ"ל וזיכרונות GSKILL PK.. עכשיו... הייתה לו התקנה של CPUZ 1.37 על המחשב ושבאתי לעשות VAILDATE ל3767 הוא לא נתן לי בטענה שהCPUZ ישן מידי.. לכן יש לי רק SS ככה שאני מבקש לא לקפוץ עלי "שקרן! רמאי!!" עכשיו לאחר מכן ניסיתי לעלות כל הזמן.. ובFSB של 520 הוא פשוט לא רצה לעלות.. אפילו לא ב520.. ככה שהVAILDATE הכי קרוב שיש לי בשבילכם הוא על 515 עם CPUZ 1.38. בכל מקרה, כל מה שיפה כאן שאנחנו מדברים על מעבד ולוח וזיכרונות על קירור אוויר פשוט ביותר ומעבד עם קירור סטוק והמשחה הטרמית שבאה עליו!. גם הזיכרונות לא רעים בכלל יחסית. אז הנה התמונות : http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=144903 [attachment deleted by admin]

• 31 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by dan9,

היי יש לי כבר מחשב קיים (מפרט 4 ) שכולל OC עם E4500 ל 3GHZ במקום 2.2GHZ ויש לי הזדמנות למכור אותו ולקנות E6300 חדש השאלה היא עד כמה אני יוכל להגיעה עם OC? אני יודעה שזה מאד אינדיבידואלי וזה לא מדויק ושהכי טוב לנסות... ועוד אבל בערך? יש מצב לעבור את מחסום ה4HGZ או פחות? תודה לעונים..

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  8. Started by Shizel,

לפי המפרט שלי זה אפשרי ??? לא משהו גדול ועד כמה אפשרי ללא פגיעה במערכת וללא צורך בקירור סופר מתקדם?

• 6 תגובות
    • 536 צפיות
  9. Started by kobx,

כמו ששמעתם בטח על הלוח הזה הוא בכלל לא רע באוברקלוק הוא סוגר FSB ממש גבוה ודיי בקלות.. לא היה קשה להגיע לזה.. אבל מה שהפתיע אותי אלו הזכרונות 2 סטיקים של ADATA VITESTA 667 512MB שעשו 940 בתזמונים 4.4.4.12 על מתח 2.2 הלוח ממש ממש מומלץ לא חושב שיש לו בעיה לעבור את ה500 אם הזכונות היו נותנים עוד פוש קדימה אבל כמה כבר אפשר לצפות מ667.. מחיר הלוח 790 ושווה כל שקל.. מחיר המעבד 1120 מחיר הזכרונות 450 (מאיביי) קירור סטוק תגובות? הצעות? עדכון! הגעתי ל500.. הזכרונות ממשיכים להפתיע ב1000! מעניין כמה עוד אפשר?.... נבדוק את זה בהמשך

• 48 תגובות
    • 4.2k צפיות
  10. Started by avishai1b,

שלום, יש לי Intel E6300 1.8 ואני רוצה לעשות לו OC... יש לי גם Radeon X1900XT והOC במטרה לשפר כמה שיותר את הביצועים הגראפים של המחשב... המפרט שלי: FSP 400 -GLN GIGABYTE 945P S3 X1900XT 256MB E6300 1.8GHz 2GB Ram מעולם לא עשיתי OC למעבד, וגם הוא דיי חם ככה שאני גם צריך המלצה לקירור :] תודה מראש, אבישי ----------- כרגע חזרתי מהBIOS MENU הייתי ב T.i.M משהו כזה.. Tweaker משהו.. קיצור בדקתי הכל נראה לי דיי פשוט, רק דבר אחד, היה שם פרמטר: Robust Graphic booster משהו כזה.. היה אפשריות AUTO (שזה עכשיו) FAST ו TURBO, מהזה בידיוק עושה? ______ תמונות:

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  11. Started by avishai1b,

יש לי Intel E6300 והיום קניתי לו קירור ac freezer 7 pro כדי לעשות לו OC... זה OC ראשון שלי ואני לא כלכך יודע איך להתחיל אני עכשיו מדבר איתכם במחשב אחר.. ובמחשב עם ה e6300 אני בביוס.. זה נראה כך: CPU host frequency 200 PCIE frequency 100 System memory multiplier 2.66 Memory frequency 585 FSB Overvoltange normal CPU Voltage control 1.325 Cpu Normal vcore 1.325 מה עושים

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by subarel,

שאלה חדשה בתגובה השלישית.. | | | / \ / \ '' [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  13. Started by THE FOX,

E6300 אל מול E4300, המחירים דיי דומים אך מה יותר כדאי לקניה? האם המכפלה הגבוהה ב E4300 נותנת עדיפות כולשהי בOC?

• 58 תגובות
    • 3.7k צפיות
  14. המפרט בצד, עשיתי אוברקלוק לבאס 380 העלתי מתח +3 רק לזיכרונות והמחשב רץ בסבבה, הבעיה מתחילה כאשר המחשב רץ ואז אני עושה כיבוי ומדליק את המחשב מחדש, המחשב לא מצליח לעשות פוסט, למרות שב380-370 הוא היה יציב מאוד, וגם עבר בדיקת זיכרונות. בכלל כל האוברקלוק הזה מוזר, מהביוס קשה לי להגיע ל400 ומהאיזיי טיון בווינדוס אפשר להגיע ל460.. הבעיה היא רק כאשר עושים ריסט ואז שוב פעם הוא לא מצליח לעבור את הפוסט מה גם כשאני מחבר עוד מאוורר אז אפילו ב370 הוא לא מצליח לעשות פוסט... חסר עצות..

• 0 תגובות
    • 390 צפיות
  15. Started by JSK,

שלום, הגיע המחשב החדש (מפרט בצד) והטמפ' לפי אוורסט של המעבד היא 1 מעלות. זה הגיוני? מה כאן לא בסדר? ושל הלוח 11. ולפי הדרייבר של ATI הכרטיס ב 44 מעלות במנוחה. זה בסדר? ועוד משהו ב ATI TOOL. כשעשיתי למצוא את המקסימום ליבה וזיכרון (או אחד מהם אני כבר לא זוכר) פתאום המסך ניהיה שחור וזה לא עבר לכמה זמן. בסוף עשיתי ריסט וכשהפעלתי שוב הוא אומר לי שאין איזה משהו שמאפשר להתקשר באופן מלא לכרטיס ולכן חלק מהאפרויות יהיהו חסומות ובאמת הכל חסום חוץ ממציאת ארטיפקטים. למה? מה אני צריך לעשות? תודה

• 8 תגובות
    • 650 צפיות
  16. Started by Allanon,

הי, בעקבות המלצות פה בפורום התכוונתי לקנות את ה FREEZER PRO לביצוע אוברקלוק למעבד מ 1.8 המקוריים ל 2.4 בערך, לא משהו רציני מידי. בחנות המוכר שהתיימר להבין בקירור אמר ש FREEZER 7 PRO זה ממש זבל ושאני לא רוצה לעשות את זה לעצמי ושבמקום הוא ממליץ לקחת את NEXUS. הוא היה די משכנע, אז זרמתי עם זה. בכל מקרה, אחרי ההתקנה, גיליתי שהקירור נותן לי את אותם הביצועים כמו המקורי של המעבד...כלומר די גרוע. למשל עכשיו בעזרת TAT אני מקבל 50/45 על הליבות בלי אוברקלוק בכלל. מבחינת ההתקנה אני לא חושב שטעיתי שכן זה קירור מאוד פשוט. שמתי משחה תרמית שבאה עם הקירור. המארז שלי הוא סביר מבחינת קירור - מאוררים של 120 מקדימה ומאחור. מאורר יותר קטן בצד. כמובן שעם טמפרטורות כאלו אין לי מה לחפש באוברקלוק,…

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  17. ה TJUNCTION שלי 85 שני הליבות נעות בין 57 ל 60 עלפי CORETEMP לפי TAT הן בין 59-62 לפי ASUS PROB המעבד 60-61 E6300 ללא שום אוברקלוק, זה לא קצת גבוהה?

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by zaroor,

אני כבר מספר ימים עם הקונרו במצבי איטרנט ופעולות רגילות נימצא על 25-31 מעלות וסיבובי מאוורר על 1000\1250 האם זה נורמלי חוץ מזה באופן סתמי מידי פעם התוכנה של איזי טיון בלוח גי'גהבייט מצפצף שהוא לא רואה סיבובי מאורר לכמה שניות וזה חולף באותו זמן בדקתי שהמאוור כן מסתובב טוב ולא לאט מידי חוץ מזה נימצא תמיד בפרנהייט למרות הבחירה ב-C

• 7 תגובות
    • 796 צפיות
  19. Started by MrCheese,

אני יודע של6300 יש 2 מגה קאש פחות, אבל אני מעוניין להביא אותו למהירות של 6600 ואולי מעבר. ברשותי לוח אם P965 S3 של ג'יגהבייט, 2 ג'יגה זכרון במהירות 667 מגההרץ של קינגסטון וכאמור 6300 עם קירור סטוק. למיטב הבנתי זה אמור להיות אפשרי (תקנו אותי אם אני טועה), אך אני נוב מוחלט באוברקלוק ואין לי מושג איך לבצע את זה. אעריך את עזרתכם.

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  20. הטמפרטורות בשמיים לפני ה BIG TYPHOON שמתי NINJA וגם שם הטמפרטורות היו לא הגיוניות , עכשיו זה כבר טירוף עם ביג טייפון זה באיזור 49 במנוחה ובמאמץ מלא זה מגיע ל 71 , ניקיתי ושמתי שוב משחה טרמית וכלום לא עוזר שמתי משחה של ZALMAN STG1 יש למשהוא רעיון מה קורה כאן אני ב OC ל 2.8 אבל גם ללא OC אולי כמה מעלות פחות , אני נמצא על אותו VCORE במעבד לא שיניתי.

• 0 תגובות
    • 425 צפיות
  21. Started by subarel,

הגעתי עד באס 453 במתח 1.3625... זיכרונות על 905Mhz ב 2.1.. (זה המקסימום שהלוח נותן.. ) ואז הכטיס מסך עבד רק על 4 ביט.. משהו כמו 16 צבעים.. למה זה קורה? - נעלתי תדר ל 100 אני עובד עם המדריך הזה: http://secure.ncix.com/forumpost/displaythread.php?threadid=1257318 וזה: http://forumz.tomshardware.com/hardware/Core2Duo-Overclocking-Guide-v1-ftopict197995.html CPU-Z http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=176022 בראל. כל מה שניסיתי לא עזר.. לא עובר באס 465... בכל מקרה אני מרוצה..

• 9 תגובות
    • 726 צפיות
  22. דבר ראשון נתחיל בזה שעד היום היה לי ניסיון רע עם Overclock ולכן כל הלבטים. בעבר רכשתי Celeron 300A (לאלה שזוכרים) למטרות OC, אפילו קניתי שניים מרוב התלהבות אבל התוצאה היתה קפיאות אחרי חצי שעה עבודה עם עומס גרפי גבוה או משהו בסיגנון (באותה תקופה כלל לא ידעתי על שינויי מתח - אם זה היה קיים אז). ניסיון שני היה עם המהרת TI4200 של Asus שהניב אחוז שיפור אפסי ובסופו של דבר גרם לארטיפקטים. דבר נוסף שתמיד הפריע לי זה שבשביל לעשות OC כמו שצריך על מעבד לדוגמא, צריך להשקיע ברכיבים מסויימים שמייקרים את המערכת ולבסוף מגיעים לסכום כסף שדומה לקניית מעבד חזק יותר ללא כל התוספות ל-OC. לאחרונה עם יציאת ה-Conroe והמאמר הבא שניתקלתי בו (לקח לי הרבה זמן לאתר אותו שוב) http://www.hardwarezone.c…

• 3 תגובות
    • 402 צפיות
  23. שמתי לב שהוא על טמ''פ מאוד מאוד גבוהות הקירור מותקן טוב שכן עם קירור הסטוק הוא על כמעט 80 במאמץ ראוי לציון שהמשחה המרוחה היא MX2 הקירור אכן מתחמם , המתח הוא סטוק , כרטיס 7900GS שלא מתחמם כל כך , סירקולצית אויר בינונית ו4 סטיקים של זיכרון על 2.1 וולט המעבד יציב לחלוטין ולכן אני תוהה אם זה בעיות בסנסור או באמת הוא רותח עדכון !! המעבד בלי OC בכלל ועדיין עומד על 60

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שמתי לב שהוא על טמ''פ מאוד מאוד גבוהות במנוחה הוא מראה לי 56 מעלות בCORE TEMP 0.94/OCCT ואם אני נכנס לביוס הוא מראה לי 45 מעלות, מה משהם נכון (המחשב לא עבר כל אוברקלוק)?

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by royk50,

לגמרי יציב (orthos +SPI+ TAT ביחד מעל 30 דקות) dimm overvoltage +.2 (2.0v) g(mch) overvoltage +.1v cpu voltage 1.3500v ב40-43 idle וב 55-58 בload כאשר מאוורריי מארז על 990/1300 ומאוורר CPU על 2200/3000 האוורור ב CS718 נראה יעיל להפליא בגלל הווינד טנל יש הפרדה מוחלטת בין טמפ מעבד לטמפ שאר המארז כלומר בעומס ספציפי על המעבד המארז כמעט לא מתחמם וההיפך כאשר רק הGPU נטחן טמפ המעבד כמעט לא מושפעת http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=167615 והמלצות בקשר לאיפה למקם את חיישן הטמפ של הלוח....

• 2 תגובות
    • 743 צפיות

דיונים חדשים בפורומים