עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by blabla600,

ברשותי מעבד Phenom || X4 955, עם מאוורר עלוב ביותר שאני לא בטוח שהוא אפילו המאוורר של הסטוק. המעבד מתחמם במהירות, טמפטורה במצב מנוחה עומדת על 45-46 מעלות. במצב עומס עם משחק כבד ברקע זה תוך דקות ספורות עולה ל- 62 מעלות (שזאת טמפרטורת מקסימום מומלצת עפ"י היצרן) בבדיקה של OCCT של 10 דקות עם הגדרת תכנות שאם ברגע שזה מגיע ל- 70 תפסיק את הבדיקה, הבדיקה אכן הופסקה , כך שהמעבד שלי במצב 100% בהחלט מגיע ל-70 (ואולי יותר אבל זה לא חשוב כי מה שלא יהיה ברגע שזה מגיע למעל 62 זה לא בסדר). הטמפרטורות לא חשובות, כי מה שלא יהיה אני מעוניין להחליף את המאוורר הקיים למשהו מתקדם ומומלץ. חשבתי בכיוון של freezer 7 pro, שזה יכול להיות טוב אחרי הכול לא מדובר במעבד עם OC ואני לא מתכנן אי פעם OC . א…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. ברצוני לקנות בקר למהירות המאווררים שיהיה איכותי יפה ועים חיישני חום? מה אתם ממליצים? ואיזה חברה טובה בתחום זה? מה עלי לבדוק לפני שאני קונה בקר? שאלה נוספת...ממה שהבנתי חלק מהבקרים לא תומכים במאווררים שהם 10 וואט ומעלה מה זאת אומרת? ואיזה בקרים תומכים ב10 וואט ומעלה? בתודה. ??? ???

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  3. כמו שכתוב בכותרת מחפש קירור למעבד בשביל OC כבד במיוחד, העיקר שיתאים לS775 ולSB ולAM3. אין משמעות לרעש רק לנטו קירור. התקציב הוא עד 400 שקל, מחפש משהו מאוד איכותי שיחליף את הOCZ VINDICATOR שצריך כבר לצאת לפנסיה. יש את 5 הקירורים הבאים שחשבתי אליהם, מה דעתכם מי הכי טוב מבחינת ביצועים נטו ? 1 - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=372 קירור מעולה לדעתי רק ניראה לי שזה לא הכיוון. 2 - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2520 קירור מעולה רק ניראה לי שיש כאן השקעה גדולה יותר לשקט מאשר ביצועים. 3 - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2361 זה בטח כבר יותר בכיוון רק ניראה לי שהוא גם כן קצת חלש. 4 - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1658 לדעתי זה בהח…

• 37 תגובות
    • 4.6k צפיות
  4. בחנות TMS נעשה לי אוברקלוק למחשב ללא שביקשתי על ה2500k + mugen 2 כרגע מהירות הליבה היא 4.3 בעיקרון בדקתי טמפרטורות הכל יציב תמיד גם בבדיקת מאמץ ונראה בסדר. העניין זה שמהירות הליבה תמיד על 4.3 על אף שהבנתי שזה יותר בריא למערכת כשהמחשב משנה את מהירות הליבה לפי הצורך. אז הבנתי שיש הגדרת EIST שעוד משהו בנידון, מה המשמעות שלה? יש לי עוד כמה הגדרות שכולן disabled: cpu enhanced halt c3/c6 state support cpu thermal monitor cpu EIST function Bi-directional prochot האם חלקן אמורות להיות על enabled? האם זה ידאג שתדר הליבה ישתנה לפי הצורך?

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  5. שלום, יש לי פנטיום 4 בן כשש שנים. במאז ישנם 3 מאווררים: אחד למעבד + שניים במארז. כל המאווררים עובדים(בדקתי) והמארז נקי(ניקיתי). לאחרונה טמפ' העבודה גבוהה ב-10 מעלות מזו שהיתה תמיד וכשאני רק מפעיל את המחשב הטמפ' היא 45 (בעבר היא היתה בין 32 ל-35). המאורר של המעבד עובד לפי תוכנת ניתור ב- 2600 סיבובים לדקה. השימוש במחשב הוא לגלישה באינטרנט בלבד(לא למשחקים או שימוש שמכביד). מה- TASK MANAGER אני רואה שהמעבד לא עסוק: כ-15% ופחות מכך. ממה יכולה לנבוע עליית הטמפ' ? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם לפני כשבועיים בערך , ריעננתי את המשחה התרמית של מכשיר ה-PS3 שלי. מכיוון שאין במכשיר אפשרות לבדיקת טמפ' , אני קצת מודאג מכיוון שאני לא יודע אם מרחתי בצורה טובה. אני אשמח אם משהו יוכל להעיף מבט בתמונה ולהגיד אם בסה"כ זה נראה בסדר. בכלל לא קריטי לי עניין של מספר מעלות בודדות , אני מפחד שמרחתי יותר מדי כמות בצורה שיכולה להביא לנזקי התחממות. מה דעתכם? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by dude1221,

3.55@2.8 מכפלה: 10X355 טמפ'במנוחה: 40 42 טמפ' באימוץ מלא:60 עדכון בהמשך היעד הבא: 3.8 מפרט: לוח אם:GA-G31M-S2C מעבד:CORE 2 DUO E7400 קירור:COOLER MASTER HYPER N520 זיכרונות:KINGSTON DDR2 800MHZ כ.מסך:ZOTAC 9400GT

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by dani960,

שלום לגולשי האתר, המעבד שלי הוא AMD Athlon ii x4 640 והוא כרגע רץ על 3.5~ עם באס של 234 הלוח שלי הוא ga-890gpa-ud3h סוקט AM3+ זיכרון G-skill 1600 4GB הבעיה שלי היא שבלוח הקודם שלי שהיה AM2 עם אותו מעבד הצלחתי לעבור 240 בבאס והדבר היחידי שהגביל אותי היה הזיכרון כעת אני לא יכול לעבור את ה240 בלי קריסה,העלתי מתח למעבד בלא הרבה, גם לגשר, אבל עדיין המחשב קורס או שווינדוס לא עולה אני חושב שהבעיה היא איפשהו בHT LINK ובגשר הצפוני, במתחים ובתדירות שלו, הזיכרון לא מהווה בעיה וראיתי שאם הלוח שלי הגיעו לבאס של 300+ ועם המעבד שלי מגיעים בערך ל3.8 אז מה הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. המלצותכם בבקשה על מאוורר 120 ממ כלשהו עם לד כחול בעל יחס טוב של שקט לעוצמה. תודה

• 4 תגובות
    • 783 צפיות
  10. Started by 00Amir,

מה זה הצלעות שבין בצינורות לגוף קירור עצמו? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  11. שלום לכולם, מאז השדרוג שלי ומכירת הMUGEN 2 אני נמצא עם קירור סטוק. במנוחה הוא נחמד.. במאמץ הוא עובר לי את ה60 בקלות... אז על OC אין מה לדבר עליו... מאז חפשתי גוף קירור איכותי אבל קטן... שיוכל לתת לי OC יפה.. רק שזה לא יקרה אז אני אין בררה וחייבים לחזור לגופים הגדולים. העדפתי גוף קירור גדול שלא דורש פירוק לוח אבל לזה יש רק את ה-YASYA אבל כיון המאורר שלו לא תופס לגבי הAM3 לכן וותרתי עליו. אז חזרתי לגופים שכן דורשים את פרוק הלוח, כרגע הטופ שיש זה ה-NINJA3 וה-MUGEN 2. הגוף קירור הולך לשבת במארז מסוג: Thermaltake Armor Plus Super Tower ועל מעבד מסוג: Phenom II X4 Black Edition 955 כבר יש לי עוד מאורר נוסף שהולך לשבת על אחד מגופי הקירור שאני ירכוש. מידע (הבדלים) שאנ…

• 103 תגובות
    • 10.9k צפיות
  12. Started by spitzi,

היי, אני קונה מחשב עם מארז Antec Three Hundred, כולל מאורר 14 ס"מ עליון ומאוורר 12 ס"מ אחורי. אני מתכוון לבצע המהרה ולצורך זה הוספתי קירור מעבד Scythe Mugen 2 Rev B. האם רצוי לשים גם מאוורר 12 ס"מ קדמי על ההארד-דיסקים ? אמרו לי שקצב הזרמת האויר פנימה צריך להיות מאוזן עם קצב הוצאת האויר, כך שאני לא יודע. תודה.

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  13. Started by 00Amir,

יש דבר כזה דבק שהוא גם משחה טרמית?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Big_White,

הלוח קצת ישן אבל עובד כמו שצריך... המאורר של הצ'יפסט התחיל להרעיש והחלטתי שאני מפרק אותו כדי לשמן (ובדיוק כמו AC הם עשו מאורר שלא מתפרק) בסוף הוא נשבר לי איזה תחליף יש לדבר הזה? של טרמלייט אני חושב אבל אני לא מוצא את הדגם.... תודה.

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  15. Started by MichaelZ,

שלום. מעבד CORE I7 2600 לא K לוח: ASUS P8P67 PRO זיכרון: Corsair Vengeance 8GB (4X2) 1600Mhz CL8 CMZ8GX3M2A1600C8 Win 7 Pro OEM 64-bit אם זה רלוונטי המחשב לא מיועד למחשקים אלא ל-פוסט פרודקשין כבד של סטילס ווידאו. אני מתכוון להוסיף עוד קיט זיכרון זהה ולהגיע ל-16 GB אך לא כרגע. לקחתי את הזיכרון הזה מפני שהבנתי שהוא יציב ומהווה נקודה התחלתית טובה במידה ואני ארצה לעשות OC. הגדרתי את הזיכרון תוך שימוש בפרופיל ה-XMP ואני מוכרח לציין שכבר כמה חודשים לא ראיתי איתו בעיה אחת. אני יודע שניתן להגיע איתו לתדר של 1800 בלי להתפשר על יציבות כאשר רבים הצליחו להגיע ל-2000 ואחדים אף מעבר לזה. הידע שלי בכל מה שקשור ל-OC שואף לאפס. הנסיון: אפס מוחלט. אני פשוט צריך להעתיק את ההגדרות לביוס. הג…

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  16. Started by matan007,

הזמנתי לפני יומיים מאווררים מ EBAY למארז שלי. סה"כ בנוסף לשני המאווררים שהגיעו עם המארז (140+120) שהם שקטים ואיכותיים, ייתוןוספו עוד שלוש של 120 שקניתי שהם לא שקטים במיוחד מטבע מחירם וחוסר המותג. זה לא כל כך משנה לי במהלך היום אלא רק בלילה שאני מורידים דברים וישן! יש שני פתרונות אפשריים לדעתי עזרו לי להחליט: 1)יצירת מנגון שפשוט או יכבה או ידליק את כל 3 המאווררים הנוספים ע"י מפסק או משהוא דומה. 2)קניית בקר לו יש כמה מגבלות שתכף אני יגיד. הערות: 1)לגבי אופצייה 1, יש לי נסיון באלקטרוניקה וכמובן מבחינה מעגלית אין כל כך מה לעשות פה! אני רק שואל איפה אני ישים את המפסק הזה כך שיישתלב יפה או אם למישהוא יש פתרון יצירתי? 2)לגבי אופצייה 2, הבעיתיות היא בשל כמה סיבות: התקציב שלי…

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. שלום לכולם! לכבוד הקיץ הקרב ובא רציתי לשדרג את הקירור במארז שלי, כך שאוכל לשמור על שקט עם טמפ' סבירות. יש לי מקום פנוי ויחיד להתקנת מאוורר על דלת המארז ממול למעבד וחיבור SYS FAN פנוי וחשבתי על המאוורר הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=783259. כרגע הקירור במארז כולל קירור ARCTIC על הכ"מ, קירור COOLING MASTER על המעבד ומאוורר פשוט ג'נרי מתחת לספק על גב המארז ועכשיו לשאלות: 1. יש צורך בכלל במאוורר זה, כלומר הוא ייתן איזה שינוי בטמפ' בהתחשב במקומו על הדלת ובקירור האחר שמורכב במארז (לחץ חיובי, שלילי אנערף)? 2. האם מאוורר זה מתאים בכלל ללוח אם שלי כאשר החיבור הפנוי הוא של שלושה פינים (אין לי חיבור פנוי מהספק כוח ואני רוצה אפשרות לשלוט על המהירות שלו)? 3. מישהו מכיר א…

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  18. היי, יש לי מחשב ישן עם מפרט כלהלן. אני יודע שלוח האם הוא יחסית Low-end, אבל בהתחשב במעבד ובקירור, לכמה אחוז המהרה אפשר לצפות ? תודה. CPU: Pentium D 805 SmithField 2.66 MHz CPU Cooling: Arctic Cooling Freezer 7 Pro MoBo: MSI MS-7173 RAM: Ceon 2x512MB DR2 667MHz Display Adapter: Nvidia GeForce 8400 GS

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by themaxxq,

אהלן חברים מצטער אם זה לא המקום, אני קצת אובד עצות. אני מחפש REFERENCE COOLER לHD5850 של חברת POWERCOLOR (כלומר, או עם המדבקה של החברה או קולר סטנדרטי לחלוטין שכתוב עליו רק ATI). יש למישהו מושג מאיפה קונים או האם יש מישהו שמוכר? חיפשתי ב-EBAY ובגוגל כמו מטורף. אשמח לקצת עזרה. תודה! אי-מייל שלי: maxxymus בGMAIL.

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  20. שלום לכולם, אני מגיע לכאן למרות שיישום הקירור הוא למטרה אחרת מאשר מחשבים, המטרה היא קירור אקווריום ותקוותי שאלמד משהו. בכוונתי ליישם חיבור של שלושה מאווררי ARCTIC F 92mm ואתר היצרן אינו מציע מידע בנוגע להספק או זרם העבודה, שלושת המאווררים יחוברו לבקר טמפ' '>www.weissinstruments.com/dixell/pdf/XR02CX.pdf+xr02cx&hl=iw&gl=il&pid=bl&srcid=ADGEESgmSAs479ebz9OfdGfrxh2yNgu7MlIgKfpvJ02zMMeqwHgbmHNFGs_p9Ba6NjDaOnAjdsAAw-rCYxHMMpSc0v6aEWRMAuP_4F8ap-KQMygL50QiEWl16UCbvxVLTg3fiqLw-Pzv&sig=AHIEtbTG4AA8oCProEaCRRYZFK5RDb1Wrw]XR02CX והיה ורלבנטי. שאילתא מספר 1 אני תוהה איזה שנאי בדיוק עלי לרכוש לטובת הפעלתם. שאילתא מספר 2 יש שתי תיאוריות לכיוונון ההשמ…

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  21. Started by shdrthki1,

אחרי חיפוש ארוך בפורום ובמדריכים שמצאתי קראתי והבנתי (פחות או יותר ) איך מבצעים OC לכרטיס מסך מפרט המחשב שלי : I5 2400 4GB זיכרון MSI H61M E23 SAMSUNG F3 1 TB 5850 XTREAM FSP 550W 80+ אז 1. קראתי שה5850 הוא אוברקלוקר מצויין , אבל גם גרסת ה XTREAM שלו טובה OC או רק גרסת הרפרנס טובה לOC? 2.הספק שלי יחזיק OC טוב ? 3.הביצועים של 5850 בOC דומים לאיזה כרטיס מסך ? (5870/6870/GTX470 ) 4.כדאי לי להצמיד מאוור 120/140ממ לדלת המארז שיכניס אוויר לכרטיס מסך ויקרר אותו ? 5. קראתי על כל מיני תוכנות שאפשר לעשות איתם OC על איזה אתם ממליצים ? עריכה : טמפרטות כרטיס מסך במנוחה 36~41 אחרי כשעה משחק בקריסיס 2 על איכות הכי גבוהה (אני יודע שזה לא דרך כלכך טובה לבדוק מאמץ על הכרטיס) 52~58 תודה

• 40 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by igalk474,

מה עדיף? למי מהם יש את הביצועים הטובים ביותר תמורת המחיר? ‎Zalman CNPS9900 MAX ‎315 Thermaltake SpinQ 260 Scythe Ninja 3 180 Scythe Mugen 2 190

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by swisaman,

המאוור העליון שלי הפסיק לפעול נסיתי לחבר אותו ליציאה אחרת וזה לא עזר מישהוא יכול לעזור לי ?

• 3 תגובות
    • 641 צפיות
  24. הלוח אם של חברת אסוס אז אני חושב להאמין לתוכנה שלהם. מה אתם אומרים? תודה. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 935 צפיות
  25. Started by Da7kStar,

שלום, ברשותי לוח של GIGABYE EP45-DS3R כרגעהמעלות עומדות על 47-49 לפי מה שהבנתי זה חם. המארז נקי מאבק ומאוור (ANTEC 900) מה עוד אפשר לעשות על מנת לקרר טפה את המצב? (מריחת משחה טרמית ?)

• 5 תגובות
    • 677 צפיות

דיונים חדשים בפורומים