אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
- 

שלום לכולם. קיבלתי מעבד+לוח אם+זכרונות חדשים ורציתי לעשות להם OC. המעבד הוא Intel Q6600 2.4, הלוח אם הוא Gigabyte GA-P35C-DS3R, זכרונות של Corsair 667MHz 4GB. קראתי את המדריך באתר ולא ממש הצלחתי להבין איפה נמצאים כמה פונקצויות שצריך לבטל/להפעיל. בנוסף, אני לא יודע איך אני עושה שהיחס של fsb:dram יהיה 1:1. הצלחתי לעשות OC כך שהמהירות תיהיה 2.7 (300X9) ללא הוספת מתח והמערכת יציבה. כשניסיתי להעלות עוד (אני רוצה להגיע ל335X9) אז הביוס שיחזר את עצמו. אני אישית חושב שזה קשור לזכרונות אבל אני לא בטוח. לכן הייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה בOC הזה כדי שאני אצליח להגיע למהירות שאני רוצה. בתודה מראש, שניר. =] - 

- 11 תגובות
- 785 צפיות

- 

- 

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=874 ועד כמה הוא יותר טוב מ http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1056 המחיר שלו מטורף האם הוא משתלם בכלל או ש ה Accelero S1 עדיף? - 

- 6 תגובות
- 810 צפיות

- 

- 

HWbot הוא אתר העוסק בהשוואות חומרה, אך הוא ידוע בעיקר בשל היותו האתר הממוסד היחידי למען שיאי אוברקלוק. כעת הוקמה קבוצת HWzone.co.il - והמטרה לדרג את עצמנו הכי גבוה שניתן. הפילוח הוא אדיר - מגוון סוגים של בנצ'מרקים מתחרים, במגוון רחב של מעבדים\כרטיסי מסך וכו'. במילים אחרות - כמעט כל אחד עם ביצועים מרשימים יכול להשיג פרסים ואפילו מקומות ראשונים בתחומים מסויימים - וכך נצבר הניקוד. הניקוד הוא גם אישי, וגם קבוצתי. רוצו להרשם באתר - http://www.hwbot.org/initCreateUser.do בחרו כמובן בקבוצת HWzone.co.il כקבוצתכם. שיהיה לכולנו בהצלחה! אני משאיר את הת'רד פתוח כדי שחברים רשומים יוכלו לפרסם כאן את הצלחותיהם. - 

- 140 תגובות
- 287.9k צפיות

- 

- 

שלום . ברצוני להחליף את הגוף קירור שבמחשב שלי (TT Volcano 7+ ) , מעבד AXP 2600+ , נמצא ב62 במנוחה :\ המחיר המקסימלי לגוף קירור הוא 250 ש"ח , אני מזמין רק מהארץ . כמו כן איני רוצה לפרק את הלוח האם מהמארז בשביל להרכיב פלטה מאחורה , אני מחפש גוף קירור שדורש הרכבה של קליפים על הלוח אם. אחרי קצת חיפושים מצאתי TT silent Boost K7 ב150 . האם יש המלצות יותר טובות או ללכת על ההיטסינק הנ"ל ? - 

- 0 תגובות
- 420 צפיות

- 

- 

יש לי לוח אם של אביט עיין ניק. זיכרון 1G שני דיסקים קשיחים 80+240G ומעבד פנטיום 4 הבעיה היא שהוא מגיע בקלות ל80C במשחק של ג'אזז הארנב למשל הוא מגיע לשמונים והמחשב עושה לי חור בראש עם הצפצופים אבל אני רוצה לפטור את הבעיה של החום כי הבנתי שזה לא הכי בריא למעבד. כבר החלפתי משחה טרמית יש לי מאוורר על המארז חדש המעבד נראה בערך ככה: :pissed: :pissed: ... עוד יש לציין שניקיתי אותו מאבק ממש ממש טוב וכן שהוא כבר בן כמעט שש. העזרה שאני מבקש זה בקשר לקירור. לפני החלפת המשחה והניקוי הוא לפעמים צפצף שהוא מגיע ל90C - 

- 12 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

לכרטיס X800XL עם קירור סיילינסר 5... Zalman ZM-RHS1 או OCZ Copper BGA Ramsink תודה...ירון - 

- 6 תגובות
- 505 צפיות

- 

- 

אני מנסה לאוברקלק X1950XT, אוקע? עכשיו, הסטוקים שלו הם 621 \ 900 (1800 יענו), וכשאני מעלה את הליבה מעבר ל 648, אני מקבל ארטיפקטים... מעבר לזה הכל מתרסק הזכרונות דווקא יותר מגיבים, ויציבים ב 950 (1900), אבל אני עדיין רוצה עוד. למה הכרטיס כזה אוברקלוקר מסכן? זו מגבלה של הצ'יפ או משו? הטמפ' בסדר... עם הקירור ה HOME MADE שלי הוא על 73-75 מעלות עם אוברקלוק במאמץ... מה מפריע לו להגיע רחוק יותר? - 

- 19 תגובות
- 1.5k צפיות

- 

- 

שלום, לאחרונה רכשתי מחשב חדש (עם דגש על שקט), ועל-פי המלצתכם התקנתי את כרטיס המסך - SAPPHIRE HD4670 . לצערי, המאוורר שלו מרעיש כ"כ עד שנאלצתי לנתקו. מדובר על רעש ברמה בלתי נסבלת. לא יודעת אם זוהי דרכו של הכרטיס, או שמא הכרטיס שברשותי פגום. רציתי לשאול אם קיימת עצה או המלצה על כרטיס אחר עבורי, בתקווה שהחנות תסכים להחליף. תודה, יפעת. - 

- 6 תגובות
- 902 צפיות

- 

- 

הוא עומד להישרף או משהו כזה.........והתוכנה דרך אגב לא מזייפת.....גם אני מרגיש שהוא חם וגם בספיד פאן רשום אותו דבר....מפחיד.. - 

- 16 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

המדריך באתר מתייחס רק ל AMD ולי יש מעבד אינטל כיצד מורחים בשיטה הכי נכונה וטובה ? כמה עובי משחה טרמית צריך שיהי על המעבד\ סינק ? אני משתמש בסינק שאינטל סמפקת נ.ב אני משתמש בננוטרם בלו 2 יש לכם איזשהן עצות למריחה נכונה מניסיון? - 

- 13 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

אני מתכנן קניה של 2 כרטיסי GTX 980ti ויש לי כמה שאלות: 1) אני יכול לשלב ב SLI כרטיסי 980TI כשלכל כרטיס אני עושה אוברקלוק מקסימלי כשהכרטיסים יוצרו מחברות שנוות כגון ASUS ו GIGABYTE ? ואיך זה משפיע אם בכרטיס אחד האוברקלוק גדול וטוב יותר מהשני? 2) אני מתלבט בין שילוב של zotac 980ti amp extreme ו gigabyte gtx980ti g1 http://www.techpowerup.com/gpudb/b3330/zotac-gtx-980-ti-amp-extreme-edition.html http://www.techpowerup.com/gpudb/b3350/gigabyte-gtx-980-ti-g1-gaming.html לבין - לקחת 2 כרטיסים רגילים של GTX980TI ולעשות להם קירור מים של Arctic accelero hybrid 2 כדי לקבל אוברקלוק טוב וגדול יותר עם טמפרטורות טובות יותר מאשר האופציה הראשונה, http://www.techpowerup.com/gpudb/b331… - 

- 9 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

התחלתי לעשות OC למעבד, המעבד כרגע במאמץ עובר את ה-50 מעלות, שהוא לא במאמץ הוא על 42-43 מעלות. עד כמה מעלות מותר להגיע איתו? יש לי קירור ThermalTake TR2-R1. - 

- 0 תגובות
- 578 צפיות

- 

- 

האם יש פה מישהו שיהיה מסוגל לעשות לי vmod ללוח אם (תמורת תשלום כמובן) ושיש לו מספיק ניסיון בתחום כך שהוא יכול להתחייב שהוא לא מפקשש לי שמה דברים ? הלוח הוא IC7, ואני ככל הנראה אקנה קירור מים בקרוב, כך שלא תזיק איזו תוספת וולטאג' קטנה. והערה קטנה לכל בני ה-14 שנמצאים פה - לא צריך לקפוץ, גם אני הייתי בגילכם פעם, אבל אין מצב שאני אתן לכם להלחים חיבורים על הלוח שלי.. אני בהחלט מכוון לחברה היותר מבוגרים ומנוסים פה (Amiram, Alianyn, Captaincaveman, The Byter וכולי) - 

- 13 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

הייייייייייייייי תגידו עם איזה תוכנה אני יכול לראות את טמפ' המעבד ואיפה אפשר להוריד אותה? - 

- 2 תגובות
- 578 צפיות

- 

- 

יש לי מחשב די ישן (בן 4 שנים) קניתי אותו באיבורי (ואני מאוד מצטער על כך) והמחשב עושה לי המון בעיות חימום אני כל הזמן מנקה אותו בלחץ אויר ומחליף לו את המשחה הטרמית. בכל מקרה כרגע אין לי תקציב להחליף מחשב אבל אני מתכנן להחליף בעוד שנה.. אני רוצה גוף קירור טוב ושקט שיעשה לי קצת שקט נפשי.. קצת פרטים על המחשב. המארז הוא של איבורי (לא של חברה מוקרת) ואין לו כרגע שום מאוורר במארז (נותקו) המעבד Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz socket 775 תודה מראש לכולם. נ.ב: עדיף משהו שיש לksp אני פשוט עובד איתם הרבה - 

- 6 תגובות
- 712 צפיות

- 

- 

עד לא מזמן הייתי מריץ פרים בלי בעיות עד שעכשיו הגעתי לבאס של 240 ואני לא מצליח להריץ את הפרים ליותר מדקה... הנה תמונה גם.. עכשיו ניסיתי בתוכנה שקוראים לה cpu stability test משהו כזה ושם עשיתי בדיקה מאמץ ועבד בלי בעייה גם שעה וגם יותר ... הטמפ היו בסדר גמור יחסית לכמה שהיו צריך לצאת .. הנה קצת פרטים 240 כפול 13 = 3120 מתח - 1.58 מצב רגיל לא שיניתי כלום .. זיכרונות - מתח 2.75 - תיזמונים 3.0 -4-4-8 תודה לעוזרים .. - 

- 10 תגובות
- 847 צפיות

- 

- 

OCZ Vendetta 1 Scythe Katana 3 AC Freezer 7 Pro Rev.2 Evercool BUFFALO Zalman CNPS7000C Al מבחינת ביצועים וכן שקט(בדגש)? כרגע אני די מתלבט בין הVendetta והKatana אשמח לשמוע את דעתכם.. - 

- 3 תגובות
- 1.3k צפיות

- 

- 

יש לי קרור זלמן 7700B ואני רוצה לשים משחה חדשה של Artic Cooling ולהוריד את הישנה מהמעבד, אמרו לי עם אציטון אבל זה לא יכול לפגוע בשבב??? אם לא אז איך להוריד עם אציטון??? תודות מראש - 

- 8 תגובות
- 1.9k צפיות

- 

- 

עוד שבוע קונה מחשב חדש ורוצה לנסות לעשות אובר ממש פיצי למחשב הנוכחי כדי לראות רק אם זה אפשרי ואם זה באמת משהו שאולי יעניין אותי במחשב החדש המחשב הוא כזה ואני נותן מידע רנדומלי שכתוב בcpu-z אז אם חלק מהמידע לא הכרחי אל תתעצבנו,נכון אני נוב. p4 core 1400 multiplier x 14.0 buss speed 99.7 rated fsb 398.8 לוח אם: intel i850 rev a2 southbridge= 82801ba (ich2) sensor= 5b5b זיכרון rdram 256 pc800-45 (400 mhz) samsung channels dual frequency 398.8 mhz fsb:dram 1:1 total cas 10 clocks row to column 9 clocks 4X64 כרטיס מסך fx5200 חשבו לציין המחשב עובר לאחי אז אני לא רוצה לשרוף בו כלום או משהו פשוט תמיד סיקרן אותי אם אפשר לעשות בו אובר למשהו? יש הצעות למה לעשות? חשבתי אולי קצת למ… - 

- 7 תגובות
- 541 צפיות

- 

- 

- 

אני כבר דיי הרבה זמן רואה בסקאי פיסי.. קירור למוספט של TR הינה דוגמה. http://skypc.co.il/pl_product~HR-09S~18~0.htm אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי - 

- 13 תגובות
- 914 צפיות

- 

- 

איזה אוברקלוק מקסימלי (אם קירור אוויר סטנדרטי = לא כל ה sk ax7, קירור בסגנון ה volcano 11 או כאלו אבל לא על מהירות גבוה במאוור) אם מעבד הברטון 2500 ראיתי כאלו שהגיעו על 2000 gh או יותר אבל אני לא יודע אם איזה קרור .... אז הייתי מעוניין לדעת... כי ראיתי הרבה מאוד המלצות על המעבד הזה - 

- 8 תגובות
- 812 צפיות

- 

- 

היי, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול את השאלה הזאת. ברשותי מאוורר 200mm של חברת antec (מסוג big boy), הוא מגיע עם חיבור מולקס (זכר+נקבה-כאחד) ופוטנציומטר (3 מהירויות): במארז שלי יש פוטנציומטר מובנה שאליו המאווררים מתחברים באמצעות חיבור 3 פינים כזה: ברצוני לחבר את המאוורר הנל למארז כדי לשלוט עליו משם, (ויש לי חיבור 3 פינים כזה ממאוורר ישן שלא בשימוש). - האם זה בכלל ניתן? - האם עלי לחבר את ה'חיבור 3 פינים' במקום המולקס או במקום הפוטנציומר? - במידה והוא מחובר במקום המולקס/פוטנציומר אני צריך להסיר את החיבור השני (החיבור שנשאר)? בקיצור אודה לעזרה בעניין.. בברכה, ניר גלאון. - 

- 2 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

האם למישהו יש הסבר איך אתה בונה לעצמך צג טמפ' של המעבד והלוח אם ואם אפשר אז גם כרטיס מסך ?? תודה - 

- 1 תגובה
- 569 צפיות

- 

- 

שלום לכולם. ברשותי כרטיס מסך G-Force 8600 GT של Nvidia. לאחרונה בעקבות תקלה במחשב גיליתי, שהמאוורר של כרטיס המסך הפסיק לעבוד. לאחר בדיקה התברר, שהמאוורר ממש תקוע וזקוק נואשות לשימון. שורה תחתונה: לא היו כל סימנים מוקדמים לכך, ולכן אני מעוניין בתוכנה, שתיתן לי מידע בזמן אמיתי על מצב המאוורר וטמפרטורת המעבד של הכרטיס. אני כמובן מעדיף תוכנה יעודית של Nvidia, אם קיימת כזאת. חיפשתי באתר של Nvidia ולא מצאתי. גם בדיסק ההתקנה של הכרטיס או בתוכנה שהותקנה במחשב לא מצאתי אופציה כזאת. אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי למקום הנכון. - 

- 6 תגובות
- 683 צפיות

-