אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
- 

שלום אני מחפש לקנות מערכת קירור מים שמותאמת אישית למעבד FX 6300 אני צריך עם רדיאטור של 240 הבעיה היא שאני לא מוצא אתר זול יחסית לקניית המערכת מצאתי רק את FROZENCPU אבל רוצים עוד 400 שקל על משלוח הסתכלתי במדריך קירור המים בנעוץ אך האתרים שהביאו שם לא טובים באתי לפה כי ראיתי מלא אנשים עם קירורי מים למחשב שלהם רציתי לדעת אם יש חנות בארץ שמוכרים דברים כאלה? תודה לעוזרים - 

- 8 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום לכולם יש לי לוח של MSI Z270 PRO CARBON ומעבד I7 6700K ועשיתי אוברקלוק ל4.6 ומבחינת המתח אני לא רומה לעלות יותר מדיי ושיניתי קצת את הBASE CLOCK מ100 ל101 וזה שיפר קצת את הביצועים האם זה יכול לגרום נזק שמעלים את הBCLK? הבנתי שזה מאיץ את כל מה שיש בלוח. עד כמה אפשר להרים את התדר מבחינת שזה לא יגרום נזק חלק אומרים 103 וחלק אומרים יותר אשמח לעזרה - 

- 1 תגובה
- 1.4k צפיות

- 

- 

- 

לחבר יש ת'מעבד הישו הזה הוא כל הזמן מקטר שהמחשה שלו רותח הוא מקבל תואות של 65 מעלות מעבד לפעמים הוא רוצה לקנות מאוורר והיטסינק חדש המעבד בכלל לא באוברקלוק מה אפשר לעשות הבן אדם משתגע מדובר במעבד P4 1.5 GHZ WILLMATE לוח של אינטל שלמרבה הצער תומך רק ב SDRAM תודה לכל מי שיעזור - 

- 9 תגובות
- 532 צפיות

- 

- 

http://xtreview.com/review114.htm מה אני צריך לעשות בשביל התוצאה השניה? - 

- 0 תגובות
- 395 צפיות

- 

- 

שלום, יש לי DFI lanparty Nf4 Ultra-D. כרגע הצ'יפסט שלי עומד על 50 מעלות. רציתי לשאול האם הטמפ' תקינה (מעל 50 מעלות התוכנת בדיקת טמפ' של nvidia מהבהבת לה באלגנטיות)? מה הטמפ' התקינה לצ'יפסט? המערכת כרגע באוברקלוק (מעבד ב 1.5V), לפני כן הטמפ' הייתה בסביבות ה 44 מעלות. תודה מראש! עמרי. - 

- 6 תגובות
- 653 צפיות

- 

- 

שלום לכולם יש לי מעבד i7-2600 3.4gh עם קירור סטוק טמפ' של הליבות של המעבד נעים בין 40-45 בזמן מנוחה וכשאני משחק במשחקים כבדים הוא מגיע קרוב ל60 מעלות, כשאני מפעיל את התוכנה occt זה קופץ ל75 מעלות עכשיו שאלתי האם אני צריך לקנות קירור חדש למעבד או שאני יכול להשאר במצב הנוכחי... חשוב לציין שאני לא מתכנן oc ! - 

- 6 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

- 

בהמשך לדיון שפתחתי לפני כחודשיים, אני עדיין מחפש דרך לקרר את התנור שלי ולכן אני מעוניין בקירור מים. אני מעוניין במערכת שלמה (כ.מסך+מעבד) בתקציב של 600 שקל, למרות שהתקציב מגביל לכן אני מניח שחריגה היא אפשרית. שימו לב שבמפרט שלי מימין, מצויין שאני כרגע עם Big Typhoon VX אך הטמפרטורות גבוהות מדי: האם המערכת הבאה, כפי שהמליצו בסטיקי של קירור מים היא האופציה הכי זולה עבורי? או שישנה מערכת תקציבית שתענה על צרכיי? בנוסף, הנה תמונה מהמארז שלי: - 

- 10 תגובות
- 824 צפיות

- 

- 

אני מחפש מאורר 120 מ"מ איכותי שניתן לקנות בארה"ב ואם אפשר וזה לא פוגע בביצועים אז גם עם תאורה והכי חשוב כמובן שיהיה שקט תודה רבה - 

- 3 תגובות
- 430 צפיות

- 

- 

שלום אנשים רציתי לדעת איזה משחה עדיפה? ARCTIC SILVER 5 THERMAL או ZALMAN SUPER THERMAL ? - 

- 2 תגובות
- 455 צפיות

- 

- 

אני די חדש בעניניי ה OC אז הייתי רוצה אם מישהו יכול להדריך אותי כאן בקשר לתוכנות וצעדים ראשונים תודה - 

- 0 תגובות
- 446 צפיות

- 

- 

שלום כולם, אני בקטע של חסכון חשמל/מחשב ירוק. יש לי כרגע מעבד 2500S שאני רוצה לקנות לו לוח אם. הציעו לי להחליף אותו ל-2500K ואני מתפתה... מה שמעניין אותי האם ניתן לגרום ל-2500K לחסוך חשמל (או אפילו ל-2500S)? חשבתי על משהו בסגנון הורדת תדר בסיס והעלאת תדר בזמן טורבו, זה אפשרי? תודה לעונים, אני פשוט לא מוצא מידע על זה... - 

- 8 תגובות
- 986 צפיות

- 

- 

שלום לכולם, מבלי לפגום בקירור הפסיבי שיש לי כרגע אין לי דרך להבריג מאווררים אל הכרטיס מסך (הסינק חוסם). קיצור חשבתי להדביק משני הצדדים את המאוורים בדבק מגע, מה אתם אומרים? הצעות אחרות? תודה - 

- 4 תגובות
- 622 צפיות

- 

- 

התקנתי מערכת: מעבד AMD Athlon 64 3200 Venice ועליו Thermaltake Sonictower (ללא OC). מאוורר המארז 12 ס"מ נמצא בדיוק מול המגדל וכשהוא עובד על 12V 1500RPM המעבד תחת עומס עובד בטמפרטורה של 39 מעלות. הורדתי את הוולט למאוורר ל 5 וולט על מנת להשקיט את המערכת וכרגע המעבד עובד תחת עומס בטמפרטורה של 49 מעלות. נראה לכם סביר לשמור על הקונפיגורציה הזו של 5 וולט או שכדאי לעלות את המתח ולהוריד את הטמפרטורה? אם כן חשבתי על כמה פתרונות: 1. להוסיף עוד מאוורר ב 5V על ה Sonic. 2. להשתמש ב FanMate או כל בקר אחר על מנת להעלות את המתח ל 7V או יותר כנדרש. מה דעתכם? אגב, עוד שאלה שהתקנתי את הסוניק שמתי לב לעובדה שהוא לא מקובע על המעבד אלא "צף" מעליו- כלומר אם אני דוחף אותו מצד לצד הוא זז מעל המעב… - 

- 6 תגובות
- 547 צפיות

- 

- 

לילה טוב, המפרט של המחשב שלי כמעט מוכן ומה שחסר לי כדי לסגור אותו זה החלטה לגבי הקירור מארז הנוסף (שעולה גרושים, אבל חשוב..) הנה המפרט (אם זה משנה משהו לגבי ההחלטה..): עכשיו הדבר היחיד שנותר לא מוסכם זה הקירור מארז.. אני מחפש משהו טוב/שקט/זול עד כמה שאפשר (למרות שזה גרושים). התוכלו לעזור לי? בתקווה ותודה, יונתן - 

- 2 תגובות
- 435 צפיות

- 

- 

יש לי כרטיס מסך PALIT HD2400PRO SONIC 256MB UPTO 1GB עכשיו זה כרטיס מצויין לצרכים שלי (שהם : כרטיס לחודש וחצי שיריץ הכל חוץ ממשחקים כבדים). מדובר בכרטיס שמחובר דרך VGA לטלויזיה 37' LCD והוא מבצע את עבודתו נאמנה שמדובר בסרטי HD כפי שציפיתי. הכרטיס מגיע עם OC מהמפעל ואני הפעלתי את הATI CATALYST ומעלות רשום שמה 37-43 משו כזה... ויש לי בעיה במשחק HALF LIFE 2 ובעוד המשחק עובד בצורה מדהינמה יחסית ל5200.... ובכל זאת יש לי אמנם 80-150FPS ויחד עם זה כל 3-4 דקות המשחק נעצר לחלוטים..... מה יכולה להיות הבעיה??? - 

- 1 תגובה
- 425 צפיות

- 

- 

אני לא יודע למה, כשאני מריץ FarCry 2 אפילו לא התחלתי ממש לשחק, רק בתפריט הכרטיס השני שלי במערך Crossfire מתחי להשתגע ולהגיע ל 90+ מעלות עם מהירות מאוורר של 5000RPM... מישהוא יודע מה הבעיה <?? רזו' 1680X1050 נ.ב. בקרייסס הרגיל וגם בוורהאד אף פעם לא היו בעיות, אותם הגדרות ואותה רזולוציה עריכה : הנה תוצאות BENCHMARKS Far Cry® 2 - Benchmark Report - 10/22/2008 5:16:59 PM You cannot view SVG files if you do not have an SVG viewer installed or if your browser doesn't have native SVG support! Download an SVG Viewer for free from Adobe Run 1 Settings: Demo(Ranch Small), 1680x1050 (60Hz), D3D9, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing… - 

- 7 תגובות
- 794 צפיות

- 

- 

שלום, בכוונתי לעשות אוברקלוק למעבד שברשותי כדי לשפר ביצועים במשחקים ויש לציין שזהו אוברקלוק ראשון שלי אז אולי אני אשאל פה כמה דברים מצחיקים. אתמול עשיתי ניסיון ראשון והעלתי את התדר ל-2.3GHZ אבל גם התדר של הזכרון עלה מ-667MHZ ל-700MHZ ואני רוצה להימנע מכך אם זה בכלל אפשרי. הגירסה של הBIOS שלי היא 0203 ובחוברת של הלוח אם ראיתי שצריך להיכנס לADVANCED MENU בשביל אוברקלוק. נכנסתי לשם וראיתי CPU FREQUENCY והיה שם משום מה את המספר 200, עכשיו אין לי מושג למה המספר הזה מתייחס כי ראיתי באוורסט שה-FSB שלי הוא בסביבות 366 וחשבתי שזה המספר שבו הייתי אמור להיתקל ואותו יש להעלות בהדרגה. אז הוספתי 10 והגעתי ל-210 ולאחר מכן נעלתי את תדר ה-PCI EXPRESS ל-100 כפי שראיתי במדריכים. נכנסתי ל-X… - 

- 3 תגובות
- 638 צפיות

- 

- 

שלום, קניתי מחשב חדש והטמפ' של המעבד מוגזמות, 77-80 במאמץ (אחרי 4-5 דקות) ואי יציבות בזמן מנוחה 45-60 רב הזמן 55 לאחר שעה שהמחשב דלוק. אני יודע שלא מומלץ לפי היצרן לעבור את ה62 מעלות עם המעבד. מה צריכה להיות הטמפ' של המעבד במצב מנוחה ובמאמץ? המחשב אצלי פחות משבוע אגב. התקשרתי לTMS ונאמר לי שאלו הטמפ' סבירות ביחס לקירור, האם זה נכון? הנה המפרט: מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box קירור למעבד:Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support לוח אם: Gigabyte GA-880GM-UD2H Six Core Support מארז: Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue Led Silver +FSP 600W SILVER 80 - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 30… - 

- 5 תגובות
- 802 צפיות

- 

- 

רכשתי את המוצרים הבאים Arctic Silver 3 Crystal Orb Memory Cooling Kit ואני מוכן לאוברקלוקינג עכשיו אני צריך לדעת באיזה תוכנה טובה להשתמש בשביל לעשות את האוברקלוקינג, אני יכול לעשות אוברקלוקינג דרך הדריברים אבל זה מקסימום 340Mhz לליבה ומקסימום 500Mhz לזיכרון לכו תדעו אולי אני הצליח להגיע יותר אז איזו תוכנה אני צריך ועוד דבר אני לא רוצה שהתונכה תתעסק לי בדברים אחרים כמו התוכנה GFTweak למי שמכיר מתחילה לשחק בכל מיני דברים שלא קשורים לאוברקלוקינג, אני רוצה רק לאוברקלוקינג. - 

- 10 תגובות
- 951 צפיות

- 

- 

היי עכשיו כשהחורף מראה את פניו.. הייתי מעוניין להדליק את המזגן בזמן שהמחשב דלוק - 1) האם המזגן על טמפ' של חימום, תגרום לחימום יתר של המחשב? ואם לא באופן דרסטי בסביבות כמה? מה מומלץ? 2) האם חיבור של מזגן 1. משו כ"ס עילי בנוסף למחשב על שקע אחד - יגרום עומס? זה כל מה שמחובר שם - מלבד המודם שגם מחובר. שאלה נוספת - לגבי ברקים: האם בזמן ברקים וסערות חזקות כמו עכשיו בזמן כתיבת ההודעה, מומלץ לכבות את המחשב והמודם מהקיר? תודה - 

- 10 תגובות
- 731 צפיות

- 

- 

אחים שלי סוף סוף הצלחתי לעשות OC נורמלי עד עכשיו בקושי הייתי מצליח לעשות OC שיהיה יציב ביגלל הלוח הדפוק שלי וגם ביגלל זיכרונות הD43 שלא כל כך חביבים על הלוח המתח הוא 1.45 טמפ' לא עוברת את ה35 במאמץ - עכשיו הוא על 24~25 ללא מאמץ שמתי על קירור הסטוק של TR2 את המאורר 120מ''מ של המארז בצורה כזו שהוא גם נימצא מעל הזיכרונות ומקרר אותם לכן אין בעיית טמפ' זה המקסימום שאני מסוגל עם המתח הזה כדי להגיעה ל2400 אני זקוק ל1.6 לפחות אבל ביגלל הביוס הדפוק (F2) אין אפשרות ל1.6 אחרי 1.55 יש ישר 1.65 ואז 1.7 1.55 מספיק בקושי כדי להגיעה ל2300 אז אני מעדיף להישאר עם זה [attachment deleted by admin] - 

- 10 תגובות
- 887 צפיות

- 

- 

- 

קבלתי המלצה להעביר את הג'אמפר על הלוח אם ל133 (עכשיו הוא עומד על 100) AMD 1200... אני העברתי אותו ל133 וזה לא עבד... יש לכם איך לעזאזל אני מעביר אותו ל133? עריכה: אתה מודע לכללי הפורום, אז אני מבקש ממך בפעם הבאה לא להוסיף תוספות מיותרות כגון.. בחייאת עזרו לי. זה גורע מרמת הדיון ורק מוציא את החשק מלהכנס להודעה. - 

- 6 תגובות
- 940 צפיות

-