אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
לוח אם של SystemBoard (אני יודע.. מי הפליץ אותם?), מעבד את'לון. יש לי מספיק זיכרון. ואני לא מתכנן OC פיזי אלא משהו תוכנתי. ערכת צ'יפים M841
-
- 1 תגובה
- 477 צפיות
-
-
חיברתי את המאוורר של המעבד הישן שלי לחיבור של ה-3 פינים בלוח (יש לו קונקטר של 4 פינים אבל אין לי עוד חיבור של 4 על הלוח ולכן חיברתי ל-3) , עכשיו השאלה שלי היא האם ניתן לשלוט במהירות הסיבוב? אם כן , איך ? (ניסתי את כל האפשריות של האחוזים בSPEEF FAN ולא ראיתי שינוי במאוורר הנ"ל) תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
-
-
מעבד P4 1.8A, Asus P4T-E זכרונות rdram של Samsung. ניסיתי להעלות את ה-FSB ל-133, בריסט המחשב כלל לא עלה ורק צפצף לו בנחת. סגרתי את המחשב ל-2 דקות פתחתי והוא התאפס לבד ללא צורך באיפוס הביוס. מדוע זה קרה? למה לא ניתן להעלות עוד ה-FSB??? העליתי את ה-FSB ל-120 קיבלתי מהירות של 2159 MHz. החום עלה בממוצע ב-2 מעלות סה"כ. הרצתי את prime95 למשך שעתיים עם ובלי O/C. בלי O/C טמפרטורת המקס' שהמעבד הגיע אליה הייתה 45 מעלות, עם O/C (כאשר FSB=120) הטמפרטורה המקסימלית הייתה 47 מעלות. יש סיבה להוסיף קירור נוסף, או שבעלייה כזאת אפשר לעבוד בנחת? קיים OC נפרד לזכרונות? תודה על המדע.
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
פתחתי היום את המארז להתקין את הפורטיסימו 2 החדש שקניתי וחשכו עיניי... כמויות אבק עצמות כיסו כ ככל פינה ופינה במארז, ועל המאווררים המצב היה מחפיר, פשוט שכבה של מספר מילימטר של אבק עבה, וקשה ! עבדתי שלוש שעות על נקיונות וסידורים בפנים ! שלוש שעות !! הנה דוגמא לאבק, ושתבינו, ניקיתי את המארז לפני כחודש ! מה אני רוצה ? עצות איך להלחם בו, עם מינימום איבוד זרימת אויר... ותראו את זה : אמנם התגברתי על זה, אבל זה לא עסק ככה, ואני בטוח שיש דרך אחרת, ולווא דווקא פילטרים רגילים :-/ עצות ? איך אצלכם זה נראה ?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שמעו, ATITOOL לויסטה הוא פשוט דפוק! אני לא מצליח לעשות דרכו OC לכ.מ, שאני פותח את התוכנה התדרים נמצאים במצב 2D, אני לוחץ על DEFAULT להגיע איתם ל 3D ברירת מחדל - המסך מתכבה, אחרי כמה שניות נדלק והתדר חוזר ל 2D. ניסיתי להרים אותם מ 2D ל 3D לאט לאט, הגעתי למסקנה שלזיכרון אין בעיה להגיע לתדר ה 3D שלו אבל הליבה נתקעת ב 600 (הרגיל זה 625 ! ) ואחרי שהמסך מתכבה ונדלק כל ההגדרות של התוכנה מתאפסות לי, וצריך להגדיר את כל ההגדרות של המאוורר וזה מחדש... בקיצור קקי. איך אני עושה אובר לכרטיס מהביוס ? לא מצאתי תדרים נפרדים לליבה ולזיכרון, אני לא אמור להרים את התדר של ה PCI-E נכון ? חשוב להזכיר שב XP לא הייתה בעיה ואם אתם שואלים איך יש לי ATITOOL לויסטה 64 אז יש אתר שנקרא START 64 שיש בו …
-
- 2 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום כולם... כל הזמן כולם מדברים על אוברקלוק ואוברקלוק, ולמרות שאני יודע מה זה ועשיתי פעם או פעמיים יש מיליארד דברים שאני לא כל כך מבין... 1. מהי בדיוק מהירות ה-BUS של הלוח, ואיך היא קשורה למהירות של המעבד והזיכרון? 2. למה עדיף E4300 לאוברקלוקינג ולא E6300?? 3. מה זה אומר לשנות את יחס המעבד/זיכרונות (הרבה פעמים אומרים לשנות את זה ל-1:1)? תודה על התשובות!
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
הגיע הזמן לאובר לTNT2 אז חברים שלי אני צריך עזרה באובר תוכנות מומלצות בכמה לעלות וכו... הורדתי את NVIDIA BIOS Editor כדאי לעשות איתה אובר? נ.ב זה יעזור (האוברקלוקינג)
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי במארז 2 מאוררי 12" אחד קדמי ואחד אחורי , האחורי מחובר ללוח האם עם חיישן טמפ' ולכן הוא שקט ומסתובב בהתאם לחום המארז אבל ל12" הקדמי לא היה מקום לחבר על הלוח :-( אז חיברתי אותו ישירות למולקס ועקב כך החיישן שלו לא פעיל והוא מסתובב במקסימום עוצמה ורעש יש משהו לעשות? מה עדיף איזה פאן באס או שאולי יש מאורר שלשהו שמגיע עם פאן באס קטן משלו בשביל שאני לא יצטרך לקנות סתם משהו גדול נ.ב. הטמפ' במחשב שלי סבבה הכל יחסית קריר
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי טרנספורמר והוא פשוט רועש! בדקתי ומה שרועש במערכת שלי הם: 2 מאוררים 80 מ"מ שבחלון. מאורר 120 מ"מ אחורי. והגוף קירור של הכרטיס מסך. עכשיו את הקירור של הכרטיס מסך אני לא הולך להחליף כי אני עוד כמה חודשים כנראה יחליף כרטיס מסך ואז סתם קניתי את הקירור. אז מה שאני צריך זה 2 מאוררים 80 ואחד 120. הדרישות שלי זה שהם יהיו שקטים ואם אפשר שהיו מוארים עם לדים או רגישים לuv אבל שהיו עדיין שקטים.
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
יש לי E8400 עם אוברקלוק ל3.6GHZ (כבר לא ><) בכל מקרה הורדתי OCCT.. ופתאם אני רואה 3GHZ מה היה יכול לקרות? מה אני עושה עכשיו? אין דרך להחזיר בלי להתעסק עם הביוס נכון? *עריכה: טוב תראו הנה תמונה שצילמתי מעכשיו ושצילמתי לפני איזה שבועיים (?) כשהיה לי 3.6GHZ לפי הנתונים שפה, מה אני עושה בביוס כדי להגיע לתוצאות האלה? תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום לכולם עקב כמה בעיות ה BIOS התאפס לי לגמרי והלך הפרופילים של ה 2500K שהגיע ל O.C של 4.3 מישהו יכול לעזור לי לעשות אוברקלוק עם מדריך או וידאו , כל משהו שיהיה בצורה מובנת ושלא יסכן את חיי המעבד ושאר הרכיבים
-
- 4 תגובות
- 774 צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה בהמלצתכם, אבל התוכנה משוגעת לגמרי. קודם כל, היא מראה לי טמפרטורות מטומטמות כמו 170- מעלות (מתחת לאפס) וכלה ב-90 מעלות חום בלתי אפשריות. ניסיתי לשנות את הגדרות החיישנים אבל זה לא עוזר. (כאילו דהה, אני לא גר לא באנטרטיקה ולא על השמש). חוץ מזה, שמכל שלושת המאווררים שלי, היא מזהה רק אחד, וגם זה רק ע"י חיישן מסכן אחד. כל שאר החיישנים בכלל לא עובדים. ולסיום, בכלל לא מצאתי שום אפשרות לשינוי מהירות המאוורר. (לוח המדדים של זה הוא סתם חתיכה לבנה עם שעונים כמו במכונית). ??? :AR15: הקיצר, השתגעתי לגמרי מהתוכנה הזאת. אנא הסבירו לי למה כל הבלבול הזה קורה?
-
- 39 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
החלטתי לעשות LOG שיערך הרבה זה מהמצב ההתחלתי שהמחשב שלי עכשיו עד לסיום הגדול עם קירור המיים הפסיבי שלי שיוכן בזמן הקרוב (אחרי הבגרויות) הלוג נועד לא רק כדי לפרסם את השינויים שאני עורך (חומרה ותוכנה) אלא גם על מנת לידע את האנשים, אילו שינויים משפיעים ואיך . אני צריך רק עצות על אילו פרמטרים לרשום בLOG
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי סוף סוף לנסות ולבצע OC למחשב קראתי המון, המון חומר, גם פה וגם בפורומים אחרים ברשת שהגעתי אליהם אחרי חיפושים בגוגל ע"פ המעבד שלי ולוח האם קראתי גם את ה"סטיקי" פה בפורום אבל בסופו של דבר אני מתחיל להתבלגן כדי לעשות סדר בראש אני שואל פה (: מעבד Q6600 1. בכל מיני פורומים בחו"ל ראיתי שאומרים לא לעבור את רף ה 60-65 מעלות אבל מחיפוש פה (וגם במקומות אחרים) ראיתי שאומרים לא לעבור את ה70-75. עד כמה שניתן, מי צודק? 2. שאלה שניה וכנראה קשורה גם לראשונה, אני מקבל קריאות שונות מ Real Temp לעומת Core Temp. קראתי המון וכל מקום אומרים דברים שונים. בסופו של דבר אני רואה ש RT עובדת אצלי ע"פ TJ של 90 בעוד CT עובדת ע"פ TJ של 100. מהעמוד הבא, אני רואה שהTJ צר…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נו טוף.. התחדשתי באחד מבית GIGABYTE (מסתבר שזה היחידי שאפשר להשיג כרגע בארץ).. ככה הוא נראה לפני : וככה אחרי: איזה 10 דקות "רבתי" עם הלוחית העליונה.. בדיעבד התברר שהיא מודבקת לגוף קרור התחתון.. (שברתי תאצבעות ועקמתי את כל הלוחית אבל האחרונה נחלה תבוסה לבסוף ) למספרים : מ600 לליבה אני יושב על 720 והזכרונות מ900 ל1020.. SHADERS ב1782 כרגע.. למספרים המעניינים ביותר... 9100 על סטוק ב3DMARK06 ואותו מספר +- על המהירויות החדשות (מה שמביא אותי לחשוב שהדריברים : 169.04 מעפנים?!) אגב , אותה מערכת על 88GTS320 הניבה 9600נק' מה שמחזק את טענתי בקשר לבעיות תאימות עם הדרייברים.. מבחינת מעלות.. 50 במנוחה (על קרור סטוק זה היה באזור ה60) ובערך 70 במאמץ.. (עם הלוחית המוסרת + מא…
-
- 9 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום שלום אז ככה קודם כל את המפרט שלי יש לכם <--- אני אשתף אותכם בנסיון כושל לבצע OC ואשמח לעצות. אז ככה בתחילת השבוע שעבר החלפתי קירור למעבד ולצ'יפסט שלי. הצ'יפסט קיבל משהו בשם VC-RE של Evercool שזה קירור שהוא במקור לכרטיס גרפי אבל בפורומים הרשמיים של DFI ממש ממליצים עליו (לאחראים של הפורום שהם אנשי תמיכה טכנית של DFI יש אותו, הם מפיצים סרטון הדגמה איך להרכיב את זה וכו') המעבד קיבל Tuniq Tower 120 ואותו אין לי צורך להציג לכם : אז ככה חיכיתי לסופ"ש על מנת לנסות את מזלי בOC כי במשך השבוע ממש אין לי זמן. אני יודע שבעקרון השיטה היא להעלות טיפה את הבאס ואז לבדוק יציבות ולחזור על התהליך. אבל מה, קראתי ברשת שהמעבד שלי אמור לעשות 2600 בקלות (תדר סטוק שלו זה 1800) אז…
-
- 6 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום רב, לא מזמן רכשתי את המעבד שבכותרת(4200+ X2 DC) יחד עם לוח של GIGABYTE ga-k8nf-9 והחלטתי לנסות להמהיר אותו... חיפשתי ברשת ומצאתי כמה אתרים כגון http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2452&p=3 שהצליח להמהיר אותו עם האמצעי קירור ה- STOCK ללא שום תוספות ל2.64 ככה שזה 11X240 והם טוענים ללא שום בעיה אני לא מצליח להעלות את זה מעבר ל 214X11=2356. אם אני מנסה 215X11 הוא פשוט לא עולה. למה????? דרך אגב עדכנתי את ה BIOS ככה שזו לא הבעיה. למישהו יש מושג? תודה
-
- 7 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אוקיי, אז ככה, לאחר 8 שנים שאני קורא בתחום, ועוד לא יצא לי לעשות אוברקלוק למעבד בעצמי, החלטתי שזה הזמן, שכן מכונת המשחקים שבניתי לפני שנה וחצי (ראה מפרט) הפכה לעגלה ממצועת. מעבד: AMD ATHLON 64 3200+ VENICE CORE BW-E6 ABIT KN8 ULTRA TWINMOS 512MB DDR400 CL2.5 פעמיים ביוס: AWARD PHOENIX מה שעשיתי זה: ביטלתי את הCOOL N QUIET SPREAD SPECTRUM ו CPU THERMAL TROTTLING לא היה לי בBIOS. שמתי SHOTDOWN TEMPERATURE על 58 MEM DIVIDER לא היה לי בBIOS (וואט דה פאק?) CPC שמתי על 1 ENABLE DRAM BANK INTERLEAE עשיתי ENABLE PCI-E פשוט השארתי על 100MHZ, אין לי שום אפשרות LOCK שם... עכשיו, אפילו אם אני מעלה את ערך הFSB בMHZ בודד, המחשב לא מגיע לשלב הPOST ואני צריך לאפס את הCMOS…
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב. אני אתחיל עם סיפור רקע ארוך ובסוף אגיע לפואנטה. יש לפי פנטיום 4 2GHZ, לוח אם GIGABYTE 8IEX (מהתומכים לא רשמית ב333) וזכרון ג'נרי של 333 אשר עובדד בברירת מחדל כ266. היום כשהשתעממתי החלטתי שאני אתחיל בנסיון אוברקלוקינג כדי לראות עד כמה אני יכול במצב בסיסי ללא קירור נוסף. בעבר כבר עשיתי נסיונות של להעלות ל2.2 שהצליחו סתם כדי לעבור את ה10,000 ב3DMARK. קודם כל כיביתי את המחשב אחרי חודשיים רצופים של פעילות ( פחות איזה 3 ימים של מנוחה) והחלטתי לעשות נקיון אבק. המאוורר בדלת היה לבן מרוב האבק בתוכו, תחתית המארז נראה כמו טירת רפאים עם אבק בצורות קורי עכביש. בקיצור הוצאתי את כל הכרטיסים, ניקיתי אותם קצת, הוצאתי גם את ההיטסינק כדי לנקות גם אותו וראיתי שיש מין משהו מרוח בינו …
-
- 6 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב חדש יחסית, מפרט: [h=1]SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem)[/h]i5 4670k gigabyte ga-h87m-hd3 corsair cm16Gx3M2A1600c10 (2x8GB) nvidia gtx 660 קירור מים של CORSAIR h60 עם 2 מאוורים חזקים ב push pull במצב רגיל אני על 27 מעלות,אם אני מפעיל STRESS TEST אני מגיע לאזור ה 50 מעלות. כרגע אני רץ על OC מינימלי שמאפשר לכל ליבה להגיע ל 3.8 במקום 3.6 כל שינוי הכי קטן שאני מנסה לעשות ב OC גורם לזה שהמחשב קופא בבדיקת מאמץ. גם אם אני מנסה למשוך כל ליבה ל 4 זה קורס בבדיקות.המחשב פשוט קופא בבדיקה. ניסיתי גם ידנית וגם דרך התוכנה שמגיע עם הלוח אם, אני לא מדבר על OC רציני אלה מינימלי ל 4 נניח. ניסיתי לשחק עם כל הגדרה אפשרית ב BIOS אבל חשוב לציין שאין…
-
- 4 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
יש לי לוח אמ P35-DS3L, מעבד Q6600 קירור ARCTIC COOLONG FREEZER 7 PRO עכשיו הבנתי שאפשר לעשות הקירור של המעבד יעבוד יותר שקט שינתי בביוס ב-SMART FAN מAUTO ל PWM ואז לא משנה את כמות הרעש וגם ניסיתי דרך EasyTune5 Pro אולי צריך לעשות עוד משהו/לא עשיתי משהו טוב תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שאלה פשוטה האם tr 120 x יכנס בלוח שלי intel dq35jo מארז מחשב XaserV WinGO V7000C Thermaltake ואם כן האם אצליך לדחוף שם גם קירור לצ'יפסט ואם כן איזה? פשוט כבר נימאס לי שהמחשב רותך למרות שיש 7 מאווררים במארז!!!!!
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לכרטיס מסך 8800GTS http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1502831
-
- 9 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום חברים, אם יש משהו במחשבים שאני אוהב כמו את הבטלפליד זה אוברקלוקינג, זה צורך בלתי נשלט להכנס לביוס ולהוסיף לפחות 500 מגה אם לא 1GB ומעלה אפילו אם אני בתקופות שאין לי שימוש במחשב חוץ מאירנטרנט ומוסיקה. אז השבוע התחדשתי בamd fx8350 ובלוח Asus SABERTOOTH 990FX R2 זיכרונות GSKIL 8G 1600 סטיק 1 ומשום מה אני לא מצליח לעשות אוברקלוקינג מעל 200 מגה, יציב היו מצבים שהצלחתי לחשמל את המעבד ל1.42000 והורדתי את הזזיכרונות ל1333 למרות שהם gskil 1600 השארתי את fsb על דיפולט של 2200 וגם בתיזממונים לא נגעתי. הלוח מתחיל דיפולט T1 .28 11.11.11. שבפועל הם 9.9.9.28 . בכל אופן אני תקוע. לא מצליח לטפס למעלה בשום צורה. ניכנסתי לכמה סירטונים ביוטיוב ופעלתי בדיוק לפי המדריך ועדין אין פוסט או …
-
- 1 תגובה
- 6.1k צפיות
-