עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Real_Me,

יש לי מארז VIRGO עם מאוורר יחיד בגב המארז והתברר לי שעם מארז פתוח ומאוורר חיצוני אני מצליח לשמור על טמפרטורה סבירה של מעבד ב-FULL LOAD, כ-49 מעלות במחשב AMD. במחשבה שאצליח להמהיר עוד מה שיחמם את העסק הרבה יותר חשבתי שאוכל אולי לקבל מאוורר נוסף ממישהו שמגיע מארה"ב, אחד מהמוזכרים כאן מדי פעם, אבל תהיתי אם זה נחוץ. הרי אם אסגור את המארז הטמפרטורות יקפצו ב-5 עד 6 מעלות והמאוורר החדש יתחיל מהנקודה הזו. מצד שני אם אשאיר את המארז פתוח איזו תועלת יוכל להביא המאוורר הנ"ל?

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  2. אז ככה יש לי ווינבונד 512 מגה 3200 ועד היום לא הצלחתי לשים 200*11.5 יציב והאשמתי את המעבד כל הזמן. היום נמאס לי לקחתי קינגסטון 2700 ( לנסיון) חיברתי אותו במקום ה-ווינבונד והכל עובד יציב על 200*11.5 מפה דיי ברור שאני מחליף את הזיכרון אבל השאלה היא ככה: האם המקרה נפלתי על סטיק לא טוב ל- OC כי שמעתי דברים טובים על ווינבונד? במידה וכן לקת משהו אחר, אז מה ממולץ יותר מושקין 3500 מהסדרה השחורה? או שיש משהוא מהליין של גייל שהוא מומלץ בתודה מראש לכל העוזרים

• 43 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. תראו אני זקוק לקרור חדש למעבד ואני מחפש קירור שלא דורש פירוק של לוח מהמקום. ותגידו אם צריך להחליף משחה תרימת אם זה מגיע עם משחה תרמית ואם צריך לקנות משחה תרמית איזה כדאי לקנות. ואם צריך לקנות חומר להורדת המשחה ומאיפה. אה ותגידו אם אני משאיר את המדבקה של אסטרוניקס על המעבד וש עלייה משחה תרמית כמה מעלות זה בערך מעלה?

• 9 תגובות
    • 734 צפיות
  4. שלום לכולם פעם ראשונה שאני שומע על נושא הקירור של המעבדים והמארז השאלות שלי הם: 1.למה אני צריך תוספת קירור למעבד ולמארז? 2.האם לא מספיק אמצעי הקירור שהתקינו לי בקניית המחשב? 3.האם ביצועיי המעבד מושפעים מעליית חום ובאיזה צורה? 4.כיצד נוצרת עליית חום במעבד? 5.איך אני בודק טמפרטורה במעבד?מהי הטמפרטורה האידיאלית למעבד? *** יש לי מעבד פנטיום 4 במהירות 1.6 מגה הרץ עם זכרון פנימי של 512K ,יש לי לוח אם של ASUS עם CHIPSET 850 שלINTEL כמו כן זיכרון 128RDRAM. איך אני יכול לשפר את ביצועיו מלבד הוספת זכרון? אם אני יעשה אובר קלוקינג איך אני יכול לדעת מה הגבול שלו לעבודה בטוחה ויציבה בלי לשרוף את המעבד? תודה על הקדשת הזמן לכל מי שיענה לי!

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  5. אני קראתי מדריכים באתרי מודינג באנגלית, קראתי מדריכים של אתרים ישראליים (גם של האתר הזה) ועדיין לא הבנתי איך בדיוק עושים OC. המפרט שלי: AMD ATHALON XP 2500+ NF7 KINGSTONE 256MB 400DDR TL SLK-700 (אני עומד לקנות אותו בעוד שבוע). אני בעיקרון מעוניין לעשות OC קל ביותר למעבד, שיהיה במהירות של 1950MHZ במקום 1830MHZ שבה הוא נמצא כרגע. רציתי לדעת אם אני גם חייב לעשות OC לזיכרון? אני לא מעוניין לעשות לזיכרון OC אבל שמעתי שאם עושים למעבד OC אז חייבים לעשות גם לזיכרון, זה נכון? ודבר שני: מה בדיוק לשנות בביוס? כמה דברים אני אמור לשנות בביוס? דבר שלישי: בו נגיד שאני עושה OC למעבד, אבל אז אני מחזיר אותו למצב הרגיל שלו (כפי שהוא היה בהתחלה). אבל אחרי 3 חודשים הוא מתקלקל ואני מ…

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  6. אני הולך לקנות את המארז הזה: ?ATX MIDI 400W usb,p.stab.? 6042L http://www.ksp.co.il/allimg/sm333.jpg אני הולך לקנות אותו מהחנות KSP. התקשרתי לחנות והם אמרו לי שיש בו מקום רק למאוורר אחד: 80 MM מאחורה. אז אני אצטרך לעשות חורים כמובן במארז למאווררים נוסיפ אבל זה לא בעיה. הבעיה היא שאני לא יודע איפה הכי טוב לעשות את החורים למאווררים? אחד על הגג בטוח, איפה עוד? ועוד משהו: אני בשום פנים ואופן לא מתכוון לעשות חור למאוורר מקדימה, כי אז אני אצטרך להוציא את הכפתורים של הפעלת המחשב (שנמצאים בדיוק איפה שהמאוורר מקדימה אמור להיות) ואז למקם אותם במקום אחר במארז ולא רוצה לעשות את זה כי זה קשה מדי בשבילי. אני מוכן בכל מקום אחר לעשות חורים, חוץ מקדימה. אם זה קשור אז הנה המפרט שלי: ?Athlo…

• 12 תגובות
    • 926 צפיות
  7. Started by danieln9,

שלום רציתי לדעת אם האם הערך של הנגד המישתנה(הפוטנציומטר) זה הניגודיות הכי גבוהה שהוא מגיע או הכי נמוכה. אם לא הבנתם את שאלתי אז השאלה היא אין אני יודע מה אומר נגד מישתנה של 100 אום(אני יודע לימדוד ניגודיות וכל זה רק רוצה לדעת את שיטת המדידה) שאלה זה קשורה בקשר לבנית הLCD למחשב בתודה דניאל נורמן

• 1 תגובה
    • 551 צפיות
  8. השגתי לי 3 מאוורים 120mm 1. חלש לא משהו 2. חזק משרת כלשהו 3. סתם מעפן נורמלי יש לי שני חיברים בלוח למאוורים אחד תפוס למעבד ו שני הוא מאוור של שרת מה אני יכול לעשות כדי לחבר את כולם אין בעיה של ספק יש לספק כוח חיצוני של 300wats

• 9 תגובות
    • 783 צפיות
  9. כמה פינים התקעמו... איך מיישירים אותם? - תוקן הבעיה החדשה היא שהגוף קיררור נעלם... איפה אפשר לקנות גוף קירור נחמד לפנטיום אחד? יש לי מאורר 120 מ"מ

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Ido.G,

שלום, ברשותי ה ASUS 8800GS TOP. התקנתי את תוכנת ה Smart Doctor של ASUS- תוכנת הניטור שלהם. התוכנה מראה תמיד שהטמפ' של הכרטיס היא 54 מעלות- מה שכמובן לא יתכן (גם אחרי משחקים וכו'). גם תוכנות אחרות אינן מנטרות את הטמפ'. האם יכול להיות שלכרטיס הזה אין חיישן?!

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  11. Started by aderet,

שלום חברים!! איך אני מבצע ניטור טמפרטורה לכרטיס המסך שלי? אני מעוניין בתוכנה שתיתן לי גרף מסודר כולל שעות וכיו"ב. . תודה!!

• 13 תגובות
    • 991 צפיות
  12. Started by itaysk,

בקשר למאווררים... מה זה?

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  13. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח, הרכיבו לי מפרט ומשהו שם לא הסתדר לי (ראם היה קצת נמוך, לא כללו ספק כוח, SSD גדול יותר ויקר יותר...) שיניתי קצת את המפרט ואשמח אם מישהו יוכל לראות האם המפרט מתאים. המחשב מיועד לעריכת וידאו וסטילס בתוכנות של ADOBE ו DAVINCI, בנוסף תוכנות מוזיקה כמו אבלטון וקיובייס התקציב היה 8000 אבל זה קצת חרג מהתקציב אני די מתחילה ומתכננת ללמוד עריכת וידאו. אשמח לדעת אם המפרט טוב והאם אפשר לשפר באותו הסכום שכבר שם. תודה מראש לעוזרים : ) זה הקישור למפרט אך אם לא ניתן לפתוח אז למטה מצוין המפרט (הסכום יצא בסוף 9600) https://www.yahavpc.co.il/build?id=RQDRY5Z5RKLZJ4 מעבד Alder Lake 12th Gen LGA1700 Core i7 12700K Turbo 5.0Ghz 25MB דגם Intel חב…

14. Started by ASHER 6800,

לילה טוב אני מחפש נייר מיים בכדי לעשות LAPPING לגוף הקירור שלי שהוא ZALMAN 7700ALCU שיושב על מעבד פנטיום 4 3.2 GHZ 478 פין אני מחפש נייר מים 1500 ו1800 וגם 2000 אם מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הניירות הללו בוודאות נא לעדכן תודה מראש אשר נ.ב. שאלה נוספת האם הזלמן 9500 עדיף על קירור מים ?

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  15. יש לי מעבד amd64 3000 הוא נורא רועש מהתחלה אמרו לי שזה בגלל שככה זה המאוורים למעבדים של 64 (המאוור מקורי של AMD) הציאו לי קירור פאסיבי אמרו לי שזה לא עושה רעש אבל לא הסבירו לי בידוק מה זה ומה זה עושה ועם זה טוב וכל זה....מישהו יכול בבקשה להסביר לי על העניין הזה של הקירור פאסיבי והעם זה דבר טוב.........וגם לתת לי הצעות לקירור פאסיבי טוב.....תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני כמעט כבר קניתי את הנינג'ה ונרתעתי פתאום. יש לי לוח של אביט IC7-Max3 עם מעבד 2.6C HT. כרגע אני עם הקירור המקורי ללא משחה טרמית וללא OC. הטמפ' נעות בין 45 ל- 65 (מאמץ בקיץ). נראה לי שמשחה טרמית טובה תפטור לי את הבעיה של ההתחממות כך שאני לא בטוח אם כדאי להוציא 280 שקל על ה-HSF הזה. האם OC, על המפרט שלי עם נינג'ה, מצדיק לדעתכם 300 שקל (כלומר האם השיפור בביצועים מצדיק את ההוצאה)? ...המרטש

• 13 תגובות
    • 771 צפיות
  17. Started by udicol,

במסגרת רכישה גדולה שמבצעים בעבודתי , מתכוונים להתקין מס' לא קטן של מחשבי Dual AMD על לוח של Gigabyte הגירסא שמתאימה כמובן ל- DualAMD .והמפרט הסופי: Dual AMD - AMD MP 1900+ (אם אני זוכר נכון) . 512Mbyte ddr 2700 Register 40Gbyte דיסק קשיח של Maxtor . במסגרת הניסוי תחב אותו אחד מהעובדים בתוך ארונית קטנה , והדליק אותו למשך מספר שעות (הוא מתכוון להתעלל בו כמה ימים). בעודי יושב ליד הארונית, אני נוגע באחת הדלתות, ושטף חום מגיע לכיוון הידיים שלי. בעודי פותח את הדלתות, חשבתי שאני פותח תנור פיצה ! המחשב מתחמם בצורה פראית ! במיוחד הספק שאמור לספק את כל הזרם וההספק ללוח האם ! המחשב כל כך חם עד שדרשתי כי יציבו לידו מטפי כיבוי אש. תשאלו, מדוע לא מדדת טנפרטורה? ובכן המחשב מריץ Linux ול…

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  18. שלום כולם !!! בעודי ממהיר ת'מחשב ורואה בצער רב כיצד עולה מעלה ועוד מעלה... החלטתי לא עוד!!! ישבתי וחשבתי מה עוד אני אוכל לעשות כדי להוריד את הטמפ' ואז חשבתי לי למה המאוורר של הסינק נותן אוויר לסינק בשעה שהוא אמור לסלק? בכל אופן מפה לשם החלטתי להפוך ת'מאוורר... התוצאה הייתה ירידה של מעלה אחת... אבל ההבדל המשמועתי באמת קרה כאשר הורדתי את מהירות ה SF2 שידו שהוא לא בדיוק 'חמקן' (ברוח התקופה) ואז במנוחה קרה דבר מדהים קודם לכן הטמפ' הייתה 41-40 שהמאוורר חלש... עכשיו היא 38 ! שהמאוורר במלוא עוצמתו הטמפ' היא31 -32 שקודם לכן היא הייתה 32-33... בשבילי זה הבדל... וחשבתי לחלוק עימכם !!! השתמשו במידע זה בחוכמה... להית' עד הניסוי הבא(סיימתי בחרוז)

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  19. בונה מערכת שבצידה האחד 200 מעלות ובצד השני שלה (לאחר הקירור) נגיע לפחות מ50 מעלות. תקציב לא מוגבל בשלב הזה. מגבלות: 1) ללא שימוש בחנקן\מים\כל מערכת קירור שדורשת תחזוקה כל שהיא. 2)הגודל הפיזי הוא 6X6 ומעלה. שאלות: 1)איזה גוף או סוג גוף הקירור יכול להתמודד עם העומס (מאוורר בא בחשבון)? 2)איזו משחה טרמית הכי תועיל בטווח הטמפ' הנ"ל? מאוד תעזור לי דעתכם בנושא! תודה!

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. חשבתי על דרך להוריד קצת את הרעש. במקום לחבר בברגים למארז, מה שגורם לרעידות, לחבר עם נייר דבק דו צדדי. הוא יחסית עבה (מילימטר בערך) ועם ספוג. כלומר הרבה פחות רעידות אם בכלל. 4 חתיחות בכל פינה של הברגים אמורות להדביק את זה מספ]יק חזק. החיסרון היחיד שאני רואה זה שאחר כל יש סימנים אם מורידים, אבל גם ככה כבר יש חור במארז...

• 6 תגובות
    • 634 צפיות
  21. מה שעשיתי לקחתי צלע קירור ישנה . הקפאתי במקפי וזה הוריד לי את הכרטיס מסך לה טמ 40 30 לפני כל זה הצלחתי להגיע לאוברקלוק מה 324 מהירות ליבה לה 350 אחרי הקירור הצלחתי לה 375 370 הבעיה זה מופשר... מהר אמן והיה דרך לשמור על זה : : הניסוי עבד בצלחה אחרי 20 דקות התחיל להתחמם שוב באסה . של דבר . אמן והייתי יכל לשים את המחשב במקפיא

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  22. צהריים טובים (וחמים מידי) לכולם. סוף סוף התפנה לי זמן לעשות OC, אז החלטתי למרות החום המעיק לנסות. המפרט בצד ימין כיביתי את הEIST בביוס. השתמשתי בEasytunes5 כדי להעלות את הבאס, יציבות בדקתי 10 דקות עם TAT ואז עוד 10 דקות עם ORTHOS. אחרי זה בדקתי עם Super Pi ב1M העלתי את הבאס אט אט עד ל322, במכפלה X9 (תדר 2900), עד כאן לא היה שום בעיה. החלטתי להעלות עוד עד לתדר 3.0 GHZ, ואחרי כמה דקות של בדיקה עם הTAT קיבלתי מסך כחול עם הודעת שגיאה באיזה DLL. אני לא חושב שיש קשר בין שגיאה בקובץ לOC, אבל זאת פעם ראשונה שאני מקבל מסך כחול :-\ ריסתתי את המחשב והכול חזר לסטוק. הטמפ' של המעבד היה בסביבות ה52 ושל המארז בסביבות ה50. ועכשיו לשאלות: 1. קראתי את המדריך אבל לא הבנתי את הקטע עם היחס\מח…

• 2 תגובות
    • 692 צפיות
  23. Started by RayZ,

ניסיתי לעשות אוברקלוק ל8800GTS, אבל לא הצלחתי למקם אותו בצורה יציבה על שום דבר מעל ה 600\930 משום מה, שזה די קצת יחסית למה שאני רואה שהאחרים הצליחו להגיע עם הכרטיס. בדקתי טמפרטורות, זה לא העניין. אני מניח שמדובר במתח או בכרטיס- העניין הוא ששוב, אנשים אחרים הצליחו להגיע עם הכרטיס הנ"ל ליותר מזה. בכל פעם שאני משחק משחקים במעל לזה, כל הזמן הדרייבר קורס ומציג הודעה "מנהל התצוגה קרס ושוחזר מחדש" או משהו בסגנון של זה. אשמח לניסיון לעזרה, תודה.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. נראה די סבבה עוד לא ניסיתי משחקים כרגע אני מריץ פריים 95 העניין שיש משהו מוזר ....... הורדתי את המכפלה ל9 העלתי את הFSB ל333 אז המעבד אמור לרוץ על 3GHZ העניין שבווינדוס ובפריים הוא מופיע כרץ על 3660 MHZ שזה קצת מוזר לי ..... כמו כן נעלתי את התזמונים של הזיכרון ואפיק הפסיאי אקספרס ל100MHZ, אבל נתקלתי בעוד בעיה המכפלה יורדת כאשר המחשב במנוחה למרות שביטלתי את האופציה הזאת יש משהו שפיספסתי בהגדרות ? (תמונות מביוס בהמשך..) הנה המפרט : E4500 + ארטיק קולינג פרייזר פרו 7 P35-DS3L Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 BFG GEFORE 8800GT OC [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  25. Started by Pure-Gold,

שלום. רציתי לדעת מאנשים שקנו ב ExaByteSystems האם הם אמינים ? איך שילמתם ? ותוך כמה זמן הגיע המשלוח ? ובכלל, אם אתם מרוצים. תודה.

• 5 תגובות
    • 787 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.