אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש המלצה למשטח קירור זול ללא שיפוע ורעש שיוריד לי את הטמפרטורה של הלפטופ תודה לעוזרים!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, המעבד שלי AMD 64 X2 4800 AM2 מגיע לטמפרטורה של 65-70 מעלות בקלות. מספיק שאני פותח כמה טאבים בפיירפוקס/צופה בסרט והוא כבר מגיע לתחום הזה. חוץ מזה המעבד כל הזמן על 60 מעלות+. זה כבר לא הנושא הראשון שאני פותח. כבר החלפתי משחה טרמית לפני כמה חודשים, יש מאוורר 120mm מקדימה מכניס אוויר ואחד 80mm מאחורה שמוציא אוויר (בני כמה חודשים, מחברות מוכרות). המעבד עם קירור סטוק. האם המעבד בנוי לעבוד בטמפרטורות האלה (65-70) או שזה מזיק? הלוח אם מצפצץ בטמפ' האלה (למרות שאפשר לבטל בביוס)
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC למעבד שלי. המפרט של המחשב בצד. יש לי קירור למעבד של חברת Thermaltake מדגם Golden ORB 2. זה קירור טוב? עכשיו לגבי הOC: יש לי את התוכנה OCCT לבדיקת מאמץ ויש לי את התוכנה Core temp לבדיקת טמפרטורה. נכנסתי לביוס של לוח האם וראיתי שם תפריט שנקרא MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) שם יש את כל הנושא של המכפלה והמתח. מה אני צריך לעשות כדי להתחיל את הOC? במכפלה שם רשום לי X8 ובמתח רשום לי noramal ואני לא יכול לשלוט עליו. איך כדאי להמשיך?
-
- 5 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום לכולם . אני משתמש במדרך הנ''ל לאוברקלוק למעבד , וצצות לי כמה שאלות ובעיות : המדריך - http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=2070766 המערכת - Q6600 GIGABYTE GM41-ES2L 2GB G.SKILL - 800 עכשיו , כפי שמוסבר במדריך , ביטלתי את כל האפשרויות בביוס שמונעות/מפריעות ל-OC , ועד אז הכל היה תקין . הגעתי לשלב שבו מעלים MHZ ל FSB , העלתי ב 10MHZ כפי שהוסבר( מ 266 ל 276 ) , שמרתי ויצאתי מהביוס, וכבר אז צצה בעיה והמחשב לא עלה בריסטרט הראשון וישר נכבה ונדלק מחדש. בריסטרט השני הוא עלה , אך ללא ה OC . ומשם הבנתי מהמדריך שצריך לעלות מתחים . אצלי בביוס ההגדרות מתחים נראות ככה : CPU Vcore - 1.28750v CPU Termination - 1.200v CPU Reference - 0.805v DRAM Voltage - 1.800v במדריך…
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום גמרתי כבר לעשות את ה OC לכרטיס מסך של הלפטופ שלי אך הייתי רוצה שה OC הזה יפעל באופן אוטומטי במצבים הבאים: 1) אך ורק כשמפעילים משחק או יישום שמציג גרפיקה 2) מתי שהטמפרטורה לא עוברת את ה 80 מעלות ושיתבטל במצבים הבאים: 1) כשיוצאים מהמשחק או המיישום שמציג גרפיקה 2) כשהטמפרטורה עוברת את ה 80 מעלות האם זה אפשרי? אם כן אז אשמח אם תגידו לי איך לעשות את זה! תודה לעוזרים! עריכה: לא משנה הבנתי איך עושים את זה!
-
- 1 תגובה
- 796 צפיות
-
-
אני מחפש קירור למעבד שלי: phenom 2 x4 965 של AMD כמובן. סוקט AM3. כרגע אני עובד עם זה של הבוקס המעפן שהחריש אותי. אני מתכנן OC למעבד (שנועד לכך) אבל לא לחוץ על זה כרגע כי לא צריך. נתקלתי באלו במדור יד שנייה: http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/19892/cat/50 http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/19962/cat/50 מה יותר טוב מבין שניהם? או ששניהם זבל ביחס לשניים הנפוצים פה בפורום (אם אני לא טועה נקראים נינג'ה וק'טנה נראה לי). התקציב שלי נמוך ואני סתם מתעניין עם זה מציאה אז אולי שווה לקנות כבר עכשיו יד-2?
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מדובר בעבד I5 2500 [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום. ביצעתי OC למעבד מסוג Phenom II X4 840 התמונה הבאה לקוחה מ AIDA64. צריכה להדאיג? תודה
-
- 1 תגובה
- 748 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי את המעבד I7 2600 , לא הגרסה עם ה K , האם ניתן לבצע לו OC , ומה זאת אומרת טורבו בוסט 3.8GHZ , עכשיו אני רואה רק 3.4 ? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרטיס מסך של radeon 6870 oc של גיג'ה ביט עם 3 מאוררים , עשיתי לו בדיקת מאמץ באמצעות התוכנה OCCT של חצי שעה, הכ. מסך היה ב99 אחוז מאמץ (בדקתי באמצעות תוכנה של הכרטיס מסך קטאליסט), בכל אופן הוא הגיע לטמפ' 78 כתוב באתר שלהם שצריך להזהר כשהכרטיס המסך מגיע ל110 מעלות שזה קרוב מאוד למקסימום יכולת שלו . אז אני מניח שהמצב תקין אבל בכל זאת חשוב לי לוודא! האם הטמפ' תקינה?
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אם ידוע אנא כתבו לכמה ג'יגה הרץ הוא יגיע בערך ובכמה מעלות.תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי הסט הבא I5 2500K + scythe mugen 2 rev 2 הטמפרטורה ב IDLE עומדת על 40-42 מעלות ובמאמץ 62~ לפי מה שראיתי באינטרנט הטמפרטורות גבוהות לקירור הנ"ל. אני אציין שמרחתי משחה טרמית מסוג MX-3. אני לא בטוח שהברגתי את הברגים עד הסוף אבל פשוט לא הצלחתי יותר, צירפתי תמונות להמחשה. תודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ניסיתי את F9 של Arctic ואת ZM-F2 של Zalman והם מרעישים כמו אוהדי בית"ר ירושלים. איזה אלטרנטיבות יש?
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
ברשותי מחשב HP DM4-1060us קניתי אותו לפני פחות משנה ועדיין יש לי עליו אחריות. מזה כמה חודשים אני מריץ עליו את המשחק Starcraft 2 ושמתי לב שהמחשב מתחמם מאוד במהלך המשחק. כבר בהתחלה קניתי מאוורר פשוט ב 30 ש"ח.. וזה לא עזר. לא מזמן קניתי את ה coolermaster X2.. וגם הוא לא ממש עוזר- המחשב מתחמם מאוד במיוחד בצד השמאלי-רחוק (היכן שפתחי האיורור נמצאים. הרצתי עליו 2 בדיקות עם HWMONITOR ו SPEEDFAN החלק העליון- בדיקה לאחר שהדלקתי את המחשב- בלי שום דבר שרץ עליו. החלק התחתון- לאחר ששיחקתי שעה ב Starcraft 2 http://imageshack.us/f/855/79291622.jpg/ האם יש בעיה? (שמתי לב שבאחד מהנתונים כתוב 80 מעלות גם כאשר אני מדליק את המחשב.. אבל הנתון הזה נשאר קבוע- 80 מעלות- לא משנה מה אני עושה). מה ל…
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום. התנהגות מוזרה מתרחשת אצלי. אני מבצע OC בביוס. לאחר מכן, F10, ומאשר. בשלב זה - המחשב ממשיך לעבוד [מאווררים, וכן הלאה], אבל לא קורה שום דבר. אני לכן לוחץ RESET בשלב הזה - המחשב יעלה, ובד"כ יתן הודעת שגיאה - שה OC Failed, ויש ללחוץ F1 [לוח אם של ASUS]. א-ב-ל, לפעמים ההתנהגות הזאת לא תתרחש, ווינדוס כן יעלה, ואפילו (!) מבחני Prime95 יאשרו את היציבות. אז מה קורה כאן? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 649 צפיות
-
-
מה פשר ההבדל בין הטמפרטורות של הליבות לבין טמפרטורת המעבד? תודה
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מאורר למעבד katana 3 וברצוני להתקין אותו על המעבד i7 2600, יש לי לוח אם dh67blb3 של אינטל. פתחתי את המארז והוצאתי את המאורר סטוק שהיה על המעבד עכשיו השאלה שלי האם להתקין שמה את הkatana 3 ? ולאיזה כיוון ? זה דיי דחוף תודה לעוזרים (:
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, קודם כל,תודה לכל העוזרים מראש. נתקלתי בבעיה,אני מעוניין לעשות אוברקלוק,קטן,ל3.0GHz ואולי אולי במקרה הטוב ל3.2 אם זה יראה יציבות. יש לי קירור Arctic cooling freezer 13 ומעבד q9400. עם מזגן על 22~23 מעלות הוא שומר על המעבד במעלות ממש יפות,כ-35~38 מעלות. עכשיו,לחלק האמיתי: VCORE אני משנה,DRAM וGMCH כמובן. (כמו שהבנתי משנה למה שיש משמאלו,נגיד המעבד במתחים רץ על AUTO ומשמאלו [סתם אומר] 5.2121254 אז אני משנה לזה.[אני יודע שזה לא הגיוני חחחח]) אבל,יש עוד משהו, cpu termintion cpu reference מה אני צריך לעשות איתם? (תמונה מהביוס,אשמח אם תסבירו לי למה לשנות) http://imageshack.us/photo/my-images/580/img0065wh.jpg/ תודה לכל העוזרים! (אם זה לא קשור לפורום הזה,אז…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של HP בין שנתיים שמצבו רע הוא מתחמם בטירוף בזמן שיש לו פלטת קירור מתחתיו ומאוור מכוון עליו אני מבין שזה אומר שנגמר הבית זונות ואני חייב לנקות אותו אבל אם אין לי מושג איך עושים את זה ואני מפחד קצת לפגוע בו האם כדי להביא ואתו למעבדת מחשבים? או שהתהליך יחסית פשוט ושמה סתם ישחטו אותי במחיר? האם יש עוד אמצעי קירור שאני יכול לשקול?
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
קודם אני רוצה להגיד שאין לי ניסיון זה אוברקלוק ראשון שלי, אז ככה נעלתי את הPCI על 100 העלתי את הבאס ל 400 כרגע אני על 3.2 ללא עליה של המתחים למעבד נעלתי את הזיכרון, התדר המקורי של המעבד 2.66 המחשב כבר עובד יומיים כולל משחקים, אין בעיה של אי יציבות האים יש עוד משהו שאני צריך לדעת? תודה.
-
- 6 תגובות
- 810 צפיות
-
-
נגיד יש לי מארז ואין בו מאווררים ואני יכול לשים שלושה מאווררים,איפה עדיף למקם אותם? אני מתלבט בין שניים מקדימה של12ס"מ שמכניסים אוויר ועוד אחד מאחורה של 12ס"מ שמוציא אוויר לבין- מאוורר אחד של 12ס"מ מקדימה שמכניס אוויר,מאוורר אחד של 12ס"מ מאחורה שמוציא אוויר ועוד אחד של 18ס"מ למעלה שאין לי מושג מה עדיף להכניס או להוציא. איזה מהם ייתן את הקירור הטוב ביותר? ואתם מוזמנים להצעות עוד הצעות.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב , המאוורר של ה TT 120 שהיה לו נפטר (ליתר הדיוק נשבר מסיבה שלא ברורה לי) , צריך המלצה למאוורר חלופי , המעבד כרגע ללא OC השאלה אם הוא יכול לעבוד בלעדיו ולהריץ משחקים ותוכנות או שעדיף להימנע. המארז הוא ANTEC900 שהוא מאוד מאווררר אבל לא יודע כמה זה יהווה תחליף זמני לבלי מאוורר על הגוף קירור. עצתכם אודה.
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
מה משמעות הדוח? האם אפשר לדעת אם מדובר בנפילה בעקבות המעבד או הזכרון?
-
- 1 תגובה
- 623 צפיות
-
-
-
עשיתי לא מזמן OC לכרטיס 5850אקסטרים OC ל1GHZ , הOC יציב והכל בסדר , רק עכשיו באחד המשחקים היה לי תקיעה של התצוגה (המשחק המשיך לפעול כי שמעו את הקול של היריות והמקלדת המשיכה להגיב) אז עשיתי ריסט הפעלתי את הOCCT לשעה והוא לא מראה שום בעיה , אז חשבתי להפעיל את התוכנה הכי כבדה ללילה שלם כי לבדוק אם בכל זאת יש סוג של בעיה קטנה , אז בעקרון קראתי שהיו כרטיסים שנשרפו בשימוש בתוכנה, עשיתי בה בדיקה של 15דקות והטמפרטורה הגיעה ל: GPU Diode (DispIO) 76 °C GPU Diode (MemIO) 84°C GPU Diode (Shader) 80°C אני לא יודע מה מה כל אחד מהם אומר . אז אם אני יפעיל FURMARK ל8שעות יכול לקרות נזק לכרטיס שלי ? בכל זאת ללילה שלם על 80 מעלות עם 90% מאוור...
-
- 6 תגובות
- 817 צפיות
-