עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by t d,

שלום! לפני כ4 חדשים קניתי כרטיס מסך radeon 9800pro , מאז שקניתי אותו הייתה לי בעיית התחממות במחשב, הפתרון שהיה לי הוא פשוט לפתוח את המארז ולהפעיל צמוד אליו מאוורר ביתי, השתמשתי בפתרון זמני זה עד לפני יומיים כשהחלטתי שאני פשוט לא יכול יותר לסבול את הרעש בלילה. אז קדחתי עיגול בדלת המארז בדיוק מול הכרטיס מסך והרכבתי שם מאוור 80 ממ' של emermax, ואכן הטמפ' ירדה פלאים, המאוור מחובר יחד עם עוד מאוור לכבל חשמל שאליו מתחבר גם הכרטיס מסך. בפעם הראשונה שהפעלתי את המחשב, ישר על ההתחלה כשהביוס עולה, הוא כתב משהו כמו overclocking faied. :-\ מה שהיה לי מוזר כי לא עשיתי שום אוברקלוק, המשכתי להתמש במחשב, אך היום כשהפעלתי משחק כשחזרתי מהצבא (need for speed underground 2) הכל היה מרוח ב…

• 12 תגובות
    • 809 צפיות
  2. Started by nim901,

סוף סוף מצאתי חנות שמוכרת את המארז compucase 6920 (לוג'יטק) ועכשיו אני מחפש לו 2 +- מאוררים שקטים אני לא יודע איזה גודל הם צריכים להיות, אני רק יודע שהמארז מגיע עם אחד, זה כל מה שדוע לי. עדיף שמחיר המאוררים לא יעלה על 100 - 130 שקל (אם מצאתם מאוררים שקטים וגם זולים אז אין לי בעיה שזה יהיה יותר מ 2 מאוררים, העיקר שזה לא יעבור תסכום הנ"ל) תודה רבה, נמרוד

• 7 תגובות
    • 541 צפיות
  3. אני מתלבט אם לקנות את ה A64 3500 עם ליבה WINCHESTER או 3200 עם ליבה WINCHESTER אני מתכוון לקנות את הגוף קירור XP-120 עם מאוורר של אנרמקס (רוב הסיכויי) ככה שאני מתכוון לעשות OC. ולוח אם של GIGABYTE 8KNS ULTRA 939. שאלותבבקשה תענו בסדר הנשאל) 1. מבחינת OC איזה מעבד כדי יותר? 2. איזה הבדל בין הליבות חוץ מהעובדה שהWINCHESTER מתחממת פחות? האם הצריכת חשמל הוקטנה? 3. המכפלה במעבדים הנ"ל היא נעולה או לא? בבקשה תענו בהקדם האפשרי אני צריך לתת תשובה לחנות. תודה.

• 2 תגובות
    • 406 צפיות
  4. חוץ מפיסי פריק ו ליאונטאורק??

5. Started by ben007,

היי כולם, 1)מה יותר טוב: Thermaltake 120mm Smart Fan 2 או Enermax 120mm 2 Ball Bearing Fan Kit 2)לטמרלטק יש וסת עוצמה, גם לאנרמקס? 3)יש לי מארז Compucase CI-6A19 ויש בו לכל מאוורר תופסן כזה, האם גם במאווררים האלה אני פשוט "דוחף" את המאוררים לתופסנים? בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 472 צפיות
  6. שלום, חבר שלי רוצה לדעת כמה מעלות יש לו ואני לא דיוע איזה לוכנות בודקות מעלות חוץ מהתוכנות שמקבלים עם הלוח אם והוא לא קיבל אחת כזאת... אני יודע שבביוס אפשר אבל הוא רוצה תוכנה לווינדוס... אז מה להוריד לו?? תודה מראש, ניר.

7. Started by dvs-ii,

לפני שאני מתחיל: אני לא מבין בזה כלום אז אל תשלחו אותי לאתרים שאני לא אבין בהם שום דבר, תביאו לי לינקים לתוכנות שעושות את זה ותסבירו לי שלב-שלב איך עושים את זה. אני רוצה לעשות OC למעבד ולכרטיס המסך, אם אפשר אז גם לזיכרון.חשוב לציין שאין לי קירור מיוחד(יש רק את הצלעות עם המאורר על המעבד ועל כרטיס המסך). נתחיל ממעבד, יש לי INTEL P4 2.4 553 ואני רוצה שיגיע ל2.6 או יותר עם אפשר(שלא ישרף!). כרטיס מסך-לפני הכל שאלה:אם אני עושה לו א.ק אז אני לא אאבד את האחריות?.יש לי כרטיס מסך: RADEON 9600 128BIT,256MB של CLUB-3D עם מהירות זיכרון 200MHZ ומהירות GPU 400MHZ ו400MHZ Ramdacאני רוצה שמהירות הזיכרון לגיע ל240-250 בערך ומהירות ליבה או Ramdac(או שזה אותו דבר)ל440-460 בערך(ושוב שלא יש…

• 2 תגובות
    • 489 צפיות
  8. Started by Snufkin,

כשהמחשב של חבר שלי עלה לחצתי על DELETE. נכנסתי שם לאיזה תפריט נראה לי PNP משהו. שיניתי את השעון ל-149 מ-133.34 MHZ והמהירות של המחשב שלו עלתה מ-1800.06 ל2011.48 MHZ. לפי מה שהבנתי שיניתי את ה SYSTEM CLOCK. יש אפשרות לשנות את ה Multiplier? (רשום לי 13.5) זה יעזור בכלל? זה נחשב OVERCLOCKING??? ואם כן יש עוד דרך להאיץ את המחשב??? השינוי הקטן הזה יחמם את המחשב??

• 8 תגובות
    • 805 צפיות
  9. קיבלתי ציון במחשב הישן של 6681 אחרי אוברקלוק לכרטיס מסך. הוא היה על זיכרונות-200 ליבה-460 אחרי- זיכרונות-240 ליבה 500 מחשב פנטיום 1.8 זיכרון 512 rdram 400hrz לוח asus p4t כרטיס מסך- asus gf3 v8200 delux דבר ראשון איך הציון הסופי? דבר שני איך האוברקלוק הראשון שביצעתי? זה נחשב שיפור גדול בכרטיס מסך? או שאפשר לדחוף אותו עוד... נ.ב שכחתי לציין לפי האוברקלוק היה הציון -6220

10. אני חושב שזה מתאים פה... אם לא אז תקנו אותי. הבנתי שהרבה מארזים טובים שבאים עם ספקים אז הספקים הם דיי ג'נרים... לדוגמה... Raidmax ו Foxconn. איזה עוד חברות מגיעות עם ספקים ג'נרים (חברות בעלות שם... שנחשבים למארזים טובים). והאם כדאי לחסוך את ה 50-80 ש"ח ולקנות מארז ללא ספק?

• 0 תגובות
    • 462 צפיות
  11. מעוניין לקבל המלצה איזה גוף קירור יותר מומלץ למעבד +3200 socket 939 שיעבור OC חשוב לי קירור איכותי אבל גם קירור שלא מרעיש. ה - Termalright יעבוד עם מאוורר vantec thermoflow 92mm תודה

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  12. אוקיי אז אני אתחיל.. יש לי מחשב דיי ישן, אין לי ידע רב ברכיבי מחשב ( גרסאות מה יותר טוב וכאלה אין לי מושג ) ברצוני לעשות OC על מנת לקדם את המחשב שלי למשהו שמתקרב למחשבים של היום, שיוכל להפעיל משחקים חדשים ( לא דום 3 כן, משחקים אם גרפיקה לא מהסרטים ) ושפשוט יהיה יותר חזק אז הנה המפרט: יש לי מעבד אינטל 866MHZ ( כן פנטיום 3 ) לוח אם ASUS CUV4X-C כרטיס מסך GF4 MX440 וזכרון 2X215 133MHZ בקיצר 512 אשמח לקבל הצעות לOC ותודה לעוזרים נ.ב. איזה תוכנות אני צריך על מנת לראות את הטמפ' ואת כל המידע שאני צריך בשביל הOC? ( חוץ מהביוס אם יש )

• 3 תגובות
    • 439 צפיות
  13. שלום לכולם קיבלתי מארה"ב מעבד 3500+ לסוקט 939 בגירסת retail אבל עדיין אין לי לוח אם מתאים (אני ממתין ללוחות nforce4). איך אני יכול לבדוק איזה ליבה יש למעבד (winchester או newcastele) מבלי להתקין אותו? מישהו מכיר אתר שבו ניתן לבדוק זאת על פי המספר הסידורי? תודה

• 7 תגובות
    • 571 צפיות
  14. Started by n00b_OCer,

בהתחלה שאלתי בגיימר... אבל אהאנשים שם לא רציניים.. רציתי לעשות OC למעבד שלי מ-2040Mhz ל-2200Mhz אבל מסתבר שהזכרונות שלי לא מספיק חזקים, ורק קניתי את המחשב אז אני לא מוכן להוציא כ-600 שקל על זכרונות טובים יותר. (אכן כן, עשיתי טעות מרה..) בכל מקרה, ניסיתי לשנות את התזמונים של הזכרונות ולאחר מכן שעשיתי OC המחשב נכבה אחרי כמה שניות. יכול להיות שהסיבה לכך היא המתח ולא התזמונים של הזכרונות או הזכרונות עצמם? (בדקתי את הטמפרטורה והיא הייתה בסדר גמור, דרך אגב..) תודה (רק שתדעו שאני חדש בכל הקטע עם OC... אז אל תצפו ממני ליותר מדיי)

• 22 תגובות
    • 993 צפיות
  15. חברה הרצתי סתם בדיקה למערכת שלי עם פיסימארק 2004 רק שעד שיגיע לי הכרטיס מסך שהזמנתי (6800gt) אז בדקתי עם גיפורס 4 חח הינה הציון מעבד 6480 זיכרון: 5853 כרטסי מסך 1244 הרדיסק: 5135 איך הציון בכללי ולא מדבר על הכרטיס מסך המסריח הזה חח??

• 3 תגובות
    • 447 צפיות
  16. Started by ozwrx,

Thermaltake TR2 M3 איך הוא אנשים? אני קונה אותו ב 80 שקל כדי להרכיב אותו בBARTON 2500 שלי איך הוא? כמה טמפ" הוא יתן לי? הלוח שלי הוא EPOX 8RDA3I

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  17. Started by 1gl,

שלום אני בתהליכי קניית מחשב שמתוכנן לעבור OC. המחשב כולל מעבד AMD Athlon XP 2500 Mobile , לוח אם ABIT NF7-S v2.0 , וזכרון A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 . המארז הוא COMPUCASE 6A19 עם מאוורר 120mm שמכניס אוויר, מאוורר נוסף של 80mm שמוציא אוויר, וספק Thermaltake 410W 120mm Fan PFC . מה שחסר לי כרגע זה רק גוף קרור +מאוורר למעבד שיחזיק OC של 2200-2600 בלי יותר מדי רעש. המועמדים הם : 1. Thermaltake Extreme VOLCANO 12 2. +COOLERMASTER Aero 7 3. VANTEC AeroFlow VA4-C7040 אשמח לקבל המלצות מניסיון אישי וגם חוות דעת על הזכרון (הכי זול שמצאתי). תודה

• 3 תגובות
    • 387 צפיות
  18. Started by bla7,

למישהו יש מושג אם יש להם תוכניות להוציא גירסה של יותר מ-350W?

• 8 תגובות
    • 615 צפיות
  19. במחשב שלי יש כרטיס geforce4, כנראה שמקצר או נפילת מתח נהרס משהו במאוורר המקורי שלו והוא לא מסתובב. כרגע המחשב נתקע כשאני משחק במשחקים רציניים והכרטיס חם אז אני מניח שלא כדאי להמשיך ולעבוד עם המחשב כפי שהוא. אבל, אני לא רוצה לקנות כרטיס חדש אלא מחפש פתרון זול יותר. אני גר בירושלים ואשמח לקבל הצעות לפתרון הבעיה.

20. חברה רציתי לשאול איזה תוכנת בנצ'מרקינג כללית היא הכי טובה? ויש לי בעיה בזכרונות הם עושים ארטיפקטים תחת קלוק מקסימלי האם זה בגלל חום?

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  21. שלום! כאשר אני מריץ Sisoft sandra או Speedfan, שניהם מדווחים לי על רכיב שאין לי מושג מהו ושהוא חם מידי (70 מעלות) מישהו יודע מהו הרכיב הנ"ל ולמה הוא כ"כ חם? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 504 צפיות
  22. המאוור של המעבד שלי עושה רעש אז אני רוצה לקנות קירור לא רק בגלל רעש המאוור כי המעבד שלי חם מידי הוא מגיע במאמץ ל50 מעלות ועוד דבר תגידו כשנקיתי את המעבד שלי ניקיתי גם את הנוזל מגעיל כזה שהיה שם מה זה יכול להיות ומתי שניקיתי אותו עד המעבד שלי מתחיל להיתחמם מהר ומה אני יעשה כדי שהמעבד שלי יתקרר ואולי צריך קירור מה כדאי לי לקנות תודה רבה!!

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  23. Started by J.a.C.k,

חברה זה הסטודנט היקר שלכם(pc student) רציתי לשאול אתכם אם אפשר לאלטר דבק טרמי בעירבוב של דבק מגע עם משחה טרמית?

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  24. Started by dani,

יש לי במחשב (AMD athlon 64 3000+) גוף קירור של tt TR2-M6 SE (k8) אני רוצה להביא מאורר של tt smart case fan 2. עכשיו - האם כדאי להביא את המאורר הזה או שכבר שווה להביא את ה Thermaltake Extreme Volcano 12 CPU Cooler for AMD? הגוף קירור ממש משפיע?

• 0 תגובות
    • 470 צפיות
  25. Started by Arik.G,

• 2 תגובות
    • 519 צפיות

דיונים חדשים בפורומים